... tot dinsdag 11 juni 2013

We hebben alweer de langste dag van het jaar in zicht en er worden nog paaiende karpers en snoeken gespot, en de zeebaars is nog nergens in grote aantallen te bekennen. We lopen zeker 3 to 4 weken achter op normale jaren en halen we dit nog in?

©
Even de roofvogels in de gaten houden. Foto Piet Driessen.

De visserij houdt nog niet over maar er komt langzaam maar zeker beweging in!

Allereerst even de zeebaars vangsten. De strekdammen in de Oosterschelde redelijk. De vangsten  vanaf de stranden zijn zeker nog niet bijzonder te noemen. Vanaf de Pier van Hoek van Holland worden nu toch regelmatig wel wat zeebaarzen gevangen. De visserij in het Noorden is nog niet echt geweldig!

De vangsten vanaf de kant van Vlissingen  totaan Westkapelle zijn redelijk. De vangst bestaat hoofdzakelijk uit schar en wat zeebaars, Kees Gillissen had een baars van maar liefst  80 cm. afgelopen week! Zaterdag wordt vanaf de stranden tussen Westkapelle en Domburg  alweer de derde Penn Korps Competitie wedstrijd vervist.

De strijd gaat tussen 150 mannen en vrouwen die met hun korpsen zullen gaan strijden voor een hoge notering. Mocht je tijd hebben  kom dan gerust eens kijken op het wedstrijd parcours. Er wordt gevist van 10:00 tot 14:00 uur.

De Oosterschelde dijken zijn goed voor geep en wat makreel. De bodemvisserij is daarentegen nog niet echt best.  Afgelopen zaterdag werd er op het parcours Kaasembood (Kaas en Brood) de bekende Steiloore Trofee vervist. Een zeer slechte visserij aldaar.   Martijn Westdorp won deze wedstrijd.

Bij de korpsen ging het Shimano Team met de eerste prijs aan de haal  ( met slechts 3 vissen totaal! ) tweede werd het Zeehengelsport team met 2 (hele) vissen!


Mooie bot voor Rien van Ekeren.

Trek in een “haringkie” rond het Inlaatsluisje Grevelingen op de Brouwersdam is het nog steeds haringbal! De kantvisserij rond het Europoortgebied is met name in de diepe havens redelijk tot goed.

Het Beerkanaal, de Papegaaienbek en Yangste haven zelfs prima! De vangst bestaat in hoofdzaak uit schar, gulletjes (ze worden nu regelmatig langs de hele kust gevangen) wijting en steenbolk, soms lopen er al mooie palingen en een enkele zeebaars tussendoor.

De Waterweg is momenteel een bron van modderwater en troep! Zelfs de kleur van het water in de diepere havens hebben de poepkleur aangenomen. Maar vanwege de enorme diepte is het zoute water hier toch rijkelijk aanwezig.

De Eurovissers vervisten zaterdagavond in de Waterweg net voor de Stormvloedkering  een competitiewedstrijd. De sympathieke  Mark Huips won deze wedstrijd met meer dan 30 vissen! Zijn vangst bestond hoofdzakelijk uit botjes.

De visserij vanaf de stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin zijn redelijk. De vangsten bestaan vooral uit bot en een enkele zeebaars. Maar zoals eerder gezegd is het nog steeds geen hosanna!   


Sjaak Verburg met een dikke zeebaars.

Bootvisserij
Wrakvisserij  redelijk, helaas jammer van die aanhoudende vervelende noord tot noordoosten wind, Monding Westerschelde prima visserij op schar en tong, soms loopt er een mooie gul tussen door, Oosterschelde redelijk, visserij vanaf de Grevelingen bestaat vooral uit haring en wat bodemvis.

Kustvisserij geankerd prima, vooral schar. De makreel visserij nog steeds op een laag pitje,dus nog steeds  veel varen voor een vissie! Het wordt tijd dat het wat warmer wordt, dan komen de grote scholen makreel weer dichter onder de kust

Afgelopen zondag werd voor de kust van Westenschouwen het N.K Boot vervist! De vangst bestond voornamelijk uit schar, een enkele tong en bot. Verder wat  losse “rommel” als  een paar wijtingen, een verdwaald gulletje en een mooie zeebaars voor Sjaak Verburg.


Kees Westdorp, Nederland Kampioen Bootvissen 2013


De nummers 1,2 en 3  van het N.K.Boot, v.l.n.r :Sjaak Verburg, brons, Nederland Kampioen Kees Westdorp en zilveren medaille winnaar Ernest Ripson

Kees Westdorp van HSV Vlissingen was de beste en mag zich Nederlands Kampioen 2013 noemen, klasbak Ernest Ripson pakte de zilveren medaille en allrounder Sjaak Verburg pakte het brons. Voor verdere uitslag en verslag kijk op www.sportvisserijnederland.nl

Tot volgende week, Arthur



Er zaten nu toch wel wat wisselingen in de vangsten op onze roofvissen, op veel plaatsen moest er een stuk harder voor gewerkt worden (dressuur?)

Temperatuur van het water mooi door gestegen door het betere zonnige weer wat wij gehad hebben afgelopen week, op veel plaatsen het water tussen de 17 en 18 graden op dit moment. Ook een aantal dagen nog best wat wind gehad, en dan blijft het toch vaak improviseren op vooral groot water.


Snoek - Redelijk te normaal al moest je zeker wat meer zoeken dan de eerste 2 weken van de opening maar er werden toch weer aardig wat mooi vissen gevangen. Het aas aanbod was hier heel divers, van klein kunstaas tot doodaas van 25 cm, dus gewoon veel proberen op ESOX was de remedie. Kleuren ook nog vaak geen peil op te trekken, wel veel vissen niet dieper dan 4 meter.


Op de komodo spinnerbait.
 
Snoekbaars - Op diverse wateren waar het de eerste dag goed was nu heel moeizaam maar dressuur spreekt hier natuurlijk heel erg mee. Zeker als je verschillende keren de zelfde stekken aangaat waar je eerder goed hebt gevangen bleven vaak visloos of een enkel visje.

Op deze stekken die al diverse vis hebben opgeleverd zullen ze echt niet meer zo stom zijn. Roofvissers die meteen andere stekken opzochten vaak weer succes, en hier ook weer enkele grote vissen tussen de vangsten. Ratelpluggen vaak op de lijst en shads tot een cm of 12 ook, kleur ook hier geen peil op te trekken afgelopen week, wel weer de meeste vissen ondiep te vangen.

Baars - Begint weer wat meer activiteit in te komen en dan vooral op de rivieren waar het de eerste weken vrij rustig was. Groot water vrij constant met weer veel 40+ baarzen (word hoe langer hoe meer een populaire vis om achter aan te gaan) Kleine plugjes, ratelplugjes en shads goed op deze stekelrover.


Top aasje deze Komodo spinnerbait.

Roofblei - Ja hoor ze worden weer een beetje wakker uit hun winterslaap deze zilveren pijlen en ook al diverse 70+ vissen die gevangen werden afgelopen week. Wel een gedeelte daarvan nog vaak op dieptes van 3 a 4 meter en ook de voorkeur op dit moment op klein snel gevoerd aas.

Meerval - Afgelopen week wat minder meldingen maar er zijn er toch weer enkele gevangen tot ruim 1.70 cm.

Winde - Ook hier een beetje meer activiteit al loopt dan nog zeker achter tegenover afgelopen jaar.

De vooruitzichten van het weer zijn redelijk goed te noemen, dus neem je kans waar en ga er op uit als de mogelijkheid er is. Een echte week om veel met snelheid te wisselen en dat kon nog wel eens voor een verassing zorgen. Veel succes op de rovers en met groet,  Piet.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.



Het valt nog steeds niet echt mee met de zeebaarsvangsten.

En laten we wel zijn,de natuur loopt gewoon 4 weken achter en of we dat ooit nog inhalen….?

Ook de enorme afvoer van het donkerbruine regenwater via de grote rivieren als de Rijn,werken niet echt in het voordeel van ons vissers! Wel krijg ik nu gelukkig met regelmaat meldingen binnen van zeebaarsvangsten in o.a. de Oosterschelde. Trouwens ook de vangsten in de Waterweg en het Europoort gebied trekken langzaam maar zeker weer een beetje aan.

Niet super,maar toch! Tijdens mijn laatste workshops op de pier van Hoek van Holland,hebben we leuke zeebaarzen weten te vangen. Grappig is dat juist mensen zonder enige ervaring na 2 uur uitleg de beste vangstresultaten boeken!

Zo zie je maar weer dat een goede,correcte uitleg zondermeer direct zijn vruchten afwerpt! Mocht je geïnteresseerd zijn om zo’n cursus bij te wonen,a.s. vrijdag (14 juni)heb ik nog 3 plaatsen open dus …laat het me even weten op joopvis@caiway.nl


Foto Paul Kleppe met zijn eerste zeebaars ooit tijdens de laatste Zeebaars cursus!

Zeebaarsvangsten,

Vandaag hebben we onze eerste bootsessie vervist. Werkelijk alles zat tegen. Zowel de afvoerkanalen als de Waterweg en het Calland en Hartelkanaal hadden een  diepbruine “cola”kleur! Door de hoge waterstand liep er een supersnelle ebstroom. Al snel werd duidelijk dat al deze kanalen zijn vergeven van enorme scholen speldaas. Vrijwel iedere worp met zowel de plug als de jigkop leverde één of meerdere mini visjes op. Hoe bedoel je super restaurant!! Ondanks dat wisten we gelukkig toch weer te scoren!

Stekel ze.


Beste Total Fishing, Ik ben onlangs teruggekeerd uit Gambia, waar we ondermeer hebben gevist op tarpon.! Wat een super sterke sportvis is dat zeg! Dit exemplaar was ruim 40 kg en na een dril van maar liefst ruim 1 uur kon ik de vis boven het schepnet brengen! Binnenkort volgt een uitgebreid artikel op Total Fishing. Groeten Bert Goeree, Tight Lines Visreizen.


Beste Joop, Middels deze mail willen Arjan en ik je bedanken voor de geweldig leuke workshop Zeebaarsvissen die wij vandaag (vrijdag 7 juni)van jou hebben gehad. Met je humor en enthousiasme is het bijna onmogelijk om het vissen op zeebaars niet leuk te vinden!


Aangezien het een mysterieuze,niet makkelijk te vangen vissoort is zijn wij blij met jouw bruikbare tips en weetjes. Op de foto mijn eerste zeebaars ooit gevangen,hoe bedoel je trots! Wij hebben ook gezien dat zonder
gedegen kennis het een moeilijk verhaal wordt om de baarzen gehaakt te krijgen. Hartelijk dank voor deze leerzame dag, En zoals jij zou zeggen "stekel ze" roeten, Arjan en Paul


Eindelijk alles in bloei met het mooie weer van de afgelopen week.


Dag Total Fshing, ik stuur jullie een foto van een karper gevangen op de korst brood. Met vriendelijke groeten. Rene Hoogenraad uit Den Haag.


Hey TF, ik ben met dat prachtige weer van de afgelopen week weer paar keer op pad geweest met een broodkorst. Dit keer mocht ook deze gekleurde variant eens op de foto...


....en een dag later dit prachtbeest! Groeten, Mark Verhoeven


Dag TF, men spreekt over lente,al bijna zomer al staat de natuur nog wel een beetje achter. Deze paaiende karper kwamen we tegen op groot open water.....blijft mooi!! Grt.Koen Lemmens (www.Predator-Experience.com)


De eerste dag in het nieuwe seizoen levert direct een nieuw record op.


Samen met mijn vismaat Adriaan op de IJssel nabij Zwolle gevist. Ik mocht niet klagen want al na 20 minuten ving ik een nieuw PR roofblei. Deze rover was 72cm.lang! Ik ving de vis op de Screming devil redhead. Arjen Dillema.


De rovers waren weer lekker los. Totaal maar liefst 12 dikke baarzen en 12 snoekbaarzen. Deze baars was net geen 50cm. Grt.Danny.


Bijzondere mooie close up van dichtbij. Foto Jan Althof


Beste TF, we zijn inmiddels alweer 2 weken terug van onvergetelijke meerval sessie in Frankrijk...


....We wisten in één week tijd maar liefst 40 meervallen te vangen! Grootste vis was 206 cm.


...Hierbij wat foto`s voor  de vangstberichten.


Vriendelijke groet, Roy Noom en Gert Jan Knaap


De Grauwe vliegenvanger kom je niet dagelijks tegen!


Ook Robin wist met zijn Rood/geel/zwarte Salmo Bullhead plugje weer aardig wat vissen te vangen.


Vaak zijn het toch de mooiere vissen die bij mekaar te vinden zijn. Grt Koen Lemmens (www.Predator-Experience.com)


Deze baars ving ik tijdens een dagje bellyboaten met mijn vader. Als kunstaas gebruikte ik  de Berkley Pulse shad in de firetiger uitvoering. De baars was 44,5cm lang. Ik ving de vis op amper 1m water! Gr. Glenn Segers


De rovers waren weer lekker los. Totaal maar liefst 12 dikke baarzen en 12 snoekbaarzen. Deze baars was net geen 50cm. Grt. Danny.


Kapitale baarzen bij de opening van het seizoen.


Na een moeilijke start, toch weer wat mooie vissen mogen vangen.Deze mooie oude baars van 51cm kon ik vangen met de Twin-Vibe van River2Sea. Hij had ook met de jaren wat stekels gebroken! Groetjes Marc Hoeben.


Insecten genoeg op dit moment.


Wim en Simon : “de snoekbaarsfluisteraars” .... vangen steeds vaker hun visje terwijl anderen lijdzaam moeten toezien! Nico


Dag Total Fishing, Het is zoeken naar de rovers van de rivier..maar heb je er enkel gevonden zitten er vaak meer......


....Vaak zijn het toch de mooiere vissen die bij mekaar te vinden zijn. Grt Koen Lemmens (www.Predator-Experience.com)


Hallo TF,Afgelopen zaterdag hebben we een mooie dag gehad op de rivier. Door de hoge waterafvoer vanuit Duitsland was het water koffiebruin gekleurd en stroomde het flink...


...Een leuk aantal snoekbaarzen gevangen op vooral witte shads en nog ondiep. Gr Jan de Bruin


De tweede visdag van het nieuwe seizoen was er een om in te lijsten...


...Een bruut stromende en koffiebruine rivier was het decor maar de zanders waren gretig en op sommige plaatsen in grote aantallen aanwezig...


...Keer op keer werden we getrakteerd op knatsharde beten en mooie drils, want ze waren bijzonder sterk....


...Maar liefst 70 stuks mochten we verwelkomen waarvan 35 op één stek! Het gemiddeld formaat van de vissen was ook nog eens heel mooi. Genieten geblazen! Groeten van Jesse Hebing en Roel Trum.


Hierbij mijn eerste grote snoekbaars van maar liefst 99cm! Ik ving deze beauty op zaterdagochtend. Het was mijn tweede aanbeet dus het seizoen is goed begonnen!  Groetjes van Dirk.


Pracht kleuren! Foto Jan Althof.


Vorige week samen met Robin een paar nieuwe SPRO Ikiru plugjes uitgeprobeerd op diep water. Goede vangers want we vingen er direct baars, snoek en snoekbaars mee....


...Ik weet nu al zeker dat de dieplopende Ikiru Crank een blijvertje zal zijn, want zeker met een dunne hoofdlijn lijn kun je dit plugje met gemak op een diepte van  pakweg 4 meter diepte aanbieden!...


...Maar ook met de grote diepduikende Koi pike-fighter was het bij hem weer goed raak. Helaas moesten we na deze vis voor eeuwig afscheid nemen van deze plug,omdat Robin hem “netjes”onder een brug wist te “parkeren”! Maar gelukkig zijn de pike-fighters goed betaalbaar en hebben we snel weer een nieuwe plug  aangeschaft. Gr,  Eddy te Mebel.


Eerste reactie was “help ik zit vast!” , maar al snel bleek dat Jantje een snoek van maar liefst 80 cm had gehaakt! Gefeliciteerd met je eerste snoek kerel. Wij blij want we zijn weer een vismaatje rijker! Gr. Patrick


Ik ben afgelopen zaterdag samen met Marga en Robin het water op geweest....


 Ik heb echt ``visles`` gehad van Robin. Hij ving maar liefst 8 snoeken tussen de 50 en 80cm. terwijl ik het moest doen met slechts 1 vis!  Marga  zette het spul even op de foto.


Door de felle zon,was het belangrijk dat je het lijf regelmatig even insmeerde met zonnebrand olie,om daarna weer lekker te genieten van het vissen,mooie weer en niet te vergeten de schitterende omgeving. Gr,  Eddy te Mebel.


Op de komodo spinnerbait.


Waar een vastzittende kikker to kan leiden.


Geachte redactie,deze mooie snoek wist Arjan afgelopen zaterdag te vangen. De snoek had een lengte van maar liefst 118 cm.!! Ik ving de vis aan een  Redhead Bill Lewis. Uiteraard is deze mooie vis na een aantal plaatjes weer snel teruggezet. Met vriendelijke groet, Arjan Hessel


Op de fiets ben je je leven niet zeker!


Jasper viste 2 dagen in Ierland met de visgids Ferdinand Heijerman. Ondanks dit korte verblijf werden er op Lough Derg toch nog een paar mooie snoeken gevangen, waaronder 2 dikke metersnoeken, waarvan dit er een was...


...De Bossel deed het weer erg goed...


...Ook Johan en Bernard vingen een paar prachtige snoeken op Lough Derg.  Bernard op de foto met een mooie snoek...


Zijn vismaat Johan met een supersterke metersnoek die hem tijdens de dril de hele boot door liet lopen. Meer informatie over snoekvissen in Ierland bij Ferdinand Heijerman kun je vinden op www.pike-ireland.net


Oké,geen monster, maar wel beresterk. Dit was één van de 7 snoeken die we wisten te vangen. In eerste instantie miste ik mijn aanbeet op zo’n 2 meter van de boot. Maar mijn kunstaas,een fluor red double hook tandem spinner bait, werd op pakweg een meter van de boot (met een Figure eight) alsnog getrakteerd op een dikke aanbeet! Groeten Pim Busker (Dutch fishing adventures)


Met een paar hele mooie vissen, waaronder deze mooie snoek voor Mark, hadden we afgelopen zaterdag een moeizame maar fijne dag! Deze snoek werd gevangen aan de Spro Screaming Devil Sinking Redhead. M.v.g. Dutch fishing adventures.


Deze mooie snoek van 120.5cm wist Guy te verleiden met de sika bait  verkrijgbaar bij watsersport Matheussen . Bedankt Stanny!


 2 pr’s op één dag allebij met een snoek 127cm en roofblei 85 cm. Grt.Danny.


Beste redactie TF, Deze schoonheid kwam donderdagavond even kort binnenboord. Boven kraakhelder water werd de Esox v2 uit de oppervlakte gegrepen.  De dril was pittig maar verliep gelukkig volgens het boekje. Met 2cm werd mijn PR verbroken en op 127cm gezet. Het verslag is uiteraard weer te lezen via www.metersnoeken.nl Ondanks de watertemperatuur van 19.2 graden, zwom ze keurig binnen enkele seconden de diepte in. Wie weet tot volgend jaar! Gr. Sean


Met windkracht 5 was het afgelopen zaterdag geen makkelijke opgave om het grote water te bevissen, maar deze zware zomer snoek maakte mijn dag helemaal goed! Ik ving de vis aan een Spro BBZ1. m.v.g. Dutch fishing adventures.

Deze keer de nominaties voor de karper van Mark, de roofblei van Danny, snoekbaars van Dirk en de snoeken van Guy, Danny, Sean en Koen. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.