Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 juni

... tot dinsdag 10 juni 2014

Het is een afwisselende week geweest met mooie vangsten en extreem weer. De zomervis aan de kust is over het algemeen goed te vangen. De roofvissers in zoet water moeten voor succes de diepte goed in de gaten houden.


In de winter trekken de Nederlandse vinken naar het zuiden, terwijl vogels uit het noorden in Nederland overwinteren.

Mooie week


Het is een mooie week geweest, de zomervisserij komt lekker op gang en 'overall' zijn tevreden gezichten te zien!

Na enerverende wedstrijdmaanden is nu de 'zomerrust' op komst voor de wedstrijdvissers vanaf het strand. Hier en daar is er nog een kleine wedstrijd maar het zit er bijna op.
 
Afgelopen week was aan de Walcherse kust niet zoveel te beleven. De geepvisserij was loom. Bot en zeebaars vanaf de stranden was ook niet alles. Naarmate we naar doodtij gingen was de beet er helemaal uit. Het komt allemaal wel weer goed nu we volgende week naar volle man en springtij gaan.
 
In de Oosterschelde is er geep. De makreel is nog niet helemaal je van het. De platvis doet het slecht.
 
Op de Brouwersdam aan de Grevelingen is het een drukte van jewelste bij het afschuwelijke haringtakelen.
 
De Europoort biedt prima visserij op zeebaars en makreel. In de Dintelhaven en het Hartelkanaal bij de windmolens zijn bot, spiering, kleine zeebaars en grondels te vangen. De Yangstehaven geeft nog wat schar maar die trekt langzamerhand weg. 
 
De fint is overduidelijk dik aanwezig in de Waterweg. De plek om ze te vangen is aan de zeekant van de Stormvloedkering aan de Rozenburgzijde tussen de strekdammen in.  
 

Corne v/d Kar met een fint uit de nieuwe Waterweg afgelopen zaterdagavond
 
Tijdens een wedstrijd zaterdagavond 6 juni, gewonnen door Mark Huijps, werden er vooral botjes gevangen en wat zeebaarsjes. Tong is redelijk te vangen in het Europoortgebied. Beter is het voor tong richting Rotterdam en in de Oude Maas tot aan de Spijkenisserbrug.
 
De pier van Hoek van Holland geeft zeebaars aan de Waterwegzijde en makreel komt al redelijk in beeld aan de buitenzijde kop van de pier.
 
Stranden van Hoek van Holland tot aan Den helder geven hoofdzakelijk bot en zeebaars en s'nachts een enkele tong. De pieren van Scheveningen en IJmuiden/Wijk aan Zee bieden redelijke visserij: makreel, nog wat schar, slijmvissen en af en toe nog een gul en wat tong.
 
Bootvisserij
 
Er zijn mooie vangsten gemeld vanuit de Westerschelde monding: tong, schol en haaitjes op de Noordzee. De Oosterschelde is matig met wat schol, bot, paling en een enkele tong. 
 
De Grevelingen is in de zomer overdag 'dood', op haring na. De geankerde visserij voor de kust is redelijk met nog wat schar en bot. 
 
De makreelvisserij komt nu goed op gang. Het is wel nog veel varen: de echte scholen vlak onder de kust zijn er nog niet.
 
De wrakvisserij is prima. De vangstquota worden royaal gehaald bij kabeljauw en zeebaars. Juni is samen met februari meestal beste maand.
 
Tot volgende week,
 
Arthur.
 

Redelijke vangsten

 
Een weekje met extreme verschillen, op het ene moment rond de 30 graden en even later lekte de hemel weer en viel het er met bakken uit. Het flitsen van het onweer maakte ook dat je snel van het water moest zijn voor eigen veiligheid.
 
Verder was natuurlijk is het grote roofvistreffen tijdens het Pinksterweekend hier in Nederland waar ook een aantal vissers naar toe is getrokken. Is er ook nog wat gevangen? Ja hoor, men mocht niet klagen.
 
Snoek, snoekbaars en baars werd overal redelijk gevangen. Het was wel soms even zoeken. Er waren opvallend veel meldingen dat de roofvis wat dieper stond dan de  week tevoren. Dit kan natuurlijk met temperatuur en felle zon te maken hebben. 
 

Vroeg in de ochtend zon.
 
Vissers die dit snel doorhadden waren duidelijk in het voordeel. Zo werden er diverse mooie snoeken en baarzen gevangen en als uitsmijter afgelopen week opvallend veel grote 70+ snoekbaarzen. 
 
Ook veel meldingen dat er meer roofvissen slepend of trollend werden gevangen in plaats van werpend. Felle kleuren waren op veel plaatsen in het voordeel. Aasjes tot een centimeter of 12 waren vaak heel succesvol. 
 
Wel in deze zonnige omstandigheden snél de foto’s maken en de vissen weer terug in hun element daar het water al flink aan het opwarmen is.
 

Strakke vissen.
 
Er kwamen redelijk wat meldingen van afgelopen week met vangsten van meerval tot ruim anderhalve meter. Minder meldingen van winde ten opzichte van de eerste week. 
 
Roofblei werd ook geregeld tussen het slepen op onze andere roofvissen gevangen en hier ook diverse 70+ vissen. De explosie die ze op het water veroorzaakten was weer sensationeel. 
 
Al met al is het dus weer een geslaagde week geweest. Het weer blijft aankomende week nog wat wisselvallig. Laat je niet verassen door onweer, dus blijf goed op de hoogte met de weersveranderingen. Vergeet in de zon de crème niet.
 
Geniet van de natuur en het vissen samen, een mooie roofvisweek voor allen,
 
met roofvisgroet, 
 

Redelijke zeebaarsvangsten

 
Vriend zeebaars heeft zich na het paaien verspreid over het gehele Europoortgebied. Zowel vanaf de pier in Hoek van Holland als langs de stranden en de 2e Maasvlakte worden er regelmatig leuke zeebaarsvangsten gemeld!
 
Nu de zeewatertemperatuur de 20 graden heeft bereikt worden er weer mooie dikke baarzen aan de plug gevangen.
 
 
Vooral de oppervlakte pluggen doen het momenteel goed. 
 
Imitatie'kaasie' voor de grote dames...
 
Mister fint is aan een gestage opmars begonnen en heeft het heft in handen genomen in de Waterweg. Vooral tijdens het hoge water zie je ze overal spetteren. Kaassie voor vooral de grotere zeebaarzen! 
 
 
Tijdens mijn workshops worden er soms mooie zeebaarzen gevangen.
 
 
Ook door deelnemers die nog nooit een zeebaarshengel in hun knuisten hebben gehad! Er loopt ook wel eens...
 
 
...een gulletje tussendoor. Wil jij ook binnen vijf uur een volleerd zeebaarsvisser worden en dus kans maken op die eerste dreun van zo’n fantastische zilveren rover stuur dan even een mailtje naar joopvis@caiway.nl
 
Stekel ze,
Joop.
 


Paaiende karpers.


Hoi Total Fishing, dankzij Pieter Beelen weer een nieuwe soort kunnen vangen: een zilverkarper (67 centimeter) Het aas was plankton! 


Kwakend in action. Visgids Johan.


Ze zoeken elkaar weer op, Eduard en de grote baarzen. Visgids Johan.


Wannes werpt voor het eerst op het zoete water! Visgids Johan.


Beste Total Fishing, tijdens het verticalen op snoekbaarzen... 


...mooie baarzen tussendoor. Visgroet, Peter.


Roemloos einde van een bever.


Samen genieten van de alleereerste snoekbaars ooit. Visgids Johan.


Gezinsuitbreiding.


Nederland op zijn mooist vlak voordat code oranje werkelijkheid werd. Visgids Johan.


Vader en zoon Knoops met een mooi snoekbaars.


Uit leeuwarden... dood aas ...hoempli ploempi noemen wij dat spelen...


...Met de dobber...dat is dat hij door het trekken... 


...iedere keer onder duikt en weer boven komt, groeten, Marten Veenstra.


Van tijd tot tijd was het moeizaam op de zanders...de ene keer prefereerden ze groot, de andere keer een kleiner aasje! Deze mooie vis ving Henk aan een vorkstaartje...


...En deze griste een Quatro Devil bruut uit de oppervlakte! Prachtig om te zien! Groeten van Wilfred van Nunen.


Door het bloemenrijk zijn de ganzen niet meer zien.


Succes met hoempli ploempi. Groeten, Marten Veenstra.


Wij zijn in juni naar Amsterdam gegaan aangezien ons doel de visvangst van de snoek is...


...Aan het einde van ons sessie hadden wij 19 snoek verwezenlijkt waarvan vier zeer juist...


...96 centimeter, 98 centimeter, 104 centimeter en 106 centimeter. Anne en Alex.


Afgelopen woensdag een dikke (PR) snoek gevangen van 121 centimeter, op superlicht materiaal. Gevangen met een culprit shadje met een 7 grams loodkopje. Vriendelijke groeten, Arjan Schouten.


Tijdens de Predatortour 2014 op het Volkerak werd door Team Fauna Hengelsport (Leon Bombeeck en Marc Stoelinga) deze snoek van 1.23 meter gevangen door Marc Stoelinga op een 5/8 ounce-(is 17 gram) hengel aan 12/00 braid. Dit betekende een lange en spannende dril. Groeten, Marc Stoelinga.

Deze keer de nominaties voor de snoeken van Marc en Arjan en de zilverkarper van Frank. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -