Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 november 2011


... tot dinsdag 1 november 2011

Hadden we vorige week nog met gure herfst te maken, deze week lijkt het wel weer voorjaar! Tegen het einde van de week worden zelfs zomerse temperaturen van tegen de 20°C verwacht! Wie had dat kunnen bedenken zo in de eerste week van november?! Hoe dan ook, geniet ervan!


De laatste oktoberdag met een heerlijk warm ochtendzonnetje!



En we hebben nog zo’n mooie week in het verschiet, als ik de weerberichten mag geloven!

Kantvisserij
Prima visweer dus, maar wel een boel stroming in de middagtijden afgelopen week. Maar beweging in het water betekent meestal vis en dat was ook zo. Vanaf de pont in Maasluis en Rozenburg waar ik dagelijks mee naar mijn werk ga, zie ik vele vissers staan die de gul, bot en wijting staan te vangen. Prima visserij dus in de Waterweg en voor advies over welke stek en voor speciaal ‘Waterweg-materiaal’, verwijs ik je naar hengelhuis Maassluis aan de oostelijke zijde van de haven te Maassluis.

Verderop naar Vlaardingen toe goede vangsten van gul en nog wat tong tezamen met de oerdegelijke bot. Ga wel in de diepe stukken, de ondieptes herbergen nog veel wolhandkrabben. Vooral de stekken na de stormvloedkering bij en tussen de strekdammen staan bekend om hun hoog ‘wolhandkrab-gehalte’.


Vanuit de auto vissen, goed toeven.

Pier van Hoek van Holland en het veldje waar vroeger de Stenen steiger was, ook prima bevisbaar, al moet je op de pier wel een beetje de stekken kennen om niet al te veel vast te komen zitten. Als lood gewoon 175 gram nemen en met vaste ankers vissen. (In de diepe stukken, net als bootvissen, kom je los en door de steile hoek raak je met de vaste ankers de bodem niet meer).

Calandkanaal bij de stormvloedkering en de talloze andere stekken weer wat beter. De wijting en de steenbolk wordt goed gevangen, maar het daglicht brengt de beste vangsten met het laatste uur van opkomend en de eerste uren van afgaand water. Jammer dat het Beerkanaal maar zo weinig echte stekken heeft, want er zit vis zat. Mooie gullen en zeebaarzen, tezamen met schar van formaat en steenbolk en wat wijting, kun je hier het hele tij door vangen. Dintelhaven ook weer beter dan een week geleden geweest, maar vergeet niet dat juist de springtijen over het algemeen goede vangsten garanderen.

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn nog geen spetterende avonden met hele bakken wijting, alhoewel er natuurlijk wel een visje wordt gevangen. Deze stranden vormen het parcours volgende week van de laatste wedstrijd van de Penn-Korps-Competitie.


Veel vis waaronder mooie steenbolken.

Stranden Vlissingen tot aan Westkapelle waren prima verleden week. Schar, wijting en nog wat zomervis vormen de hoofdmoot hier. Alleen oppassen waar je gaat  staan in verband met vastzitten. Stranden van Domburg richting Westkapelle waren goed verleden week. Ineens was de schar er en afgelopen zaterdag werden op deze stranden de eerste twee van drie wedstrijden van de eerste dag van de Topcompetitie Heren gehouden.

Prima organisatie, puik weer en goede vangsten zorgden voor een geslaagde dag en de dans wordt nu geleid door Peter Mesie en Mike Lubbers die beide 9 punten hebben. Het staat allemaal kort op elkaar dus de 2e dag op 3 december zal aantonen wie er eventueel in het Nederlandse Team zitten en wie het WK in eigen land volgend jaar vervissen en wie de Interland tegen België en Engeland gaan meemaken.

Pieren Scheveningen en IJmuiden prima, voornamelijk schar.

Bootvisserij
Geankerde visserij voor de kust puik; wijtingen, schar, bot en gul vormen een rijkelijke dis. Wrakvisserij redelijk, al beginnen de steenbolken al weer wat irritant te worden. Grevelingen wordt met de dag beter. Trouwens het Penn-Grevelingen-Tournament  is al volledig uitverkocht, 24 korpsen en in totaal 196 man en vrouw strijden weer op 7 grote boten voor de mooie prijzen en het goede doel op zaterdag 7 januari.

Oosterschelde ook prima; wijting en schar de hoofdmoot, evenals op de Westerschelde waar je ook nog leuke gullen kunt vangen. Dus mijn advies is: prima weer van de week en niet al te veel stroming, dus lekker een vrije dag nemen en gaan vissen!

Tot volgende week! Arthur.

Het blijft eentonig, maar als je ziet hoe verschillend het kan zijn wat betreft de vangsten van wel of niet succes op onze roofvissen, wil toch zeggen dat het een interessante bezigheid blijft. Onvoorspelbaar is het vissen op roofvis, maar laten we eens kijken hoe het geweest is afgelopen week. Ook opvallend dat vele wateren die vorige week nog een temperatuur hadden van 16 graden, nu waren teruggezakt naar 12 graden en dat heeft natuurlijk ook invloed.
 
Snoek - Van donderdag tot zondagmiddag opvallend slechte resultaten op veel plaatsen in Nederland. Hard werken voor die ene rover, of vaak alleen maar een tik op het aas of gewoon een enkele kijker die zich net voor je voeten weer omdraait zonder de bek open te maken. Vanaf zondagmiddag behoorlijk wat meldingen van aantallen snoek en ook hier wederom mooie dikke vissen. Zo zie je maar weer dat je op de juiste tijd op de juiste plek moet zijn. Doodaasvissers wel in het voordeel op snoek en de jerkbait werd ook nog wel tussen de kaken genomen. Felle kleuren in het voordeel.


 
Snoekbaars - Zijn al aardig aan het afzakken op die plaatsen waar ze de mogelijkheid hebben naar diepe stekken te gaan. Op die plaatsen wel redelijk te vangen, maar op ondiep water echt niet gemakkelijk op dit moment. Ook hier doodaas duidelijk in het voordeel: spiering en kleine baars de toppers, kleine baars vooral op de rivieren.
 
Baars - In havens en bij obstakels vaak aanwezig en ook wel te vangen. Wel moesten ze vaak het langzaam gevoerde kunstaas achterna, en ging dit te snel, dan gewoon geen volgers en dat is vaak ook wel anders. Zo zie je maar weer dat je gewoon veel moet proberen op een dag om succes te hebben. Hier de kleur geel en wit vaak bij de vangstgegevens. Ook opvallend dat er weer behoorlijk wat 40-plussers bij waren.


 
Roofblei, winde en meerval - Waar zitten ze nu of welk aas nemen ze nu tussen de kaken? Nagenoeg geen meldingen van deze rovers.

Het wordt wat onstuimiger in het weekend, dus zorg dat je goed gekleed aan het water komt. Doodaastijd komt er aan, dus verdiep je daar nu maar eens even in om toch in het voordeel te staan om mooie roofvissen aan de schubben te komen!

Veel succes aankomende week, Piet.



Gewoon nog effe proberen het komend weekend!

Tja, het lijkt misschien wat afgezaagd, maar het is beslist de moeite waard om je zeebaars-outfit het komend weekend nog een keer uit de kast te halen. Allereerst ziet de weersverwachting er goed uit en zijn de vangsten, zeker gezien de tijd van het jaar, nog gewoon goed te noemen.


Salt en pepper-shads blijven gewoon goed…

Aantallen van 3 of meer (mooie dikke) zeebaarzen per sessie zijn echt geen uitzondering. Zoals ik vorige week al aangaf is “vriend” shad nog kunstaassoort nummero uno! Vooral de (en ja hoor daar is ie weer!) de salt&pepper shads van Culprit, in combinatie met een fluorode jigkop scoren momenteel weer super!

Omdat de zeebaarzen nog steeds aan het scholen zijn, gebeurt het regelmatig dat je 2 of meer vissen achter elkaar vangt waarna het soms (te) lang stil valt. Het gaat vaak om kleinere scholen die op weg zijn naar de “verzamelstekken”! Belangrijk detail is dat je de vis zo dicht mogelijk rond de bodem zoekt!


… Zeker in combinatie met fluorode jigkoppen!

Ook nu blijkt maar weer eens dat ieder seizoen zo zijn eigenaardigheden heeft. Zo vingen we vorig jaar in deze periode nog heel wat dikke vissen aan de oppervlaktepluggen, terwijl we dat jaar in dezelfde periode niet of nauwelijks hebben weten te scoren met dit kunstaas. En dat terwijl er meer dan voldoende wijting en steenbolk in het Europoortgebied aanwezig is!

Stekelze en tot volgende week! Joop. 



Met het schitterende weer van de afgelopen dagen werden er nog op diverse plaatsen aan de Waal en IJssel goed barbeel gevangen. Niet alleen mooie aantallen, ook nu weer allemaal gezonde, sterke en dikke vissen. In meerdere meldingen werd zelfs gesproken van het opvallend aantal lijnbreuken van de laatste twee weken. Zelfs onderlijnen van 33/00 worden met een ferme ruk gebroken. Op beide grote rivieren was daarvan sprake.

De watertemperatuur herstelde zich na de vrije val van vorige week. Toen was er sprake van 3°C vermindering in een paar dagen. Nu met de bijna zomerse temperaturen in de middag herstelde deze zich en klom zelfs meer dan 1°C en staat nu ruim op 11.5°C. Allemaal gunstige omstandigheden voor de barbeel, die zich nog steeds goed laat vangen.

Groeten en tot volgende week! Frans Vogels.




Volgens mij heet hij Spigycaty in het surinaams, ik noem deze geweldige vis zebrameerval. Groet, Jan Kiel.


Prachtig, egaal gekleurd herfsttafereel.


Sinds 2006 vis ik ieder jaar op steelhead in British Columbia. Dit jaar een keer overgeslagen… Het resultaat was dat een vismaat van mij een geweldige vis wist te vangen!!!


Weer mooie zonsondergangen afgelopen week.


PML Prostaffers Kris & Koen zijn op de grote rivieren op jacht geweest naar de roofblei…


... Ondanks dat het al laat in het seizoen is waren de roofbleien nog steeds goed op de Strike Pro Pike Pop te vangen. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Het luchtruim vult zich meer en meer met gevogelte. Foto: Piet Driessen.


Flink aan het genieten geweest van mijn herstvakantie en lekker gevangen. Echt een toptijd om lekker te vissen! Groetjes, Bart.


Beste TF, hierbij een baars van 40 cm na een taaie dag op het Noordzeekanaal. Met vriendelijke groet, Ann-Christin van Ingen-Weigel.


Het was een taaie en koude dag, maar toch nog een mooi aantal baarzen op de dropshot gevangen. De spiering was vandaag het toppertje. Groet, Jan en Sicco.


Beste Total Fishing, weer een pr-baars van 46cm op de gomen shad van spro, met dank aan Stanny van watersport Matheussen. Groetjes, Jordi.


Grote baars die voor groot en felgekleurd aas ging.


Mooie baars weten te vangen op het Haringvliet aan de pikefighter. Groeten van Levin.


Beste TF, afgelopen weekend weer lekker gevist. Mooi weer en wederom weer een paar mooie dikke vissen. De baars ging voor een Finn-s shad op de dropshot en de snoek voor een dikke shad van 25cm. De snoekbaars van Johnny pakte hij op een dode voorn, wederom aan de dropshot. Hopelijk tot volgende week. Groet, Johan Iedema - Anjum.


Herfststemming.


Piet wist nog een strakke glasoog op de shad te pakken. Groet, Piet.


Afgelopen zaterdag nog even op het water geweest met Rene. Het was een heel mooie dag met prachtig weer. Voor de vele dikke snoekbaarzen maakte een shad of de fireball niets uit,  ze knalden overal loeihard op. Rene ving vandaag zijn een nieuwe pr. van 83 cm. Wat hebben wij toch een mooie hobby. Groeten, Arie.


De nieuwe Spro HS Triple swimbait in snoekkleur, wist op een mooie najaarsdag enkele prachtige snoekbaarzen te verleiden. Deze oude stomper kwam de driedelige devil bijna uit de oppervlakte weggrissen! Groeten van Wilfred van Nunen.


Afgelopen zaterdag nog even op het water geweest met Rene. Het was een heel mooie dag met prachtig weer. Voor de vele dikke snoekbaarzen maakte een shad of de fireball niets uit,  ze knalden overal loeihard op. Rene ving vandaag zijn een nieuwe pr. van 83 cm. Wat hebben wij toch een mooie hobby. Groeten, Arie.


Beste TF, afgelopen weekend weer lekker gevist.Mooi weer en wederom weer een paar mooie dikke vissen. De baars ging voor een Finn-s shad op de dropshot en de snoek voor een dikke shad van 25cm. De snoekbaars van Johnny pakte hij op een dode voorn, wederom aan de dropshot. Hopelijk tot volgende week. Groet, Johan Iedema - Anjum.


‘Laatbloeier’.


Prachtige avond aan de rivier…


... Nauwelijks te weerstaan. Groet, Visgids Johan.


Beste TF, afgelopen week een weekendje thuis doorgebracht als welkome afwisseling op een drukke opleiding. Mijn vriendin wilde wel eens mee snoeken, dus een bootje gehuurd en gaan slepen met kunstaas op snoek. Onder een boot was het dan eindelijk raak…


... Een mooie snoek probeerde zich met sprongen nog van het kunstaas te ontdoen, maar dat ging niet meer. Later die dag vingen we nog een iets kleinere snoek, maar de dag was al geslaagd. Groeten, Rolf.


Beste Total Fishing, we zijn vandaag op groot water geweest. Na de dikke baars ook nog deze snoek van 82.5cm op de baby devil van spro gevangen. Groetjes, Jordi.


Hoi TF, afgelopen dinsdag met vismaat Jan-Willem weer de eerste doodaassessie vanaf de kant sinds jaren gedaan. Jan-Willem pakte deze mooie snoek van 75cm op een spiering en…


... Effe later had ik deze snoek van 83cm op een sardine. Groeten, Mark Verhoeven.


Beste TF, afgelopen zondag was het een taaie visdag met aan het begin van de middag een visje van 75, toch was er aan het eind van de middag de verlossende aanbeet waar we op hadden gewacht. De wobshad was te grazen genomen. Het resultaat was een mooie vis.


Her en der nog wat planten, maar het afstervingsproces is in ieder geval massal in gang gezet.


Gisteren nog eens naar de waterkant geweest en een leuke vis kunnen vangen. Bij het landen ging het wel een beetje fout voor mijn handen en moest ik aan de pleisters. Groet, Frank Mylle.


Hallo Total Fishing, de eerste sessie doodaasvissen van dit roofvisseizoen was meteen een succes. Ik viste met een sardine op de bodem en ving daarmee een prachtige snoek van 112cm. Voor de complete verslagen zie: http://koenverweij.blogspot.com/ Groeten, Koen.


Beste TF, hierbij een 2- tone snoek vanuit het mooie Ierland vorige week…


... Niet de grootste, maar wel apart…


... En nog één. De swimmbait was veruit favoriet, dwars in zijn bek. Groet, Hildo de Lange.


Het was zondag erg zonnig op de plassen. Het leek daardoor wel nationale roofvisdag, niet normaal zoveel collega vissers op het water. Ik kom deels ook voor m’n rust en hoef niet met 10 anderen op dezelfde “hotspots” te vissen…


.... Gelukkig ken ik deze plassen erg goed en ben vrijwel direct naar de minder beviste (geheime) zones uitgeweken. Meerdere mooie snoeken werden er gevangen, waaronder deze vette metersnoek! Gniffel, gniffel, gniffel. Groet, Klaas Hoogduin.


Marthijn en Bernd zijn een week in Ierland geweest om daar op snoek te vissen bij de nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Marthijn ving o.a. deze mooie metersnoek…


... Een kwartier later voegde Ferdinand daar deze snoek van 104cm aan toe…


… Maar Bernd haakte een paar uur later de derde en grootste metersnoek van de dag en na een spannende dril kon hij met deze zware snoek van 117 cm op de foto. Meer informatie over een visavontuur in Ierland bij Ferdinand Heijerman vind je op www.pike-ireland.net


Beste TF, afgelopen weekend weer lekker gevist.Mooi weer en wederom weer een paar mooie dikke vissen. De baars ging voor een Finn-s shad op de dropshot en de snoek voor een dikke shad van 25cm. De snoekbaars van Johnny pakte hij op een dode voorn, wederom aan de dropshot. Hopelijk tot volgende week. Groet, Johan Iedema - Anjum.


In september ben ik samen met Tim voor een muskie-trip naar Canada geweest. We hebben samen 23 muskies gevangen. Geen makkelijke vis om te vangen…


... De voldoening is dan ook groot als we weer zo’n prachtige, sterke vis op de foto mogen vastleggen. Groeten, Jack van de Mortel.


Flink aan het genieten geweest van mijn herstvakantie en lekker gevangen. Echt een toptijd om lekker te vissen! Groetjes, Bart.


Daniel van der Kraan met een dikke snoek…


... Die voor de Rattleshad ging.


Hallo TF, na een dagje vissen met in totaal 15 snoeken, was dit de grootste: 103cm. Groet, Ann-Christin van Ingen-Weigel.


Hallo TF, de tijd voor grote snoeken is weer aangebroken. Zaterdag een snoek van 120 cm gevangen op een Shad Clone. Groetjes, Har Boeren.

Deze week de nominaties voor de ´zebrameerval´ van Jan, de Musky van Jack en de snoeken van Ann-Christin en Har. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -