Actuele vangstberichten tot dinsdag 11 maart 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 11 maart  2008

Ongemerkt trippelen we al een behoorlijk stuk door maart heen. Dat betekent in het algemeen veel regen en wind. Het roofvisseizoen loopt in Nederland op zijn eind. Na de Visma eind maart kunnen de rovers een 2 maanden tot rust komen en de vissers zich voorbereiden op een nieuw seizoen met zomers weer en agressieve vissen. We kijken er nu al stiekum naar uit


De vogels maken nog dankbaar gebruik van het aangeboden voedsel zoals deze staartmees. Foto Rob Kraaijeveld.


Zout door Arthur van Tienen

Laat maar waaien!
Afgelopen week een matige week geweest met weinig visserij op de Noordzee, de enkele die eruit ging ving op de wrakken leuk gul. Oosterschelde weer een beetje beter, bot en schol vormen de hoofdmoot en redelijke vangsten over de hele linie worden gemeld, degene met eigen boot  beter af.
Komende week slechte vooruitzichten voor de bootvisserij, alweer veel wind!
 
Westerschelde barst van de kleine gulletjes, leuke visserij ook hier. Grevelingen zeer goed geweest met grote aantallen wijtingen en redelijk schol, geen echte uitschieters op tarbot vlak
 
Kantvisserij
Pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden, veel gul(letjes), stranden Hoek van Holland tot aan Katwijk, leuke visserij, met name de avond brengt afwisselende visserij met bot, gulletjes, meunen .

Europoortgebied : Waterweg wat tegenvallend, ook hier veel kleien gulletjes, met de Eurovissers zaterdagavond met 60 man/vrouw de 3e competitiewedstrijd afgewerkt aan de zuidzijde van de Waterweg tussen de strekdammen in ten westen van de Stormvloedkering, wat bot en gul gevangen maar niet denderend. De winnaar had 10 vissen in 4 uur tijd. Calandkanaal wel aardig maar wel veel kleine vis, wijting en steenbolk, Papegaaienbek en Amazone haven ook wel redelijk, grootste vis op de Papegaaienbek
 
Zeeuws wateren: Vlissingen tot aan Westkapelle redelijk, veel kleine gul ook hier en af en toe een schar, de eerste tongen zijn ook alweer gevangen. Voor de rest weinig nieuws onder de zon, op naar de wedstrijden die in het verschiet liggen en de diverse voorselecties Kust.

Zondag a.s. de bekende koppelwedstrijd van HSV DE Zeenaald, voor meer bijzonderheden zie de site van de Zeenaald:
www.zeenaald.nl onder het tabje “wedstrijden” Tot volgende week! Arthur


Klein spul Calandkanaal
 

Witvis door Willem Stolk
Wederom een weekend met flink wat regen en wind, maar we raken eraan gewend…
Op de diverse plassen, kanalen en rivieren is aardig gevangen. Natuurlijk ook dit weekend weer met uitersten zoals op de Waal bijvoorbeeld; hier werd door het hoge water flink wat vis verwacht, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn.

Kanalen
Nabij Oss is redelijk tot goed gevangen met de stok op het kanaal. Ton Ruys viste er samen met Patrick en Gerard en vingen een aantal dikke voorns van bijna een kilo stuk!
Patrick en Gerard waren in de ochtend aan de Waal begonnen, maar kregen geen beet en zijn toen verkast. Een juiste keuze.

IJssel
Ook op de IJssel was het zoeken geblazen. Ook op de IJssel werd er veel water afgevoerd en daardoor waren sommige stukken extreem troebel. Er werd wisselvallig gevangen – alles met de feeder. Ter hoogte van Deventer ving Jan Kersten twee barbelen en een flink aantal dikke windes.

Plassen
In Kerkdriel, Megen en Lith was het eigenlijk hetzelfde; overal zeer plaatselijk enkele uitschieters. Ook hier werden de eerste dikke voorns gevangen op relatief weinig water
(tussen 6 en 8 meter) Bert ter Horst ving in twee uur tijd ruim 20 brasems en de rest van de dag kreeg hij geen beet meer – opmerkelijk!

Van de week krijgen we vooral weer heel wat wind voor onze kiezen. Windkracht 7 is toch fors en geen vaste stok weer…


Mooie wintervoorns

Roofvis door Piet Driessen
Wederom duidelijk de week voor de mensen met veel locale kennis, en dat bleek dus weer uit de gemaakte vangsten. Het keek zich heel nauwkeurig vaak wat je deed, en de meeste snoekbaarzen kwamen dan ook vanaf het  taluud, vissen van diep naar ondiep.  Langzaam naar boven tikken was dus de sleutel tot succes.

Verder was het op veel plaatsen best moeizaam vissen door de wind die best wat power had, en dan ook vooral op de Zondag. Best redelijk wat meldingen van maatse vissen maar duidelijk minder van 80+ snoekbaarzen. Het snoekseizoen is gesloten maar er werden er toch weer diverse gevangen onder het vissen op snoekbaars, en dat is vaak ook geen straf hoor. Langwerpige shads scoorde goed en ook het doodaas visje deed zijn best op diverse plaatsen in het land. Wit, oranje en geel stonden vaak op het menu van onze glasogen.

Bij de baars ook melding van mooie vangsten, en er zaten echt bakken bij hoor waaronder een 50 plusser van Jack Goverde, een echte oude baars was dat. Ook onder het verticalen en vissen met het visje behoorlijk wat meldingen van grote baarzen.

Het blijft de eerste dagen onstuimig en daarna word het iets rustiger maar gewoon blijven gaan natuurlijk omdat het nog een paar weken kan, en dan gaan we 2 maanden andere dingen doen die we al vaker op een lijst hadden staan, succes op de rovers.


“De start van…...”


 “.....Een gezellige dag vissen met een paar vismaten ...”


 “…Leverde een serie leuke snoekbaarzen op …..”


 “…Terwijl bij Piet deze snoek niet van een shad kon afblijven…”


 ”…Zo’n bakje soep tijdens de break smaakt als een gerecht van een restaurant met ster.”


 “Henk wist een uiterst schuwe waterral op de plaat vast te leggen”


 “Eddy testte met de vliegenlat  de nieuwe natuurlijke aangelegde forelvijver De Kool in de Achterhoek….”


 “…En  beleefde een paar bijzondere uren. Meer over deze dag binnenkort op T.F”


 “Gerrie Annokkee is een echte karpervisser en geniet dan ook met volle teugen van zijn visserij. Samen met zijn vader ving hij enkele mooie spiegelkarpers.


 “Jean Francois stuurde ons vanuit Thailand nog een foto van een bak van een Mekongcat die maar liefst 73 kg op de weegschaal bracht.”

  “Hallo,
Hier schicke ich ein Foto von einem Merval, den ich beim angeln auf Roofblei gefangen habe. Der Köder war ein selbst gebauter Metallköder, den ich iimmer zum Roofblei angeln benutze. Die Rute war eine 70 Gramm Spinnrute. Mit dem Boot angeln wir auf der Maas in Limburg, nach 25 Minuten Drill konnte ich einen Merval von knapp über 1,70 Meter landen. Ich würde mich freuen, wenn Sie mein Foto verwenden können und verbleibe
mit freundlichen Grüßen Mike Stroosnyder”


 “Narcissen geven je het gevoel dat het voorjaar er echt aankomt. Foto Johan Caneel”


  “Jack ving een enorme 50 plus baars die zo te zien zijn sporen reeds verdiend  heeft”


 “ Nico en Marc hadden veel succes…..”

  “….Met traag geviste ratelaars”


 “Een wolkendek zoals we afgelopen week vaak te zien kregen gefotografreerd door Marcel Ravers”


 “Lucien tevreden met een mooie strakke vis ”


 “Geachte T.F.
Ondanks het slechte weer vandaag, zijn we toch een paar uurtjes wezen vissen.Dit was niet zonder succes. In totaal hebben we vier mooie snoeken en snoekbaarzen gevangen. Alle vissen zijn gevangen op de N.K. druppel…..”


“…..Uitschieter was een mooi getekende metersnoek voor Sander, en een mooie snoekbaars van 73cm voor mij. Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma en Sander Land”


  “Han pakte deze bak op een grote redheadAruku”


“Beste Totalfishing,
Hierbij een leuke plaat van een snoek van +- 90 cm, gevangen onder toeziend oog van mijn vrouw en zoons van 2 en 5 jaar. Ik hoop dat ze me nog veel zullen vergezellen en dat ik ze warm kan maken voor het geweldige poldervissen. Met vriendelijke groet, Koen van der Jagt ”


“Nog even zonder boot maar op de valreep nog een mooie metersnoek op sardienes.
gr.Martin Frankena“


“Veel lawaai maken….


 “….In de havens….. “

  “…:Leverde Marc een paar mooie vissen op”

  “Bram testte een serie nieuwe jerkbaits…”


  “…Gewoon vanaf de kant…..”


 “….In verschillende kleuren….”


 ”…Snoek en snoekbaars konden het wel waarderen”

Nominaties deze week voor de mooie snoeken van Sander en Marc.  Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -