Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 juni 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 juni  2008

Het mooie weer zorgt ervoor dat de watertemperaturen maar blijven stijgen en dat zal op veel binnenwater binnenkort wel te merken zijn in de vangsten. Sommige wateren groeien in hoog tempo dicht met waterplanten maar de rivieren en grote meren kunnen het qua temperaturen nog wel even uitzingen tot het weer wat kouder lijkt te gaan worden.   ”


Veel sportvissers hebben een hekel aan deze vogel, maar het blijft natuurlijk een wonder der natuur. Ongelofelijk dat een vogel onder water vis kan vangen, zelfs in troebel water en op grote diepte.Foto gemaakt door Bjorn Janssen
 
Zout door Arthur van Tienen

Bij deze weer de berichten van afgelopen week vanaf en op het zoute water
Bootvisserij
 
Westerschelde matig, Spijkerplaat zeer magertjes afgelopen week, wat tong en schar en een enkele zeebaars en kabeljauw. Tong voor Westkapelle op de bekende stekken bracht ook geen soelaas, wel natuurlijk wat tong maar niet in grote getallen, de beroepsvisserij had trouwens ook een mindere visserij op tong.
Kabeljauw op de verre wrakken uitstekend evenals de visserij op makreel, geankerde visserij op schar ruim voldoende. Grevelingen een beetje stil nu, de herfst, winter en vroege voorjaar zijn toch duidelijk de betere jaargetijden om hier goed vis te vangen, Oosterschelde redelijk, er wordt zelfs af en toe een mooi rog gevangen, terugzetten a.u.b.
 
Kantvisserij
 
Tsja, veel zeebaars en geep, dus per definitie leuke avonturen wanneer je er gericht met licht materiaal op vist, pak de dijken en pieren voor deze vissen , soms wat makreel ertussen door.
Paling loopt toch wel aardig, degene die de discussie gevolgd hebben weten wel dat je het beste de paling weer terug kunt zetten maar ik ben het wel eens met de tegenstanders van het terugzetten dat ook de beroeps visserij
de palingen met rust moet laten dus een algeheel verbod is beter.

Zeebaars visserij in het Europoortgebied is goed op alle fronten, de fint is ook al weer rijkelijk aanwezig, visserij in de kanalen en Waterweg redelijk met veel bot, aardig wat tong en paling en natuurlijk veel scholenbaarsjes, zet ook deze zo veel mogelijk terug het is de toekomst.

Nog de beloofde uitslag van de op 31 mei gehouden Hartwedstrijd van de Zeenaald, bijna 3000 Euro werd er opgehaald voor de Hartstichting, een pluim voor de Zeenaald. 1e bij de koppels werden Bernard  Ruigrok en Cor Lappenij , 2e werden Henk Verlinde en Janet Verlinde en derde werden Ab Toth en Roelof Jipping
Bij de individuelen werden 1e R.Maas, 2e werd gelijk de 1e dame, Janet Verlinde en derde werd  Bernard Ruigrok
 
Volgende week zaterdag weer een competitiewedstrijd in de Dintelhaven, U hoort van mij. Arthur van Tienen


Zomaar een klein manneke die met een gewone hengel, Paternoster en een paar slikzagertjes een dikke zeebaars scoorde op de pier van Hoek van Holland. Foto: Joop Folkers

 
Witvis door Willem Stolk 

Een prachtig weekend met uiteenlopende berichten. De rivieren Waal en IJssel stromen fors – en staan nog boven normaal peil. Op diverse plassen wordt volop kleine vis gevangen – en ook de brasems doen het er steeds beter.

Barbeel
Meer en meer barbelen worden er gevangen – niet verwonderlijk omdat er steeds meer gericht op wordt gevist. Hieronder de bevindingen van Dick Vels:
“ Ik heb veel verhalen en artikelen gelezen over het barbeelvissen.
Vooral uit het blad Witvis Totaal (een prachtig blad trouwens), met Frans Vogels en Gert Broeze op de kribben van de woeste Waal. Eergisteren heb ik mijn nieuwe barbeelhengel (een Shimano barbel power) uitgetest en met succes. Ik heb twee baarddragers gevangen met een stukje vlees. Eindelijk de eerste van 2008 ze waren 66 en 70 cm en prachtige exemplaren”. Aldus een blij man…
 
Feederen op het ARK
Ook op het ARK is er plaatselijk erg goed gevangen. Op een aftstand van 25 meter wist Theo de Klein van het weekend ruim 40 kg brasem te vangen. Theo viste nabij Tiel en ving vanaf de eerste minuut vis. Een weekend met een gouden randje omdat hij ook nog eens 5 fraaie windes ving.

Maas
Op de Maas bij Grave en Lith was het minder. Op beide plekken was het plaatselijk redelijk tot goed, maar over het algemeen slecht. Opvallend waren de meldingen van voorn-vangsten. Veel voorns werden gevangen met de feeder – zowel aan de worm, caster en maden. ”

Frans Luyckx
Gevist vanaf de oever in de Fluessen (Friese Meren) op zondag van 08.00 tot 14.00 uur samen met vismaat Steve. Redelijk goed gevangen, ruim 12 kg aan brasem. Alles aan de feeder. Steve met de vaste stok ongeveer ongeveer dezelfde hoeveelheid en gewicht.

 
Het vissen op barbeel is Dick Vels goed bevallen


Roofvis door Piet Driessen

Afgelopen week weer een week met veel verschillen. Een ding was wel zeker, dat er weer diverse soorten wateren waren waar je hard moest werken voor wat roofvissen. Diegene die de vroege of late uurtjes pakte scoorde in het algemeen het beste. Ook zeer veel verschillen wat neerslag en zon betreft in Nederland, en dat maakt het op plaatsen ook niet gemakkelijker.

Een ding was in ieder geval wel duidelijk en dat was dat de grote snoek duidelijk interesse had in klein kunstaas. Er werd natuurlijk ook gevangen op groot aas maar afgelopen week (water rondom de 21 a 22 graden) sloten de meeste grote snoeken de kaken liever om klein kunstaas en dat komt elk jaar wel eens terug in deze tijd dus doe daar je voordeel mee.
 
Snoekbaars nog niet in grote aantallen bij elkaar, maar wel diverse meldingen van 90+ snoekbaarzen. Ook opvallend diverse grote snoekbaarzen die de jerkbait tussen de kaken namen, dus altijd even wat tijd in steken natuurlijk om ze uit hun tent te lokken.
 
Baarzen ook aardig wat meldingen van grote vissen (40 plussers) maar hierbij ook weer een aantal op groot kunstaas (is ook iets wat in het warme water meer voor komt dan met kouder water)
Roofblei op veel plaatsen actief en vaak met klein aas niet te vangen. Wel met grote poppers (15cm) en jerkbaits diverse meldingen van 70+ roofbleien. Winde nagenoeg geen meldingen op kunstaas, maar dit zal ook niet lang op zich laten wachten voordat deze actief worden.
 
Al met al veel tegenstellingen, dus doe hier je voordeel mee en zoek deze dan ook op. De water temperatuur is al behoorlijk warm, dus snel de foto’s maken en de vissen even ondersteunen en terug in hun water. Succes op de rovers!


De snoek was duidelijk Loz, blijkens deze foto van Diederik Terlaak Poot 


 “Zaterdag 7 Juni slecht weer .........maar goede vangsten Tijdens het trotten met de centrepin op de grensmaas wist ik naar meerdere brasems,verschillende windes te vangen en lande ook nog een kleine roofblei in mijn schepnet

 Een winde vangen in de volle stroming met een centrepin is echt een super  ervaring,jammer genoeg verspeelde ik een barbeel in een rietkraag nadat ik hem na 10 min. eindelijk uit de stroming aan de kant had maar ondanks dit was het echt een super zaterdag. Mg Bert Geelen, Maastricht


“Het nieuwe seizoen is zomers begonnen! Met relatief klein kunstaas kun je nu nagenoeg alle rovers verwachten. De eerste fraaie roofbleien hebben zich alweer gemeld…”


“Piet probeerde het Bulletje, een jerkbait van Aad Dam, in de oeverzone met een explosieve aanbeet als gevolg. Resultaat een pracht van een roofblei!”


 “Hoi T.F.  Jorrit Daniëls met een mooie roofblei van 77cm.”


” Beste Totalfishing, Hierbij foto’s van een mooie karper. Gevangen met de broodkorst…“


“….Hij was 83cm en 17,5 pond. Groetjes, Rinus Hertogh“


 “Net voor het roofvisseizoen opent samen met karperspecialist André Zwiers nog een mooie schub van 16 kg.De week erna naar Karlskrona met een grote groep gekke vissers!!”


 “John, een vismaat van mij uit Engeland, ving enkele weken terug deze karper ergens in Frankrijk.De karper woog 42 lb. Zo aan zijn uitstraling te zien, was John toch wel blij met deze vangst.Groetjes,Ed”


“Deze meerval gaf echt sport vanuit de belly boat!”


 “Beste Tf , hierbij een foto van een mooie tong gevangen door mijn schoonbroer Feliciën  voor de kust van Westkapelle. De tong was 49 cm en precies 1kg zwaar !!”


 ” Schitterende vis gevangen door Gerard Rijkeboer  in Skarnsundet”


 “Beste redactie,
Hierbij een foto van een knappe vis welke we in Noord-Noorwegen hebben gevangen eind mei dit jaar. Deze vis was 117 cm lang en een goede 18 kg. Uiteraard zwemt deze knappe vis ook na onze vangst nog steeds rond. Dat kunnen we helaas niet zeggen van andere vissers uit Tsjechië en Polen. Zij namen werkelijk alles mee wat ze vingen, zelfs hele kleine koolvis en lom en leng. Met vriendelijke groet, Joris Rijnders”


Piet Driessen organiseerde weer (belangeloos) een van de vele gezellige visdagen met een stel sportvrienden aan de Maas….”


“.....Een prachtbaars wordt tijdens deze gezamenlijke visdag vanaf de oever geland…”


 “…En Klaus is er maar wat blij mee”


 “Eén van de meerdere dikke baarzen die ik wist te vangen op een echte baars put. 48 cm lang. Groetjes, Synco”


“Altijd weer een mooi moment als een jonge enthousiaste visser zijn eerste baars weet te vangen. Een moment dat de meesten onder ons nooit vergeten zijn ”


 Bijgaand een foto van de aan mijn vliegenhengel gevangen Baars.
 Afgelopen zondagochtend viel hij  voor een IJsselnimpf. Een mooie sport op mijn Aftma 5 vliegenhengel.  51 cm is toch een “once in een lifetime” Baars. Groet, Hans Ditewig


“Er werden veel mooie grote baarzen gevangen. Het lijkt wel of ze ieder jaar groter worden ”


 “Perry Verstappen ving op de Gambler Flapp’n shad nog een prachtige baars van 47 cm.


 Een schoonheid op de Sandra”


“ Gisteren had ik een uitnodiging om eens mee te gaan op groot water. Rond 6 uur zaten we in de boot op het water. Het duurde even voor dat Fons de eerste baars wist te strikken. Vlot ging het echt niet.
Voormiddag hebben we nog een bui gehad, maar de rest van de dag is het droog gebleven.

 De zon hebben we daar niet gezien. Wij hebben gevist tot 18.00 uur.
Fons 3 pracht baarzen, ik had 2 snoekbaarzen en een snoekje.
Veel vissers zijn we niet tegen gekomen, en die waar we mee gepraat hebben hadden ook niet veel gevangen.
Veel fuiken op strategische plaatsen. Groeten Pol.”


“Pol maakte deze leuke foto van een groepje net uitgevlogen jonge zwaluwen ”


“Eerste weekend in het nieuwe seizoen, op water met familie. Weer was beetje raar, maar heel plezant, met alle wonderen van de natuur. Vangsten waren taai, water heel troebel, maar toch snoekbaarsje gevangen, zoals dat moet wink Kunstaasje dat werkte was Storm MidWart. Met vriendelijke groeten Srdjan Filipovic ”


“Geachte redactie,
Ben afgelopen donderdag met mijn vader op de Rijn wezen vissen. Ik heb het vissen vroeger van hem geleerd en vandaag zouden we “modern” gaan vissen. Verticalen en slepen met pluggen. We hadden ook nog wat dood aas meegenomen.

Het werd een fantastische dag en zoals zo vaak was er een die alles ving en de ander nagenoeg niets. Resultaat sr: 1 snoek, 4 snoekbaarzen, een brasem en nog een paar verspeeld. Resultaat jr: 1 ondermaats snoekbaarsje. Zal volgende keer beter m’n best doen pa!


 Pascal krijgt het spelletje aardig door, en wist zondag twee mooie maatse snoekbaarzen te strikken aan 15cm. shads. Groet uit 3bergen.”


“En ook de eerste snoekbaarzen waren van de partij. De kleinste van de dag was 70 cm, waarvan deze de donkerste was.Met dank aan fotograaf Kurt. Met vriendelijke groet, Johan Hillen “


 “Hallo,
 Afgelopen woensdag ben ik met Cor van Wanrooy (Fishing-Direct Roofvisteam) de Maas opgeweest, we wilde samen nog even de snoekbaarzen aan de tand voelen. Besloten om naar de Maas bij Kerkdriel te gaan, lekker dicht bij huis en een uitwijkmogelijkheid naar de Waal.
Ik had enkel en alleen een kistje met Flapp’n shads van Gambler bij welke ik uitgebreid wilde testen, een hele verademing, normaal sleep ik een tackletas van zo’n 30 kg met me mee.
 
Toen we de Maas opvaarde zagen we al dat het een moeilijke visserij zou worden, geen stroming en kristal helder water….. Toch zijn we gemotiveerd als altijd begonnen met vissen en we vingen af en toe een visje, de aanbeten waren erg flauw en de vissen waren allemaal (op de snoek na) maar net gehaakt. Ondanks de omstandigheden had ik vandaag een super dag, Ikzelf had 9 vissen en Cor moest deze dag genoegen nemen met 5 vissen.
Groeten, Maurits en Cor”


 “John met een mooie strakke snoekbaars ”


“Heico en Nico met een paar leuke vissen gevangen tijdens…”


 ”….De gezamenlijke groepsdag”


 “John met een spetterende aanbeet op een klein plugje….”


 “….En dit was de boosdoener”


 “Beste Totalfishing,
 
Zaterdag 31 mei 2008 zijn we met een groep van 14 personen in 7 boten de meren op geweest. Al snel werden de eerste snoekbaarzen in de boot getild. Die dag werd o.a. een snoekbaars van 87cm en een snoek van 115cm gevangen. Het was echt een superdag qua gezelligheid, mooi weer en goede vangsten. In elke boot is vis gevangen.
 
Op de foto’ mijn eerste snoek gevangen tijdens het trollen 65cm en de tweede snoek tijdens het trollen gevangen 75cm. Dolblij was ik met de snoeken. Van de kant vang ik wel vaker snoek, vanuit de boot is me dit nu ook gelukt. Alle vissen zijn gevangen op de little Ernie. Met vriendelijke groeten, Grietha Kroeze ”


“Snoek van 90 centimeter gevangen op een dode aasvis. Groeten Jesse Paques uit Zaandam. ”


En toen werd ineens het snel binnengeviste plugje vlak voor de boot in volle vaart achterhaald door deze snoek, die er als een bezetene vandoor ging! Genieten… Groeten van Wilfred van Nunen


 “Ik ben vandaag is wezen vissen en niet zonder succes. Het waren er niet veel maar wel 2 mooie vissen gevangen  op de rivier gevangen. De 1e van 102 cm s’morgens tegen de kant met werpen met jerkbaits. Was echt geweldig! :D
De 2e van 90 cm was s’middags rond een uur of 12 met het trollen. Ik zeg tegen mijn vismaat wil je even die nieuwe plug uit de verpakking halen.

En nog geen 5 min dat ik mijn nieuwe plug er aan had gedaan kreeg ik mijn 2e beet :D
met deze foto’s als resultaat. We hadden ook nog even geverticaald maar dat was geen succes… Mvg roofvisgroeten. Jeroen van duijnhoven”


 “Hoi, Mooie helder water en dikke vissen in de polder met als enige vis van de middag maar wel gelijk 1.03 mt. Gr Wesley van Toledo”


“Hallo,
Bij deze wilde ik jullie een pracht van een precieze 1 meter snoek laten zien, mooi gehaakt in zijn boven lip en met mazzel want had geen stalen onderlijn. Toch een prachtige dag gehad met de eerste meter van het seizoen voor mij.. Met vriendelijke visgroet, Age Nielsen ”


 “Hallo TF,
Afgelopen zondag, 1 juni voor het eerst met de boot het water op. Rond het middaguur werd mijn Screaming Devil gegrepen en mocht ik mijn 2de metersnoek ooit noteren! Hij was precies 100 cm en is gevangen op de Maas. Met vriendelijke groet, Ferdinand den Hartog. ”


“Mijn seizoen is prima begonnen, samen met Evert kon ik op groot water een stel prachtige vissen pakken, Waaronder twee meters en een fraaie 95’er voor mij…..”


”....
Hierbij foto’s van twee van de vissen, 103 en 95! De 103 werd gevangen op een handbouw spinnerbait van Jan-Willem en de vis van 95 op een Robbait SM Striker. Groeten,
Sylvain van Esoxhunters.nl


 “Afgelopen woensdag en donderdag lange dagen gemaakt op de IJssel. Watemperatuur al weer 22 graden en dit was te merken. ‘s Ochtends met bewolking/mist was de snoek behoorlijk los en zoals altijd lagen ze weer eens allemaal op een kluitje bij bepaalde kribben. De visserij met klein kunstaas was taai voor de tijd van het jaar.

De baars en snoekbaars moeten kennerlijk nog loskomen. Roofblei jaagt massaal op het aanwezige speldaas en is nauwelijks te vangen. De windes zijn elk jaar wat later, die zullen over een week of twee wel weer het kunstaas aanvallen.
 
De grote klapper kwam woensdag rond 18:00 uur, nog even de laatste 50 meter naar de helling trollen met een Lucky Craft CB Mighty van 44mm. Deze is net op diepte als hij gestopt wordt… In eerste instantie denk ik aan een vals gehaakte vis, maar eenmaal onder de boot barst de bom en vervolgens sta ik ruim 15 minuten met een akelig kromme 1-5 grammer.

Ik heb werkelijk niets in te brengen op deze bak van een snoek. De vis meet uiteindelijk 119 en heeft nog wat veren van een volwassen meerkoet in de bek. Wat een ongelovelijke meur! De vis is werkelijk in topconditie en gaat er na een snelle plaat weer goed vandoor. Daar was ik toch wel even bang voor gezien de belachelijk lange dril.
Groet, Volkmar  ”


 “Een prachtige getekende snoek voor Nico ”

 
“Hallo T.F.
Het begint een goede gewoonte te worden, elk jaar een metersnoek vangen op de eerste dag dat ik kan gaan vissen in het nieuwe seizoen. Deze klepper viel voor de screaming devil. Mvg, Johan Hillen , Zoersel ”


“Deze snoek van 1.10 is gevangen aan een fireball en is gestrikt door Jelte Bouma.Kort daarna knalde ze de diepte weer in. ”


 “Deze Snoek van 113 cm. werd 6-6-2008 gevangen op een rapala 5 cm  met een Shimano twinn power 30 gram ,door Brigitte  www.supersnoeker.com   Arjan ”


“Hallo redactie,
Vandaag (vrijdag) een warme dag op de rivier die zeer taai was. Deze 106 en voor deze tijd nog dikke vis maakte veel goed. Grtzz Jack van de Mortel. ”


 “Vandaag werd ik opgejaagd door vader zwaan, die zijn vrouwtje en 2 jongen wou beschermen. Op de brug was ik gelukkig veilig, al wou hij me daar liever ook niet zien.
Vanaf de brug enkele plaatjes geschoten. Groetjes Ed”


“Zo mannen
Afgelopen zaterdag een echt supervette topdag;
op de Merwede, met V-staartjes, mijn eigen PR snoekbaars gesneuveld met 14 cm naar 97 cm,
en dat van visgids(maat) Gio (
www.roofvisgids.nl) naar 98,5 cm!!!!....”


 “.....2 ware “Monsters van de Merwede…....“


“…..Ondanks warme water (23 grd!) beide giganten weer levend en wel terug waar ze horen, gelukkig,.....”


 “……Verder ook best een ok-je dag: 21 stuks in 6 uurtjes. Groet,Vincent, Lelystad”

Veel nominaties deze week o.a. voor de snoekbaarzen van Srdjan en Gio, de tong en kabeljauwen van respectievelijk Feliciën, Gerard en Joris en de 2 snoeken in de categorie vrouwelijke sprotvisser van respectievelijk Grietha en Brigitte.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -