Actuele vangstberichten tot dinsdag 10 februari 2009

Actuele vangstberichten tot 10 februari 2009

We schrijven half februari 2008, maar de winter lijkt nog niet over te gaan. Iedere keer lijkt het erop dat de winter afscheid zal nemen maar komt telkens weer sterk opzetten en zo het er nu naar uitziet komende tijd zelfs weer met stevige vorst. Maart kan daardoor wel eens voor een sterke opleving gaan zorgen. We wachten af .


Deze kleine druktemaker heet niet voor niets winterkoning…Foto: Yvo Bindels

Zout door Arthur van Tienen.

Mooie week geweest zowel op de wrakken, bodemvisserij en kant en kustvisserij

Bootvisserij
Wrakvisserij prima tot zeer goed,veel kabeljauw en gul tot zeg maar 10 pond,sommige wrakken en steenstortingen zijn vergeven van de kabeljauw,ankervisserij op de Noordzee op de bekende stekken geven mooie scharren alzijn de kleintjes in opkomst, en wat bot en mooier aantallen gullen bepalen de vangsten.

Grevelingen goed wijting, niet de aantallen van vorig jaar maar wel mooie grote tot over de 45 cm. Weinig tarbot tot dusver dit seizoen. Oosterschelde hetzelfde beeld, de grote schar trekt ene beetje weg, wijting is bijna ook al weer weg uit de Oosterschelde. Westerschelde mooie aantalen gul en schar in de monding bijVlissingen(Spijkerplaat)


Edwin van Tienen (Junior) met een mooie gul

Kantvisserij
Dijken en strandjes Ooster en Westerschelde matig, Oosterschelde wat bot,Westerschelde wat meer gul te vangen, bij Cadzand in de monding mooie vangsten van gul (avond) Vlissingen tot aan Westkapelle matig, nog wat schar en gul, ook hier begint de wijting weg te trekken. Banjaard afgelopen week best aardig met leuke wat gul in de avond

Europoortgebied prima, Papegaaienbek goede visserij geweest met leuke hoeveelheden schar in het begin van de week en wat gul, later in de afgelopen week wat mindere vangsten. Beerkanaal afnemende scharvangsten,af en toe wat gul, Calandkanaal aan de zuidzijde op de toegankelijke stekken leuk gul gevangen en in de avond massa,s steenbolken (wrakratten). Rozenburg tot aan Hoek va Holland in de diepere stukken gul, meer naar de monding toe (Stena Line) mooie scharren, ook hier worden de vangsten van deze lekkere platvis minder.
 

De vangsten vielen deze week tegen jammer genoeg !  Foto : Luc Mom

Zelf wezen vissen met Junior en maatje Sjaak op de boulevard van Hoek van Holland achter het Vispaleis,zaterdag, vangsten matig, gulletjes tot5 pond en wat schar, zondag had Sjaak bij de Stena line 7scharren en een gul van 5pond ongeveer.

Maatje Leon van Hagen ving de eerste paling!!!  Zeker eenwinterdipje gehad!! Pieren Hoek van Holland , Scheveningen en Velzen (IJmuiden) schar, gul enwijting Stranden vanaf Hoek van Holland vanaf de strekdammen in diepe water schar, bot en wat meunen, soms nog een gulletje
 

Sjaak Nuijt met zijn gul
 

Afgelopen zaterdag hield bootvisvereniging Zuidwest Nederland haar jaarlijkse ruilbeurs in de Dorpstienden te Ouddorp, de parkeerplaats was al vroeg vol en een ieder die zij auto fout parkeerde kreeg een boete van 60 Euro

Er werden naar zeggen dik 200 bekeuringen uitgedeeld, die dienders daar zitten aardig aan hun target van dit jaar, belachelijk dat er geen rekening mee wordt gehouden en een parkeerontheffing wordt gegeven bij zo’n druk evenement!, bespottelijk dat daar justitie “misbruik” van maakt en een slaatje uit slaat.

De ruilbeurs op zich was weer prima geslaagd en de sociale contacten zijn weer goed aangehaald!

Tot volgende week, Arthur


Mooie vissen uit de Waterweg


Witvis door Willem Stolk

Het blijft erg wisselvallig, zowel het weer en de vangsten. Veel ondiepe, maar ook diepere plassen, zijn nog gedeeltelijk bevroren – en dus kan er niet worden gevist. Op de rivieren is het ook moeilijk. Het water van de IJssel en Waal is erg donker –en het waterpeil is relatief laag. Kortom, nog geen ideale omstandigheden…

Divers
Op het Amsterdam Rijnkanaal nabij Tiel, is wel vis gevangen… Daan van Berkel werd bijvoorbeeld 7e met 3 kg vis. Maar ook buiten deze wedstrijd is er op sommige stukken aardig gevangen. Midden in de vaargeul pielen met enkele casters leverde soms aardig vis op. Peter Derks ving bijna 11 kilo brasem op deze manier.

Hedel
Toon v/d Westerlaken trok er met de matchhengel op uit om het eens te proberen in het ‘gast van Hedel’. Helaas voor Toon, want hij heeft geen vis kunnen vangen. Maar hij was niet de enige, er waren nog een aantal  die niets of slechts enkele vissen vingen.

Havens
Jan Willem Nijkamp wist afgelopen weekend aardig wat klein spul te vangen in een van de havens rondom de randmeren. Geen dikke vissen, maar wel aantallen. Vooral kleine baarsjes ving hij volop.

Al met al niet erg goed dus…Maar als we de berichten mogen geloven krijgen we qua windrichting een stabiele periode. En wie weet helpt dat…?
 

Het blijft erg wisselvallig, zowel het weer en de vangsten

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Het kan dit keer wederom een kort bericht zijn.Laten we eerst hopen dat de zon wat meer zijn werk gaat doen, zo dat het water weer word opgewarmd en daardoor de rovers weer wat actiever worden op vooral kunstaas!!
 
Dit omdat nagenoeg alle vangstmeldingen bestaan uit ten eerste het vissen op snoekbaars tussen 12 en 18 meter diepte de vangsten (dus hier geen berichten over wederom)
 
Ook nagenoeg geen meldingen met kunstaas op snoek afgelopen week. Als er vissen werden gevangen bijna alles op dood en levendaas. Ook opvallend de meeste grote snoeken een stuk in de middag, en toen waren er al weer diverse roofvissers op weg naar huis.
 

Jong geleerd oud gedaan….

Het is gewoon weer eens een jaar dat het water ruim 2 a 5 graden te koud is en dat heeft meteen invloed op de activiteit van de roofvissen, en zeker de snoek is dat aan te merken. Ook de baarzen in de havens blijven veel langer liggen voordat ze activiteit vertonen. Je moet het dubbele aantal worpen maken om ze even te verleiden om actief te worden, dus een geduld kwestie vaak.
 
Dus we houden het nu kort, en hopen dat het weer een keer positief om slaat en we weer wat meer actie krijgen op het water.

Met roofvisgroet.


Extra dregje was soms echt wel nodig ivm trage aanbeten..


Beste Total Fishing,
Na een spannende en enerverende dril wist vismaat Bertus vd Brink deze mooie zware barbeel te landen.Echter gebeurde dit tijdens het roofvissen op de rivier, wat een mooie bijvangst. Groet, Hennie Smits


De watervogels kunnen weer even op adem komen. Foto: Rob Kraaijeveld


Hopelijk gaat de kou uit de lucht zodat het kustwater zich enigszins kan herstellen qua voedselaanbod en vangsten. Foto : Luc Mom


Beste T.F. Gisteren prima dag gehad Janus met een gul van 1 mtr, en 20 pond zwaar, super….Gr.Rutgert van sportvisboot “Het Sop”

 
 
Er wordt regelmatig gecontroleerd op de minimummaat. Foto: Luc Mom


Beste T.F.  Bij deze een super vangst van mijn pa, een snoekbaars van 86 cm, op een torob jerkbait (red head) natuurlijk!.Groeten, Bram


Gisteren even samen met mijn vismaat Marc op pad naar het Zuiden van het land. We zijn de laatste tijd veel met opstappers weggegaan zodat samen vissen er echt bij inschoot. Het weer was goed voor het grote  water dus dat was het plan. De dag verliep erg wisselend. In de eerste twee uur van de ochtend beten de vissen goed en kwamen er verschillende mooie in de boot.

Vervolgend viel het gedurende 3½ uur helemaal stil. Daarna waren we ze er weer en kon er weer lekker gevangen worden. Deze vis van 75½ cm was de topper van de dag die een mooi sport aan het dropshotje gaf. Groeten, Erik Stobbe www.eeendagjevissen.nl


Beste TotalFishing We zij nog even wezen vissen en hadden dikke beren op de Fire-tiger van Salt Shaker op het Haringvliet.Groetjes, Joop/Frits/Marcel.


De Peelpoelen hier zien er momenteel angstvallig uit. Foto: Piet Driessen 


Hallo TF,Deze vrijdag lokte de lekkere buitentemperatuur mij richting de haven.Vanuit de bellyboot deze goed doorvoede snoek van 75 cm kunnen vangen op klein rubber. Keep up the good work, Dirk Jan


Beste T.F.Afgelopen zaterdag weer een dag in de weer geweest om aanvankelijk om snoekbaars te vangen.Na enige uren, bleek dat vadertje glasoog op 1 aanbeet na (die al los was voor ik aan kon slaan) er niet erg veel zin in had om die dag mee te werken.Daarom toch maar gaan trollen met o.a. een Rapala Super Shad Rap om te kijken of er misschien een snoek te vangen viel.

En dat bleek inderdaad het geval.Hij of zij (geen idee) bleek plus minus 75cm groot.Na hem onthaakt te hebben weer keurig gereleased, waarna hij zeer snel dediepte weer opzocht.Het was een wat druilerige dag, waar in de loop van de middag verandering inkwam.Kortom een fijne dag op het water, met dank aan mijn vismaat die de fotogenomen heeft.Groeten van Andre van de Gevel.


Beste Total Fishing Prachtige IJsselsnoek gevangen op 8 februari aan de EP Pink Lady snoekstreamer.
Gr. Edwin Kerssies
 

Dhr Bokkers sr. pakte ook nog deze mooi getekende snoek.


Beste T.F. Begin van 2009 wezen trollen op de Maas, deze beversporen moesten we toch even op de gevoelige plaat zetten. Groeten van Ruud en Dave.


Beste T.F. Voor het eerst weer goeie vangsten dit jaar. Gr Wesley van Toledo 


Hallo T.F.,Vandaag gevist rond het Haringvliet. Ik ving werpend vanaf de kant met Culprit shad (bruin/parelmoer)deze snoek die fantastische sport gaf.. Groetjes,Joop.


Beste Totalfishing,Het plan was zondag te gaan trollen, maar vanwege overgebleven ijs werd dat bijgesteld. Een sardine onder een dobber, en één hengel met kunstaas moesten de dag redden.

Naar de sardines werd niet omgekeken, maar op een zeer langzaam gevoerde streamer toch nog een aantal mooie  vissen kunnen landen, waaronder deze meegestuurde meterdame.Vriendelijke groet,Geert Fiolet.


Een van de 6 van deze dag.  Groet Wesley van den Herik


Beste T.F.Zondag eventjes snel een paar uurtjes vissen. Ik met m’n # 8tje en m’n  maatje Otto met zijn busterjerk hengel.Veruit de meeste slootjes lagen dicht maar de wakken die er waren viste we secuur af. Al vrij rap voelde ik een heel zacht rukje na een pauze van ruim 3seconde.

Na het aanslaan vouwde mijn spaghetti-hengel zich meteen hoepel op het gewicht van deze vis. Na een vrij hevige dril kon ik deze prachtige lap snoek in de kieuw vatten, wat een gewicht! We vingen allebei nog onze visjes maar geen kwam echt in de buurt van deze schoonheid.  Groet, Jasper Woudsma


Beste Redactie T.F.,Vandaag gingen we in mijn nieuwe boot ‘op snoek’. Het was koud, er was sneeuw voorspeld en op voorhand stond eigenlijk al vast dat het niet gemakkelijk zou worden.1 aanbeet was ons deel vandaag, een dik verdiend voor vismaat Jeroen.  118cm en moddervet ! 
 

BesteTotalfishing, Afgelopen zondag een topdag gehad, een dag op de snoek wezen vissen, 7 aanbeten waarvan 6 verzilverd .........


........De betere vissen waren: 91cm, 98cm, 103cm, 105cm…....


Allen gevangen aan een screaming devil. Ik heb een uitgebreid verslag op de site van mijn werk gezet www.harmnuis.nl.......  Mvg Wesley van den Herik

Deze week nominaties voor snoekbaars van Marcel, de barbeel van Hennie en de snoek van Wesley van den Herik. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -