Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 september 2013

... tot dinsdag 10 september 2013

De Hengelsport Outdoor Fair 2013 in Maurik is een aanwinst voor de hengelsport gebleken, een aanrader voor volgend jaar voor degenen die er nu niet zijn geweest. De herfst komt er aan en de temperaturen van lucht en water gaan weer dalen. Dit zal de vangsten ten goede gaan komen.


Boeggolf van deze fuut. Foto Piet Dreissen.

Het lijkt erop dat de zomer abrupt afscheid van ons heeft genomen!

Terwijl ik dit typ, plenst de regen met bakken naar beneden en voor de dinsdag werd zelfs west 7 aangekondigd!!

Kantvisserij
Het kustvissen van afgelopen week was vooral aan de stranden erg stroef: veel groen, krabben, garnalen en weinig vis was het credo. Vlissingen, Zoutelande en Westkapelle matigjes, richting Domburg betere vangsten van bot, zeebaars en in de avonden wat tong.

Bij de kering bij Westenschouwen werden botten en gladde haaien gevangen. De Oosterschelde was goed voor wat makreel en zeebaars. In de Europoort scoorden vooral Calandkanaal en Beerkanaal goed met leuke vis zoals (nu al) maatse wijtingen, steenbolk en wat tong.


Hallo Total Fishing, lol gehad met stukjes garnaal...

Zeebaars was wisselend maar over het algemeen redelijk te vangen in het Europoortgebied. Let op, de komende maand oktober geeft meestal spektakel wat zeebaarsvisserij aangaat: de zeebaars vreet zich rond aan de inkomende wijting.

In de Waterweg was afgelopen week de tongvisserij op de bekende stekken top, maar nu met al de regen zal de tong zich verder richting Hoek van Holland terugtrekken, dus grijp nu je kans. In de Dintelhaven wat grondels en botten. Stranden van Hoek van Holland tot aan Den Helder: zeebaars(jes), bot en wat tong.


...en een klein haakje op het strand bij Valencia: pompano, bandzeebrasem en gestreepte zeebaars! Groeten, Rolf de Jong.

Bootvisserij  
Het wrakvissen was redelijk, maar ook hierbij vooral aan de kust veel groen. Er werd weinig gevangen door de makreel. Het wordt weer tijd voor de wintervissen en hopelijk verschijnt de wijting in grotere getale dan het afgelopen jaar. Geankerd vissen geeft momenteel voornamelijk de beste resultaten in de monding van de Westerschelde met hoofdzakelijk tong. Uit de Oosterschelde kwam klein grut en veel groen. De wijtingvisserij op de Grevelingen in de avonduren zal weer gaan aantrekken.

Tot volgende week, Arthur

Vangst berichten afgelopen week

Over de vangsten kunnen we deze week vrij kort zijn, daar veel roofvissers de Fair in Maurik bezochten. Dat kan vaak maar op één dag omdat de andere dag van het weekend vaak voor de familie is.

Er waren ook veel kinderen aanwezig op de beurs en dus jong geleerd is oud gedaan. Van kleine haakjes tot grote boten, er was voor elk wat wils. Al zag het weer er vroeg op de zondagmorgen nog heel slecht uit, ook dit werd een heel mooie dag.


De dochters gingen even mee naar de beurs in Maurik.

De enkele vissers die toch nog weg zijn geweest wisten hier en daar wat visjes te vangen met enkele meldingen van grote snoeken. In doorsnee kwamen er afgelopen week toch vaak kleinere vissen boven. De daling van de temperatuur is ingezet, en op diverse plaatsen kwam de regen met bakken naar beneden. De watertemperatuur is bijna overal nog boven de 20 graden.


Druk aan de stands en het water in Maurik.

De nachten gaan nu een stuk kouder worden en de temperatuur komt een aantal dagen niet meer of nét aan de 20 graden. Dit zal de afbraak van de grote hoeveelheden waterplaten dan ook bevorderen. Spinnerbaits en shads van een centimeter of 14 doen het op dit moment best goed op snoeken. De snoekbaarzen hebben nog altijd graag langwerpige shads tussen de kaken en de baarzen pakken graag kleine shads en bladpilkers.

Bij het heel snel binnenvissen van deze aasjes kunnen onze vrienden winde en roofblei ook nog wel eens onverwachts toeslaan. Ga er zeker op uit, het aankomend weekeinde zou wel eens de nodige verassingen kunnen opleveren. Succes op onze roofvissen, Piet.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


De X layer van Megabass voorzien van loodkoppen van 25 gram maakte het verschil meer dan duidelijk op deze visdag met meer dan 20 zeebaarzen vlak langs een stenen kant, Op licht materiaal is dit een verslavende visserij !


Hallo TF, Zondag een beresterke baars van 72 centimeter in de Hobie mogen verwelkomen. Na een geslaagde fotosessie ging deze natuurlijk weer terug, een blije visser achterlatend…Groet, Ronald.


Etenstijd voor deze meeuw.


Een foto van de grootste vis tijdens onze vakantie de afgelopen weken in Zambia....


..Deze tijgervis van over de 5 kilo is gevangen in de Zambezi aan een jerkbaithengel met een grote spinner...


...Van de vele aanbeten hebben we in totaal slechts 5 vissen kunnen vangen, maar elke vis was supergaaf!  Hartelijke groet, Christiaan Nijholt.


Dubbele rust.


Zeven vissen, vijf soorten. Het was gewoon heerlijk om een paar uur op het water te vertoeven. Visgids Johan www.fishingguidejohan.nl.


Het was vorige week niet makkelijk op het Hollands Diep maar met de groene shad van Fisch Impact heb ik toch enkele vissen weten te vangen, de toppers waren een grote voorn en deze mooie snoekbaars van 70+. Groeten, Kris.


Een mooie vis alleen in de boot zonder hulpmiddelen voor de camera. Wat een beauty! Visgids Johan.


Beste Total Fishing, vandaag met de Hobie kayak op pad geweest op groot water en al heel vroeg wist ik deze prachtige roofblei van 81 cm te foppen op een spinnerbait bedoeld voor baars. Groeten, Daniel.


Fluweelboleet - Boletus subtomentosus


Beste Total Fishing, op een mooie zondagmiddag een paar schitterende baarzen gevangen op kleine shads.


Schitterende sport! Fantastische, snoeiharde aanbeten in helder water onder bruggetjes en bij stuwtjes. Helaas ving mijn kleine broertje bijna niks, terwijl ik me scheel ving aan deze prachtige rovers. Met vriendelijke groet, Derrek Schoemaker.


Groot waren ze niet , maar wie het keine niet eert is het grote niet w....tot grotere, Jeff.


Beste Total Fishing, op zondag een mooie baars van 49 cm Gr.  danielskayakfishingadventures


Deze oude, getekende strijder kon de komodoshad niet weerstaan...Groeten van Wilfred van Nunen.


Paardenbijter - Aeshna mixta


Beste Total Fishing, hierbij één van de steurvangsten op de biggame vijver van Visdorado de Kool. Na er meerdere te hebben gevangen van onder de meter, was dit nog niet eens de grootste uit de vijver, maar met 106cm toch leuk om te vangen. Vooral omdat er gevist werd met lichter materiaal en er dus een aardige dril nodig was om deze vis op de foto te kunnen zetten. Gevangen met dobber en met een combinatie van worm en gerookte zalm aan de haak. Met vriendelijke groet, Ed.


Afgelopen donderdag vroeg de maas op gegaan, Na drie 30+ baarzen kwam na...


...een mooi en sterk gevecht deze meerval omhoog, gevangen op een kleine Salmo Butcher. Groet, Bert van der Heiden.


Richard en Jo van Roven.nl in hartje Parijs...


...Job met 180cm vis...


Richard in Parijs. Lees het hele verslag op www.roven.nl


Een slokje water op z`n tijd...... Foto Jan althof.


Een mooie zestiger alleen in de boot zonder hulpmiddelen voor de camera. Wat een beauty! Visgids Johan.


Goedendag Total Fishing, bij deze een mooie foto van Rene (alias Al Capone). Zondag naar de rivier geweest. Het was er zeer taai, maar toch hebben we een paar mooie vissen kunnen vangen op rubber. Groeten van Arie en Rene.


Hallo redactie, de afgelopen week ondanks het lage water goede vangsten geboekt. Vrijwel alle snoekbaars op bruine shads. Groeten, Pieter Gommers.


Het was vorige week niet makkelijk op het Hollands Diep maar met de groene shad van Fisch Impact heb ik toch enkele vissen weten te vangen, de toppers waren een grote voorn en deze mooie snoekbaars van 70+. Groeten, Kris.


Een taaie dag met een mooi kasteel als afsluiting . Groeten, Leon.


Het wordt stilaan wat kouder en we kunnen er dus weer lekker tegenaan. Hier een mooie snoekbaars die viel voor de Mad Ball jerkbait.


Onder een nog laagstaande ochtendzon zoefde mijn HM shadje richting bodem, om daar meteen opgepikt te worden door deze fraaie snoekbaars. Groeten van Wilfred van Nunen.


Watergentiaan - Nymphoides peltata


Zaterdag gevist en 6 snoeken gevangen. Zondag naar de beurs in Maurik geweest. Het hoogtepunt van de dag was toch wel een proefvaart met de Nitro Z8. Een boot met maar liefst 250 PK motor erachter...


...Normaal haalt deze 'visboot' een topsnelheid van 120 KM per uur, maar nu met 4 personen ging deze 'slechts' 110 KM. Wat een snelheid. Je kunt je ogen dan ook bijna niet open houden...


Na afloop van de beurs nog even ons nieuwe kunstaas getest. Ook een grote nieuwe Wide-Glide van River2Sea gekocht, maar liefst ruim 130 gram en 20cm lang. Zwemt verschrikkelijk mooi met een hele brede zig zag beweging. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste er aan hing. Groetjes, Eddy te Mebel.


Ook voor de snoek worden het stilaan betere tijden....


Hier nog 2 rakkers van de voorbije dagen.


Beste Total Fishing,  een snoek van 124 cm. Ik zit hier nog steeds op een roze wolk.


Oranje Luzernevlinder - Colias crocea. Foto Jan althof.


Hoi Total Fishing, Afgelopen week een paar keer op karper gaan...


...vissen op diverse plekjes, en niet zonder succes. Groetjes, Kristof.


Na lang observeren en veel testen begon ik het 'monumenten'-water steeds beter te leren kennen....


De mooie dikke oude karpers kwamen er nog niet uit, maar dit maakte voor mij nog niet uit. Ik begon vis te vangen,


...oh wat was ik hier blij mee. De drie van de kleinste inwoners van het monumenten water. Gr. Johan.

Deze keer de nominaties voor de zeebaars van Ronald, de tijgervis van Christiaan, de snoek van Daniel en de karper van Johan .Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -