Actuele Vangstberichten tot dinsdag 10 juli 2012


... tot dinsdag 3 juli 2012

Er worden goede vangsten geboekt zowel op het zoete als op het zoute, dan is deze koude en soms erg natte periode nog ergens goed voor! Voor Total Fishing breekt de vakantieperiode ook aan en dat betekent dat er van 20 juli tot 8 augustus geen vangstberichten verschijnen. Maar… u kunt uw vangsten gewoon blijven insturen!!! De overige updates en artikelen lopen verder gewoon door. Voor iedereen die de vakantie voor de deur heeft staan: fijne vakantie toegewenst!


Hoi TF, tijdens een rondje langs enkele viswateren spotte ik deze zeldzame topvisser: een purperreiger! Vriendelijke groet, Remond van Dijk.



Hallo vrienden, vriendinnen!

Donderdagavond terug gekomen uit Noorwegen en ik wil jullie e.e.a. niet onthouden dus naast deze vangstberichten een kleine special gewijd aan onze trip van afgelopen week.

Vangstberichten kant
Walcherense stranden vooral in de avondvisserij op zomerse vis als tong en zeebaars, af en toe een gladde haai en wat bot. Wel veel vreterij door krabben en garnalen, dus neem voldoende aas mee. Echt wild is het nog niet, maar wel wat tong en da’s mooi meegenomen. Banjaard hetzelfde maar wel meer kans op gladde haai. Het beste is hier te vissen met laag water want in feitelijk is het een ondiep strand en alleen richting de Oosterscheldedam staat wel wat water, maar daar is de kans op een vastloper ook groter.

Geep aan de Westkapelse zeedijk en natuurlijk makreel. Baaiweg richting Domburg tot aan de golfbaan redelijk, overdag hier zeebaars en wat bot, in de avond en nacht redelijk kans op tong.
Oosterscheldedijken en -schorren rustig, zeebaars moeilijk te vangen, geep is wel aanwezig evenals de makreel. Bodemvisserij vanaf de kant is lastig, weinig vis.

Europoortgebied redelijk tot goed. Maasvlakte 2 begint flink in trek te raken en er wordt dan ook regelmatig goed zeebaars gevangen. Makreel, bot en tong vang je hier ook, maar de “main target” blijft toch zeebaars. Papagaaienbek prima, leuke visserij op tong, of schar en bot, af en toe een  zeebaars. Neem wel je rommel mee naar huis, daar komt het ook vandaan. Kreeg een foto binnen die er niet om liegt!


Rommel opruimen en mee naar huis nemen a.u.b. (Papagaaienbek afgelopen week).

Het hele diepe havengebied van Europoort is toch prima. Beerkanaal geeft redelijk zeebaars vanaf de kant met zager of steurkrab. Calandkanaal zoals gebruikelijk in de zomer makreel, zeebaars en op de bodem wat klein spul als steenbolk en wijtinkjes, soms dikke brommerbanden van palingen!

Dintelhaven grondels en bot. Hartelkanaal, brede stuk, veel bot(jes). Waterweg begint op stoom te raken qua zomervisserij alhoewel het nog niet als vorig jaar is, toen kon je over de tong lopen! Wel meer paling en bot. Pier van Hoek van Holland makreel- en zeebaarsvisserij de hoofdmoot, stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn zeebaars en bot, in de avond wat tong, ook hier veel aas meenemen!

Bootvisserij
Topmaand juni voor de wrakvisserij is voorbij. Er wordt echt nog wel gul gevangen op de wrakken, maar zoals een paar weken geleden is het niet meer. Zeebaars en zomervissen als zeebrasem en zeekarper en ponen nemen het stokje van de meeste kabeljauw en gul over, steenbolk is een plaag wanneer je een “steenbolk hotel” treft op de bodem. Geankerde visserij redelijk. Wat goed loopt is de gladde haai visserij, veel gladde haaien worden er gevangen en getagd, prima zo! Makreelvisserij op de Noordzee in volle gang, veel makreel langs de kust!

Oosterschelde dramatische visserij, slechts wat klein spul. Grevelingen wat beter dan de laatste weken, maar ook hier vrij veel klein spul. Toch afgelopen week weer wat mooie maatse vissen gevangen in de vorm van wijting en schol. Westerscheldemonding redelijk wat tong en nog kabeljauw (gul).

Mini-special Noorwegen

Hoi vrienden en vriendinnen, zoals beloofd hieronder een specialtje over onze vakantie in Noorwegen westelijk van Tromso in Noorwegen. Voor de 2e keer ging onze trip naar Lauklines westelijk van Tromso om een paar heel eenvoudige redenen: de accommodatie is daar perfect, je kunt er onder alle weersomstandigheden vissen en het meest belangrijke van zo’n trip: het zit er barstensvol met dikke vissen en de meest tot de verbeelding sprekende heilbot is daar ruimschoots aanwezig.

De locatie van Lauklines Kystferie is op zo,n 35 km van het vliegveld van Tromso gelegen aan het Kattfjord, een korte zeeram of nes genoemd, zeg maar fjord. De accommodatie daar bestaat uit een zestal direct aan het water gelegen 6-persoons houten huisjes met alles erop en eraan wat luxe betreft. De vissteiger is vlak voor de achterdeur van je huisje waar vanaf je scharren to 40 cm. kunt vangen, prima als hoofdmaaltijd, proefondervindelijk ervaren!

Na de aankomst zorgt een ophaalservice dat je bij een supermarkt komt waar je je boodschappen kunt halen voor de hele week, geen probleem maar zorg dat je voldoende geld bij je hebt, Noorwegen is schreeuwend duur!


Accommodatie van Lauklines Kystferie.

Wat je ook kunt doen is een paar weken van tevoren met de postpakketten laten bezorgen naar Lauklines, tot 20 kilo kost zo’n pakket versturen €40,00, maar het is de moeite waard, zelf stuur ik lood, zware spullen en boodschappen via deze pakketdienst van de post. De pakketten staan dan klaar voor je wanneer je arriveert.

Het is vanaf de supermarkt zo’n half uurtje rijden en dan kom je in het paradijs wat sportvissers aangaat, prachtige dikke 5 meter boten met 40 pk 4 takt Yamaha’s, Lowrance GPS/ fishfinders, volledige hengelsportwinkel, overdekte visfileeraccommodatie, een dikke vriezer in een speciale ruimte voor elk huisje, ongekende brandstofservice (tanks leeg wegzetten, de volgende morgen gevuld klaar!). De mensen zijn zeer behulpzaam en voor het grote werk is er nog ene 10-persoons boot maar dat is in feite niet nodig. Met de ruim 5 meter boten kom je overal waar de dikke vis zit.


Snelle, mooie boten!

Natuurlijk is het weer van invloed en niets is zo veranderlijk als het weer in noord Noorwegen, dikke trui en een warm pak zijn dan ook onontbeerlijk. Zelfs in de zomer waar het het ene uur 17 graden is en het andere uur 3 graden door de constant veranderende windrichting. Zelden is de windrichting per dag stabiel daar, maar gelukkig waait het nooit erg hard in juni t/m augustus, verreweg de beste maanden om comfortabel te vissen en te genieten van de niet ondergaande zon, 24 uur per dag licht! 


Dikke meterkabeljauwen in overvloed.

In het Kattfjord kun je geweldig allerlei vissen vangen zoals schelvis, kabeljauw, schar, leng, zeewolf, roodbaars, tongschar, schol, kleine heilbot, alhoewel de zwaarste ooit in het fjord gevangen is ruim 100 kilo woog!), maar buiten het fjord bij Haja, een soort eiland in de vorm van de rots Gibraltar, begint het echte werk: dikke meterkabeljauwen, schelvissen van ruim 80 cm, dikke lommen en vette koolvissen en natuurlijk niet te vergeten de almachtige heilbot.  


Fritz Bosch met een heilbot van 12 kilo.

Zoek stekken tussen de 70 en 15 meter en je zit geheid goed, soms wel even zoeken en let vooral op de papegaaiduikers, zeekoeten, aalscholvers en meeuwen, wanneer er een vreet festijn is zie je deze vogels geheid op deze stekken samenkomen en zit er onder de belaagde zandspiering, zeebliek en andere kleine vis dikke koolvis en  kabeljauw, kwestie van je speedpilker, bananen pilker of shad laten zaken en: hânck!! , hangen die kip!


Rene Monster met zijn eerste heilbot.

Voor heilbot is een andere tactiek van toepassing. Zoek zanderige taluds op van 40 meter naar 10 tot 15 meter en vis deze af  met een pilker of shad. Ook een getakelde koolvis tot 30cm. geeft vaak resultaat. In dit gebied vang je heilbotten van  zo’n 3 tot 100 kilo. De meeste zijn zo tussen de 10 en 40 kilo.

Henk Verlinden ving deze trip de grootste aan een Savage Gear sandeel van 70 gram, 143 cm lang en op de weegschaal 39,5 kilo en dat is een beste vis. Wij vingen in totaal 9 heilbotten in 4 dagen en ontelbare kabeljauwen, schelvissen en koolvissen. Een andere Nederlandse groep met Peter Bosman vingen  op de dag dat wij weggingen 17 heilbotten, de dag ervoor hadden ze er 6, maar ja, zij vissen al 12 jaar hier en kennen de stekken als hun broekzak en heilbot is hun eigenlijke doel, ze worden allemaal netjes teruggezet.


Henk Verlinden met de grootste heilbot van de week 143 cm en ruim 39 kilo!

Wij hebben 2 heilbotten gebruikt voor consumptie en de grote heilbot van Henk is aan de lokale bevolking geschonken. Wat je nodig hebt zijn eigenlijk 3 hengels. Een lichte spinhengel voor visserij in de fjord, een stevige henegel voor visserij  met de pilker of shad, zelf gebruik ik en Seabass Special 2.90 mtr. met een Daiwa Saltiga 4500 voor het lichte werk, een Penn Charisma Senso pilk 2.70 mtr. 180-620 gram met een Daiwa Saltiga 5000 of een Savage Gear Woody  205 cm. 250 gram met een Abu 7000C4 LD reel voor de grote shads en/ of pilker /speedpilker en een Greys G serie 30/50 ponds boothengel met een Shimano TLD20 2 speed voor het zware werk. Hoofdlijn op de lichte hengel is 14/100, op de middelzware 19/00 en op de dikke reel 25/100 kwaliteits gevlochten lijn.


Lady Janet Verlinden met haar eerste heilbot.

Deze vakantie ben ik helemaal om gegaan op de korte speedpilker met de Gamakatsu assist hooks 2/0, 3/0 en 5/0, de speedpilkers haken perfect in tegenstelling tot de treble hooks, die vaak in de kop slaan of ergens anders en de vis veel schade toebrengen. Wel is het zo dat je iets meer kans hebt op het losraken van de aangeslagen vis. Zelf verspeelde ik een kapitale heilbot, tenminste zo voelde het!, aan en speedpilker maar ik ving er wel een waar de haak keurig in de bek zat!


Ook Willem van Kempen ving zijn eerste heilbot.

IK ben geen voorstander van lange speedpilkers omdat je dan vaak mist, de kortere waarvan de assist hook net ¾ van de lengte van de speedpilker bedekt, is proefondervindelijk de beste combinatie gebleken. Alle leden van de groep vingen een heilbot en voor de meeste was het de eerste kennismaking met deze oerkracht vis en neem van mij aan, eenmaal de kracht van een heilbot gevoeld en je raakt eraan verslaafd! Mocht en jullie meer info willen over deze superstek, mail me dan op
atienen@chello.nl.


Mooie zeewolven zwemmen er ook!

Tevens wilde ik mijn maatjes, Henk, Willem, Janet, Fritz en Rene bedanken voor deze onvergetelijke Noorwegen trip, dat er maar vele mogen volgen!

Tot volgende week! Arthur van Tienen.

Een heel wisselend weerbeeld in Nederland afgelopen week. Op plaatsen viel het er met de bakken uit en op andere plaatsen gewoon heel droog en nagenoeg geen neerslag gevallen. Over het algemeen waren de roofvissen redelijk los, dus eens even kijken hoe de vangsten waren.
 
Snoek - Overal wel meldingen van snoek en hier ook vaak nog grote vissen tussendoor. Wederom veel reacties op de hoeveelheden waterplanten die tot in de oppervlakte staan en dan geeft duidelijk weer dat ons water in Nederland een stuk helderder is geworden. Jerkbaits en ondiep lopende pluggen scoorden goed afgelopen week, veel meldingen dan ook van vissen tot maar twee meter diepte, kleur kunstaas heel wisselend. Ook nog wat snoeken met doodaas gevangen en hier hoofdzakelijk met grote voorn.


De vismaat van Marc pakte nog een mooie snoekbaars.
 
Snoekbaars - Dagen er bij met mooie aantallen, zowel slepend als verticalend/diagonalend. Slanke pluggen weer bij de toppers en dit ook met langwerpige shads. Wel weer vooral op de rivieren dat de snoekbaarzen met grotere aantallen bij elkaar lagen, dus goed uitvissen als je de eerste vangt op een stek. Ook vele 70+ vissen afgelopen week.
 
Baars - Beginnen weer redelijk in het vizier te komen de laatste week en in ook vele maten van klein tot meldingen tot 51 cm afgelopen week en dat zijn mooie vissen natuurlijk. Spinners tot maatje 2 de toppers op de baarzen en kleine shadjes scoorde ook nog mooie aantallen. Zilver en goud kleur gewoon heel goed, en veel wisselen met snelheid op dit moment.


Marc weer met een topbaars.
 
Meerval, roofblei en winde - Blijven het lekker doen, en bij de roofbleien weer diverse grote vissen en dat is wel opvallend de laatste weken. Winde ook vaak diep tussendoor op ruim 4 meter en minder in de oppervlakte laatste week.


Even een middagdutje doen.
 
Het weer blijft een beetje kwakkelen maar het is prima dat het water niet te warm word en zo kunnen we nog lekker even door vangen. Dus gewoon gaan!

Succes en met roofvisgroet, Piet. www.pietdriessenfotografie.nl

Ook deze week weer goede barbeelvangsten op diverse stekken

De goede meldingen van de laatste weken hebben ook wat tegenreacties opgeroepen, er komen nu ook berichten binnen dat het niet overal goed is. Op plekken aan de Waal en IJssel is het al het hele jaar moeizaam tot zeer slecht.


De omstandigheden waren over het algemeen goed te noemen. Het water licht stijgend en de temperatuur stabiel. Over het algemeen zijn de berichten die ik krijg vrij positief met een enkele blanker ertussen. Naar nu blijkt wordt er toch meer geblankt dan ik hier meld.


Freek Boetier met een Waalbarbeel.

Op de stukken waar het slecht is kan ik alleen maar adviseren om te gaan kribhoppen. Het kost wat meer moeite, maar vaak wordt je dan wel meer beloond dan te blijven zitten. De 4 bekende Nederlandse rivieren zijn nu goed bevisbaar en overal is een grote kans op goed resultaat.


Patrick Claessen met Roerbarbeel.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


De zeebaarsvangsten vanaf de kant zijn niet echt om over naar huis te schrijven, maar met een portie geluk en een grote dosis doorzettingsvermogen is er best nog wel een “vissie” te vangen…


...Zelf ving ik de meeste vissen aan de oerdegelijke, betrouwbare Culprit (salt&pepper) met als goede tweede de gebonden jigkop. Vooral de roze/witte kleurencombi (Jos) was verreweg favoriet! Stekel ze, Joop.


Er werd gevist met een 480g Big Bob jig…


...Deze prachtig gekleurde, 17 kilo zware kabeljauw werd gevangen op Storskalltaren…


...132cm Heilbot gevangen op de Magic Minnow Halibut Anti Twist Rig. Pierre Hallin er helemaal blij mee!...


....De heilbot gaat terug naar waar hij hoort….


...Megakabeljauwen. Groet, Rasmus.


Beste TF, met gepaste trots kreeg ik via Shimano een paar prachtige samples binnen van de zeer veel belovende nieuwe shad van het succesvolle merk Trigger X. Ik heb de afgelopen week de Slop Hopper Gizzard Shad ingezet op de zeebaars en de resultaten waren bijzonder goed…


...Volgende week maar eens inzetten op de snoekbaars. Ik kan niet wachten wink. Met vriendelijke groet, Etienne.


Joel Koppejan met zijn skate.


Kees met een mooie zeebaars.


Sean Maxwell met een 5kg kabeljauw.


Na vele weken regen en wind is zuid Ierland eindelijk in rustig vaarwater beland. De visserij is ook direct behoorlijk aangetrokken. Zeebaarsfanaat Kevin Murphy, eigenaar van het…


...gastvrije Bellavista Hotel in Cobh, was er dan ook als de kippen bij om uit te rukken…


...In de uitgestrekte baai werden tijdens deze eerste sessie o.a. gul, lipvis, pollak en natuurlijk zeebaars gevangen.


Vorige week donderdag de wrakken op geweest. Niet veel vis maar wel mooie. Dit is er een van. Groeten Jos Kroezen.


Hallo TF, deze vis heb ik in Noorwegen gevangen. Hebben jullie enig idee welke vis dit is? Vriendelijke groet, Theo.


Dat is toch ook genieten, niet alleen het vissen.


Vismaat Kurt ving deze veertiger ruisvoorn op een 14 cm shad. Hij knalde er op vanuit een lelieveld.


Gisteravond een paar uurtjes met Robin en Jesse in het plaatselijke karpervijvertje gevist. Bij aankomst de hengelsteunen vergeten en daarom de pickers ‘voor nood’ maar op de rod pod gelegd…


...Regelmatig werden de hengels haaks op de rod pod getrokken en leuke karpertjes gevangen.Totaal in een paar uurtjes vissen: 13 karpertjes, 1 brasem en een aantal blank- en rietvoorns. Dit soort vijvertjes zijn zeer geschikt voor de jeugd, want ze vangen bijna altijd vis! Groetjes,  Eddy te Mebel.


Beste TF, het ‘barbelenparadijs’, zoals Rinco Oostveen het zo mooi verwoord en in beeld brengt op zijn site (
www.barbeel.com), blijft ons verbazen.
 
Naast de prachtige visavonturen die we er beleven, is het ook nog puur genieten van de flora en fauna, getuige dit aangename en beeldschone gezelschap dat zich vorige week ca 2 uur lang bij ons voegde. Groet, Henk Hendriks & Frank Pulles.


Hierbij stuur ik mijn foto van mijn spiegelkarper van 43 cm. Mooi visje voor Rinie van Lieshout.


Hallo Total Fishing, op 4 juli heb ik deze 2 vissen gevangen op een drijvend korstje brood…


...Met vriendelijke groet, Tibo De Bie.


Dikke Grasbak! Met vriendelijke groet, D. Schoemaker.


Beste Total Fishing, vanochtend ben ik teruggekomen van een supermooie 3-nachtensessie en waaronder ik ook mijn persoonlijke record heb gebroken, namelijk een spiegelkarper van 18,5 kilo en 37 pond. Ik ben dolblij! Groet, Kyle.


Snel even droog rennen na al die regen.


Zware regenboog. Groet, Joeri Verhoef.


Mooie schuilmogelijkheden voor vissen, kreeften en waterinsecten.


Ook mooie baarzen leverden een bijdrage aan een zeer geslaagde dag.


Een baars van op de kop af 50 cm op een whisper…


...van @rt-baits. Groeten, Bart en Frank Mylle.


Alles gevangen op de popper en pluggen van Strike Pro. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam, Pike Master Lures.


Even een middagdutje doen.


Hallo TF, dit weekend hebben we zowel met klein als groot kunstaas gevist. We konden niet zeggen dat het ene beter was dan het andere, maar het leverde wel van alles op.Groeten, Bart en Frank Mylle.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend met mijn “nieuwe” bootje het water op geweest en 4 soorten roofvis de binnenzijde laten zien! 15 baarzen, 1 snoekbaars, 2 snoeken en een 81 cm roofblei op een Spro Triple Devil waren de gelukkige. Baarzen en snoekbaars bijna allemaal gevangen op de Spro chibi shad 4 cm LL. Volledige verslagen natuurlijk weer op
www.roven.nl. Groet, Rob.


Een toad is geen slechte keuze…


... En mijn witte toverbol zorgde voor regelmatige actie. Groet, Bart Debaes.


Beste TF, als liefhebber van de polder en de ultralichte spinhengel was het jammer dat de Pako PS, mijn favoriete lepeltje voor deze visserij, niet meer gemaakt wordt. Ik heb de afgelopen jaren meerdere lepeltjes geprobeerd, maar geen een kwam er ook maar in de buurt van de Pako PS. De afgelopen week heb ik een aantal avonden met de Traditional Pelikaan lepel gevist, en dit lepeltje overtrof mijn verwachtingen.

Behalve wat kleinere snoekjes en flink wat baars en baarsjes, bracht dit lepeltje in een paar uur vistijd ook een snoek van 73 en 81 cm tijdelijk op het droge. Voor een uitgebreid verslag, klik hier. Groeten uit de polder, Peter.


Een dagje met Robin met jerkbaits gevist en leuk gevangen. Zeer sterke snoeken die wel interesse hadden in een jerkbait…


... Een mooie vis die Robin’s (verfloze) jerkbaitje uit het heldere water pikte. Helaas waren we vroeg thuis, want Robin viel tijdens het jerken uit de boot en we hadden helaas geen droge kleren bij ons. Toch een leer voor de volgende keer, zeker in de winter. Altijd een tas met droge kleren meenemen als je ver van huis bent! Groetjes, Eddy & Robin te Mebel.


‘Slechte’ zomer maakt dat het water niet te warm wordt en dat we nog even kunnen doorvissen op snoek, en dat doen we dan ook. In bijlage een snoek die ik had op een spinnerbait. Snkgrt,Nico


Sjoerd wilde ook wel eens mee om een dikke snoek vangen. Als de eerste snoek die je ooit vangt gelijk een 111 cm exemplaar is, kun je de missie geslaagd noemen! Groet, Roel Orsel.


Fantastische hobby toch!?


Beste Total Fishing, afgelopen weekend met mijn “nieuwe” bootje het water op geweest en 4 soorten roofvis de binnenzijde laten zien! 15 baarzen, 1 snoekbaars, 2 snoeken en een 81 cm roofblei op een Spro Triple Devil waren de gelukkige. Baarzen en snoekbaars bijna allemaal gevangen op de Spro chibi shad 4 cm LL. Volledige verslagen natuurlijk weer op
www.roven.nl. Groet, Rob.


Zoon Dries kon goed genieten van zijn eerste snoekbaars op de dropshot.


Heb weer eens een dagje van de kant gevist, en een paar leuke vissen kunnen vangen. Groet, Frank Mylle.


Ook mooie snoekbaarzen leverden een bijdrage aan een zeer geslaagde dag. Gr. Johan.


PML Prostaffers Kris & Koen zijn op pad geweest met nieuw Strike Pro-kunstaas (samples) om de vangkracht te testen.snoekbaarzen, alles op de popper en pluggen van Strike Pro. Met vriendelijke groet, Evert.


Henk wist weer een aantal mooie stekeldragers te foppen met de dropshot!


Hallo TF, dit weekend hebben we zowel met klein als groot kunstaas gevist. We konden niet zeggen dat het ene beter was dan het andere, maar het leverde wel van alles op.Zo ving ik nog een mooie snoekbaars op de creeper…


... Groeten, Bart en Frank Mylle.


Afgelopen zaterdag met m’n zoon weer eens op pad geweest; is er nog niet veel van gekomen dit nieuwe seizoen. Best taaie dag, hard werken voor enkele snoekjes, maar dit nieuwe persoonlijk record snoekbaars voor Robin maakte de dag helemaal goed. 80 cm pure power! Groet, Roger Grinwis.


Hallo, afgelopen donderdag met Koen het grote water op geweest…


....We wisten onder een zeer hete, stralende zon niet veel maar wel enkele mooie snoekbaarzen te vangen. Groeten Kim en Koen.


Koen met een zware snoekbaars.


Goedemorgen Total Fishing, zoeken op dieper water had vandaag geen zin, een mooie 90’er op nog geen 50 cm. Met vriendelijke groet, Hans Kuipers.


Vele planten waaronder deze Kaardenbol langs de oever.


Een geslaagde poging om gericht op roofblei in te zetten.


We love these Dutch fishes.


PML Prostaffers Kris & Koen zijn op pad geweest…

 
...met nieuw Strike Pro-kunstaas (samples)...


...om de vangkracht te testen. In totaal 45 vissen gevangen…


...13 roofbleien en 1 snoek en 3 baarzen en de rest snoekbaarzen…


...alles op de popper en pluggen van Strike Pro…


...Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Gericht op dikke windes met plugjes of spinners… leuke zomervisserij! Groeten van Wilfred van Nunen.


Klein aas bracht me vier vis soorten waaronder deze knappe roofblei. Bart Debaes.


Ze zijn en blijven spectaculair die zilveren pijlen. Groet, Johan.


Een 81 cm roofblei op een Spro Triple Devil waren de gelukkige. Baarzen en snoekbaars bijna allemaal gevangen op de Spro chibi shad 4 cm LL. Volledige verslagen natuurlijk weer op
www.roven.nl. Groet, Rob.


Mooie bleien, knalharde aanbeten…


...Zuinig op onze ...


...zoetwatertarpon…


...88 cm. Dynamiet. Groet, Lodewijk Harmeling.

Deze week de nominatie voor de ruisvoorn van Kurt, de regenboogforel van Joeri, de snoek van Sjoerd en de roofblei van Simon. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -