Actuele Vangstberichten tot dinsdag 10 mei 2011

... tot dinsdag 10 mei 2011

Een heerlijke zomerse week achter de rug met goede vangsten op het zoute. De eerste zeebaarzen worden al gevangen, terwijl de gepen ook alweer aanwezig zijn. Voor de karpervissers zijn dit ook de toptijden en met zulk weer aan de waterkant zitten, dat is zeker geen straf!


We zagen een ree de Kleine Belt (Denemarken) overzwemmen. Volgens de kaart bleek het dier precies op het smalste gedeelte te zijn overgestoken. Wat zit de natuur toch wonderlijk mooi in elkaar… Groeten van Wilfred en Jan van Nunen.

Hallo zonnige zeevissers!
Prima weekje geweest,vooral het weer zat lekker mee. Ben net terug uit Rhodos (dinsdag op woensdagnacht) en heb daar de lokale sportvisserij aan zee eens kritisch bekeken. Veel visserij op zeebrasem in diverse uitvoeringen en natuurlijk de harder. Als aas wordt cakedeeg gemengd met brood gebruikt en de dobber is de meest voor de hand liggende methode vanaf de kades en havenhoofden.

Vanaf het strand wordt er met een licht loodje onder het lood gevist met een leader van een meter met hieraan vastgeknoopt – hier komt het - een lijtje van 20 cm met hieraan 15 haken die om een stuk deeg worden gewonden en zodoende worden de vissen die in het deeg happen vals gehaakt (getsjoekeld, zoals dat hier heet). Ook het vissen met 5 hengels per persoon is geen bezwaar.


In Griekenland op Rhodos vissen ze wel soms met 4 of 5 hengels.

De Grieken eten graag kleine vis die geheel wordt gefrituurd. De netten die ik heb gezien op de vissersboten hebben een maaswijdte van minder dan 2 cm. Dat de vis 50 tot 85 euro per kilo kost in een restaurant op Rhodos, is dan ook niet vreemd, de zee is gewoon zowat leeg.

Nog even een waarschuwing naar aanleiding van een tragisch ongeval aan de Waterweg, waarbij een vader verdronk die zijn zoontje redde die in het water viel na een hekgolf van een passerend zeeschip. Let op wat je doet!

De zeeschepen hebben er soms nog flink de gang in en vooral een geladen schip trekt bij de ondiepe stukken massa’s water weg die met en rotgang terugkomen en vooral wanneer je op een van de vele strekdammen staat op de ondiepe stukken, om bijvoorbeeld op fint of om op zeebaars te vissen.

Wees dus gewaarschuwd, blijf weg of hou de schepen goed in de gaten. Beter is het nog een zwemvest te dragen wanneer je op de strekdammen vist. Let ook op bij de lage kanten. Hou bij drukke scheepvaart een ruime afstand van zeker 2 meter vanaf de waterlijn op de stenen kades.

WK Korpsen te België
De Nederlandse teams zijn helaas in de middenmoot geëindigd, voor volledige uitslag zie site van Sportvisserij Nederland.

Kantvisserij - de geep is gearriveerd!!!
Ja ja, de langsnavels worden lekker gevangen in de Zeeuwse wateren en in de omgeving van Westkapelle. Neeltje jans en de Oosterschelde zijn prima op dit moment, ook de zeebaars laat zich al aardig vangen in de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kustwateren.

Voor de rest zijn de stranden tussen Vlissingen en Westkapelle haast onbevisbaar door de scherpe mesheften die alsmaar verder oprukken aan deze stranden en je lijn doorsnijden. Hopelijk verzanden de mesheftbanken de komende tijd en kunnen we weer ouderwets heerlijk vissen op deze prachtige stranden.

Ook zijn er al aan de Zeeuwse stranden wat tongetjes gevangen, hopelijk wordt het weer een goed tongjaar!  Europoortgebied is redelijk, kanalen rustig. Wachten op de zeebaars en de makreel. Paling wordt er lekker gevangen in de Waterweg, dikke jongens en meiden.

Terugzetten dus, want de controles nemen toe. Wachten is op de fint in de Waterweg. Afgelopen zaterdag werd de 1e Richard Solleveld memorial vervist aan de stranden van ‘s-Gravenzande. Een uitstekend georganiseerde wedstrijd die aan de beginjaren van de Beet Westland Trofee deed denken.

Een sterk deelnmeersveld met alle bekende korpsen, een prijzentafel om je vingers bij af te likken en een uitstekende verzorging voor de inwendige mens zowel voor, tijdens als na afloop van de wedstrijd. Een prachtig weertje deed de rest en hoewel er goed vis werd gevangen de dagen ervoor, was de vis op de wedstrijddag vertrokken. De winnaar stond in vak B en wist met 6 botjes van net 10 cm. de wedstrijd te winnen. Bij de korpsen ging de overwinning naar de jeugdige leden van HSV Oosterschelde vissers die 4 man met vis hadden.

Jullie houden van mij de uitslag en de namen van de winnaars van deze wedstrijd tegoed volgende week. De gehele opbrengst ging naar de KiKa-stichting. De prijswinnares uit een vak schonk tevens haar geldprijs van 350 euro aan de organisatie die zodoende 2.850 euro kon overmaken aan de KiKa-stichting tegen kinderkanker. Deze prima wedstrijd is een verrijking voor de Nederlandse zeevissport!

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn bot wat de klok slaat, wel klein van stuk. Richting zandmotor betere vangsten. Zeebaarzen nog niet echt te vangen, al lopen er wel een paar ertussendoor. Pieren van Scheveningen waren volgens de insiders prima afgelopen week, schar en botten. Pieren van IJmuiden mindere vangsten.


Grote aantalen schol voor de Nederlandse kust.

Bootvisserij
Afgelopen zondag 8 mei de 2e selectie boot vervist op de Oosterschelde. Ik weet nog geen uitslag, kijk op de site van Sportvisserij Nederland voor meer informatie. Grevelingen op wat haring na, slecht geweest afgelopen week. Oosterschelde matigjes, wrakvisserij ietsje meer muziek in de vangsten, maar nog verre van redelijk.

Geankerde visserij prima, zuidelijke helft vergeven van de vis, zeer goede vangsten van de schar en wat ik zelf ook al opmerkte 2 weken geleden, zijn de uitstekende scholvangsten. Dus huur een boot en ga de zee op, de vis zit er!

Casting
De eerste wedstrijd van 3 weken geleden werd beheerst door Belgen. Erik Opdebeeck wist met 230 meter iedereen achter zich te laten. De tweede wedstrijd is zondag a.s. op de 1e Maasvlakte. Wil je komen kijken? Volg op de N15 richting Europoort/Maasvlakte de borden Falck/Risc, op een van de velden bij dit trainingscentrum zal vanaf 09.30 uur de wedstrijd aanvangen.

Tot volgende week, Arthur

Het water van de grote rivieren zakte deze week een paar graden in temperatuur. Vermoedelijk is een deel van het smeltwater aangekomen in ons land. Dit én de paaibehoefte, waren er de oorzaak van dat de barbeelvangsten op een laag pitje stonden. Er werd erg veel geblankt en plaatselijk werden een paar barbelen gevangen.


Het blijft nog steeds moeizaam op de meeste plekken.

Het water van de Waal heeft momenteel een bruinachtige kleur en stijgt heel licht een paar centimeter. Toch is de waterstand erg laag en op veel plaatsen zijn de kribvakken nu heel kort en ondiep. De verzanding is nu erg goed zichtbaar.


Barbeel 81 cm is Lorenz Zwiers vangst op de Waal.

Afgelopen week herstelde de temperatuur van het water zich en waren de vangsten aan de Waal stabiel. Er werden geen aantallen gevangen, steeds een paar. Het water zakte verder en zelfs de komende dagen gaat er nog zeker 15 cm af. Plaatselijk is het water gezakt tot aan de kop van een krib. Op de IJssel is het zeer stil qua vangstmeldingen.


Mooie grote kieuwdeksels.

Groeten, Frans


Afgelopen december 2010 vond de eerste… 


....pilot-trip plaats vanuit Hamata in het diepe zuiden van Egypte….


....Vanuit hier werd verder zuidwaarts koers gezet naar Ras Banas en Berenice….


....Hier bevinden zich vele honderden, nog nauwelijks beviste riffen…..


....Een kleurrijke schakering met een diversiteit aan vissoorten was het resultaat….


....Hier alvast een eerste indruk. Binnenkort volgt op Total Fishing een uitgebreid verslag van deze trip. Voor verdere informatie en reserveringen Tight Lines Visreizen.


Henrik met een plaat van een Atlantische zalm vanuit het zoute op de Herring Spoon. Groet, Mads Grossell.


De eerste week van mei traditiegetrouw met mijn vader op de Kleine Belt in Denemarken doorgebracht. Er stond de hele week slechts zeer weinig stroming waardoor alleen de subtiele aanpak vis in de boot bracht….


Werpend met shads op loodkopjes van 30 gram boven kelpbedden, bracht een aantal schitterende aanbeten van leuke gullen. En dat op materiaal waarmee we over een paar weken weer op snoekbaars vissenGroeten van Wilfred van Nunen.

 


Hallo vissers, dat de jeugd de toekomst heeft bleek maar weer eens bij mijn vissessie aan het Noordzeekanaal. Afgekomen op mijn bericht op Total Fishing van vorige week dat er nog steeds een visje te vangen viel in het Noordzeekanaal, waren er drie generaties Vlugt naast mij aanwezig om hun vissersgeluk te beproeven.

Zoon Nick Vlugt van 9 jaar ving op zijn eerste vissessie aan het kanaal een mooie bot, een wijting en een leuk gulletje. Opa Vlugt en vader Martin keken vol trots naar hun zoon en kleinzoon met zijn verrichtingen. Klasse hoor jongen, je ben voor eeuwig verslaafd!! En ik kan het weten!!

Ik ben blij dat jullie niet voor niets waren geweest, want het valt nog steeds niet mee om een leuke visserij te beoefenen op dit moment, ook al zitten er gelukkig wel betere dagen tussen!! Visgroet en tot ziens aan de waterkant, Lucky Luc Mom.


De aanhouden droogte geeft nu al erg laag water op de rivieren.


Hoi Total Fishing, een hengel voor op de barbeel! Een hengel met 50mm visboilie voor op de meerval! Waar vang ik hem op? Op de barbelenhengel met kaas!! Groeten, Jos Raaijmakers.


Afgelopen weekend op diverse wateren gevist op zeelt. Was niet gemakkelijk, maar toch tientallen voorns en een paar supervissen waaronder zeelt en brasem…


…Een zeer sterke zeelt komt binnen bereik ik was zeer blij met mijn eerste 50+ zeelt van dit seizoen: 53cm. en moddervet…


…In de kleine beekjes vangen we de laatste jaren steeds vaker brasems van boven de 60cm. Groet, Eddy.


Het luidruchtige paairitueel van de kikkers is alweer grotendeels voorbij.


Een prachtige vistrip met kleurrijke glasogen die we hier niet kennen…


...Ook voor Marc nieuwe soorten maar ...


...Er moest wel gewerkt worden voor een visje…


...Sven pakte ze op een kleine bucktail jigkop. Groet, Nico.


Lough Derg is echter geen water wat gemakkelijk haar schatten prijsgeeft. Dit water heeft zonder twijfel de potentie om monstervissen te produceren, maar vang ze maar eens op zo’n gigantisch water! We waren te gast bij Herman Molenaar van www.fisherman.nl en hij heeft ons ontzettend geholpen in onze zoektocht naar stekken en de toe te passen tactieken.Herman heeft zijn zaakjes goed voor elkaar.

Hij bezit een keurige B&B met goed georganiseerde hengelsportzaak en de maaltijden waren buitengewoon. We visten vanuit prima 16-voets Alumacraft boten. Herman heeft er echt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat wij ons maar op één ding hoefden te richten, namelijk het vissen zelf…


....Ik zou graag willen schrijven dat het vissen buitengewoon was en dat de snoeken bij wijze van spreken de boot in sprongen… De realiteit is echter dat er ontzettend hard gevist moet worden! Thijs en ik hadden een gemiddelde van 4 snoeken per dag in de boot, en zelf blankte ik een tweetal dagen.

Ondanks alle ‘bagage’ - de ervaringen die we in Nederland hebben met groot water - bleek dat Lough Derg echt een water is van een ander kaliber. De voldoening als er dan eindelijk een mooie snoek wordt gevangen is dan enorm. Thijs pakte de mooiste snoek van Lough Derg van deze trip, echt een beauty die werkelijk enorm sterk was…


....Van een heel ander kaliber zijn de East Clare lakes. Herman kan desgewenst gasten hier van een boot voorzien of meegaan als gids. Wij hebben een tweetal meren bezocht. Nog steeds geen kleine meertjes, maar wel een stuk overzichtelijker dan Derg. Het water was hier werkelijk glashelder en de plantengroei onder water was fenomenaal. Snoekwater zoals ik het zelden zag, schitterend gewoon!...


... En als de vangst dan ook nog eens meezit… Deze schitterende kanjersnoek kwam van een ondiepe plaat en zag wel wat lekkers in mijn Buster Jerk. Deze vis was echt van uitzonderlijke schoonheid. De snoek jaagt in dit meer actief op forel, en dat was te merken. Wat een gezonde en gespierde vis!...

....Met recht dé vis van deze trip. Een trip die ik niet snel zal vergeten; vanwege de gezelligheid, de pure visserij en de schoonheid van het land. Binnenkort volgt op onze blog op www.rozemeijer.com een uitgebreid verslag met veel foto’s waarin we ook onze tactiek, toegepaste technieken en het gebruikte materiaal zullen belichten.

Dit wellicht ter ondersteuning van toekomstige Ierland-gangers. Wees echter wel gewaarschuwd; Ierland werkt verslavend en de afkick-verschijnselen zijn heftig… Vriendelijke groet, Robert-Paul Wolters.


Super paasdagen voor de Fox Rage Pro staffers…


...Markus en Ralf.


De gesloten tijd is een mooi moment om in het buitenland op snoek te vissen. Zo zijn er de afgelopen week weer diverse grote snoeken gevangen op Lough Derg in Ierland door Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman en zijn gasten. De eerste de beste dag dat Marcel Reith met Ferdinand op het water was, had Marcel meteen onder andere deze dikke snoek van 109 cm te pakken….


....Als er dan ook nog een jonge zeearend vlak over je hoofd scheert, dan geeft dat een toch al mooie visdag een gouden randje!....


....Een mooie metersnoek voor Ferdinand….


....Op het eind van de visdag verschalkte Marcel nog even 3 wilde bruine forellen op de vliegenhengel van Ferdinand.


Ik heb afgelopen week met met mijn vismaat Dirk op snoek gevist in Ierland. We verbleven daar voor de 4e keer bij visgids Ferdinand Heijerman….


...De eerste de beste dag met Ferdinand was het meteen raak voor Dirk met onder andere 2 metersnoeken. Verder hebben we nog veel grote snoeken gemist en verspeeld. Groeten, Bernard van de Schaft.


Veel jonge watervogels op en langs het water.


Beste TF, eindelijk na jaren weer een kroeskarper, op de kop af 40 cm. Gevangen op een dot wormen op de penhengel. Groet, John van den Heuvel.


Beste Total Fishing, vandaag op 5 mei bevrijdingsdag, heb ik deze mooie vis gevangen in de Rotterdamse wijk Schiemond, langs het Maas met een vlokje drijvend brood….


...Graag zou ik willen weten wat voor soort of kruising het is? Bij voorbaat dank. Groet, Cuneyt Ozcan.


Vandaag 5 karpers gevangen waarvan deze veruit de mooiste was. Hij was 25,5 pond. Groet, Jasper Dol.


Tijdens het vissen met het pennetje deze prachtige schub van 83cm….


...Groet, Martin uit Nieuw Balinge.


Zondagmiddag nog even 2 uurtjes struinen met de vliegenlat op zoek naar karper. Na een uur zoeken, lopen, aanwerpen, weigeraars, was daar de 19-ponds fatty dan, op en top genieten. Ditmaal aan de maïsbol. Groet, Edwin Kerssies.


Beste Total Fishing, hier de eerste karper dit jaar op de boilies (pruim) tijdens een sessie samen met m’n vismaat Thomas. De eerste 30-ponder die in vijf jaar uit het water komt na een vissterfte, mooie opening dus! Groeten, Bram.


Hier nog een mooie vis die afgelopen weekend gevangen is….


....Net als de vissen van vorige week een mooi exemplaar…

 
.....Deze kwam op een MAD Plum boilie…


....gedipt in de MAD power Booster van dezelfde range..


...Groeten van MAD Mars.


Prachtig groene blaaskaak.


...Beste TF, wanneer het op een visdag taai blijkt te zijn, wees niet bang en rijg er eens iets aan wat niet alledaags is, karper is een alleseter…


...en dat laat ook deze forse schub maar weer eens blijken. Groet, Sander Ossevoort.


Goedemiddag Total Fishing, na anderhalf jaar afwezigheid i.v.m. met werk, een nieuw huis en studie, nu eindelijk weer tijd om de meest geweldige hobby ter wereld weer op te pakken! Niet te geloven: de eerste keer met de penhengel eropuit en meteen een persoonlijk record: 29,8 pond.

Gevangen in een kom van een vijver waar de wind een hoop voedsel naar toe had gewaaid, en waar ik deze (aan één oog blinde) schubkarper ving met een enkel zacht kattebrokje, stijf tegen de kant aan. Groeten, Remy Cornelissen.

Deze week de nominaties voor de karper van Jasper, Sander en Remy. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -