Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 maart 2011


... tot dinsdag 1 maart 2011

Afgelopen weekend was het op veel plaatsen een natte en gure bedoeling! Veel roofvissers schakelen nu in verband met het einde van het snoekseizoen, weer om naar het snoekbaarsvissen. En vangen we alsnog een hoogzwangere dame, behandel haar dan extra voorzichtig!


Vlak in de buurt van een vennetje is deze boomkruiper (ongeveer zo klein als een muis) driftig op zoek naar voedsel in de kieren van een boom. Foto: Jelle.

Vrienden, vriendinnen

Wat later dan normaal, maar dat komt omdat ik pas maandagmiddag terugkwam uit Engeland waar ik heb deelgenomen aan de Open European Championships te Bridlington.


De winnaar van de 2e dag Mr. Jarman met zijn gul van 6 pond, leverde hem 2000 pond op!


Sjaak Nuijt aan het strand van Mappleton tijdens de European open in Bridlington.

Bootvangsten
Wrakvisserij gaat al iets je beter, de snelle boten maken leuke trips met mooie visserij, wel veel kleine gul maar er zit duidelijk verbetering in, er zijn ook al mooie zeebaarzen gevangen op de wrakken. Geankerde visserij voor de kust is niet optimaal, kleine bootjes in de zuid gaan nu veel op bot vissen en weer is nog wat schar voorhanden.

Grevelingen onregelmatig maar nog steeds niet top, te veel verschil in de ene en andere dag, afgelopen week met die noord/noordoosten wind en naar halve maanstand, was het toch al niet best en ook al geen denderende resultaten. Zelfde geldt voor de Ooster- en Westerschelde, reken op wat bot, schar en steenbolk en op de Westeschelde (nou jou, bijna Noordzee). De Spijkerplaat nog wat kans op gul.

Inschrijven voor de Voorselectie Boot, niet vergeten deze week!!

Kantvisserij
Terugvallende vangsten op de stekken tussen Vlissingen en Westkapelle, de snit is er uit, nog wel wat vis te vangen maar de grote aantallen zijn er niet meer, de noordelijke winden kunnen hier wat mee te maken hebben.
Voor de rest aan de Zeeuwse stranden en matte boel,wachten op hogere temperaturen is het credo zodat de zomervis gauw op het ondiepe komt.

Europoorthavens ook niet denderend, Waterweg redelijk tussen de kribben, vooral bot, diepere gedeeltes wat gul maar niet echt uitnodigend voor een sessie. Calandkanaal ook geen peil op te trekken, de een komt met een verhaal van redelijke aantallen vis terwijl de ander haast niets vangt.

Strandvisserij tussen Hoek van Holland en Kijkduijn nog slapjes, hopelijk gaat de temperatuur omhoog want over 2 1/2 weekvissen wij hier onze voorselectiewedstrijd en hopelijk zit er dan wat vis op de kust. Pieren van Scheveningen en IJmuiden ook geen vetpot geweest afgelopen week

Groeten Arthur van Tienen.

 

 

Afgelopen week nog verschillende koude dagen geweest met vaak best veel wind en ook op vele plaatsen een flink pak regen… Reageren de vissen daar ook op?
 
Snoek - Op de zaterdag nog redelijk wat meldingen van snoek, maar op de zondag duidelijk een stuk minder door de regenval die op veel plaatsen de hele dag duurde. In polders en ondiepe plassen wat meer positieve berichten, maar opvallend dat er slepend de meeste vissen werden gevangen en werpend was het heel moeizaam. Kleuren maakten niet veel uit, de meldingen waren heel divers hierover. Wel was het zo dat ook vaak klein aas goed werd genomen door de snoek. Meldingen rivieren nog heel sporadisch.


Dit formaat snoekbaarzen staan binnenkort weer in de oevers.
 
Snoekbaars - Ook niet altijd om naar huis te schrijven, maar de wind en regen maakten het ook niet gemakkelijk om de boot vaak op de juiste plaats te houden, en dat is wel vaak een stuk bepalend voor de vangsten. Wat wel heel opvallend was bij de meldingen was dat vaak nog geen 20% van de aanbeten verzilverd konden worden. Veel vissen gaven wel reactie, maar bleven niet hangen, dus heel voorzichtig waren deze rovers. Meeste hangers met tergend langzaam vissen, of het waren vaak de steunhengels die voor de harde aanbeten zorgden, dus alles heel traag.


Rechts langs de boot heeft Ferdi de eerste snoekbaars gehaakt op een shadje met verticalen.


Even op de foto zetten en weer terug natuurlijk.
 
Baars - Ook nu weer diverse meldingen van 40+ baarzen, en ook al weer wat meer in de havens langs de boten of onder de steigers. Ook nu weer alles heel scherp uitvissen en eens vaker wat anders proberen. Shads met een propellertje ervoor dat door diverse vissers werd toegepast, leverde diverse mooie vissen op, verandering van spijs doet eten.
 
De zon gaat zich weer wat meer laten zien, en dat blijft natuurlijk ook een stuk mooier om op of langs het water te vertoeven dan bij een harde wind met veel regen. Dus lekker gaan als het kan aankomende week!


Het waren niet alleen roofvissen die we zagen…

Alaaf en met roofvisgroet! Piet.

Het vissen op barbeel in Nederland was afgelopen week weer moeilijk. De temperaturen werkten niet mee en de koude nachten ook niet. Sinds twee dagen stijgt de watertemperatuur weer en staat nu op bijna 6°C. Zoals het nu gaat zou het komend weekend mogelijk zijn om op de Waal of IJssel weer barbeel te vangen.


We zijn zelf afgelopen zondag naar de Ardennen gereden.

Dit was het laatste weekend dat er daar op de rivieren gevist kon worden. Vanaf nu geldt daar een gesloten tijd tot de derde zaterdag in juni. Onder ideale omstandigheden (stijgend en gekleurd water) begonnen we vol goede moed aan de laatste sessie.


Langzaam maar zeker wordt het vanaf nu elke week beter en de kans groter om weer barbelen te vangen op de koppen van de kribben.


Deze zondag lieten de barbelen het massaal afweten.

Slechts 3 kleine aanbeten konden we voelen wat gelukkig nog een barbeel opleverde. Voor de 5e keer in drie maanden vingen we de barbeel met één oog. De komende weken gaan we weer aan de slag op de grote rivieren.

Tot volgende week, Frans Vogels. 


Eén van 3 barracuda’s die ik heb mogen vangen in Playa del Carmen, Mexico, slepend met dood aas…


.... Er beet zelfs nog een mooie wahoo, helaas brak de haak al snel af. Groeten, Johan Bakx.


Op sommige wateren zie je de voerboten alweer vaker voorbij komen varen. Foto: Jelle.


Hallo Total Fishing, de barbelen lieten het afweten, maar ik ben toch blij met deze prachtige kopvoorn. Groeten, Jos Raaijmakers.


Hoi Total Fishing, tóch nog een mooie barbeel weten te verleiden van 71cm! Groeten, Jos Raaijmakers.


Heb nog niet eerder een ven gezien dat zo bomvol lisdodden stond! Foto: Jelle.


Barsche bissen gerne auf den Rage Wobbler Fat Willy Euer Rocco. Vom Fox Rage Team.


Ik was op zoek naar baars van de week. De kantjes afgevist, maar daar lag alleen klein spul. Tot ik een houten paal langs de kant zag staan en daar lag deze rakker tegen aan! Dropshot was favoriet. Met name de Ben’s shads deden het goed. Jeroen Eijssens.


War gestern mit dem Quiver Shad unterwegs,hab ein 40er Barsch erwischt. Direkt an der Eiskannte.


De reigers zijn alweer aan het broeden…


... Onder één van de nesten lag een kapot ei. Groet, Jelle.


Na doorzetten kon Albert nog deze snoekbaars verschalken. Groet, Piet Driessen.


Hallo, hier ein Paar Bilder beim testen der neuen Fox Rage Köder in Spanien Herbst 2010 mit viel Erfolg. Zander fingen wir sehr gut auf den Rage Legend uns Slugger Shad. Barsche bissen gerne auf den Rage Wobbler Fat Willy Euer Rocco. Vom Fox Rage Team.


Op de Legend weer een mooie snoekbaarzen plus een aantal mooie baarzen, een leuke dag op de revier!!! De Fork Tail in appleseed en de Culprit scoorden best. Met vriendlijke groeten, Ecky + Bodo.


De nieuwe Wob Shad van Spro wist op een taaie dag toch nog enkele mooie rovers over de streep te trekken! Groeten van Wilfred van Nunen.


Hoi TF, dinsdag toch nog even kunnen vissen met Kris…


...maar door de hevige oostenwind konden we niet op het grote water…


...Daarom zijn we uitgeweken naar kleinere kanalen. Er werden geen grote aantallen gescoord zoals op het grote water, maar het waren wel mooie vissen…


...Iedere vis werd verleid door de nieuwe creaties van @rt-baits. Groet, Bart Mylle.


Hallo, hier ein Paar Bilder beim testen der neuen Fox Rage Köder in Spanien Herbst 2010 mit viel Erfolg. Zander fingen wir sehr gut auf den Rage Legend uns Slugger Shad. Barsche bissen gerne auf den Rage Wobbler Fat Willy Euer Rocco. Vom Fox Rage Team.


De Legend van RAGE is ook in Spanje een topper! Groet, Norbert van ‘Bavarian-Guiding-Service’.


Even de ‘benen’ strekken. Foto: Jelle.


Hallo TF, samen zijn papa en ik gaan snoekvissen en met succes….


... Enkele snoeken weten te vangen met Spro BBZ swimbait pike. Ook konden de snoeken niet van de wob shads afblijven. Groeten uit Oud-Turnhoud van Yvan en Levin.


Goedendag Total Fishing, ik ben zeer gelukkig om u mijn tweede mooie snoek voor dit jaar 2011 te presenteren. Groet, Anne - La passion du brochet.


Beste Total Fishing, vandaag twee snoekjes kunnen landen op het Reitdiep….


... Lekker ochtendje kunnen vissen. Groet, Jarick Kuipers - Groningen.


Vrijdag weer wezen vissen, we hebben 4 kunnen vangen. Dit is de grootste van 86cm. De anderen waren rond de 70cm. Groeten, Anno & Johan.


Zaterdag met Hein en de boot op pad geweest. In sommige kanalen lag nog een klein laagje ijs, zodat we nog op een enkele stek met de boot voor ijsbreker moesten spelen. Het water was dus nog zeer koud en de snoek tamelijk traag….


.... Daardoor was het niet makkelijk om wat vissen te vangen. Toch wisten we nog een aantal mooie snoeken te vangen met pluggen en jerkbaits. Groet, Eddy te Mebel.


Nico kon er nog enkele vangen afgelopen week, en deze mooi getekende rover mocht er zijn.


Mooie foto van een snoek op een dode voorn. Groet, Remco van Engelen.


Beste TF, afgelopen vrijdag een dagje met m’n broer Ben wezen snoeken. Hij ving 5 snoeken van 50 tot 80 cm, hoewel, eigenlijk waren het er 6, zie 1e foto. Deze snoek van een cm of 75 had een soortgenoot van naar schatting 45/50 cm opgegeten, de staart kwam nog uit z’n strot. Ondanks de soortgenoot in z’n maag greep hij toch nog de groen gele Zalt (ligt ernaast).

Verder ving ik 4 snoeken waaronder een dunne 103 cm snoek aan een grote 2-delige Woodie plug en later een hele dikke 102 aan een grote fox pro shad firetiger. Deze vocht als een beer inderdaad grin. Alle vissen werden gevangen tussen 1 en 3 meter diepte. Voor herhaling vatbaar dus. Groeten, Hans.


Hallo, gevangen op een klein slug-o-slugje met een loodkopje van 3 gram. De presentatie leverde me vanuit de Bellyboat deze mooie groene torpedo op. Vissende groeten, Kim.


Ik ving 4 snoeken waaronder een dunne 103 cm snoek aan een grote 2-delige Woodie plug en later een hele dikke 102 aan een grote fox pro shad firetiger….


.... Deze vocht als een beer inderdaad grin. Alle vissen werden gevangen tussen 1 en 3 meter diepte. Voor herhaling vatbaar dus. Groeten, Hans.


Monstersnoek van ruim over de meter. Groet, Wilco Eikenaar.


Mijn eerste metersnoek ooit gevangen, met een dode voorn onder de dobber! YES, YES! Een hele mooie dame van 102 cm. Groet, Jeffrey.


Na alles gevangen te hebben tussen de 100 en de 108,...


...eindelijk na 20 jaar mijn PR behaald….


...Er moest alleen wel een
http://www.supersnoeker.nl/ aan te pas komen om me een dikke 110 te laten vangen. Arjan… Bedankt! Martin Frankena.


Hallo Total Fishing, leuke afsluiter van het seizoen met een jerkbait gevangen (88cm.)...


... en zondag een metertje rond, bovenaan het talud van een diep gat op 2,5 meter. Groeten, Joost.


Beste Total Fishing, afgelopen week ben ik gaan snoekbaarzen op het Noord-Hollands kanaal. Ik had de hele dag gevist van Den Helder tot Alkmaar en ving helemaal niks. Om de dag vol te maken viste ik uit verveling nog even vlak bij huis aan het Noord-Hollands kanaal bij Akersloot.

Toen deze mooie snoek op mijn shad dook. Voor mij een pr van 116. Dus een mooiere afsluiting van dit seizoen kon ik me niet wensen. Ik was de hele dag alleen dus heb de foto moeten nemen met de zelfontspanner. Groetjes, Bente.


De Fish Snax scoren altijd goed. Op de Legend weer een mooie snoek als beginner. Met vriendlijke groeten, Ecky + Bodo.


Ik karper graag en zeker in de winter. Tijdens het inhalen van mijn fluor-popup werd deze aangevallen door een dikke snoek. Uiteraard miste ik deze. De volgende keer echter, afgelopen zaterdag dus, ging ik voeren, en had ik een baitcaster bij me (raarrrr!?)....


...Het resultaat van anderhalf uur vissen: 93, 101 en 116cm. De close-up is van de 101-er met een 39cm shalllow-Dawg helemaal verzwolgen, de 116-er spreekt voor zich. Ik had alledrie de vissen slackend en ook op die manier de buffel op mijn eigen HotFlip! Groet Rolf -
http://www.hotconcept.nl/

Deze week de nominaties voor de barbeel van Jos, de baars van Jeroen, de snoekbaars van Norbert en de snoeken van Nico en Rolf. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -