image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 januari 2017

... tot dinsdag 10 januari 2017

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar aan u, beste lezers! En dat het ook maar een mooi visjaar mag worden. De eerste fijne vangsten van het nieuwe jaar zijn reeds overal een feit. Hieronder alweer de eerste inzendingen van het jaar.


Een beetje sneeuw erbij voor dat winterse gevoel (Foto: Piet Driessen)

Vangsten IJmuiden tot 8 januari 2017   

Door Hans Hendriks 

Hoi allemaal,
De beste wensen en veel (vis)plezier.

Met de vangsten rond IJmuiden waren eind vorig jaar redelijk tot goed. En op dit moment trekken ze zelfs nog wat aan.

Er word schar aan de buitenkant gevangen en soms een redelijke wijting.

Met een beetje geluk is er zeker een maaltje te vangen.

Kees uit IJmuiden ving nog een gul van 52 centimeter.

Op de kant braakte deze veel kleine visjes uit.

Een Jager (meeuw) komt effe een kleine wijting halen. Dit is een zeldzaamheid, maar net op tijd vastgelegd.

Zaterdag 7 januari werd er in slechte omstandigheden gevist door de ijzzv.

Rond het vriespunt en ZW 5 met miezerregen.

Er werd door iedereen wel een visje gevangen.

15 tot 40 vissen was normaal, maar Tom v/d Pol uitschieter met 80 stuks werd winnaar.

Dit was vooral met wijting en enkele scharren.

Op de rest van de pier werd de laatste dagen grove schar gevangen. En dan zeg ik 30 plus.

Ook hoor ik betere berichten over gul. Helaas was-ie al vóór de foto gefileerd. Deze was wel 55+.

Als dit doorzet gaan we leuke wintermaanden tegemoet.

Groetjes en tot volgende week,
Hans
 


De laatste visdag voor kerstmis toch nog een paar barbussen kunnen verleiden !


Voor alle lezers van Totalfishing: Veel visplezier in 2017. Groetjes, Jos Raaijmakers.


Ik vang regelmatig mooie regenboogforellen in het Geestmerambacht. Vanmiddag na het werk met een dobbertje, wasmotten en een weerhaakloze circle hook heerlijk gevist. 12 stuks gevangen, twee eraf. Grootste voor het eerst over de halve meter: 54 centimeter. Groeten en goed nieuw jaar, Peter van der Heijdt.


Prachtig getekend en puntgaaf (Foto: Piet Driessen).


Beste Total Fishing, een van de laatse snoekbaarzen van 2016, zo te zien klaar voor de winter. Ik vis altijd statisch op snoekbaars. Met een gefleurde  aasvis. Meter lang onder lijn en het aasvisje presenteer ik iets wat van de bodem. Doormiddel van een stukje foam in de buik. Deze techniek heeft mij dit jaar veel vis opgeleverd. Met vriendelijke groet, Dennis de Rooy.


Aalscholver te gulzig. Groet, Henk Bergsma.


Hier past een leuke hap in. (Foto: Piet Driessen)


Beste Total Fishing, einde vorig jaar nog een snoekje en een snoekbaars gevangen (dropshot).


Dit jaar drie middagen gevist met de kajak.


Wisselende vangst. 


Op maandag: twee snoeken en drie snoekbaarzen. Ook drie gelost....


Op donderdag helemaal niks. 


En op zondag een snoekbaarsje.


Het kan vriezen en het kan dooien, zullen wel maar zeggen.


Visgroet, Gijs.
 

Hallo Total Fishing, hier een mooie snoek gevangen door mijn vismaat Tjen Bens tijdens het verticalen op het Haringvliet, groeten Ruddi.


Beste redactie van Total Fishing, de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar! Wij zijn er 29 december nog op uit geweest, het was koud en mistig maar twee metersnoeken maakten de dag meer dan goed. Deze 1 meter 7 was van pure schoonheid, heerlijk om het jaar zo af te sluiten! Groeten van Niels en Rinze.


Beste T.F. afgelopen week nog snel geprobeerd de laatste visjes van het jaar te vangen. Het was echter een taaie dag met veel wind. Nadat mijn vader net voor de middag het eerste snoekje wist te vangen was het even later mijn beurt. Na een korte stevige dril mocht een prachtige snoek de binnenkant van mijn rubberbootje even zien. Met een lengte van 1.13m kon ik mij geen mooier eindejaarscadeau wensen! Groeten vanuit Belgie, Kristof.

Deze keer de nominaties voor Kristof en Gijs. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder 75
Marc Borst -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -
image description
Actuele vangstberichten…
Willem Moorman -