image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 1 november 2016

... tot dinsdag 1 november 2016

Drukte aan zee door het mooie weer met een gevarieerde vangst. Grote snoeken in Ierland.


Wachten op zijn buit. (Foto: Piet Driessen)

Vangst IJmuiden 

Door Hans Hendriks 

Met het mooie weer was het erg druk met zeevissers op de pieren van IJmuiden. Ook wist iedereen een visje en meer te vangen.

Er zijn nog altijd diehards die achter de zeebaars en ze ook nog vangen.

Vele anderen vissen rustig op de bodem. Ook Siu de Moor,die het open NK gullenmeppen organiseert op 18 december (Volgens mij zijn er nog een paar plekken vrij voor die dag), was het parcours aan het verkennen. Hij ving mini wijting wat er nu volop zit.

Jan die op afstand viste ving redelijke scharren en kon met een maaltje naar huis.


Ook zie je nog hier en daar een pollak vangen en zo rond de 35 centimeter groot.

Anderen zijn druk aan het knopen om dat ze tussen de blokken vissen, maar daarvoor een steen met een paperclip er aan gelijmd gebruiken.

Dit resulteerde in een gul van ruim 40 centimeter.

Zo alles bij elkaar is er genoeg te vangen op de pier van IJmuiden.

Groetjes,
Hans Hendriks


Beste Total Fishing, hier een fraaie Amberjack van 25 kilo van Lanzarote. Groet, Hildo de Lange.


Hoi Total Fishing, onlangs deze mooi getekende vis op de “Bull" van Aad Dam gevangen, groet Stoffel.


Nog even dooreten voor de winter.

Beste Totalfishers, Wannes de zoon van mijn broer had mij al meerdere malen gevraagd wanneer hij eens mee mocht gaan vissen op het grote water maar door
omstandigheden was het er nog niet van gekomen tot op een goeie zaterdag in oktober…

…Ik had mij voorgenomen om me volledig op hem en de manier van vissen waar hij weinig of geen ervaring mee heeft te focussen. We zouden gaan trollen met pluggen en de ondiepe kanten afwerpen…

…Kort samengevat, het werd een dag met een gouden randje waaronder een twintigtal baarzen, meerdere van 40 +, een 5 tal snoeken waarvan 1 van 91 centimeter met een genezen wonde en als klap op de vuurpijl bij het binnenvaren een roofblei van 75 centimeter…

…Ik heb hem hier perfect de kieuwgreep kunnen uitleggen en deze kan ook hij nu op juiste wijze uitvoeren alsook hoe je een gevangen vis behandelt en hoe je hem correct moet terugzetten. Ik denk dat we er een sportvisser bij hebben voor het leven. Met vriendelijk sportvissersgroeten, Dolf Peeters.

Een leuke dag op het water met Willem...


...met een aantal mooie vissen...

Groet, Johan.

Op jacht langs de bosrand. (Piet Driessen)

Mooie dag op het grote water gehad!!

53 snorkels en minstens de helft van dit aantal nog eens gelost..

Bij momenten dubbel hook-ups. Te zalig gewoon!!! Groet, Joffrey.

Beste Total Fishing, ook mijn vriendin Suzanne gaat tegenwoordig regelmatig mee vissen, hier een foto van haar eerste snoek. Met vriendelijke groet, Dennis Caspers.

Frank en Robert waren vorige week in Ierland om op snoek te vissen bij de Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman op “Lough Derg”, een groot meer in het westen van Ierland. Frank liet er geen gras over groeien en van de 4 meterplus-vissen die in de eerste 2 visdagen al in de boot kwamen nam hij er 3 voor zijn rekening! Daaronder zat ook deze supersterke snoek van 114 cm.
 

De volgende meterplus vis meldt zich aan Frank zijn hengel. Ondanks het toch niet geringe werpvermogen van 100 gram van Frank zijn jerkbaitstok trok de snoek de hengel keer op keer zo krom als een hoepel…
 

… en weer zo’n zware vis voor Frank…
 

… en dat de Ierse snoeken spectaculair vechten mag bekend zijn! Voor informatie over een snoekvisavontuur bij Ferdinand in Ierland zie www.pike-ireland.net

Deze keer de nominaties voor Wannes en Suzanne. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -