Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 mei 2012

 


... tot dinsdag 1 mei 2012

Prachtig voorjaarsweer met koninginnedag, maar nu moeten we helaas weer een stapje terug doen qua weer en tempratuur. Voor de roofvisser begint het aftellen alweer en de eerste zeebaarzen worden een dezer weken verwacht en dan kan het seizoen weer beginnen! De karpervangsten zijn nog niet echt geweldig en dit zal ook met het weer te maken hebben. Even wachten dus nog op het mooie voorjaarsweer!


Deze grote bonte specht kwam opnieuw de paaltjes inspecteren op eetbare waar. Foto: Jan Althof.

Hallo Zoutwaterkanjers!

Allereerst natuurlijk het meest fantastische nieuws van afgelopen week: het behalen van de Wereldtitel en de individuele 1e en 2e plaats bij het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren te Budva in Montenegro!

Al jarenlang werken Henry Karremans met zijn steun Frank Peene naar een wereldtitel toe en dit met veel verve, 2e plaatsen en 3e plaatsen waren hun deel met altijd uiterst gemotiveerde junioren. Eindelijk kwam verleden week de kroon op hun werk: de wereldtitel voor het team en de individuele 1e en 2e plaats!


V.l.n.r; Coach Henri  Karremans, Corne Westerlaken, Ariaan Dronkers Jeromy van Houd (Goud), Kees Gillisen (Zilver), Jeroen den Engelsman en assistant coach Frank Peene.

Natuurlijk is de inzet van het team, de samenwerking van het team, de voorbereiding en de jarenlange ervaring van Henry de sleutel tot succes, maar je moet het nog wel even doen. Petje af voor Corne Westerlaken, Jeromy van Houdt, Jeroen den Engelsman, Adriaan Dronkers en Kees Gillisen, een stel mannen waar rekening mee moet worden gehouden.

Jeromy van Houdt pakte de wereldtitel individueel en Kees Gillisen de zilveren plak. Wat moet dit voor dit team en de coaches een prachtige ervaring zijn! Mannen, de zoute vissers van Nederland zijn trots op jullie en vanuit Total Fishing hartstikke gefeliciteerd!

Selectie N.K. Kustvissen Noord
Martin v/d Drift en ikzelf reisden afgelopen zaterdagmorgen vroeg af naar Den Helder om als hoofdcontroleur te fungeren tijdens de voorselectie Kust Noord. Ontvangst in de accommodatie van MSV Zeemacht was perfect en deze accommodatie zal volgend jaar ook het centrum zijn voor het te houden N.K. Kust. Ruim 100 deelnemers moesten het afgelopen zaterdag doen met zeer slecht weer, noord- tot noordsoosten wind kracht 7, regen en kou maakten het er niet makkelijk op. Visserij was de dagen er voor wisselend voornamelijk bot en een enkele zeebaars.

Gedurende wedstrijd werd duidelijk dat zeer plaatselijk toch een aantal mooie botten kon worden gevangen, vooral in vak A in bij de eerste nummers en in van D was het soms best wel aardig. De rest moest echt sprokkelen om een visje te vangen en kwam Leen Zwart van HSV Zeevissen.com als nummer 1 uit de bus met 8 vissen en 199 cm. totaal. 2e Werd Hennie Gebbink, eveneens van HSV Zeevissen.com met 188 cm. en het brons was voor Klaas Winter van HSV de Snoek met 156 cm.

Bij de korpsen ging het Delfts Blauwe bord en het gouden eremetaal naar het 1e korps van HSV Zeevissen.com bestaande uit Hennie Gebbink, Leen Zwart, Saskia Sijmons, Stefan Engelen en Arno Arkesteijn, terwijl het zilver bij de korpsen naar het 1e korps van HSV de Snoek ging en de bronzen plak naar het 8e Korps van HSV de Snoek. Allemaal hartstikke gefeliciteerd namens Total Fishing! Voor volledige uitslag zie
www.sportvisserijnederland.nl

Kantvangsten
Zeeuwse stranden van Vlissingen tot Westkapelle, wachten is op de zomervis. Er is nog wat wintervis te vangen, schar, bot, wat scholenbaars al en in de avonden al wat tong. Stranden bij Domburg wat bot, schol en zeebaars. Banjaard al wat zeebaars en bot.

Oosterscheldedijken is al “geperig” aan het worden, de geep laat zich al vangen en hopelijk met het mooie weer in het verschiet, zullen de vangsten van deze speren toenemen. Bot is ook al redelijk te vangen, maar het moet nog beter worden. Haring bij de inlaatsluis van de Grevelingen aan de Brouwersdam, wel zeer vroeg daar zijn, zelfs ‘s nachts is het daar druk!


Zandstormen tijdens de voorselectie Noord afgelopen zaterdag.

Europoortgebied aardig. Diepe kanalen redelijk, wachten is op de zeebaars, Waterweg goed, redelijk bot op de ondiepe stukken aan de Rozenburgse zijde richting Hoek van Holland. Er zijn ook al wat tongen gevangen, dus dit gaat ook de goede kant op. Zeebaars laat het nog wat afweten evenals de fint. Op de pier van Hoek van Holland zijn al wat zeebaarzen gevangen, nog geen grote aantallen, maar er zijn een paar dikkertjes gevangen. Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn overdag maar zozo, als het donker wordt komt de vis, voornamelijk bot.


Jasper van de Aar van HSV de Snoek met een mooie bot van 39 cm. tijdens de voorselectie Kust Noord.

Volgende week zaterdag 5 mei wordt op de stranden bij ‘s-Gravenzande voor de 2e keer de Richard Solleveld Bokaal vervist, deze zeer goed georganiseerde en rijkelijk  voorzien van prijzen superwedstrijd, zal worden vervist van 10.00 tot 14.00 uur. Verzamelen afhalen wedstrijdkaarten vanaf  07.00 uur en prijsuitreiking bij WSV ‘s-Gravenzande. Informatie en opgave bij Arjan Rijnberg tel: 0624163500 of 0166-677590 of Jurgen van Rijswijk tel: 0651125547 of 0651180561. Noordelijke stranden zoals gezegd bot aan de stranden met daartussendoor wat zeebaars.


Lekker bij elkaar schuilen tegen de regen en het rondvliegende zand.

Bootvisserij
Zuidelijk wateren prima, de Nautilus vanuit Vlissingen organiseerde weer de bekende schollentochten en ving zeer goed schol. Met de wind van afgelopen dagen werd de monding van de Westerschelde opgezocht en daar was het schar wat de klok sloeg, soms wat tong erbij. Meerkerk redelijk vis, schar, bot en al wat tong, Oosterschelde was droevig afgelopen week, hopelijk volgende week zondag tijdens de 2e voorselectie Boot betere vangsten. |

Grevelingen redelijk tot goed. EFSA Scheveningen-festival was na een dag al klaar; zaterdagochtend was het nog enigszins te doen maar na tweeëneenhalf uur vissen was het gewoon weg te schommelig en werd besloten de wedstrijd af te lasten en werd besloten om ook de 2e dag af te gelasten. Iets te voorbarig naar mijn mening, want zondag was het prima bootvisweer.

Maar goed, de prijswinnaars waren: 1 Piet Buijk, 2 Hans de Vries, 3 Chris van de Vreede. Bij de 2-mans teams wonnen Gerrit Koster en Hans de Vries, bij de korpsen gingen de mannen van het bekende AWA SHIMA Team met de eerste prijs aan de haal. Dit korps, bestaande uit Hans de Vries, Ernest Ripson, Joop Schik, Gerrit Koster en Chris van de Vreede, wist - in de helaas korte vistijd - de meeste vissen boven te brengen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Tot volgende week, Arthur 

Ook deze week nog steeds slechte berichten van het barbeelfront. Slechts 1 melding van een gevangen barbeel aan de Waal. Zelfs een stijging van 2°C van de watertemperatuur naar 14°C op de Waal deed de barbeel niet besluiten om te gaan eten. Ook de kleine rivieren blijven achter. De vooruitzichten zijn ook nu weer niet gunstig. Vandaag en morgen nog temperaturen mogelijk van rond de 20°C maar daarna zakt het weer terug naar 12°C.

Tot volgende week, Frans Vogels.


Zware winden van agelopen week.


Beste TF, op de zondagochtend boven verwachting toch een mooie zeelt gevangen. Verslag van deze vangst staat op mijn blog
. Groet, FER.


Mooie zeelt op de method 59 cm op de Linge…

 
...Groet, Bennie van Opijnen.


De kleuren komen weer volop terug in de natuur.


Beste TF, tijdens een bezoekje aan het Westland waar ik graag een giebel had gevangen, heb ik een dikke schub mogen landen. Het visverslag van dit avontuur staat op mijn blog
. Groet, FER.


Beste Total Fishing.Ik heb deze mooie karper gevangen tijdens het feederen. Ik had een grote tros maden aan een maat 8 haak, en na 10 minuten kromde de top van mijn feederhengel. Na een stevige dril kwam deze schoonheid naar boven. Groeten, Frank.


Met zo’n mooie dag van afgelopen maandag komt alles weer even tot leven.


Afgelopen dinsdag heerlijk op de schol gevist! Samen met Mark Verhoeven en friends een dagje op de Nautilus van Schipper Frank Smits geboekt (
www.wrakvissen.net). Een superdag gehad met zeer veel grote schollen, er zaten exemplaren tussen van maarliefst 45 cm…


...We gingen tevreden van boord met gemiddeld zo’n 45 schollen de man!! Groeten, Maurits - Fishing-Direct Hengelsport.


‘Voorjaarskleurenknallers’. Foto: Jelle.


Gisteren wezen vissen bij West-Kapelle en deze vis gevangen. Ik kan hem niet thuisbrengen welke soort het is. Wat niet op de foto staat is de buik van de vis, deze is wit, ovaal en plat…


...Weet iemand wat voor een soort dit is? Groet en bedankt alvast, Fred van Balen.


De vlinders komen weer te voorschijn.


Hallo Vissers, regelmatig krijgen Randy en zijn vader Marin Das op Gran Canaria/Mogan vissen aan de lijn die zij niet verwachten. Nu ook weer een hamerhaai met een geschat gewicht van 150 kg! De vis is naast de boot gebracht en de haak is in het water verwijderd…


...Het blijft een topboot de “Calrei” en ik kan niet wachten om komende winter weer aan boord te gaan om weer wat bijzonders te vangen. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Ruig weer afgelopen week met harde windstoten die de boomtoppen knap kromden.


Patrick en Ed zijn weer voor hun jaarlijkse snoekvistrip naar Ierland geweest. Ze vissen daar bij visgids Ferdinand Heijerman die inmiddels al 24 jaar op het grote meer Lough Derg vist. Door de lage watertemperatuur (het was in Ierland dit jaar de koudste aprilmaand ooit) was de visserij niet makkelijk. Toch zaten er goede dagen bij zoals een dag bij Ferdinand in de boot waarop 3 metervissen in de boot kwamen. Dit was met 110 cm de eerste metersnoek van de dag voor Ferdinand…


... Even later voegde Ferdinand daar deze dikke vis aan toe…


... Patrick trok deze prachtige metersnoek uit de planten vandaan. De overige snoeken die dag waren voor het merendeel tachtig-plus vissen.

Deze week de nominatie voor de zeelt van Bennie. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -