Actuele Vangstberichten tot dinsdag 10 april 2012


... tot dinsdag 10 april 2012

Voor de roofvisser in Nederland is de rustige tijd aangebroken, terwijl er in België nog een paar dagen doorgevist kan worden. De zeebaars is inmiddels ook al weer in aantocht en wordt ook zeer zeker gewaardeerd door de roofvissers. De temperaturen laten het afweten en zodoende waarschijnlijk ook de karpervangsten.


De bosfazanthaan heeft op dit moment al enkele dames rond om zich verzameld, deze plaat tussen de struiken gemaakt. Groet, Piet Driessen.



Weekje van alles geweest!

Strand- en kustvisserij
Vandaag (maandag) de grote wedstrijd van de Edelakarper vervist aan de stranden van Zoutelande richting Westkapelle. Vrijdag wezen voorvissen met maatje Ronald en zijn vriendin Ellen. We stonden bij het Speeltuintje en konden er toch wel en visje vangen, vooral kleine wijting en schar. Kortbij werd niets gevangen.

Tijdens de wedstrijd op 2e Paasdag waren de verschillen in vangsten enorm; bij de Zeeuwse riviera waren het vooral de eerste nummers in vak A die vis vingen, hoe meer naar vak B toe, hoe slechter het werd, en daar stond ik. Voor kapitalen aan tappen en witten en geen vis te bekennen. Verderop in vak B en richting van vak E werd het beter, maar hier ook weer het vervelende dat je op sommige stekken niet eruit kan komen.

Remi Lindhout wist met 10 vissen deze 50e editie te winnen. Zijn korps, het Spro Team - ging aan de haal met de prijs voor de korpsen, gevolgd door een korps uit Schotland en het 1e team van Westkapelle. Allemaal gefeliciteerd! Volgende week de Voorselectie Kust Zuid aan de stranden aan de Baaiweg, allemaal succes daar!

Gepen zijn ook al gesignaleerd, probeer het de komende week maar eens. In de avond al wat kans op tong. Nog niet veel, maar ze zitten er wel. Beste keus zijn de stranden tussen Vlissingen en Westkapelle. Havens Europoort prima, wel veel kleine  vis. Waterweg was goed afgelopen week, er wordt al een zeebaarsje gevangen en de gul zit er ook nog. Voor de rest bot wat de klok slaat. Stranden Hoek van Holland tot Kijkduijn, bot en wat spiering. Blijft toch een raar visje. Je vangt ze tegenwoordig best wel veel.


Veel kleine wijting van afgelopen vrijdag bij het Speeltuintje te Zoutelande.

Volgende week zondag de grote wedstrijd van Handyfish aan Groote Keeten. Ik ga naar de competitiewedstrijd van de Eurovissers op Ter Heijde, onze voorselectie wordt daar 21 april gehouden, dus de komende 2 weken zijn we met het korps veelvuldig daar te vinden.

Bootvisserij
Wrakken dramatisch, geankerde visserij prima. Schar komt er goed in, botvangsten worden ook beter. Oosterschelde weer wat beter, bot en steenbolk, ook al wat schol gevangen afgelopen week. Grevelingen redelijk, mooie schollen, nog wijting en de haring begint ook al redelijk te komen. Westerschelde mooie scharren, wordt komende weken alleen maar beter, ook hier al wat tong gevangen.


Draaien aan je molen tot je erbij neervalt, soms een must op de grillige stranden van Zoutelande bij het kustlicht.

Allemaal succes daar! Tot volgende week. Arthur 

De barbelen hebben zich afgelopen paasweekend als eieren gedragen: heel goed verstopt!!

Het was weer bar en boos langs de diverse rivieren in Nederland. Ondanks de stabiele waterstand en de watertemperatuur wilde het op de meeste plaatsen niet op gang komen.

Ook de komende week zijn de vooruitzichten niet gunstig. We hebben echt een periode nodig met 20°C. Maar zoals ik al eerder gezegd heb willen we weer te snel en vergeten we dat we pas begin april zitten. De barbelen moeten echt nog wakker worden. Ook de kleinere rivieren bleven deze week achter en ook daar werd geblankt. Met kribhoppen heb je momenteel nog de meeste kans. Het blijft nu doorzetten en veel geluk hebben.

Groet en tot volgende week, Frans Vogels.

Wachten op beter weer…!
 
Ze gaan zeker niet op voor de schoonheidsprijs de eerste stekels, maar juist die eerste zeebaarzen hebben een speciale betekenis in dat zeebaarswereldje.


In Cork worden de eerste baarzen alweer gevangen.

Ik ken enkele mensen die nu alweer 6 (kansloze!?) zeebaarssessies op hun naam hebben staan. Gewoon dat gevoel weer zien te “kweken” van dat “knallen” met die zeebaarspook. Dat geeft een ongekend aantal fanaten jaarlijks weer een speciale kick die je alleen kunt beschrijven als je het zelf hebt meegemaakt. Je weet gewoon dat het iedere worp kan gebeuren en je die allereerste dreun van het seizoen kunt incasseren!

Uiteraard moet je wel reëel blijven,want je weet gewoon dat die kans momenteel gewoon miniem is. Toch werden er andere jaren eind maart al mooie dikke zeebaarzen gevangen, dus waarom nu niet??

 
Mager maar ozo mooi!!!

Dus mannen, haal ze maar vast uit het vet die hengels!!

Stekelze, Joop


Hallo Vissers! Het gerucht dat Frank Smits van de Nautilus een prima schollenstek heeft gevonden voor de kust van Frankrijk (2-3 uur opstomen!!) doet zeer snel de ronde. Afgelopen vrijdag 6 april zat de boot dan ook helemaal vol met scholfanaten. Ze moesten wel wat meer betalen dan de normale ankervisserij door het verre varen, maar met een zeer goede scholvangst in het vooruitzicht is dit natuurlijk heel normaal…


...Maar het blijft vissen dus zekerheid is er nooit, anders had vissen wel vangen geheten. Na een trage start heeft Frank ze toch weer weten te vinden en toen het getij begon te lopen hebben ze een giga hoeveelheid mooie schollen gevangen. Ik ga maar geen aantallen meer noemen, want die grenzen aan het ongelooflijke en ik wil u niet helemaal zenuwachtig maken…


0…Deze scholperiode duurt volgens Frank ongeveer een maand en dan wordt het wat lastiger naar zijn zeggen, maar Frank kennende heeft hij dan wel weer wat anders uitgevonden tezamen met zijn bemanning. Medeschipper Roland (Floep voor bekenden) had nog een leuke zeebaars als bijvangst waar de Franse bootjes om hun heen, gericht op aan het vissen waren. De eerste van het jaar voor de Nautilus! Maar de Nautilus kwam voor de schol dus dan gaan ze er ook helemaal voor. Wie wil er nu zeebaars als er schol zit haha! Rare Fransen! Op en top genieten dus voor de gehele boot en vangsten waar menigeen van kan dromen. Kijk voor info en boekingen op
www.wrakvissen.net. Visgroet van Lucky Luc mom.


De kersenbloesem is er al volop met dit weer.


Hallo TF, vandaag weer eens lekker op zeelt gevist. Prachtige sportvis aan licht materiaal! Groeten, Frans.


Echt een vatsige, hooggebouwde roofblei. Ben benieuwd of dit jaar de 90cm bereikt of doorbroken wordt. In vergelijking met vorig jaar kan ik bij mijn vangsten tot nu toe een enorme toename aan grote vissen zien.


Grootste deel zit tussen 70 en 80 en een paar erboven terwijl ik vorig jaar in dezelfde tijd gemiddeld een slag kleiner ving. Hopen dat deze lijn zich voortzet!

Note van de redactie: Het is zeker niet de manier om zo’n prachtige recordvis van 89 cm zo te fotograferen, maar we wilde u deze zeker niet onthouden. De inzender heeft ervoor gekozen om anoniem te blijven.


Gert met een 80+ roofblei.


Beste Totalfishing, Hierbij de foto’s van de laatste dag van het seizoen.Waar we 9 roofbleien(met 70+ vissen) en een 50+ winde wisten te vangen…


...Volledig verslag weer te lezen op
www.roven.nl. Vriendelijke groet, Freek Janssen en Rik Schouwenberg.


Hoi TF, na de eerste aanbeet verspeeld te hebben werd het toch nog een…

 
...topsessie met 2 mooie schubs!...


...Vriendelijke groet, Remond van Dijk -
http://realcarps.blogspot.com


Het eerste broed is weer onderweg…


... En met dit koude weer toch al veel jong spul aan de waterkant. Groet, Theo.


Hallo Total Fishing-lezers, Gert met een 70+ snoekbaars.


Hier een nieuw soort mees ontdekt in het dorp en wel de baardmees, dit zal toch wel moeilijk zijn met eten!! Gr. Piet.


Een fluiter op een 3-ponds karperstok leverde in Caspe na een dril van 30 minuten een meerval van 187cm op. Groet, Roel.
http://www.dutchanglers.nl/roofvis/ebro-dag-4-kies-niet-links/


...Onze jaarlijkse vistrip ging dit jaar naar Caspe. Er moest gewerkt worden voor de vis, maar er kwamen een paar mooie vissen uit. De grootste was 2,09m en moddervet. Groet, Roel.


Hallo Total Fishing-lezers, de Mario met uitgepaaide riviersnoek gevangen aan de plug.


Hallo TF, vanwege de gesloten tijd voor roofvis in Nederland zijn we gaan vissen op de kleiputten in België. Hier mogen we tot donderdag op roofvis vissen. Hier een foto van een snoek van 87 cm die gevangen is op de triple devil van spro in de kleur aussie poison. Groeten van Levin.


Deze Noorse snoekvisser Martin G. Karlsen ving de vis van zijn leven: 127cm and 17,65kg!!
De vis werd gevangen op de Savage Gear Butch 21cm in de ’golden ambulance-kleur’: filmpje:


Hallo Total Fishing, hierbij drie schitterende foto’s van een superdag samen met Roel Trum. Voor een volledig verslag, kijk op metersnoeken.nl.


De megasnoek van Roel mat 116,5 cm bij een geschat gewicht van 30+ pond. En mijn megasnoek had een lengte van 124,5 cm bij een geschat gewicht tussen de 35 en 40 pond! Groetjes, Lucien de Kroon.

Deze week de nominaties voor de meerval van Roel en de snoeken van Roel en Lucien.Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -