Actuele vangstberichten tot dinsdag 11 november 2014

... tot dinsdag 11 november 2014

We hebben, ondanks de soms uitdagende weersomstandigheden, een topweek achter de rug. Zowel in zoet als zout water zijn uitstekende vangsten geboekt. Degenen met goede kennis, kunde, materiaal en (wellicht?) wat geluk werden af en toe beloond met nieuwe records.


Kuifeenden samen op pad. (foto Piet Driessen)

Topweek! 

Zeg maar gewoon: “Het is een Topweek geweest op en aan het zoute water”

De strandvisserij is momenteel zeer goed. Het is bijna niet normaal meer, zoveel vis zit er aan de kust van ons landje: bot, schar, zeebaars en wel in iets mindere mate wijting en gul.

De reeds van deze vangstberichten bekende stranden zitten er vol van. Mindere stranden zijn de stranden op Schouwen Duiveland, de Ouddorpse stranden, Rockanje en Oostvoornse stranden en de 2e Maasvlakte.

Hier wel een visje te vangen maar stukken minder dan vanaf de rest van de Nederlandse en Belgische stranden, meer kan ik er niet van zeggen.

Let wel goed op de getijden, op de Domburgse stranden vang je op de laatste twee uur van laag water en de eerste twee uur van opkomend water het beste.

De pieren van Scheveningen en Wijk aan Zee geven ook fantastische vangsten: van gul tot schar.

De Waterweg en de diepe kanalen Europoort zijn prima: gul, wijting, en steenbolk en nog wat tong.

Het enige wat nog tot nu toe wat tegenvalt zijn de wijtingvangsten 's avonds aan het strand, die zijn nog niet op peil.

Zaterdag is de eerste Topcompetitiedag bij de Junioren en Dames geweest op de stranden van Domburg en Zoutelande. Supertalent Joerie Minderhoud bij de junioren en bij de dames Linda v/d Velde voeren na dag 1 het veld aan. Voor uitslagen zie www.sportvisserijnederland.nl

In Wales werden Miranda Koop en Maurits Keur (Maus) Europees Kampioen Kustvissen van de EFSA bij de dames en heren en Kees van de Velde derde. De teams eindigden opeen tweede en vierde  plaats.

Tijdens de Yuki Masters in Spanje werden Marcel van Noord en Peter van Dam uitstekend zevende als koppel in dit zeer sterke veld. Wederom een topprestatie van Nederlanders in het buitenland!
 
Bootvisserij
 
De wrakvisserij is prima. Wel wat klein, de gul, maar er zitten er voldoende. Steenbolk en wijting is de bijvangst. De Westerschelde richting Antwerpen is minder dan de monding waar het werkelijk barst van de vis, de schar ligt er opgestapeld!

De geankerde visserij voor de hele kust is uitstekend. Schar vormt de hoofdmoot, wijting op een goede tweede plaats. De Oosterschelde is ook prima, evenals de Grevelingen.

Dus het credo is:  Smeedt het ijzer nu het heet is!
 
Succes allemaal en tot volgende week,

Arthur
 

Veel activiteit

We kunnen van afgelopen week een vrij algemeen beeld geven en dat is: “De roofvissen waren behoorlijk actief.”   

Dat gebeurt elk jaar als de watertemperatuur gelijk komt met de buitentemperatuur en dat was afgelopen week diverse malen het geval. Op dieper water was het vaak harder werken voor wat vissen omdat ze daar heel voorzichtiger waren dan op het ondiepe gedeelte.

Bij de meldingen dus vele aanbeten, maar deze lieten vaak weer los. Ook waren er diverse vissen die tot de boot of oever meekwamen om te kijken, maar daarna weer veilig terug naar hun stekkie vertrokken.


In het najaarszonnetje.

Op ondieper water waren de meldingen dus wat beter, dus afgelopen week zijn er ook meer vissen gevangen op deze plaatsen.

De reden was natuurlijk ook dat het grote water afgelopen week niet veel werd bevist door de harde wind maar ook de enkele dagen met veel nevel. Het is dan ook een prima keuze om met dit weer het grote water te ontzien of even veilig langs de oever te blijven.

De temperatuur van het water bijna overal rond de 12 á 13 graden en met de vooruitzichten zal dit aankomende week nog wel even gelijk blijven.


Dressuurdoorbrekende Giant Flapper van SPRO.

Wel weer opvallend zijn de vele grote vissen die overal in het land worden gevangen: 120+ snoek, 90+ snoekbaars en 50+ baars geregeld bij de inzendingen (terugzetten werpt dan ook zijn vruchten af).

Verder afgelopen week ook nog diverse roofbleien. Wij zijn benieuwd of we deze roofvissen ook vaker deze winter gaan vangen. Dus geef je foto’s even door naar de redactie!

Snoekbaarzen gaan nu zeker wat afzakken dus goed blijven zoeken. Overal waar vis wordt gevangen, blijven doorvissen daar ze echt niet meer alleen liggen op dit moment. In de koude periode is het nog vaak de wet om langer op een plaats door te vissen.

Van meerval kwamen ook nog een enkele meldingen en wel van de Waal.


Veel kraanvogels op hun trek naar het zuiden afgelopen weekend.

De nachttemperatuur gaat aankomende dagen redelijk zakken dus kleed je hier ook op. Verder soep en koffie mee en wat ik al vaker zeg, ga gewoon niet alleen vissen met dit koude weer. Gezelligheid kent geen tijd. En natuurlijk....

Veel succes op onze roofvissen,

Piet


Hallo Vissers, Wim Bresseleers, Nico opdebeeck en companen van http://dekleinebootvisser.blogspot.nl/  hebben zich prima vermaakt op Langeland...


…Leuke gullen, mooie schollen dikke botten en een aantal koolvissen. Genoeg kromme hengels dus…


…Het plezier straalt af van de foto's en daar gaat het bij het vissen om...


…Wat is Langeland toch een heerlijke bestemming!..


…In de ochtend wegrijden en in de middag ben je er al! Visgroet van Lucky Luc Mom.


Een houten ...


Han zonder roofblei, dat bestaat haast niet.


Een mooiere afsluiting is er bijna niet.


Beste Total Fishing, regelmatig trek ik er samen met mijn vader op uit. Vorig jaar visten we nog vanuit een rubber boot op het hollandsdiep en haringvliet. Sinds dit jaar hebben we een heerlijke polyester boot zodat we wat comfortabeler achter de roofvis aankunnen…  


…Hierbij drie van de 10 vissen die we afgelopen woensdag hadden. We hadden er onder andere drie baarzen van 46 centimeter bij zitten en voor mij een nieuw record, namelijk 49.5 centimeter. Groeten Remco van Hal.


Ieder jaar gaan we met een klein groepje fanatieke baarsvissers op jacht naar de grote baars. Gisteren belde mijn vismaat Marco Verspeten of ik zin had mee te gaan om een paar uur te proberen. Niet zomaar even vissen, maar met de bellyboot. Speciaal dus…


…Met zonsopkomst lagen we in een mistig omgeving te dobberen. Een ideale situatie, want geen boten vanwege de mist. Dit betekent rust op de stek! Fishfinders thuis gelaten om zo ook de stek niet te verstoren. Het is mijn ervaring bij het zeebaarsvissen dat de grote echt niet dom zijn en geklik al kennen…


…We vissen met lichte loodkopjes (vier tot zeven gram), dropshot en Weighted Weedless hooks. Dropshot en Weedless omdat er nog veel groen op de bodem staat en de grote vissen echt plat op de bodem liggen. Die moet je echt van de bodem schrapen, is onze ervaring…


…Opeens kwamen er een paar gigabaarzen boven water. Zelfs een aantal van rond de 50 centimeter en een daarvan zelfs 52 centimeter. Een nieuw PR voor mij (Marco Nieuwenhuize). Koud maar super tevreden zijn we na een paar uur weer het water afgegaan! Een zeldzame ochtend. Met visgroet, Marco Nieuwenhuize en Marco Verspeten www.roofvisworkshops.nl


Een soort uit de mycenafamilie, vooral te vinden op dood hout.


Hallo vissers, Het kan groot, groter maar ook supergroot! Tom Verwey ving deze snoekbaars van 97 centimeter op een van onze beneden rivieren…


...Wat een prachtige vangst en natuurlijk zwemt hij weer. Groet van Lucky Luc.


Eindelijk na 8 jaar hard werken en veel stekkennis werd zaterdag voor mij dit jaar alweer een nieuw P.R verbroken…


…Dit gigadikke monster van 94,5 centimeter kon de Big Nando Motor Oil niet weerstaan…


…Voor mij een geweldig visjaar kwa P.R's: Roofblei 81 centimeter, Baars 52,5 centimeter, Snoek 121 centimeter ook deze ving ik 2 maanden geleden op de HT Big Nando. Met vriendelijke groet, Björn & Freek Janssen.


Alsof ze elk moment kunnen opvliegen...


Verrassing tijdens 't verticalen, een mooi rond snoekje, groeten, Stoffel.


Ook voor mijn vader was het een mooie dag ondanks de kou. Hij kon met deze mooie snoek van 85 centimeter in de mist poseren. Groeten Remco van Hal.


Beste Total Fishing, laatst met maatje Mike op pad geweest op ons thuiswater. In de ochtend waren ze aardig los wat resulteerde in een dubbelstrike voor Mike en mijzelf…


…Mike had in korte tijd een mooie snoek van 103 centimeter op de (Brid) Bossel en een dikke 90 tiger op de Bulldawg.
Groeten, Jan-Marten.


Zo kun je met genogen terugkijken op een fijne visdag.


Vader en zoon vissen nu samen en zie het resultaat.


Pa Han doet het zoon graag voor, maar Bas gaat er met de meeste vissen vandoor.


Willem is een echte gastheer, zowel voor de vis als zijn gastvisser.


Een schitterende doodaassnoek, met dank aan Willem (Zijlstra).


Eén of twee keer per jaar vis ik met de sympathieke visgids Pim Busker (www.dutchfishingadventures) op de rivier of het grote water. De dag begon met dichte mist, waardoor we genoodzaakt waren dicht onder de kant te blijven.

Dat was maar goed ook, want juist op het ondiepe bleek het meeste leven te bekennen! Pim had al gauw een paar beauties te pakken, waarna het even echt goed los ging. Nou ja, meer volgers en lossers dan vissen die bleven hangen, maar dat vinden we niet erg.

De Creeper van Art Baits en de Fatal Attraction wisten verschillende snoeken en enkele dikke snoekbaarzen te foppen. Het slotakkoord kwam in de namiddag, toen de mist was opgetrokken.

Op een totaal onverwacht moment dook er een brede schim achter mijn swimbait op, die zich genadeloos op het aasje stortte. Even later mocht ik, trots en voldaan, met deze zware tante op de foto! Groeten van Wilfred van Nunen.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Wilfred, de baars van Marco en de snoekbaars van Tom. Van harte gefeliciteerd!
 


Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -