Actuele vangstberichten tot dinsdag 11 maart 2014

... tot dinsdag 11 maart 2013


De vroege lente zet de natuur in een versnellinkje hoger, al is dat niet altijd goed voor de vangst in deze periode van het jaar. Met nog een paar weken te gaan voordat de gesloten tijden ingaan is het nu al aangenaam toeven langs of op het water.


Die hoort daar dus zeker niet, maar ik had hem niet gezien. Visgids Johan.

z.s.m.


De wulp - Numenius arquata, is ook alweer teruggekeerd.

Korte bijtmomenten


Na de zware carnavalsdagen hier van uit het Zuiden toch weer de actuele vangstberichten. Afgelopen week is er overal redelijk gevangen. Het was opvallend dat de roofvissen vaak korte bijtmomenten hadden maar dan kon het ook goed raak zijn.   

Ook de (water)temperatuur is een stuk hoger dan afgelopen jaar. Het weer is bijna een maand vooruit geschoven wat de natuur betreft, en dat blijft natuurlijk wel genieten.


Kegelharde aanbeten.

Snoek - Er werden nog steeds mooie zware snoeken gevangen. Zo zie je maar weer hoe verschillend het kan zijn: in vele wateren hebben de snoeken gepaaid en in diverse wateren nog niet (Oorzaken: diepte water, temperatuur, aanbod aasvis? Wie het weet mag het zeggen).

Doodaas is nog gewoon het beste. Opvallend was dat er ook redelijk wat meldingen binnen kwamen op jerkbaits en minder op shads. De vangende kleuren waren heel divers afgelopen week.


Met dit weertje lekker in de boot.

Snoekbaars - Redelijke aantallen waren er op diverse wateren te vangen maar opvallend veel meer kleinere snoekbaarzen. De felheid van de aanbeten was er niet minder om. Als er een grote snoekbaars werd gevangen waren het wel vaak heel zware vissen die helemaal vol kuit zaten. Langwerpige shads deden het wederom heel goed op de snoekbaarzen. Het dropshotten op deze roofvis is zeker nu in het voordeel, daar deze rover zich momenteel op diverse dieptes ophoudt.


Meerval word weer actief.

Baars - Vergelijkbaar met de snoekbaars met soms heel mooie aantallen maar het opvallende hier was  dat ze iets dieper te vinden waren. Ook werden ze tussen de snoekbaarzen door gevangen. Shads deden het gewoon heel goed op de baarzen De mooie vangsten van vooral grote baarzen kwamen met bladpilkers en dan zowel verticaal als werpend.
 
Meerval - Ook de meervallen beginnen actiever te worden. Er zaten hier dan ook enkele vangsten van vissen tot 1.40 meter bij de meldingen.


Polders en beken nog top.

Het weer blijft gewoon goed te noemen, al zou er rond het weekend wat regen kunnen vallen maar toch blijven de temperaturen nog heel goed. Dus profiteer hier nu nog van daar we nog maar enkele weken kunnen vissen op onze rovers met dood aas en kunstaas. Veel succes en laat de foto’s met jullie vangsten maar naar de redactie komen.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Tja, het kan verkeren. Vorig jaar vróór het in deze zelfde periode maar liefst acht graden. Vandaag werden we getrakteerd op een heerlijk lentezonnetje en een temperatuur die rond de middag uitkwam op maar liefst ruim 16 graadjes. Lekker genieten dus, op dat immer mooie Haringvliet...


Helaas was de visserij niet echt overweldigend, maar toch wisten we nog een aantal mooie baarzen, snoekbaarzen en wederom enkele snoeken te foppen. Kortom, een meer dan geslaagde dag met schitterende snoeiharde aanbeten. Stekel ze, Joop.


Brandgans - Branta leucopsis, een van de twee 'zwarte' ganzensoorten in Nederland.


Na het tonijnfeest met Yvonne te Gran Canaria heb ik zo snel mogelijk het vissen in Nederland weer opgepakt. Het was prachtig weer dus op naar de Noordpier. Voor de beste vangstkansen pakte ik het hoge en afgaand water in de ochtend.Maar behoudens vier minigulletjes onder de blokken en een gigabot van precies 40 centimeter op afstand bleef het angstig stil op de toppen. Om me heen zag ik nog een aantal minigulletjes vangen maar vooral op afstand kwam er geen visje binnen...


...Noordpiervisser Murat wist nog wel een leuke gul te pakken van ver in de 40 centimeter. Het is echt even een slechte periode waar we doorheen moeten. De schar is aan het paaien in diep water en zal normaliter pas half april weer terugkeren rond de noordpier. Maar hopelijk eerder om wat beweging in de hengels te veroorzaken. De natuur bepaalt!..


...Het Noordzeekanaal biedt op dit moment de meeste kans op vis ook al is het nog niet overtuigend over de gehele linie. Maar als u in de vaargeul kunt werpen maakt u kans op af en toe een zeer mooie wijting van rond de 35 centimeter. Maar urenlang geen beet behoort helaas ook tot de opties...


...Als het spuigemaal aan gaat en er stroming komt in het kanaal heeft u de beste kans om vis te vangen. Het spuigemaal wordt bij laag water aan de zeekant aangezet om overtollig regenwater te lozen op zee...


...Maar ook al is het verre van top, het is een heerlijkheid om de bruine kale bol ook van het Nederlandse zonnetje te laten genieten. Gewoon dus lekker gaan vissen. Vissen is meer dan alleen maar vis vangen...Visgroeten van Lucky Luc Mom. 


Krakeend - Anas strepera, vroeger Mareca strepera, broedt hier en daar in Nederland.


Beste redactie, mijn eerste visdag van 2014 aan de Bergsche Maas leverde twee prachtige windes op, hopelijk een trendsetter voor het aankomende seizoen. Jef Camps.


Beste mensen, bij deze mijn eerste vis van 2014, veel mooier gaan ze niet worden, denk ik. Superblij! Groeten, Bert.


Grote Zaagbek - Mergus merganser, is een wintergast.  


Zomerse trekjes afgelopen weekend! De ochtend verliep nog zonder aanbeet, maar 's middags gingen ze even goed los....


...en konden we ook alweer een serie roofbleien in de boot verwelkomen…


…Traag aangeboden shads met goede staartactie scoorden het beste. Groeten Hans en Yvo.


Dodaars - Tachybaptus ruficoll, de kleinste soort fuut in Nederland, hier vertegenwoordigd met ruim 2500 broedparen.


Deze mooie baars wist Johan op een traag geviste HM cobra.


Hey Total Fishing, afgelopen zondag 'n mooie baars kunnen strikken vanuit de belly! Groeten, JP Maton.


Beste Total Fishing, wat een prachtig weer was het afgelopen weekend. Daarom heerlijk genoten van een paar mooie visdagen op het Haringvliet...


...Ondanks dat we maar af en toe een snoekbaars vingen werden we een groot aantal keren getrakteerd op keiharde aanbeten van hele mooie grote rode baarzen. We vingen er diversen van 50+...


...Er zaten geen kleine exemplaren bij. We visten werpend de taluds af. Favoriet was uiteraard weer eens de Trigger X Slophopper...


...Ook een ouderwetse twisterstaart wist een groot aantal baarzen te verleiden. Met vriendelijke groet Rein, Etienne en Michel.


De buizerd - Buteo buteo- Nederlands bekendste roofvogel.


Dat het BB’ten de meest ontspannende manier van vissen was op snoekbaars bleek zich weeral eens te bewezen, ook de voldoening is bij mij des te groter vanuit de Bellyboot...


Donderdag samen met Johan gaan snoekbaarzen vanuit de bellyboot! Het was een zeer leuke dag, samen hebben we leuk gevist. Deze snoekbaars ving Johan op een HM vendetta. Thanks Johan voor de leuke dag! Met vriendelijke groeten, Levin.


Afgelopen weekend nog even met mijn maatje Theo op het grote water geweest. De snoekbaarzen waren behoorlijk los en bij uitzondering waren ze behoorlijk gretig op onze shads, een enkeling ging voor de firebal. Groeten Theo en Arie.


Afgelopen week een paar leuke visdagen achter de rug en ook hebben we wat leuke vissen kunnen vangen. Deze vroege snoekbaars stortte zich vol over de nieuwe V-tail van Hm-shads. Met vriendelijke groeten, Levin.


Deze snoekbaars blijft happen naar de shad die hem aan boord bracht. Visgids Johan.


Met de oplopende temperatuur is het lonend de ondiepe kantjes uit te werpen. Deze snoekbaars verleende enthousiast zijn medewerking! Groeten van Wilfred van Nunen.


Afgelopen weekend zijn mijn vismaat Kris Dalhuizen en ik wezen trollen. Op een stuk waar we eigenlijk nooit wat vangen kregen we beide kort na elkaar beet. Mijn vismaat was eerst aan de buurt met een moddervette snoek van 86 centimeter. Even later was ik aan de buurt en...


...mocht mijn dikste snoekbaars ooit verwelkomen in de boot. 85 Centimeter en moddervet maar geen nieuw PR. De snoek kwam op een svartzonker Mc-celly. De snoekbaars op een Nilsmaster 18 centimeter. Met vriendelijke groet, Renée Alfring.


Baarsdag werd snoek(baars)dag! Vismaat Marc kon deze snoekbaars van 91,5 centimeter landen. Groeten, Marc Hoeben.


Afgelopen weekend had ik een opdracht om twee kids op weg te helpen met het snoekvissen in de polder...


...Aardig gelukt zou ik zeggen. Met vriendelijke groet, Ton van Plateringen.


Vader verheugde zich helemaal over de vangst van zijn zoon. Visgids Johan.


Het duurde even voor dat werd onderkend dat het vastzitten deze vis betrof. Visgids Johan.


Ann-Christin is blij met iedere vis tijdens een zomerse visdag in maart. Visgids Johan.


Beste Total Fishing, hierbij een snoek van 19Lbs gevangen op... 


...een groen/silver lepel van SPRO. Groeten vanuit Engeland. Robin Adair.


Kris Dalhuizen met zijn moddervette snoek van 86 centimeter.


Deze vis leverde weer een prachtige dril op aan de Godfather III. Visgids Johan.


Hallo Total Fishing, waarschijnlijk de laatste roofvis dit seizoen. Groet, Stoffel.


Een dag samen vissen kan ook zo  Met twee boten dus. Visgids Johan.


De vis die lang onzichtbaar bleef alvorens zich over te geven. Visgids Johan.


Deze snoek lady vergiste zich knap toen zij in mijn good old Super Shadrap van Rapala een lekker hapje dacht te hebben. Boven acht meter glas helder water sloeg zij toe en ik ook. Met geen schubje verkeerd werd deze mollige meid weer snel terug gezet om voor vele nakomelingen te zorgen. Groet, Pim (dutchfishingadventures). 


Tijdens het vertikalen hebben we het steeds vaker: snoeken die over onze shadjes knallen! Maar mij hoor je er niet over klagen, ze geven tenslotte een leuke sport en afwisseling aan je visdag. Groete, Levin.


Beste lezers, afgelopen zaterdag met vismaat Kees een dag op ons favoriete water gevist. Slechts één aanbeet op een sardine gehad...


...Het bleek een snoek van 101 centimeter met een gewicht van 9300 gram te zijn. Verder fantastisch weer gehad. Geen aanbeten meer gezien, maar de dag was al lang goed. Met vriendelijke groet, Ton van Kooten.


De baarsdag werd voor mij een snoekdag!..


...Naast de snoekbaars van Marc kon ik een snoek van 105 en 116 centimeter landen op...


...een Rigwalker van River2Sea. Deze mooie vissen wilde ik wel met jullie delen!.. 


...We hadden ook nog wat mooie baarzen, maar dit is zo eens wat anders. Groeten, Marc Hoeben.

Deze keer de nominaties voor snoek van Marc, en de baars van Rein. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -