Actuele vangstberichten tot dinsdag 11 november 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 11 november 2008

Onstuimig weer met veel wind afgelopen week. Echter de koude viel nogal mee waardoor er op veel plaatsen toch goed te vissen viel.

De bomen hebben inmiddels veel van hun blad verloren door de harde wind en we zullen maar weer een paar maanden moeten wennen aan kale bomen. Voordeel is dat ook veel waterplanten afsterven waardoor weer veel meer water bereikbaar wordt voor ons kunstaas.


Een deken van spinnenwebben in de ochtendzon vastgelegd door Berend Masselink

Zout door Arthur van Tienen

Drukke week geweest vooral op het wedstrijdfront

Krabbe Trofee op de stranden van Westenschouwen afgelopen zaterdag is gewonnen door Jim Sonnenschein van Ter Heide, bij de korpsen was het Seefish team iedereen de baas voor zover aanwezig want in het Europoortgebied was afgelopen zaterdag de hele jeugd en damestop aanwezig en zondag was er de 2e voorselectie Boot vanuit de Bergse Diepsluis en ook nog eens op zondag de Nationale van de zeenaald in de Dintelhaven, lekker druk dus.

N.K.Jeugd en Dames

De ‘B” jeugd vist hun kampioenschapwedstrijd in het smalle gedeelte van de Dintelhaven, de dames visten in het brede stuk van de Dintelhaven hun wedstrijd terwijl de “A” jeugd in de Amazonehaven om de medailles streden.

Bij de “B” jeugd wist Hans de Visser ( mooie achternaam!) van HSV Westkapelle met 12 vissen en 188 cm. Het kampioenschap bij de “B” jeugd te pakken, 2e werd Jurrian Heijboer van HSV “de Zeebaars” met 6 vissen en 134 cm. Het brons in deze categorie was voor Kristiaan Minderhoud eveneens van HSV Westkapelle.

Bij de “A” jeugd was het Niels Jansse van HSV de Wielingen uit Cadzand de beste en wist 4 vissen uit de Amazonehaven te vissen welk gewoonweg verlaten was, er viel geen schub te vangen terwijl in het begin van de week nog trekken van 3 stuks tegelijk naar boven kwamen. 2e werd David v/d Velde van HSV ” de Oosterschelde vissers” en het brons was voor eveneens een lid van HSV ‘De Oosterscheldevissers” namelijk Maurits Keur.


Ditmaal de beurt aan de toppers Ilonka & Linda, die op een ‘moeilijk’ Nederlands Kampioenschap Kust voor Dames een wereldse prestatie neer hebben gezet door op ruime afstand van nummer 3 zowel het goud als zilver in de wacht te slepen! 

De dames probeerden op het brede stuk de medailles te pakken, Linda v/d Velde  van HSV ” de Oosterscheldevissers” kon ondanks haar vangst binnen ene half uur van een kabeljauw van 74 cm. de overwinning niet vasthouden, Ilonka Rijnberg van HSV ” de Oosterscheldevissers is niet voor niets de beste dame op dit ogenblik en het laatste uur gaf ze even gas en ving 14 vissen met een totaal van 205 cm en werd dus wederom kampioen van Nederland, Linda v/d Velde pakte het zilver en als klap op de vuurpijl pakte ook nog een lid van de Oosterscheldevissers n.l. Silvia Wesdorp met 6 vissen en 89 cm. De bronzen plak.


2e Voorselectie N.K. Boot vanuit de Bergse Diepsluis

Op een mooi ietwat winderige zondag gingen 5 grote boten de Oosterschelde op om uit te maken wie de beste 30 zijn die op 7 december  om het N.K.Bootvissen gaan strijden vanuit de Roompot

De beste over 2 wedstrijden was Sjaak Verburg van HSV de Edelkarper, 2e werd Rene de Back van Bootvisvereniging Zuidwest Nederland en derde werd Eric Goossens die wederom zijn klasse bewees. Het was nog lang gezellig in café Smerdiek waar de uitslag om ongeveer 18.00 uur bekend werd gemaakt. De organisatie en de stemming was toppie. Degene die zich hebben geplaatst succes tijdens het komende N.K.


Sfeerimpressie aan boord 2e selectie Bootvissen op de Oosterschelde.

Kantvisserij

Geen verandering in de vangsten, in de avond zeer veel wijting aan de stranden, vaak hele mooi en bijna allemaal maatse vissen een paar gullen en nog wat zeebaars maken het verhaal compleet, pieren en dijken geven wat meer steenbolk en gul.

Waterweg goed voor dikke gul en wijting, Amazonehaven leeg, komt misschien omdat er massaal garnalen onder de kust zitten en daarom de scholen nog het ondiepe strandwater blijven opzoeken, zodra de eventuele vorst de garnalen verdrijven naar diepere gronden trekken de wijtingen en steenbolken weer de diepe havens in

Bootvisserij

Zeer goed, je kan zoveel vis vangen als je wilt op de bekende stekken op zee, geankerd of driftend, maakt niets uit de zee zit op dit ogenblijk aan de kust barstens vol vis dus grijp je kans!

Tot volgende week, foto: winnaar van de 2 selectiewedstrijden N.K.Boot Sjaak Verburg, 2e foto per aparte mail:Sfeerimpressie aan boord 2e selectie Bootvissen op de Oosterschelde

Tot volgende week, Arthur


N.K.Boot - Sjaak Verburg


Witvis door Willem Stolk

Een redelijk witvis-weekend blijkt uit de berichten die we binnen kregen. Op de Maas bij Macharen is er redelijk gevangen op het diepe gedeelte. Maar op de overige zandplassen was het mager. De IJssel en Waal blijven plaatselijk wel de nodige vissen opleveren.

IJssel
“Gisteren weer naar de IJssel geweest. Eindelijk eens een keer geen mist…maar een heerlijk najaarszonnetje tijdens het vissen! We kunnen weer tevreden terugkijken op een mooi visochtendje…mijn maat wist diverse mooie windes en barbeel te vangen en zelf mocht ik ook niet klagen met een sterke barbeel van net geen 70cm. Helaas ook nog aanbeten gemist, maar belangrijk is dat de beet er nog in ieder geval nog steeds inzit…” Aldus Nico Breevaart.

Lith aan de Maas
Een 30-tal vissers trokken naar de Maas bij Lith. Theo Hartogs won deze wedstrijd, die over drie dagen werd gevist. HSV de Flipper uit Oss was tevreden over het verloop. Er is veel grote winde gevangen tot zelfs 3 kilo. Iedereen viste met de feeder met korven tot wel 135 gram.

Rhederlaag
Op de Rhederlaag bij Duiven was het rustig. Er is op een diepte van 12 meter met de feeder goed gevangen. Alle vis aan de caster. Hoofdmoot bestond uit brasem en tussendoor een enkele voorn.
Zoals gezegd was het op de andere zandplassen mager. Er werd wel vis gevangen, maar dit was erg stek afhankelijk.

Voorn
Vier meldingen van vissers die leuk voorn hebben gevangen in de ‘havens’. Welke havens wordt niet vermeld omdat men bang is voor ‘beroepsvissers’. Maar de echte dikke voorns zijn er nog niet.

 
Prachtige barbeel in het duister.

Roofvis door Piet Driessen - Vangstberichten afgelopen week

Een week met heel grote verschillen, maar deed je het goed dan kon je prima wat roofvis vangen.
 
Laten we met de snoeken beginnen. Te snel trollen of slepend vissen genoemd was op veel plaatsen uit de boze en leverde nagenoeg heel weinig vis op. Wel diegene die dit heel langzaam deden met grote shads konden nog mooie vissen vangen. Het was gewoon zo dat er super langzaam gevist moest worden en dan lukte het best op ESOX.

Ook werpend op kanalen, beken, vaarten en polders prima berichten als er langzaam gevist werd op de snoeken. Shads duidelijk nummer 1 en dan ook vaak die shads met heel weinig lood die je langzaam kon laten zakken en heel langzaam een metertje naar binnen kon tikken. Pluggen en spinners gingen vaak te snel, en dat was dan ook aan de vangsten te merken. Ook nog veel snoek op langzaam gevoerde streamers.
Het 2 de wat heel duidelijk was, dat er met heel lichte kleuren ruim 80% van de vangsten op de lijsten kwam en donker aas vaak niet gepakt werd afgelopen week. Ook best wat meldingen van meter+ snoeken.
 
Snoekbaars wilde wel meewerken al was op veel plaatsen de maat vrij klein, maar dat maakt het natuurlijk niet onaantrekkelijk omdat de beten vaak nog snoeihard zijn natuurlijk. Meldingen van grote snoekbaarzen (80+) allemaal nagenoeg van 15.30 tot 18.00 uur. Dus diegene die door viste konden nog voor een mooie verrassing komen te staan. Dieplopende pluggen redelijk succesvol, en ook langzaam slepend gevoerde shads leverde nog aardig wat vis op, bruin en oranje veel bij de meldingen.

Baars niet veel meldingen van gehad, maar wel dat er weer enkele 40+ baarzen te voorschijn kwamen en dan vooral in de buurt van havens en in de havens natuurlijk.
 
Het blijft deze week onstuimig met het weer maar dat heeft de roofvis graag, dus zie je de kans ga er even lekker op uit natuurlijk.

 
Deze herfstsnoek klapte vol op de rode shad, een kleur die het altijd goed doet in de herfst en winter.


Dikke roofblei (77 cm) gevangen tijdens het vissen op snoekbaars!

Groet Jorrit Daniels


Beste redactie van Totalfishing.
Op zondag 2 november ving ik deze mooie, paairijpe zeeforel…..


......Deze vis was 61 cm lang en prachtig van kleur. Ving hem op een grote ongeveer 20cm, ondiepduikende plug (grandma). Groeten Mike Hendriks


Mooie rivierkarper voor Klaus


Beste redactie
Ik zat op gevoel te snoekbaarzen met een schuifloodje met een dode spiering en 1 hengel met een schuifdobber. Doordat het hard waaide zwabberde de boot heen en weer en ik dacht dat de lijn een stukje van de molen liep. Maar eerst dacht ik dat het kwam omdat de boot zwabberde. Toch naar even de hengel in de handen genomen en voorzichtig gevoeld en toen merkte ik dat ik toch een aanbeet had. Eventjes gewacht en geslagen.

Wat er toen gebeurde. Ik zei tegen mijn vismaat Paul, wat ik er nu aanheb weet ik niet maar, het is geen snoekbaars. Heel langzaan liet de vis zich zakken naar het diepe en er was geen houden aan. Na ongeveer 10 min. kwam de lijn steeds meer horizontaal naar boven. De vis zwom dus met een noodvaart naar boven en sprong +/- 1,5 meter het water uit. Mijn maat schreeuwde “Het is een STEUR” terwijl ik stond te trillen op mijn benen en de dril intussen gewoon door ging.

De steur dook weer naar het diepe en 10 min. later zagen we in het heldere water het silhouet van de vis. Fantastisch mooi. Zeer geconcentreerd en langzaan kon ik de vis binnen halen en landen. Na een paar foto’s en meten 133 cm en de vis weer laten zwemmen. 1 Klap met de gigantische staart en de steur verdween weer in het diepe water.

Groeten Ger van der Werff


Helaas geen vis gevangen vandaag, maar toch maar even wat foto’s geschoten van de mooie herfstkleuren.
Groeten Chris


Beste TF, hier een dikke baars(44 cm)gevangen aan een klein shadje!
Groetjes Ton Daniels


Deze snoekbaars heb ik gevangen in een afwateringskanaal van een groot meer in de provincie Drenthe, gevangen met een klein shadje, baarsprint van nog geen 4cm. Om 7uur kwamen we op de stek aan, om 5 over 7, na mijn 6e worp had ik hem al te pakken!! Had geen cm band bij me, hebben ‘m naast m’n hengel gelegd en gekerftd, deze vis zat tussen de 85 en 90cm.

Groet Jeroen


Beste TotalFishing.
Ben Zaterdag 08-11-2008 op een water in het westen van het land geweest om achter de groenjassen en walleyes aan te gaan. Na een dag hard werken met geen enkele aanbeet kreeg ik 5 minuten voor het verlaten van het water een snoeiharde aanbeet. Resultaat een snoekbaars van 70 cm, een  werkelijk schitterende vis.
Hij is weer keurig volgens het catch, Photo, release principe vrijgelaten. Een erg winderige dag met maar 1 aanbeet, voor mij. Maar toch was het genieten op het water. Tot het volgende verslag.

Met vriendelijke groeten, Andre van de Gevel.



Beste redactie TF
Op sommige dagen waren de vissen compleet los, terwijl ze het op de andere dagen totaal af lieten weten. Arne Menno wist op groot water en ook op een moeilijke dag een mooie snoek van 89cm te vangen. Tijdens een bellyboatsessie was Sybrand weer succesvol en wist onder andere een mooie snoekbaars van 75 cm te vangen…....



........Ook redde deze dierenvriend nog een poes van de verdrinkingsdood.


Beste TF,
Op zondag morgen 9 novenber  trollend op de maas gevangen aan een HS Impulse big bullet ,goldfish.
Op ongeveer 6 meter diepte. Mijn eerste 80er, 86 cm om precies te zijn. Met dank aan m’n vismaat die hem geschept heeft.

Met vriendelijke groet, Fjodor Seegers


Een dagje ploeteren op groot water met veel wind leverde naast 2 snoekbaarzen van 75 cm en een snoek van 95, ook nog deze vis op. Zeker niet moeders mooiste, maar wel 100 cm.

mvg, Hendrik-Jan Verheij


Heerlijk om de polder weer af te kunnen vissen. De waterplanten sterven nu in hoog tempo af. 


 Arne Menno Eelkema uit Dokkum met een fraaie vis


Beste TF,
Door de buien heen nog even wezen snoeken, deze dame was van de drie met 95 cm de grootste. Alles gevangen op een zwarte imitatie-bulldawg.

Gr. Wouter


Ook zaterdag weer met Hein gesleept en gejerkt. Van de ruim 20 aanbeten 12 snoeken weten te vangen.
Toch waren de vissen voorzichtig in het kraakheldere water. Soms misten we een snoek meerdere keren op kunstaas, waarna deze het niet meer deed.

Een dode blankvoorn onder een dobbertje er overheen getrokken en meteen plopte de dobber onder. Op deze manier 3 snoeken weten te vangen. Van mij mag het een aantal dagen flink regenen. Iets minder helder water zorgt meestal voor betere aanbeten. Het slepen leverde minder aanbeten op dan het jerken, dus was de keuze zaterdag weer niet moeilijk. Eddy en Hein.


Geachte T.F.
Afgelopen week zijn we voor de verandering eens wezen doodazen. De aanbeten bleven lang uit, maar ik heb toch een mooie snoek kunnen vangen.

m.v.g. Jair Wiegersma


Ik was op zondag gaan vissen harde wind en heel veel regen s’middags.Diverse stekken gehad totaal geen beet.
Tot op de laatste stek kei harde knal op mijn hengel, toen ving ik deze snoek.
Groetjes Jan Versteeg


Drill in de laatste, prachtige minuten van de dag.

 
Beste Redactie
Hierbij een klein verslag van onze laatste weekje vissen in Noorwegen. Het was koud en wisselvallig; van mist tot ijzel en van zon tot sneeuw…..


....Hard werken voor een vis die rond de 10 meter lag. Onze manier van diagonalen bracht een aantal mooie vissen in de boot, waaronder een 99, 100, 101, 104 en een 107 cm snoek. Alles gevangen met softbaits van Sizmic en PML Shads.

Met vriendelijke groet, Leon Cramer


Beste Totalfishing,
Zondag was het een taaie dag wat betreft de vangsten. Gelukkig is Ron heel gastvrij, en laat hij al weken achter elkaar de grote vissen aan zijn gasten, terwijl hij zelf genoegen neemt met de kleintjes. Deze dame van 109 cm werd trollend gevangen aan een grote ernie. Een plug waar ik normaal niet zo’n fan van ben, maar die ook bij veel blad in het water toch zijn actie houd. En dat is soms een uitkomst. De snoek was trouwens blind aan beide ogen, maar had daar schijnbaar helemaal geen last van. Ron, bedankt voor de mooie en gezellige dag!

Geert Fiolet.


Ronnie met een snoek van 112 cm.


.....En deze lange slanke dame van 121cm.

 
Deze mooie dame van 111 cm werd gevangen op een Horsmakreel door m’n vismaat Arjan in een voor ons nieuw water. Hier komen we vast nog eens terug.

Groetjes, Eric

 
Goedenmorgen redactie Totalfishing,
Gisteren met twee opstappers een dagje het .... op geweest, na de slechte voorspellingen viel het weer reuze mee met een mooie bries en zo af en toe nog een zonnetje ook.

De dag verliep voor het snoekbaarzen redelijk, er mocht met regelmaat een leuke snoekbaars de binnenkant van de boot bekeken, echter op een gegeven moment ging ik even iets ondieper en kreeg een zachte tik op de dropshot en sloeg op iets massiefs aan.

Na een dril (er was soms geen houden aan op de lichte dropshot hengel) van zo’n minuut of 10 kwam er superdikke snoek van 115 cm naar boven. Ggevangen op een spierinkje van 10 cm. Al met al een super dag die we niet snel vergeten.

Gr. Marc Zitvast  www.eendagjevissen.nl

Deze week nominaties voor de steur van Ger, de snoekbaars van Fjodor en de snoek van Marc.
Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -