Actuele vangstberichten tot dinsdag 1 september 2015

... tot dinsdag 1 september 2015

Het onweer van de afgelopen dagen heeft de natuur een opfrissertje gegeven. De vangsten aan zee zijn wisselend. Van zoet water komen gevarieerde berichten. De mooiste maanden om te vissen komen er aan. Dat gaat vast veel mooie vangstfoto'a opleveren!


Veel over de planten werpen.(foto Piet Driessen)

Vangst tot 1 september

De afgelopen maanden heeft de makreel het laten afweten. Enkele kleine makrelen in het voorseizoen en dat was het.

Op dit moment zit er veel fint aan de binnenkant van de pier. Zeebaars is het hele seizoen al wisselend (net als het weer).

Zelf een aantal keren een paar uurtje geweest met wisselend resultaat. Zo is kunstaas top en dan weer de zager met loodje of dobber.

Als je gaat, blijf niet op een stek als je niets vangt maar zoek andere plekken waar de omstandigheden anders zijn, bijvoorbeeld diepte of stroming.

Volgend weekeinde naar de hengelbeurs op het Eiland van Maurik.

Tot over 14 dagen.
Hans hendriks


Beste TF, tijdens de zeilvakantie een paar bijzondere vissen gevangen tijdens het gericht op zeebaars vissen...


...Baarzen gelukkig in overvloed maar schitterende grote pollak en lipvissen en kapitale harders op brood maakte de visuurtjes compleet...


...Mijn dochter met haar eerste baars...


...en een heuse inktvis, die ik tot aan de boot heb laten komen maar gelukkig niet gehaakt. Groet, Jan Houdijk.


Drie blije mannen met een van hun eerste zeebaarzen van de dag. Ze hadden alle drie nog nooit een zeebaars gevangen maar wisten er allemaal een paar te vangen. Het was een super gezellige dag. Groeten Jac. (roofvisgids4you.nl)


Zuidpier IJmuiden. De eerste platvis (bot) door Sven gevangen aan een dobber met zager...


...Later ook nog een mooie fint gevangen! Groet, Oscar.


Zwartbek grondel op een Spro shadje.


Even poseren. (Foto Johan Caneel).


Beste redactie, de eerste (donkere) brasem is 61 centimeter en gevangen met de vaste stok. Flink aanpoten wanneer ze zo groot worden. Hopen dat je de rem vindt...


...De tweede brasem ving ik op de winkle picker en was 61,5 centimeter. Binnenkort de 65 centimeter voorbij? Groetjes, William van Ommen.


Piet met een echte Maaskarper op de shad. (Foto Piet Driessen)


Op bezoek in Nederland en bij de eerste worp al raak!


Mijn zoon Cris (10 jaar) wilde eens wat anders vangen dan een roofvis, hij wilde een zeelt vangen. Dus ik een ondiep zuurstofarm slootje in de buurt ontdaan van waterplanten. Gevoerd met grondvoer, maden en wormen, en die zelfde avond nog gaan vissen. Na een uur kreeg hij een wegloper en haakte deze fantastische zeelt van maar liefs 56 centimeter Wat een prachtvangst en een glimlach van oor tot oor! Groet, Klaas Hoogduin (vinnig.nl)


Feest langs het water.


Zondag 30 augustus weer een kantsessie aan de rivier gehad. Twee kromme hengels in 20 minuten tijd. Was de eerste vis van 129 centimeter nog een het releasen en toen ging de 2e hengel krom. wink...


...De 187 centimeter vis is gelijk mijn neerlands PB, dus zo blij als een paard met zeven lullen...


...Sieward en Jorg bedankt voor de foto`s en de hulp. Met vriendelijke groet, Roy Noom.


Meerval met Bellyboat in de Maas. Na meerdere kleintjes gevangen te hebben zag ik op de visvinder een hele dikke omhoog komen naar de Teaser met wormen en inktvis. De vis ging echter steeds weer omlaag. Na twee uur klonken en spierpijn in mijn benen om de bellyboat op zijn plaats te houden greep hij toch het aas. 185 Centimeter meerval met de bellyboat is echt een supermoment, voor Nederland een hele beste en gericht gevangen, Dat geeft voldoening ! Harrie van de Sande.


Dubbelslag.


Wat kunnen ze toch mooi zijn. Helemaal gaaf.


Baarzen zijn soms prima los.


Kwal gevangen.


Zo zie je ze zelden in het zoete water.


Indrukwekkende concurrent.


Daarvoor nodig je een vriend uit. Om eens zelf te ervaren hoe zo'n visdag kan verlopen.


Behalve een vis ook nog een extra plug gevangen.


Het hielp deze vis niet om onder de boot door te sprinten.


Een foto van mijn dochter Bregje. We waren aan het baarzen met plugjes van 5 centimeter van Salmo. Ze heeft haar pr snoek naar 107 centimeter gebracht en ze was super blij! Vriendelijke groeten Henk van klaveren.


Goededag, hierbij een leuk plaatje van een mooie dikke snoek welke ik 19-08 j.l. heb mogen vangen op een St Croix LXC610MXF verticaal stok met 0.08 Daiwa 8braid lijn vanuit de boot. Gebuikte aas was een Lunkercity fin-S.  Met vriendelijke groet, Leon.

Deze keer de nominaties voor de meervallen van Roy en Harrie,  de snoek van Bregje en de zeelt van Cris. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -