Actuele Vangstberichten tot dinsdag 11 oktober 2011


... tot dinsdag 11 oktober 2011

De herfst heeft nu echt zijn definitieve intrede gedaan en met het onstuimige weer van afgelopen week en de dalende temperaturen, zal de kachel in menig huis weer eens aangaan. Voor de visserij zijn de zakkende temperaturen op zich gunstig; zowel zoet- als zoutwatervis zal de wintervoorraad gaan aanleggen en dat zal de vangsten zeer waarschijnlijk ten goede komen!

Vangstberichten van Arthur volgen spoedig…


Vleet gevangen door Krzysztof Knopp met zijn vismaat Mihal Figlarz en schipper van de ‘Lady Patricia’, Niall O Sullivan.


Claude met een blauwe haai van 2,20 meter gevangen vanaf de ‘Lady Louise’ van Mark Gannon.


Krzysztof Knopp met een knappe zeebaars.

Tot volgende week! Arthur.  



Wie in het midden van de week op de roofvis is geweest heeft vaak mooie vangsten kunnen boeken, Maar in het weekend was het op veel plaatsen al een stuk slechter door de hoeveelheid water die naar beneden gevallen was.

Snoek - Midden van de week prima vangsten waaronder vele metersnoeken. Voorkeur voor de snoek nu duidelijk het grote kunstaas of groot doodaas. Ze gaan reserves opbouwen om straks weer in conditie te zijn voor het paaien. Ook nog aardig wat meldingen van snoeken op ondiep water, maar dan kan wel te maken hebben met het verschil van buiten- en watertemperatuur.


Het was nog donker met de start zaterdagmorgen, maar het water lag er rustig en kraakhelder bij.

Snoekbaars - Ook hier hetzelfde: midden in de week vaak nog mooie aantallen, maar in het weekend ook stukken minder in het algemeen. Langwerpige shads in het voordeel en opvallend veel meldingen op de kleur groen. Snoekbaars is wel al meer de diepte op aan het zoeken.


We konden alleen maar baars vangen, maar dat is geen straf hoor.
 
Baars - Is soms geen peil op te trekken, dan weer aan de oppervlakte en dan weer diep en strak tegen de grond. In ieder geval moest je zeker de moeite doen om ze aan de schubben te komen. Spinners blijven het goed doen, en als er maar wat actie op het kunstaas was, waren ze nog te verleiden.


De grove stekels recht overeind.

Roofblei - Laatste dagen topmeldingen van wel vaak 10 of meer vissen. Roofblei momenteel op ondiep water heel actief en op de rivieren graag tussen de kribben en op overig water graag in bochten of voor obstakels. Snel vissen en hoog in de oppervlakte blijven was het motto. Poppers waren top deze dagen.

Meerval en winde - Weinig meldingen, maar wel weer wat meldingen van meerval op plaatsen waar hij voorheen niet werd gevangen (nieuwkomer voor dat water).

Het weekend ziet er niet slecht uit om op de rovers te gaan. Staar je niet blind op bepaalde dieptes, maar probeer in ieder geval daar in te variëren.

Veel succes aankomende week, Piet.



Afgelopen week werd op veel plaatsen aan de Waal erg goed barbeel gevangen. De meeste meldingen spraken van 7 of 8 barbelen per krib, wat gezien het totale beeld van dit jaar zeer goed te noemen is. Naast de vele aantallen waren de meeste barbelen ook erg dik.

Op vele stroken aan de Waal waren er onderling weinig verschillen te vinden en bleken de barbelen goed los te zijn. Of dit een laatste stuiptrekking was óf dat dit een aankondiging was van nog een mooie periode, dat zal de komende tijd ons leren. Komende week laat een stijging zien in het waterpeil van de grote rivieren. Of de watertemperatuur daarvan hinder ondervindt verwacht ik niet, het is immers regenwater wat de stijging veroorzaakt.


Harold Zeebregts met een…

Zolang de berichten nog zo goed zijn kan ik alleen maar adviseren om er nog opuit te trekken. De barbeelaanbeten zijn momenteel weer snoeihard, overigens typerend voor de tijd van het jaar. Knallende toppen en gierende molens, duidelijke herkenbaar tussen de soms stormachtige wind. Ook de herfst heeft zo zijn charmes…


...paar mooie Waalbarbelen.

Groeten en tot volgende week! Frans Vogels.

Laatste zeebaarskansen?

Na ruim een week van (véél) wind en regen ziet het er de komende dagen redelijk tot goed uit. De wind zoekt de noordoosthoek op en neemt af tot een kracht 3 tot 4! Kortom zeebaarsvissers, het is misschien wel één van de laatste serieuze kansen op een zeebaars van dit seizoen!


Prachtige volle najaarsbaarzen.

Oktober is de periode van het jaar dat wijting en steenbolk massaal binnen ons kustwater verschijnen. Kanalen en niet te vergeten diepere havens, zijn geliefde stekken voor het jonge spul. Grove pluggen als de X-Rap Walk (13 cm) en de X-Rap Subwalk (15 cm) kunnen in deze periode soms dodelijk zijn!

Vanaf de Stenen Glooiing kunnen zowel diepduikende pluggen als shads (Salt & Pepper Culprit) unieke vangsten opleveren. Jigkoppen van hooguit 18 gram voldoen meestal prima. O ja, en neem wat smalle lepels mee. Deze kunnen soms voor een verrassing zorgen!


De Stenen Glooiing.

Stekelze en tot volgende week! Joop. 


Gevist met de nieuwe Nanolijn ven berkley die….


....voor alle roofvis supergeschikt zal zijn….


...Groet, Leo Stoutjesdijk.


Fantastische visserij rond Cobh.
Ook rond de zuidkust van Ierland hebben ze vorige week volop kunnen genieten van het mooie nazomerweer. De windstille dagen nodigden uit om verre trips te organiseren met de superzeewaardige huurboten van het gezellige Bellavista Hotel in Cobh. De bijna 6 meter lange Worriors zijn allen voorzien van dikke buitenboordmotoren (tot 100PK) en uitgerust met perfect werkende Lowrance DGPS en dieptemeters.

Besloten werd om met een aantal van deze boten rond “the Ling Rocks” te gaan vissen. Het is een uitgestrekt rif dat zich op zo’n half uur varen van de baai bevindt! Een topstek voor vele vissoorten als conger, leng en niet te vergeten, zware pollakken!  De topvis van de week was een kabeljauw van 125 cm. met het schone gewicht van ruim 25 pond!!


...
Uiteraard werd er ook op zeebaars gevist. Gezien de zwakke wind konden alle stekken op de meter nauwkeurig worden afgevist. En… het resultaat loog er niet om: sessies met aantallen van 20 stuks of meer bleken eerder regel dan uitzondering!! Volgens eigenaar Kevin Murphy was het opmerkelijk dat er zoveel vissen van ruim 4 kilo+ werden gevangen!

De grootste zeebaars was maar liefst 86,5 cm bij een gewicht van ruim 5 kilo! Zoals gebruikelijk werden alle vissen na het gebruikelijke fotoritueel weer in hun element teruggezet! Kortom, ook rond dit fantastische zeebaarseldorado was het dus echt een week lang volop Bonanza!! Stekelze, Joop.


Beste Total Fishing, afgelopen maandag heb ik een gevlekt glad haaitje van 80cm gevangen vanaf de Zeearend. Om 8 uur de sluizen bij Neeltje Jans uitgevaren om te gaan ankervissen. Rond 9 uur lagen we op de plek bij de Meerkerk. In het begin liep het redelijk met wat schar en een paar wijtingen.

Maar de stroom stond dwars op de wind, dus de boot lag niet echt lekker en de golven werden steeds hoger. Rond 10.30 uur werd het echt te wild en zijn we teruggevaren richting de Oosterscheldekering en daar hebben we de rest van de dag gelegen. De vangst was daar niet vet, een paar scharren en wat steenbolken. Maar rond 13.00 uur een hele mooie beet, en de schipper kwam gelijk met een net aan. Het was een haaitje van 80 cm! Met vriendelijke groet, Huib Heiboer.


Beste TF, Marco Bouman uit Zierikzee en zijn zoon Dave Bouman waren wezen vissen met eigen boot aan de buitenkant van Neeltje Jans in de nacht. Buiten dat ze mooie scharren vingen en wat tongen, kreeg Dave ineens een dreun op zijn Shakespeare-hengel….

 
...Na een dril van meer dan 20 minuten ving hij deze mooie haai, die na het onthaken en de foto weer werd teruggezet. Later ving Dave nog een haai en zijn vader ook, een ware topavond dus voor de Boumannetjes uit Zierikzee.


Afgelopen weken meermaals zwaar dreigende luchten te zien.


Hallo TF, zaterdag zijn we nog eens de rivier op geweest….


... Het was een taaie visdag met veel wind en regen, maar we hebben toch nog een paar leuke vissen kunnen vangen. Groet, Frank en Bart Mylle.


Beste Total Fishing, een nieuwe vis op de maden-popup-rig, zo krijg je vertrouwen in je nieuwe rigs! Testen en verbeteren leidde van de week tot een mooie Belgische lederkarper van 17 kg.


De rijke voedselbron voor vogels op het moment.


Prachtige meerval van 153 cm voor 87-jarige Martin Boelen…


...Proficiat! Weer een nieuw record.


Beste TF en bezoekers, de zomermaanden waren geweldig! Misschien niet qua weer, maar zeker wel wat betreft de meervalvangsten. Na eerst weken met waterkennis te hebben opgedaan en de actieve en passieve uurtjes van elkaar heb weten te onderscheiden, kon het feest beginnen en heb ik zo vele meervallen de boot in gekregen waaronder deze van pas geleden… Groet, Sander Ossevoort.


Lekker peuzelen in het warme avondzonnetje.


Mooie baarzen gevangen op één van de laatste warme nazomerdagen. Hier de grootste baars die de spinner te pakken nam. Met vriendelijke groet, Jits Boon Gouderak.


Beste TF, hierbij een helaas niet al te beste foto (mobiel) van een bijzonder grote baars van 51 cm op de Waal. Ik liet mijn shad net voor de krib zakken op 2,5 meter diepte en vrijwel direct knalde de vis erop. Als dan zo’n vis aan de oppervlakte verschijnt, weet je niet wat je ziet, wat een bak! Daarnaast hadden we nog 12 mooie snoekbaarzen tot 70 cm. Prima dag dus. Groeten, André en Patrick Koehorst….


Hallo TF, hierbij een foto van een baars van 45 cm voor de vangstmeldingen. Gevangen op 3 oktober 2011. Met vriendelijke groet, Ann-Christin van Ingen-Weigel.


Beste Total Fishing, bij deze een oktoberbaars van 47 cm aan de Mepps aglia spinner. Groetjes, Jöran van Ingen.


De inktzwammen zijn weer aanwezig en druipen er vrolijk op los.


Hoi Total Fishing, zaterdag met mijn pa gaan vissen en mijn eerste vis was meteen mijn pr: 112cm! Ze viel voor de nieuwe Spro Gomen plug. Met dank aan Stanny van watersport Matheussen. Na een prachtige snoek had ik ook nog een mooie snoekbaars van 72cm op de Baby Devil van spro. Groet, Jordi.


Snoekbaars gevangen 104 cm op de maas met dood aas visje. Twan van Doorn.


Meer en meer bladeren slaan om van groen naar een breed spectrum aan herfstkleuren.


Kon deze mooi snoek van 48 cm aan de haak slaan met de pike fighter van spro.


Hallo TF, hierbij een snoek van 97 cm gevangen op licht verticaalmateriaal met 21/00 fluoro “illusion”. Groetjes JMB.


Beste Total Fishing, deze week weer 2 dagen gesleept met mijn maat Daniel op de rivier. We gebruikten grote alien eels en lowriders van Savage Gear. Daan pakte een mooie snoek van 92 cm, ik had het geluk 2 meters te pakken: 1.07 meter en als hoogtepunt een hele dikke dame van 1.10 meter en 11,5 kg. Wederom 2 fantastische dagen. We gaan snel weer Daan! Groeten, Alrik.


Hierbij een nieuwe vangstmelding! Het afgelopen weekend tussen de buien door nog even een ochtend wezen vissen met deze 103 als beloning! Groet, Dennis de Hoog.


Hoi Total Fishing, zaterdag met mijn pa gaan vissen en mijn eerste vis was meteen mijn pr: 112cm! Ze viel voor de nieuwe Spro Gomen plug. Met dank aan Stanny van watersport Matheussen. Na een prachtige snoek had ik ook nog een mooie snoekbaars van 72cm op de Baby Devil van spro. Groet, Jordi.


Gert en Leo hebben in Ierland op snoek gevist op het meer Lough Derg. Zij verbleven bij visgids Ferdinand Heijerman die ook een dag met ze mee het water op ging. Het werd een topdag met 22 snoeken, waarvan 4 vissen boven de meter. Op de foto staan Gert en Leo tegelijk snoek te drillen.


Het resultaat van de ‘double strike’: een snoek van 90 cm en een tachtiger. Opvallend was dat naast de 4 metersnoeken ook veel negentig-plus vissen werden gevangen, maar liefst 9 in totaal: 90, 91, 4 x 92, 94, 97 en 98 cm.


Leo met een van de 4 Ierse metersnoeken van de visdag met Ferdinand.


Vrijdag 7 oktober was een taaie en natte dag, maar af en toe scheen de zon, vooral om 15:30 uur toen deze dame (115 cm) aan boord kwam.


Na enkele prachtige plaatjes terug in haar element! Groeten, Patrick de Jong.


Hans ‘de meteropnemer’ kon weer een mooie snoek strikken.


Hallo TF, hier een oktobersnoek van 101 cm. Groet, Jöran van Ingen.


Beste Total Fishing, deze week weer 2 dagen gesleept met mijn maat Daniel op de rivier. We gebruikten grote alien eels en lowriders van Savage Gear…


...Daan pakte een mooie snoek van 92 cm, ik had het geluk 2 meters te pakken: 1.07 meter en als hoogtepunt een hele dikke dame van 1.10 meter en 11,5 kg. Wederom 2 fantastische dagen. We gaan snel weer Daan! Groeten, Alrik.


Marc en Luc hadden vorige week een paar zonnige visdagen op groot en moeilijk water….


....Qua weer was het volop genieten en uiteindelijk kwamen er ook nog wat mooie vissen uit na lang doorzetten….


...Wat wil een mens nog meer?! Groeten, Marc en Luc….


...Diep of ondiep, gesleept, gejerkt, of verticalend op grotere dieptes, Supershads!...


...We hebben een paar succesvolle visdagen beleefd en hopen nog lang te kunnen vissen met deze shads….


....De grootste vis was 122 cm en ongeveer 17 kg!...


...Met hartelijke groet, Martin.

Deze week de nominaties voor de gladde haai van Marco, de meerval van Sander en de snoek van Sieuwert en Gerard. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -