image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 september

... tot dinsdag 10 september

Langzaam gaan we toch al de herfst verwachten, maar komende week wordt er toch weer bijna zomers weer verwacht. Vakantie's zijn nu echt voorbij en de rust keert terug aan het water.


Uit een tuin vol leven.


Goedendag afgelopen week met mijn zoon en een vriend van hem op jacht geweest naar zeebaars.


Dit is gelukt om deze te vangen en als kers op de taart kwam er nog wat moois achteraan.


Weer een topdag, mijn 1e worp leverde meteen deze beauty op!  Stekel ze Joop. 


De boom zal ten doode zijn opgescheven...


Heerlijk de rust aan de waterkant.


Soms de ijsvogel en op bezoek die een visje komt meepikken. Gr, Tiny


Grote zeelt uit klein water


Voor de verandering zeelt vanaf de kant op een gesloten watertje


Voedsel in overvloed voor de vogels.


Een nieuwe ervaring. Een net vol giebels.


De kanten worden weer gemaaid, dus de stekken komen weer vrij.


Verandering van spijs, Baby Fat John 50, doet duidelijk eten.FGJ


De nieuwe, zwaardere Asp-spinners, werken uitstekend.


Dit verveelt nooit.FGJ


Op minder dan 2mtr water op dropshot.


Groetjes Stoffel.

Gisteren nacht was ik aan het vissen op de Maas. Ik was aan het verticalen vanuit de bellyboat. Na enkele snoekbaarzen en baarsjes gevangen te hebben, klapte mijn hengel ineens hard omlaag. Ik merkte gelijk dat het een grote vis was en had na 2 minuten al verzuring in mijn schouder door de spanning op de hengel.

Ineens kwam zijn kop omhoog en ik schrok me kapot. Mijn shad was nergens te bekennen totdat haar bek open ging. De euforie nam de overhand. De vis is gevangen met een HM-Shad. De vis is gemeten op 102 cm!!  Dit is een ones in a lifetime vangst. Hier kan ik nog lang op teren. Groeten, Nick Oerlemans


Cor was onlangs met zijn 2 zoons Christiaan en Kasper in Ierland voor een vistrip van paar dagen. Ze visten daar op snoek met visgids Ferdinand Heijerman op Lough Derg, een groot meer in het westen van Ierland. Het was de eerste dag meteen al raak met een 12 vissen in de boot en de nodige lossers. Deze vis van Christiaan was net geen meter.


Niet veel later stond Cor minutenlang te drillen. Deze vis was beresterk en maakte veel runs recht vooruit, naar links, naar rechts, sprong de lucht in en dook onder de boot door en de snoek bleef maar gaan!


Eindelijk kon Cor op de foto met deze meterplus vis.


Ook op dag 2 werden er mooie vissen gevangen, deze snoek van 106 cm betekende een nieuw PR voor Kasper.  Meer info over snoekvissen in Ierland staat op www.pike-ireland.net

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 10 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -