Actuele Vangstberichten tot dinsdag 11 januari 2011


... tot dinsdag 11 januari 2011

Eindelijk weer meer en meer open water! Voor vele duurde de vorstperiode al veel te lang en voorlopig zien de tempraturen er weer stukken aangenamer uit. De vangsten op het zoete zijn matig en houden zeker verband met het hoge water wat op verschillende rivieren het vissen bijna onmogelijk maakt.


Marian zag deze groene specht in een wei zitten en ik was eigenlijk iets te laat, maar kon hem nog in de vlucht op de foto zetten. Gr. Piet Driessen.

Hallo broeders en zusters in Petrus!

Al een beetje gevist in 2011, niet? Gauw gaan dan, vis zat op de bekende stekken!

Kantvisserij
Het kan verkeren, maar voor de kantvissers was het deze week volle pret. Met name de schar is in grote getallen aanwezig en vooral aan de diepere stranden en waterwegen van en naar de grote rivieren, zitten vol met schar en de nodige dikke wijtingen. Stranden Vlissingen tot aan Westkapelle prima. Mooie sessies met hoofdzakelijk schar waar mooie dertigers bij zitten. Overige stranden ook goed, maar ga vooral in de avond op deze ondiepere stranden, dan heb je betere kansen.

Europoortgebied zeer goed. Beerkanaal, Calandkanaal, Amazonehaven geven schar, gul en wijting. Waterweg tot aan Maassluis was matig. Veel smeltwater van boven zorgde ervoor dat de vangsten terugliepen. Hou er de komende week rekening mee dat er meer smeltwater en de nodige troep zal afzakken. Wonderlijk is dat er aan het uiteinde van de Waterweg - en dan bedoel ik de pier van Hoek van Holland - bakken van scharren (dertig-plussers) worden gevangen en de nodige dikke wijtingen en met als prettige bijkomstigheid nog een paar gullen ook, prima toch?!

Hoek van Holland strand tot aan Kijkduijn eigenlijk hetzelfde als de ondiepere Zeeuwse stranden. In de avond de beste kansen op gulletjes, schar en bot. Pieren van Scheveningen en IJmuiden goed met voornamelijk schar. Noordzeekanaal ook redelijke vangsten van schar en wijting.

Bootvisserij
Ja! Zaterdag was het dan zover: het derde Penn Grevelingen Tournament op de Grvelingen stond op het programma. Was het de eerste twee keren zeer koud, nu was het bijna ‘korte broeken-weer’. Maar helaas kwam er een harde wind uit het zuidwesten en waren de vangsten zeer slecht. De overgang van een hoge naar een lage drukgebied en de snelle temperatuurswisseling zullen hierop ongetwijfeld grote invloed hebben gehad.

Qua golven valt het allemaal wel mee, maar omdat er geen stroom staat gaat de boot alle kanten op en dat is gewoon vervelend. Het idee is om volgend jaar te gaan voor 2 data: 1 vastgestelde en 1 optie voor wanneer het weer niet goed is. De datum voor volgend jaar is zaterdag 7 januari als basis, de alternatieve datum zal een maand verder liggen.


Er kwam weinig maatse vis aan boord.

Wanneer het weer er niet goed uitziet qua wind, dan zal 4 dagen voor de startdatum iedereen worden ingelicht om zodoende het aas af te bellen en de schippers de gelegenheid te geven hun boot te verhuren. E.e.a. zal komende maanden worden bekendgemaakt wanneer overeenstemming is bereikt.

Nu het Tournament van afgelopen zaterdag. 191 Vissers (4 kwamen niet opdagen) gingen de strijd aan op 6 boten. “6 Boten?”, zul je denken.. “7 Boten toch!?” Ja, de schipper van gelukkig de kleinste boot werd ziek van vrijdag op zaterdag en kon dus niet uitvaren. De 15 vissers werden evenredig verdeeld onder de andere 6 boten en visten fictief toch op de niet uitgevaren boot.

Het weer werd slechter naarmate de ochtend vorderde en waar de vangsten vanaf woensdag al verslechterden, was het zaterdag helemaal pet. Doodzonde voor zo’n mooie wedstrijd, maar als organisatie kun je hier helaas niets aan doen. Toch bleef de stemmming er best inziten en kon de wedstrijd op een waardige manier worden vervist, hoewel er wel veel nullen vielen.

Peet Leentjes scoorde op de Maatje Adriana het beste en werd met 45 punten (drie maatse vissen) winnaar van de zeer geliefde Zilveren Haak, gesponsord door Zeehengelsport. Bij de korpsen was het Shimano team, bestaande uit Chis van de Vreede, Wibo Boone, John Soederhuijsen, Sjaak Verburg en Louis van Bommel, het beste.

Ze werden gevolgd door de ploeg van de Gentse Zeeduivels met topper Jens de Vrieze in hun midden en de mannen en dame van de Slufter gingen met de derde prijs naar huis. Alle andere 1e, 2e en 3e prijswinnaars kregen schitterende Penn hengels en molens.

Namens de stichting “De Opkikker” kon mevrouw Pruijssers een cheque van 4.500 euro mee naar huis nemen dankzij de gulle giften van de sponsors en de opbrengsten van de tombola.


De Angling Captains stonden in de jassen en caps van Total Fishing er mooi bij! Een compleet  verslag volgt in Zeehengelsport en op deze site later in de week.

Ontzettend veel dank aan Pure Fishing’s Sjouke ‘t Land en Robert Valkeneer, Peter Dohmen van Zeehengelsport, Bert Meierink van Topsy Baits en Wils Flohil van de Dorpstienden en alle andere sponsors. En vooral dank aan jullie vissers, die het toch allemaal mogelijk maken!

Visserij geankerd vanuit de huurkotters en kleine boten op de Noordzee is goed. Voornamelijk schar. Wrakvisserij op de Noordzee ook ietsje beter, mooie gullen erbij. Grevelingen en Oosterschelde waren verleden week niet echt productief, maar hopelijk komt hier snel verbetering in.

Tot volgende week! Arthur van Tienen



Vangstberichten afgelopen week
 
Wederom een ongewone week. De smeltende sneeuw heeft de rivieren tot een wild stromende massa gemaakt waar de vissen nu moeten overleven, dus vissen daar is nu bijna onmogelijk. Dan is vaak de mogelijkheid om naar de havens uit te wijken, maar die waren veelal nog veel van ijs voorzien. Is er eigenlijk wel gevist?

Ja hoor. Er waren natuurlijk diverse plassen vrij en in de wat sneller stromende beken kon ook nog wel een hengeltje worden uitgeworpen. De kleur van het water was natuurlijk wel vaak behoorlijk donker en troebel. Eigenlijk waren de vangsten op de roofvissen nagenoeg overal hetzelfde.

Door de roofvissers die voor de laatste uren van de dag hadden gekozen, werden er toch nog wel wat vissen gevangen. 80% Werd gewoon na 14.00 uur gevangen afgelopen week. Er zaten nog best leuke snoeken en snoekbaarzen bij. Van baars veel minder meldingen afgelopen week.


De oeverzwaluwen zouden nu allemaal verdrinken daar het nu zaterdag op deze plaats al 2,5 meter hoger was met het water en de nevengeul ook al aan het vol lopen is. 

Shads scoorden goed, maar ze moesten wel kort aan de bodem worden aangeboden. Snoekbaarzen vaak nog behoorlijk diep. Fel groen en geel prima vangers afgelopen week. Eigenlijk was op de zaterdag de wind ook vaak een spelbreker.
 
Het water zal weer langzaam gaan zakken in de rivieren en dan moeten we weer even afwachten wat de vissen op de rivieren gaan doen. Veel ijs zal deze week ook wel verdwijnen en dan komt er weer veel water aan bod om te bevissen. Havens zullen nu grote baarzen aantrekken en als de rivieren gaan zakken zijn de oevers redelijk bezet door snoekbaarzen.

Gewoon gaan natuurlijk en dan horen we wel weer hoe het is geweest.

Veel succes aankomende week, 
Piet.


Rare beesten… ligt er twee weekjes ijs, gaan ze speelgoed eten… Foto: Noud govers.


Hallo Total Fishing, het was hier en daar weer goed bevisbaar afgelopen weekend. Dus even 2 uurtjes wezen jerken. 1 Snoekje slechts (op de screaming devil) waarvan deze foto in actie, gemaakt door een vismaat. Aankomend weekend nog meer ijsvrij water door de aanhoudende dooi, dus wellicht is het dan weer mogelijk om met de boot eropuit te gaan. Groet, Dennis.


Hallo TF, na het vangen van een paar van deze baarzen zijn de koude tenen snel vergeten!...


...Voor mij eentje van 50cm en voor Jean-Luc een knappe vis van 44cm. Groeten, Tom Nouwen.


Davy met een dikke winterbaars van 48,5 cm.


Beste Total Fishing, hier 2 mooie rivierbaarzen die ik met mijn maat vorig weekend heb kunnen vangen.


...De meeste van de heel harde anbeeten kwamen van 7 tot 8 meter. Groetjes, Stefan.


Een nieuwe start voor 2011: verticalen op het Hollandsdiep. Het ging lekker tot dit gebeurde… de chemische fabriek vloog in brand…


....Toch lekker kunnen vissen en met 29 vissen best tevreden….


.... En niet alleen snoekbaarzen…


.... Maar ook weer harders die je shad grepen. Elke winter vinden we wel stekken waar we tijdens het verticalen harders weten te vangen. Groet van Kris en Koen.


Hallo Total Fishing-lezers, de vanger van de dag was de fork tail van Fox (apple seed). Groet, Mario van Engsbergen.


Beste Total Fishing, zondag er nog eens opuit getrokken met vismaten Marc en Davy. De wind bleek heel goed mee te vallen. Het was in de voormiddag taai, maar in de namiddag was het een stuk beter. Davy met één van de vele mooie snoekbaarzen….


....en een mooie 70+ snoekbaars. Groeten Sven.


Voor vele gasten een bekende visplaats. Hier vissen we vaak 80 meter verder en bijna 4 meter lager, en het bankje is de plaats waar we onze pauzes houden… Niet te geloven weer. Groet, Piet.


We laten ons niet kennen door een beetje kou!...


.... Al was het wel pittig met -6, maar een thermosfles met warme choco met een beetje rum doet wonderen!...


....Toen de wind was gedraaid en het ophield met sneeuwen, ging het meteen een stuk beter (qua aantallen).


Deze zwammen zien we op dit moment heel veel op dood hout en vallen in de sneeuw natuurlijk nog beter op. Foto: Piet.


Hallo TF, grote aantallen werden er niet gevangen, maar bijna iedere snoekbaars was boven 60 cm….


...De aanbeten waren hard, dit in tegenstelling tot vorige week toen de aanbeten vrij flauw waren…


...De meeste vissen kwamen van tussen de 3 en 8 meter…


...In helder water werden de meeste vissen gevangen met een bruine v-staart shad van @rt-baits. De groene persuader deed het dan beter in ietsje troebeler water. Groet, Bart en Frank Mylle.


Hoi TF, mijn eerste visdag dit jaar en gelijk een mooie snoekbaars….


....Ze is dik over de 90 cm. Ik heb haar gevangen aan een grote getakelde voorn. Groet, Ronald.

Deze week de nominaties voor de baarzen van Davy en Stephan en de snoekbaarzen van Frank en Ronald. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -