Actuele Vangstberichten tot dinsdag 11 september 2012


... tot dinsdag 11 september 2012

Wat een schitterend zomers weekend hebben we gehad! Misschien wel het laatste echt lekkere weer van dit jaar? Op dit moment valt bijna overal in Nederland wel regen en dat is voor de natuur ook wel weer welkom. Naar het weekend toe lijkt het er voorlopig op dat het weer de goede, in ieder geval droge kant op gaat!


Samen genieten van het heerlijke zonnetje. Foto: Piet Driessen

Woensdag/ donderdag a.s. zullen de vangstberichten van Arthur van Tienen in een apart artikel verschijnen op Total Fishing.

Duidelijk minder meldingen afgelopen week daar vele vissers er 1 dag opuit gaan in het weekend. En door een keuze te maken zijn er vele naar de Fair in Maurik geweest, en dat was dus wel te merken. Werd er nog wat gevangen? Ik kan er een algemeen beeld van schetsen van afgelopen week daar de vissoorten niet ver uit elkaar lagen.

Voor alle roofvis: duidelijk even wat rustiger in het algemeen op de meeste wateren. Dat er uitzonderingen zijn weten we al lang natuurlijk, maar opvallend dat er stukken minder werd gevangen dan een week geleden (temperatuur). Kwamen er wat aanbeten, dan werden deze ook nog vaak voorzichtig genomen en vaak nog snel gelost. Ook opvallend dat zich nog aardig wat vissen kort aan de boot of aan wal konden lossen van het aas.

Wel enkele mooie grote snoeken bij de meldingen, maar meer dan de helft met toeval gevangen. Waarom? Het was zo als je voor een andere boot aan de kant moest en het kunstaas bleef even hangen of net versnelde, óf het was dat je net door een bocht of korter naar de oever moest om dat een ander boot wilde passeren, dan was het raak met deze grote rovers.

Houd eens voor je zelf bij op wat voor een manier jij de 90+ vissen vangt en noteer dat eens en laat het dan maar een keer horen hoe dat is gegaan.

Shads en doodaas duidelijk in het voordeel. Kleuren geen peil op te trekken. Kleiner kustaas in het voordeel. Wisselen met snelheid gewoon veel meer aanbeten. Nu nog even kijken hoe het weer gaat worden, maar de warmte is er wel uit aankomende week dus kunnen we weer lekker op of langs het water vertoeven.

Gewoon gaan en veel succes op onze roofvissen!

Met roofvisgroet, Piet. www.pietdriessenfotografie.nl

Ook deze week weer hetzelfde barbeelbericht: stabiel wat betreft de vangsten, maar gewoon te weinig, zeker voor de tijd van het jaar. Rond deze tijd mag er niet zoveel geblankt worden als er nu nog wordt gedaan.

De temperaturen zakken nu, zo ook de watertemperaturen. Deze komen weer naar normale waardes van rond de 20°C. Ook het waterpeil van de grote rivieren is met zeker een meter toegenomen. Maar afgelopen week was er qua vangsten geen verschil te merken.


Soms moet je diep gaan…

Wel opvallend veel dikke barbelen. Winterrond om zo maar te zeggen. Het zijn momenteel vooral de weekendmeldingen nog van de vangsten. Doordeweeks is het bijna gedaan en rond kwart over 8 is het al bijna donker. Alleen voor diegene die kort bij het water wonen is het nog te doen om in de avonduren er nog even opuit te trekken. Al moeten zeker op de IJssel de eerste donkere uren niet vergeten worden, die leveren vaak mooie verrassende vangsten op!


Opvallend veel dikke barbelen.

Komende week valt er weer wat regen en zakt de temperatuur nog wat in. Er zijn nog zeker een paar weken met mooie vangsten mogelijk. Vergeet niet om in deze tijd ook een weegschaal mee te nemen, er worden momenteel echte dikke, zware barbelen gevangen, door heel Nederland door.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Dat de blauwe haaien-populatie rondom (zuid) Ierland weer helemaal is hersteld, staat als een paal boven water! Nog voordat de rubby dubby (uienzak gevuld met een mengelmoes van gemalen makreel, zemelen en haringolie) het water had geraakt, was het al raak en kon ik na jaren mijn eerste blauwe haai weer uitdrillen…


...Het bleek een kleinere haai van hooguit 30 pond, maar aan het eind van deze mooie dag bleek dat er momenteel weer werkelijk ‘beren’ van haaien rondzwemmen; vissen van 80 pond en zwaarder waren echt geen uitzondering!...


...De eerste kunstaasbaars voor Arthur…


...Na mijn eerste dril was de zee plotseling vergeven van de witsnuitdolfijnen die duidelijk lieten zien dat ze aanwezig waren! Een uniek, onvergetelijk schouwspel dat je je leven lang bijblijft! Maar ja, het feit dat dolfijnen en haaien geen echte vrienden zijn bleek al snel, want vanaf het moment dat deze enorme school dolfijnen rondom onze boot denderde kregen we niet één run meer!

Pas nadat deze heerlijke herrieschoppers waren vertrokken ging het weer en konden we de ene na de andere run noteren. Puur spierballenwerk, zeker op de 30 pond-combinaties. Ondanks het “slechte dode tij” vingen we toch nog redelijk wat zeebaarzen…


...Kevin Murphy, eigenaar van het gezellige Bella Vista ‘Sportvissers’-Hotel, is zelf een fervent zeebaarsvisser. Keer op keer sneuvelde er mooie dikke baarzen op zijn ultralichte materiaal. Stekelze, Joop.


Prachtig gekleurde toppiloten.


Hallo Vissers! De Denen zijn net als ik verzot op het vissen op allerlei soorten platvis. Dat wordt ze al heel jong bijgebracht in Denemarken. Deze jonge Deense visser van 6 jaar heet Emil Hansen en had als droom om met mijn vismaat en tevens supervisgids in Denemarken Leonard Muys mee te gaan vissen.

Leonard is bekend om het vissen met de platvislepel waar hij expert in is. Dus wat kan je beter treffen als jonge visser om het vissen te leren?! Al snel kwamen er dus diverse mooie platvissen en een enkele makreel binnen. De dag van Emil kon niet meer stuk en hij is meteen verslaafd voor het leven…


...Binnenkort doe ik mee aan het Deens Platviskampioenschap te Lolland (tegenover Langeland). Ik haat wedstrijden in principe maar deze is wel een hele bijzondere. Een Armada van 160 boten en 430 vissers jong en oud, gaan vanuit Onsevig/Lolland de platvissen belagen.

Heerlijk lekker twee dagen 8 uurtjes turen naar de top van de hengel die zeer regelmatig zal worden kromgetrokken want het is een topvisserij aldaar. Daarna nog een paar dagen knallen op Langeland als het weer het toelaat…


...Zie voor meer info over deze superleuke ‘wedstrijd’ de website
www.fladfisk.dk. En mocht u ook eens naar Langeland gaan, dan vindt u alle info hierover op site van Leonard Muys: www.zeevissen-langeland.dk. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Lekker opwarmen in de warme weekendzon.


Geen PR maar leuk meegenomen, een meerval van 124 cm en supersterk. Groet, Ronald Boelen.


Onlangs met Bram Bokkers en Jens Goeree een trip gemaakt naar Deltebre Spanje, waar we op de Ebro hebben gevist bij visgids Martin Plevier van De Meervalspecialist. We vingen diverse fraaie meervallen, waaronder dit exemplaar van 2.24 m gevangen door Jens. Met recht de vis van z’n leven! Op Total Fishing volgt t.z.t. een verslag van onze Spaanse visavonturen. Groet, Bert.


Heerlijk weertje! Groet, Johan.


Geen wolkje aan de lucht, de hele dag niet! Groet, Visgids Johan.


Vorige week dinsdagavond de boot een keer laten staan en vanaf de kant gaan vissen, met 5 baarzen en 1 snoekbaars als resultaat. Het was flink zoeken maar toch kregen we ze gevonden. Weer heerlijke sport op UL en verticaalhengeltjes! Jo Mebis ging op pad met wat kleine plugjes, met verschillende soorten vis als gevolg. Groet, Rob.


Die ogen blijven apart om te zien van die beestjes. Groet, Jelle.


Eerst onderzoeken wat er zo jaagt en daarna de boot erin!...


...Hier ging het dus om: een 70’er!...


... Zelfs de roofbleien werkten mee, ook werpend. En daarnaast was er snoek, baars en snoekbaars! Groet, Johan.


Nog genoeg kleurenpracht aanwezig.


Beste Total Fishing, op een warme zomeravond mooie windes weten te strikken…


...waaronder een 59 cm voor Jöran. Groetjes, Jöran en Ann-Christin van Ingen.


Beste TF , wat een schoonheid op het water. Dit zijn de mooiste dagen van het jaar, je ruikt de herfst naderen, nevel over het water en het wordt weer stiller op het water. Geweldig! Groeten, Twan van Berkel.


Bram met z’n eerste snoekbaars, gevangen op de dropshot met een reins bubblingshaker. Groeten, Harjan Rumpf.


Vorige week dinsdagavond de boot een keer laten staan en vanaf de kant gaan vissen, met 5 baarzen en 1 snoekbaars als resultaat. Het was flink zoeken maar toch kregen we ze gevonden. Weer heerlijke sport op UL en verticaalhengeltjes! Jo Mebis ging op pad met wat kleine plugjes, met verschillende soorten vis als gevolg. Volledige verslagen weer op de roven.nl. Groet, Rob.


Toen Henk Simonsz zijn nieuwe shads van Spro liet zien was de eerste indruk verbluffend. Prachtige kleuren en een mooie schoepstaart, alles wat een goede shad moet hebben. Dat was althans de mening van deze snoekbaars die midden tussen de beurs is gevangen. Groeten van Levin.


Beste TF, vorige week weer een aantal mooie vissen gevangen, waaronder 2 prachtige riviersnoeken en een flink aantal snoekbaarzen, waarvan de mooiste voor vismaat Lodewijk was. Vriendelijke groet, Simon Torenbeek.


Even een sfeerfoto van vorige week, een heerlijke roofblei-avond aan de rivier. Groeten, Simon Torenbeek – Peakbaits.


Jo Mebis ging op pad met wat kleine plugjes, met verschillende soorten vis als gevolg. Groet, Rob.


Beste T.F., deze mooie donkere baars ging vol voor de Teppan Vib firetiger! Met vriendelijke groet, Lucien de Kroon.


Vorige week dinsdagavond de boot een keer laten staan en vanaf de kant gaan vissen, met 5 baarzen en 1 snoekbaars als resultaat. Het was flink zoeken maar toch kregen we ze gevonden. Weer heerlijke sport op UL en verticaalhengeltjes! Groet, Rob.


Beste TF, vandaag de Lek op geweest met m’n maat, die met deze monsterbaars van 47 cm zijn record heeft verbroken. Gevangen op een fireball…


...De fireball heeft ons naast deze dikke baars ook nog een aantal mooie snoekbaarzen opgeleverd. Groetjes, Kokkie.


Hallo TF, zaterdag met Frans na de Fair nog eens naar de rivier geweest. Hier Frans in actie met een mooie snoekbaars. Groet, Frank Mylle.


Mijn zoon Lex werd deze week 9. Van zijn verjaardagsgeld wilde hij graag een werphengel om mee te snoeken. Samen hebben we bij Richard Pronk van NIPRO een mooie Shimano Catana-hengel gehaald. Van zijn broertje kreeg hij 2 snoekdobbers en van een vismaat een oude vrijloopmolen met snoer. Nu moest er gevist gaan worden.

Omdat er erg warm weer voorspeld was, besloten we in alle vroegte te gaan vissen met dood aas. Om 7 uur zaten we in de boot en om iets over 8 ging de dobber onder. Ik had omwille van de veiligheid van zoon, vader en vooral snoek een enkele haak gemonteerd. Dus even laten lopen.

Na de aanslag een grote kolk en even later een kanjer van een snoek die het luchtruim koos. De haak zat keurig in de scharnier van de bek en Lex ving zijn allereerste snoek tijdens zijn allereerste snoeksessie. Met deze kanjer van 80 cm wilde hij maar wat graag op de foto. Groeten van Peter en Lex van der Heijdt.


Afgelopen weekend met de beurs van Maurik stond ik op de stand van Watersport Matheussen die zijn kleine groene bootjes met elektromotoren daar toonde. Na de beurs leek mij dat het geschikte moment om ze eens te testen, natuurlijk al vissend. Ik had een snoek gevangen op de Wobshad.

De volgende morgen besloot ik weer te vertrekken, al trollend op een halve meter ving ik deze mooie snoek die zich vol op de Wobshad had gestort. De nieuwe hengel “the Godfather III” bleek top te zijn. Ultiem dun maar kan toch een behoorlijk gewicht afwerpen. Groeten van Levin.


Maandag een paar uurtjes gevist tot donker, deze leuke vis viel voor een @rtbeast. Groet, Frank Mylle.


Beste TF, vorige week weer een aantal mooie vissen gevangen…


...waaronder 2 prachtige riviersnoeken en een flink aantal snoekbaarzen, waarvan de mooiste voor vismaat Lodewijk was. Vriendelijke groet, Simon Torenbeek.


Groter was ie nog nooit! Dus wel een lach waard. Groet, Johan Caneel.


Knobbelzwaan aan het dineren.


Hoi TF, na een veel te warme augustusmaand kan er nu stilaan eindelijk terug serieus op snoek gevist worden. Desondanks de drukte op het water hadden we actie terwijl we werpend de wat diepere structuren afvisten. Deze mooie vis was tijdelijk de sigaar. Ik ving hem op een grote @rt Creeper, kleur yoghurt met bosbessen. Snoekgroet, Nico.


Bij zonsondergang is er in deze relatief warme periode goed te vissen. Zodra de watertemperatuur daalt gaat het vreetfestijn beginnen. Ik had weer 3 in nog geen half uur, waaronder deze prachtig getekende snoek van 106 cm. Groet, Klaas Hoogduin.


Altijd mooi zo’n snoek op een licht verticaalstokje. Gevangen op de Tiddler fast. Groeten, Ecky.


Maandag wezen trollen en het werd een superdag met een snoek van 120cm en een meerval 124 cm! Groet, Ronald Boelen.

Deze week de nominaties voor de winde van Jöran en de snoeken van Lex en Ronald. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -