Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 september 2009 - deel 2

Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 september 2009 - deel 2

Zoals beloofd nog dé foto van Rens de Jong, die enkele weken geleden zijn record-koolvis ving op de Lofoten! Total Fishing feliciteert Rens van harte met deze gigantische vangst!

 
Rens de Jong, die een paar weken geleden op de Lofoten in Noorwegen een Nederlands record Koolvis ving van 18,500 kg, gestript dus deze mega-koolvis woog zwaarder en ging ruimschoots over de 19,00 kilo.

Helaas werd de vis niet gelijk gewogen en is een Nederland record officieel wel verkeken en blijft op naam staan van Pim Pos met een Koolvis van 18,200 kg. Gr.Arthur van Tienen.


Hierbij enkele foto’s van zeebaarzen die ik net heb gevangen aan de SubWalk van Rapala. Het is een harde visserij maar geduld wordt nu eenmaal vaak beloond! Groet Joop.


Op deze mooie van 3 kg na, niks gezien. Theo en ik allebei wel nog een keer beet gehad! Oosterschelde, wat een heerlijk relaxte manier van vissen daar, geen gezeur aan je hoofd of drukte van toeristen, echt genieten! Prachtwater! Gr. Lee.


Rik met prachtige zeebaars van 82cm.


Gladde haai van 84 cm gisteren gevangen vanaf eigen boot (delta1614) tegen de steenbanken. Mijn broer ving er nog eentje van 61 cm. Een sterke sportvis die na de dril en vangst zeker moet worden teruggezet! Gr. J Donkers.


Vanmiddag heerlijk in het zonnetje aan de Nieuwe Waterweg op harder gevist. Met vriendelijke groet, Sander Arendsen.


De natuur liet zich op vele gebieden van haar mooiste kant zien. Foto: Rob Kraaijeveld.


Chubbys zijn perfect voor grote windes…


... Een zomers dagje vissen met klein kunstaas tussen de kribben op de roofbleien en dikke winde’s. Heerlijk, die lichte zomervisserij! Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo Total Fishing, de afgelopen tijd heb ik weer veel mooie roofbleien gevangen waaronder ook een aantal prachtige 70+ers. Erg leuk om op eigengemaakt spul te vangen en met de vliegenhengel, helemaal super! Groeten van Nol.


Pol kon nog een mooie roofblei strikken!


De eerste vis voor mij persoonlijke geschiedschrijving, omdat deze vis de eerste roofblei is die ik in de polder ving. In een slootje van goed 3 meter breed! Wel gelijk 70+!


Soms is de aanbeet bloedverziekend hard. Deze vis griste het aas van het oppervlak, vlak voordat ik het aasje uit het water wilde tillen. Direct beukte de hengel krom en zong de slip zijn vrolijke noten. En ik stond er met kokend bloed en slappe knieën. Prachtig! En gelukkig bleef de vis hangen, wat door het geweld bij dit soort aanbeten niet altijd het geval is. Eén om niet snel te vergeten en wederom een kwaliteitsvis.


Safe the best for last. Deze kwam gisteren uit het water en weer in de polder gevangen… We dachten even een graskarper te hebben gehaakt, maar dat zou wel heel bijzonder zijn geweest met kunstaas.


Beste Total Fishing, zondagochtend even wat schuimplakaatjes met de penhengel afgegaan. Groet Dennis.


Strakke 32 pond schubkarper zonder ook maar een enkele beschadiging! Don van Rijswijk.


Een ontzettend mooie Nedelandse vis voor Bram Jacobs.


Besten mensen van Total Fishing, deze mooie 30-er heb ik gevangen op een ananasboilie van mezelf. Ik ben er heel blij mee en wil ‘m daarom met anderen delen. Groeten, Ruben Dekkers.


Foto: Rob Kraaijeveld.


Een mooie meerval gevangen op een stukje kaas. Met vriendelijke groet, Ferry en Willie van Zonsbeek.


Op 30-08-2009 gaan vissen op het grote water in Nederland met mijn vriend Freddy en een aantal mooie baarzen gevangen. 37 cm Voor mijn vriend en een oude rakker van 44,5 cm voor mij. Een chubbie was de juiste keuze. Groeten, Ivan.


Als het water warmer dan 21 graden is, laat ik de snoek met rust en richt me op de baarzen. Wat een schitterende en temperamentvolle vissen zijn het toch! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste Total Fishing, zondag 16 augustus een smijtsessietje gepland met m’n maat Chris op groot water. Tussen de hoge veertigers (baarzen) en leuke snoekbaarzen, kwam ook deze geweldige baksteen van 51 cm een kijkje boven water nemen! Een heerlijk nieuw pr! Groet, Wouter.


Ook al deed het gezegde niet wat het zou moeten doen deze dag qua aantallen vissen, toch had deze “ochtendstond goud in de mond”! Gr.John Smit.


Prachtige snoekbaars voor Vic.


Ook de snoekbaarzen kwamen de traag geviste Buster Jerks halen, waarbij de dril voor de nodige spanning zorgde. Mooie vis voor Jeroen.


Rene heeft z’n eigen record verbeterd met een snoekbaars van 79 cm en ikzelf was de gelukkige vanger van een 92-er. Groeten Arie.


Imposante snoekbaars voor Wilfred van Nunen.


Ook nog een mooie snoekbaars voor Pol.


Afgelopen weekend zijn een klein aantal Pro-Staffers van Pike Master Lures gezamelijk een paar dagen wezen vissen op de grotere wateren van het land. Ondanks de voorspelde harde wind toch het water opgezocht en niet geheel zonder resultaat…


... Hard werken was het ook met het vissen. Een prachtige snoekbaars voor Leon Kramer.


Arie was de gelukkige vanger van een heuse 92-er.


Deze Transponder werd onlangs aan de Waal gevonden en blijkt zeer waarschijnlijk uit een snoekbaars afkomstig. Na contact te hebben gehad met Rijkswaterstaat zou er ook de mogelijkheid bestaan dat dit apparaatje uit een zalm of zeeforel komt.


Vismaat Jeroen beleefde een vliegende start met deze snoek. Groeten van Wilfred van Nunen.


Een foto van een Bellyboot visser in spe, Meindert Kap. Een van de vele mooie vissen van een dagje bellyboten in Nederlands water. Deze 1.10+ was prachtig getekend, kerngezond en kon mijn hele kleine plugje niet weerstaan. Met plugjes van een heel klein formaat (ca. 5 cm) kon je op deze dagen veel snoek haken. Met grotere pluggen waren de vangsten echter een stuk minder op dit water.


Hard werken was het ook met het vissen, maar het resultaat mocht er zijn; 5 snoeken van respectievelijk 74, 81, 94, 101 en een 117 voor mij die als enige vis van de dag alles behalve een straf was, mede omdat deze mijn nieuwe PR is. Groet Leon.


Hallo Total Fishing, als je maatje dan ook nog een zo’n vis vangt, die in topconditie van het grote water af komt, dan mag je zeker niet klagen.107 cm gevangen door Roy Konijn aan een grote buldawg. Grtz Jack.


Beer wist deze snoek te vangen op 8 meter diepte aan een grote shad. Dit was de 2e metersnoek van de dag! Groeten van de ‘www.supersnoeker.com’ Arjan.


Snoek van 1 meter 15, gevangen in omgeving Dokkum. Gr Paul Kingma - Dokkum.

 
De eerste meerval is binnen voor Vic van ongeveer 120-130 cm, er zouden nog een paar volgen….


... de volgende was 2 meter…


... een grove drill en een prachtige vis!


Het hield niet op voor Vic.
Een leuke verrassing, van maar liefst 255 cm met een gewicht van meer dan 120 kg!!! Dat hebben we gevierd zul je begrijpen!

Deze week nominaties voor de Karper van Ruben en de snoek van Paul en de Meerval van Vic Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -