Actuele Vangstberichten tot dinsdag 11 december 2012


...tot dinsdag 11 december 2012

Met het winterse weer van afgelopen week is er niet echt uitbundig veel gevist en glukkig lijkt aankomend weekend dan ook een stuk milder te worden. De goedheiligman is alweer vertrokken naar het warme zuiden, alhoewel het daar ook op sommige plekken vriest, en veel vogels zullen hem volgen waaronder de massale spreeuwentrek.

Zware tijden komen er aan. Foto: Piet Driessen.

Het jaar zit er bijna op en het is een mooi jaar geweest met mooie momenten voor de Nederlandsae zoutwatervisserij: wereldkampioen bij de Junioren als team en individueel, wereldkampioen Kust heren- en damesteam, wat wil je nog meer?!

Ook mooie zeebaarsvisserij en natuurlijk de explosie van schar in het voorjaar en afgelopen herfst. Vergeet tevens de wijting niet die goed terug is in de kanalen. Voorts de tongvisserij in het Europoortgebied, op dit ogenblijk de beste plek om deze scheefsmoelen te vangen in de zomer en herfst. Hopen dat de trend van goede visserij zich voortzet komende jaren.

Zeeuwse wateren prima rond om Walcheren en Noord-Beveland: schar, wijting , bot en af en to een gul is het credo. Het maakt niet uit, maar ga wel op een plek waar je niet snel vastzit, haal je informatie van de diverse websites en je komt een heel eind.

Schouwen Duiveland een drama. Zaterdag jl. De Krabbe Trofee vervist en als je ziet hoeveel zand er opgespoten is op het strand en hoe ondiep  het daar is geworden, is het geen wonder dat er bijna niets werd en wordt gevangen. De slechte vooruitzichten kwamen dan ook helaas uit afgelopen zaterdag, maar een prachtige dag weer vergoede het “niet-vangen-leed”.

Winnaar werd Dhr. van Belzen die 2 uur voor tijd 3 vissen had, maar helaas kreeg Dhr. van Belzen op het strand gezondheidsproblemen en werd per ambulance afgevoerd. Ik hoop dat het inmiddels beter gaat met hem. Bij de korpsen was het korps van Zuiderduin Hengelsport met totaal 160 cm!! aan vis eerste, gefeliciteerd mannen! Dus niets te zoeken op Schouwen Duivelandse stranden.

 
Stille boel met de visserij op Westenschouwen.

Europoortgebied is prima. De diepe havens geven veel vis. Nu ook groter formaat schar te vangen. Beerkanaal, Mississippiehaven, Yangstsehaven, Papegaaienbek, Calandkanaal en ga zo maar door, stekken voor het uitzoeken. Waterweg naarmate de week vorderde en de maan naar halve stand ging, ietsje minder.

De zoetwaterafvoer van de sneeuw en regen beïnvloedt dit natuurlijk ook, het zoute water wordt teruggedrongen en met kleine tijverschillen met deze halve maanstanden komt er ook niet veel zoutwater naar binnen. Waterweg gul en wijting. De dikke tong en zeebaars is bijna weg, bot wordt dikker en groter gevangen nu.

Boulevard van Hoek van Holland en Pier van Hoek van Holland prima, leuke visserij op wintervis. Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn redelijk, dikke bot en wat schar en wijting, verwacht geen wonderen van de avonduren.

De laatste dag van de Topcompetitie Dames en Junioren A werd afgelopen zaterdag vervist in de Dintelhaven en Mississippiehaven, de Dintelhaven viel wat tegen, maar in de Mississippiehaven werden de zaken rechtgezet. Clarinda v/d Zande van HSV ’t Scharretje, zus van Arjan Rijnberg, deed sinds lange tijd weer mee en werd eerste voor Linda v/d Velden  van de Oosterscheldevissers en Elaine Vredenburg van HSV de Snoek.

Bij de junioren was het Joeri Minderhoud van HSV Westkapele die de felbegeerde zilveren schaal pakte voor Lennard Noordhoek van HSV de Makreel en broer Kristiaan Minderhoud, eveneens van HSV Westkapelle. Gefeliciteerd allemaal.

Opmerkelijk is de opkomst van de redelijk jonge vissers van HSV Westkapelle, de jeugdbegeleiding van deze actieve vereniging gaat vruchten afwerpen, laat andere verenigingen daar een voorbeeld aan nemen, de jeugd is immers onze toekomst!

Eindelijk weer een maatje voor de noordelijke hoek, Tom v/d Pol stuurde mij twee vangstberichten van de Noordelijke stranden  en pieren, Noordzeekanaal leuke visserij op wintervis, grote aantallen. Pieren van IJmuiden redelijk schar, wijting en wat gulletjes en spiering. Zaterdag a.s. op de stranden van Groote Keeten de laatste wedstrijd van de topcompetitie Heren, ik ben erbij, mijn maatje Jim ondersteunen, ben benieuwd.

Bootvisserij
Arjan Rijnberg is verleden week zondag winnaar geworden van de Topcompetitie boot, ook op de laatste dag op de Oosterschelde liet deze sportieve veelvraat zijn klasse zien en eindigde. Kortom, een sterk WK-team in ieder geval voor in Portugal in 2013!

Westerscheldevisserij prima: schar, en wijting, soms een mooie gul en bot. Grevelingen leuke visserij, Oosterschelde redelijk en de geankerde visserij voor de kust prima; volop wintervis alleen het weer (wind) moet en beetje meezitten.

Strakke lijnen! Arthur

Een flink pak sneeuw afgelopen week op de meeste plaatsen, en nog behoorlijk koud door de vorst en veel wind bepaalde dat de meeste vissers thuis zijn gebleven met dit weer. 


Je moet er wat voor over hebben.

Natuurlijk werden er hier en daar weer mooie roofvissen gevangen, maar de meeste vissers zaten op kerstmarkten en gingen weer eens met moeder de vrouw op pad om een goede indruk te maken.


Toch resultaat met het koude weer.

Dus geen roofvisnieuws afgelopen week, maar natuurlijk wel nog diverse foto’s van iets eerder en enkelen van afgelopen week bij deze vangstberichten.


Pas op voor gladde oevers.

Veiligheid nu nummer 1 natuurlijk. Neem zout mee voor de trailerhelling, pas op voor gladde oevers en kades, ga nooit alleen op pad met dit weer, ook opletten voor gladde bodem in de boot, denk aan het innerlijke van de mens en vergeet niet jou fototoestel om een mooie winterse plaat te maken met jouw roofvis. Veel succes en als er een mogelijkheid is om te gaan en het niet te koud is, gewoon gaan.

Veel succes op de rovers. Groet, Piet.


Hallo, Ik ben afgelopen donderdag 7 december wezen vissen op de Oterdummerpier (Delfzijl/ Termunten). Het was een mooie maar koude dag. We stonden er met 3 man te vissen maar er werd bijna niks gevangen. Ikzelf had een klein meuntje en 1 lichte aanbeet.

De twee anderen heb ik geen vis zien vangen wat erg jammer is op zo’n koude dag. Dus het was er rustig en er was geen vis nog te bekennen. Moet de volgende keer maar naar de Eemshaven gaan, misschien is het daar beter. Groeten van een koude visser uit Emmen.

Hallo Vissers, naar aanleiding van mijn reportage over Gran Canaria en met name het vissen vanaf de "Calrei" te Mogan, konden soortenjagers  Pieter Beelen en Theo Modder het niet laten om ook zo'n supertrip te boeken. Terwijl wij aan het sneeuwschuiven zijn staan de mannen heerlijk in korte broek de mooiste vissen te vangen...

..Mooie pijlstaartroggen en andere roggensoorten,  kleine amberjacks en van alles wat er verder aan het aas komt. Toen ik met Pieter contact had via sms was hij na de trip overdag met de "Calrei" in de avond nog gaan vissen op een stek die ik hem had aangeraden voor de avond.  Hij trok twee kleine roggen op de kant en dat is toch super om te horen...

...Altijd oppassen met die beesten, dat weet ik als geen ander voor wie mij kent. Dit zijn pijlstaartroggen en geen stekelroggen. Een stekelrog is geen probleem om op te pakken. Doe dit bij de pijlstaartrog liever niet of fixeer de staart in een dikke doek zodat de vis er niet mee kan slaan...

...Op de foto ziet u wat Randy doet die u altijd zal helpen op de boot om risico uit te sluiten! Ze zullen nog wel grotere en meer bijzondere vissen gaan vangen, want ze zijn nog niet uitgevist daar. De soortenlijst van de mannen die u kunt zien op www.soortenjagers.nl is indrukwekkend en wordt weer langer. Erg leuke site hoor en voor wie ook zijn eigen soorten wilt bijhouden een echte aanrader! Voor meer info over de mooiste boot (plus bemanning!) van Gran Canaria, kijkt u op www.calreicharters.com.

Nog heel even en dan ga ik zelf weer die kant op. Als er tenminste nog vis zit daar als de mannen weer terug zijn. Nee hoor, geen probleem, want de  meeste vissen gaan weer retour zee en kunnen alleen nog maar groter groeien. Visgroet van Lucky Luc Mom.

Klaar voor de verre reis. Foto: Jan Althof.


Hoi Total Fishing, ondanks de koude en het smeltwater van de sneeuw, toch nog een mooie barbeel weten te vangen. Groeten, Jean Vogt.


De berkenzwam. Foto: Jan Althof.


Geen boot, geen polder, geen karper. Gewoon de stad in om lekker te baarzen. Hengeltje, netje, tasje, meer niet. Deze baars was de grootste van vanmiddag. De baars was 42cm. Lees meer op: www.devisboot.nl. Groet, Vincent.


Natuurlijk weer op het grote water gezeten! Weer wat mooie baarzen kunnen vangen op de Biggie van River2sea, een mooi nieuw baarsplugje met prachtige ratel. Tijdens het trollen naar nieuwe stekken kon deze snoek de Hi Dep van River2sea niet weerstaan. Met vriendelijke groeten, Marc Hoeben.


De goede Sint had nog een échte surprise in de gedaante van deze megabaars van 54,5 cm! Een dag om in te lijsten! Groeten van Wilfred van Nunen.


Mooie natuurcreatie's. Foto: Jan Althof.


Deze vissen doen de koude vergeten en de lach ontstaan...


...Hard werken voor een vis die vervolgens heel welkom is (5 dec.)...

... Mama's die niet veel goeds voorspellen! Groet, Johan.


Op de wobshad waren ze toch nog te verleiden.


Woensdag 5 december... zou de goede Sint ons welgezind zijn met een paar mooie vissen? Met de nieuwe Spro Komodo-shad was het in elk geval al gauw raak...


…Prachtige snoekbaars die de shad gretig had gegrepen. Groeten van Wilfred van Nunen.


Mooie snoekbaarzen afgelopen weekend Groet, Martin Nanko.


Afgelopen zondag met mijn favoriete visgids Gio Scalia wezen vissen. Na misschien wel meer als duizend snoekbaarzen samen gevangen te hebben eindelijk een negentiger...


...En wat voor eentje: 98 cm en mega zwaar. Gio, bedankt.


Even opwarmen na de zware sneeuwbui. Foto: Jan Althof.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag ben ik met mijn zoontje Tycho (7 jaar) wezen snoeken. Hij wist zijn eerste snoek te vangen op een Real Eel...


...Hij was zo trots al een pauw en wilde er graag mee op de foto! In totaal vingen we drie snoeken in twee uurtjes. Groet, Rob - roven.nl.


Onderweg naar de stal. Groet, Johan.


Sfeerplaatje van vismaat Piet Hoekstra met een snoek van 98 cm tussen de sneeuwvlokken en de ijsschotsen. Groet, Ronnie.


Tijdens het trollen naar nieuwe stekken kon deze snoek de Hi Dep van River2sea niet weerstaan. Met vriendelijke groeten, Marc Hoeben.


Deze vissen doen de koude vergeten en de lach ontstaan. Gr. Visgids Johan.


Zwaar weer op komst.


Zaterdag de hele dag op pad geweest voor een ijsvrije visplek. Ging helaas niet door, 4 open plekken en geen enkele beet.Wat een verschil met zondag, al het water weer open. Na 5 minuten al een aanbeet, die mooi op de foto werd gezet door bevriend fotograaf Peter van Renen. Helaas bleef het bij deze beet op dood aas. Groet, Peter v.d. Heijdt.


Zondag gaan vissen op de vijvers, waarbij deze snoek de BBZ swimbait van SPRO niet voorbij kon laten gaan. Groet van Levin.


De eerste winterse taferelen.


Heftig springen om te ontsnappen...


... Maar hij kwam toch in de boot...


...Daarna snel weer terug. Gr. Martin Nanko.


Geachte TF, zondag vroeg uit de veren. Ik zou een dagje statisch met doodaas gaan vissen. Na een half uur miste ik de eerste aanbeet, maar een kwartier later hing een mooie snoekedame van 98cm toch aan mijn sardine. Na een paar uur, zo rond de middag, kreeg ik wat twijfelende aanbeetjes aan een makreel. Even gewacht en daar ging mijn swinger.

De lijn liep strak, ik maak contact, sla aan en een hele dikke vis zie ik aan de oppervlakte verschijnen na een paar minuten. Ik schep en zag gelijk dat dit mijn PR ging verbreken. Eenmaal op de mat meet ik 115.5 cm dat is 3.5 cm over mijn oude PR. Groet, Hans Cramer.

Gustav Nilsson met prachtig dikke snoek...


...Na een mooie foto snel weer terug.
Groet, Rasmus.


Hallo TF, deze mooie metervis had ik op de esox blade, trollend op groot water. Groet, Wouter.

Deze week de nominaties voor de snoekbaars van Martin en de snoeken van Tycho, Martin en Wouter. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -