Actuele Vangstberichten tot dinsdag 1 juni 2010


... tot dinsdag 1 juni 2010

Afgelopen zaterdag was, wat het weer betreft, een voortreffelijke start van het roofvisseizoen en op de meeste wateren was het dan ook erg druk. Het is duidelijk dat de natuur een knap aantal weken achterop is, ondermeer te zien aan de aantallen gevangen nestbewakers onder de snoekbaarzen. De natuur komt wat dat betreft erg traag op gang hetgeen ook te zien is aan het jongbroed, dat op vele plaatsen nog niet of nauwelijks aanwezig is.


De zwartpootsoldaatjes zijn in grote getale aan het paren. Hier kan je nu goed gebruik van maken, maar dan moet de wind ook meewerken. Deze foto is van vanavond met +1 overbelicht, omdat het al later op de avond was. Gr. Björn Janssen.

Zout - door Arthur van Tienen.

Kant- en Kustvisserij

Geep doet het zeer goed, maar alleen in Zeeland, komt wel goed, de temperatuur gaat omhoog en de gepen zullen nu snel noordwaarts trekken en hun lange gezichten elders laten zien. Vooral de zeedijk bij Westkapelle is favoriet en hier worden dan ook de beste vangsten gemaakt. Toch zal ik je aanraden op minder “drukke” stekken je geluk te gaan proberen zo in de Zeeuwse wateren.


Beste Total Fishing ,afgelopen zaterdag met Roland en Wouter weer op jacht geweest naar de zeebaars…...

Denk aan de werkeilanden aan en op de Stormvloedkering waar de basaltblokken voor helder water zorgen. Komende week wordt het warmer en gaat de wind liggen, prima geepweer en misschien gaat de zeebaars het nu ook echt doen. Toch ook al aantrekkende vangsten van deze stekelige ridder van het zoute water. Een andere vis, die eigenlijk in mei al moet worden gevangen, is de fint. Hij is nog niet gearriveerd in de Waterweg dus ook deze vis betrekkelijk laat.


.....Weer gekozen voor de dobbervisserij omdat met het Pinksterweekend een tweetal sessies met kunstaas uitkwamen op een dikke nul…...

Tong is er mondjesmaat, verwacht op de Zeeuwse stekken geen aantalen van 5 of meer nu, komt wel goed hopelijk.Voor de rest is de wijting weer een beetje terug, evenals de schar die op een paar mijl uit de kust opgestapeld ligt, zo lijkt het wel. De paling is niet verder gegaan met zich te laten vangen, eerder een terugval zichtbaar. Bot wordt er veel gevangen op de stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn. Het opspuiten en werk aan de duinen is hier volgens mij debet aan, pak je kans!!


.....Nu hadden we meer succes met 5 mooie zeebaarzen variërend eind 40 tot 55 cm en één prachtige zeebaars gevangen door Wouter van 69 cm, die weer rondzwemt om nog een stuk verder te groeien. Groeten, Chris.

Bootvisserij

Wrakvisserij ietsje beter, hopelijk komt dit goed. Geankerde visserij een hel, het lijkt wel of de scharren dubbeldik liggen opgestapeld. Zondag a.s. het N.K Boot vanuit Neeltje Jans, dat wordt werken!! Makreelvisserij zal binnen een paar weken ook wel weer beginnen. Afgelopen zondag weer een topdag gehad met de EFSA vanuit Scheveningen. Wel een beetje winderig, maar leuke visserij op schar, bot en wijting. Grevelingen overdag toch wel weer leuke visserij, wat schol, wijting en haring, in de avond mooie aantallen wijting. Oosterschelde best wel goed, maar veel last van vuil (groen). Reken op schar, schollen, wat bot, soms een mooie kreeft als bonus!

Tot volgende week, Arthur



Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

De kop is er weer af nu de eerste dagen er weer op zitten op onze roofvissen. Hoe is het gegaan is de vraag nu dan. Nu, het was landelijk wel wat veranderlijk, maar de roofvissers die hun stekken kennen en goed kunnen schakelen van methode met vissen, en natuurlijk niet de hele tijd het zelfde doen, hebben gewoon goed gevangen. Vaak mooie aantallen snoekbaarzen, en ook diverse grote snoekbaarzen tussendoor.

Ook de snoek was redelijk los op veel plaatsen, maar hier ook weer de lokale kennis die heel belangrijk was. Voor beide rovers kan ik gewoon zeggen dat je ze op dezelfde manieren kon vangen, en wel ondiep vissen en dus vaak kort in de kantjes van rivier, kanaal en ook de plassen. Shads tot een 14 cm en vooral kleine jerkbaits scoorde de meeste vissen, en ook opvallend de vooral grote snoekbaarzen en snoeken.


Ook deze prachtig gekleurde baars had wel zin in een hapje! Groet, Mario.

Lichte buik en donkere rug of oranje en rood, heel vaak bij de scorende kleuren de eerste dagen van het seizoen. In de vroege morgen vaak de grote snoekbaarzen en overdag duidelijk wat meer kleine stekelrovers. Baars, kopvoorn en winde werden er ook nog best wat gevangen, maar deze vaak op kleine plugjes of pilkers en kleine lepeltjes.

Roofblei bleef nog een beetje achter al werden er nog wel wat gevangen, maar veel missers van deze zilveren pijl. De temperaturen gaan weer naar boven en de verwachting voor aankomende weekend zijn gewoon goed denk ik, zeker de zaterdag. Dus profiteer hier nu zeker van en blijf gewoon ondiep vissen met deze dagen en wissel veel van snelheid en manier van vissen als het even een uur niet wil. Veel succes natuurlijk.

Tot volgende week, Piet Driessen.



Barbeelvissen - door Frans Vogels

Tegen het weekendje liepen de temperaturen mooi op richting 20°C. Zaterdag er zelfs ruim overheen, met op zondag weer veel regen. De vangsten in het weekend waren over het algemeen goed te noemen. De nasleep van de lange winter hebben we nu achter ons. De barbelen zijn nu massaal bezig met de paai, met watertemperaturen die nu constant boven de 15°C. blijven.

Er waren op de Waal en IJssel plaatsen waar 7 tot 10 barbelen per krib werden gevangen. Wist de ene ze te vangen op maden, de ander kon ze alleen vangen aan kaas. Ook de halibutpellet liet dit weekend weer veel barbeel haken.

Bijna iedereen had veel “last” van bijvangsten zoals grote brasem en winde. Het lijkt erop dat de witvis in de grote rivieren de pellet ook ontdekt heeft. De komende dagen stijgt de temperatuur, maar ook het water in de Waal en IJssel. Dit zijn altijd goede ingrediënten om succesvol te kunnen barbelen. Voor meer info en foto’s, zie actuele vangsten op www.barbelen.nl 

Tot volgende week, Frans.



Overige vangstmeldingen:


Tijdens het gesloten seizoen naar Lake Nassar gegaan en de nodige mooie vissen gevangen met mijn vader….


.....Kneiterharde aanbeten en spectaculaire drils waarin de vissen volledig het water uitkwamen…..

 
.....maakte dit tot een onvergetelijke vakantie. Groet, Jan Appel.


Rust en ijver aan de waterkant.


Beste Total Fishing, bij deze wil ik jullie een bijzondere vangst melden. De hele dag had ik gevist op snoekbaars, met een paar mooie vissen ertussen. In de avond kreeg ik slepend met een shadje een harde aanbeet en na een aparte, heftige dril kwam deze vis boven…...


.....Ik wist niet wat ik zag, en dacht in eerste instantie aan een meerval, maar bij nader onderzoek blijkt het om een heuse kwabaal te gaan! Het schijnt zelfs behoorlijk zeldzaam te zijn. Het dier was zo’n 50 á 60 centimeter lang,..een volwassen exemplaar dus.Na wat foto’s met de zelfontspanner, heb ik de vis weer terug gezet. Prachtig, dit wou ik graag met jullie delen. Vriendelijke groet, Ian Jason van Sloten


Ze vliegen er weer volop.


Deze zeelt wist ik samen met mijn papa te vangen in een weekend op de boot. Al de vissen ving ik met pop-ups . Groetjes, Noel.


Freek met een super kopvoorn.


Tijdens het vissen met de picker ving ik deze mooie Giebel. Groet, Remco van Engelen.


Hallo TF, bij deze één van de mooiste vissen die ik gevangen heb tijdens een sessie met de pen…..


.....Hij is gevangen op maïs in de buurt van Gent. Groet, Simon Plaetinck.


Jens Dobbinga ging twee avonden penvissen aan een kanaal en zag niet alleen af en toe paaiende vissen door de planten gaan, maar ving op beide avonden ook een mooie vis….


.....Gelukkig zit er een zelfontspanner op zijn camera en daarmee is het bewijs weer geleverd.


Hier weer een paar mooie foto’s van vorige week na een sessie van een paar daagjes op de boot…..


....Ook deze vissen wist ik weer te landen….


....zowel op de bodem als met Mad pop-ups, Groetjes, Marcel.


Hoi Total Fishing, eindelijk is het zover, na enorm veel nachten vissen en de ongelofelijk mooie vissen die ik dit jaar al heb mogen vangen, heb ik dan toch mijn target-vis in de armen kunnen sluiten. Deze schub ving ik op een Gulp carp boillie in combinatie met de JRC connection range producten. Wat alles nog mooier maakt is dat hij zwaarder was dan ooit tevoren!

Met een gewicht van 22,4 kg meldde deze vis zich vannacht om 2.30 uur aan. Na enkele maanden geleden zeer fanatiek aan het seizoen begonnen te zijn, zijn we nu ongeveer 60 geviste nachten verder. Met een voorlopige tussenstand van 13 vissen die de 15 kg grens overschrijden.

Met als topper een prachtige leder van maar liefst 25,4 kg, mag ik gerust spreken van een groot succes. Al deze parels vielen voor de binnenkort verwachte Gulp carp boillies van Berkley. Uiteraard wil ik jullie niet onthouden van enkele sfeerbeelden. Gr, Kevin.


Beste Total Fishing, hierbij nog 2 foto’s van Kevin Borgmans, een karpervisser te kust en te keur….


.....Deze man is aan het testen met nieuwe boilies waarmee hij verbluffende resultaten behaalt. Groet, Leo Stoutjesdijk.


Beste TF, ik heb op de openingsdag van het nieuwe seizoen mijn eerste meerval gevangen en 2 kleine snoekjes. Ben er erg trots mee. Gr Ilona.


De winter is allang vergeten en er kan weer genoten worden van heerlijk weer.


Beste TF, afgelopen weekend waren er weer veel vissers die hun versla…...ehhm, hobby mochten uitoefenen. Zelf redelijk gevangen, maar het waren geen grote vissen. Nog wel een mooie 80-er snoekbaars weten te strikken vanaf de kant. Het formaat vanuit de boot was niet groot, maar wel weer een mooie sport op licht materiaal. Gr J.Iedema - Anjum.


Srdjan kon nog een paar snoekbaarzen overlisten…


‘s Avonds nog even bellyboten met m’n zoon. Hij ving 2 mooie snoekbaarzen. Groeten, Harjan Rumpf.


Zaterdag opende de familie Mylle het roofvisseizoen in Nederland. Terwijl Frank met de Belly op pad ging, voeren Sven en en Bart met de boot rond. Na wat aanpassen kregen ze regelmatig beet. De meeste vis hebben we gevangen tussen de 6 en 9 m….


.....Het aantal vissen viel goed mee, hier en daar vingen ze nog een zwart mannetje dat duidelijk agressiever was dan de andere snoekbaarzen. De kleur of het type van shad speelde geen grote rol…..


......Zondag maakten ze door het slechte weer met de boot de kleine polderkanalen onveilig. De meeste snoeken en snoekbaarzen lagen kort in de kant en gaven een goede dril. Tijdens de ochtend kregen ze veel aanbeten op grote pluggen en in de namiddag werd alles gevangen met shads die kort tegen de bodem en dicht in de oever gevist werden. Gr. Frank.


De opening in 2010 stond in het teken van zware windstoten!.....


.....Ondanks dit hebben we een grote score van snoekbaars….


....ondanks dat de omstandigheden niet erg makkelijk waren. Groet, Vic.


Eindelijk mocht het zaterdag weer. ‘s Morgens met de boot eropuit geweest en leuk gevangen. Groeten, Harjan Rumpf.


Beste TF, afgelopen zaterdag konden we eindelijk weer op pad om de rovers achter de schubben te zitten na een verplichte rustperiode….


.....Enkele mooie snoekbaarzen kunnen vangen. Natuurlijk gaan ze direct weer terug omdat velen nog op de nesten zullen liggen om deze te bewaken. In ons eigen belang om ze de kans te geven om het nageslacht te beschermen. Natuurlijk alles weer te lezen op www.snoeken.net. Groet, Pieter Nederlof.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag konden we ‘s middags nog een paar uurtjes vissen wat resulteerde in 3 snoekbaarzen. Met vriendelijke groet, J.H. Jonkers.


Hallo TF, het was weer genieten met de opening van het seizoen. Voor ons geen beren, maar wel lekker veel beet. Jammer dat ik weer een pak slag van mijn vismaat kreeg. We vingen alle vis op een groene shad en de vissen knalden er vol overgave op. Groet, Frank van Loon.


Beste Total Fishing, eindelijk mochten we weer! Tijdens de eerste dag van het seizoen mikten we eigenlijk op snoek, maar waren het vooral snoekbaarzen die met knalharde aanbeten de pluggen aanvielen. Ook tijdens de soms wel erg heftige buien bleven de aanbeten komen. Al met al een super visdag om het seizoen mee te openen. Vriendelijke groet, Geert Fiolet.


Zo, de eerste dag van het seizoen zit erop en deze ging gelijk goed van start. Meer dan 50 vissen zagen kortstondig de oppervlakte waarna ze snel teruggingen. Groeten Marc Zitvast en Erik Stobbe.


Deze snoekbaars van 80cm greep de grootste 9"Jake bovenop het talud op 4 meter water. Met vriendelijke groet, Remco Kapteijn – Kapelle.


Beste TF, afgelopen weekend waren er weer veel vissers die hun versla…...ehhm, hobby mochten uitoefenen. Zelf redelijk gevangen, maar het waren geen grote vissen. Nog wel een mooie 80-er snoekbaars weten te strikken vanaf de kant. Het formaat vanuit de boot was niet groot, maar wel weer een mooie sport op licht materiaal. Groet, J.Iedema - Anjum


Beste Total Fishing, We zijn net een avondje wezen snoekbaarzen. Toch nog 3 mooie snoekbaarzen weten te vangen, waaronder deze enorm sterke snoekbaars van 95,5cm! Na een lang gevecht toch binnen gekregen! Vriendelijke groet, Niels en Ad Verdoorn.


Het water begint aardig op temperatuur te komen. Groet, Jelle.


Beste Total Fishing, zaterdag de kinderen beloofd een dagje te gaan varen….je bedenkt het niet op de openingsdag van het roofvisseizoen. Toch maar een hengeltje mee…. De kinderen vinden het zelf ook wel mooi als papa een visje vangt én, jong geleerd is oud gedaan.

Na 2 lossers kwam deze mooie snoek aan boord. De eerst van het nieuwe seizoen is een feit. Niet groot maar de sport was er niet minder om. 78 cm Hij kwam tot 2 keer toe helemaal los uit het water, het gaat uiteindelijk om de sport! Groet, Bram & Thijs Bijlsma.


De meeste snoeken en snoekbaarzen lagen kort in de kant en gaven een goede dril. Groet, Frank.


Dit jaar, zijn de snoeken bijzonder agressief in Ierland. Met z’n tweeën hebben wij in 16 dagen 277 snoeken gevangen. De mooiste snoek was er een van 116 cm. Groet, Anne en Alex.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag konden we ‘s middags nog een paar uurtjes vissen wat resulteerde in 3 snoekbaarzen en 1 snoek. Al met al een leuk begin van het visseizoen. Het verslag komt deze week op www.snoeken.net. Groeten JH en KJ uit Urk. Met vriendelijke groet, JH Jonkers.


Hans wist toch weer een strakke snoek te strikken.


Hallo Total Fishing, de eerste van het seizoen op een streamer. Groet, Gerhard.


Beste Total Fishing, tijdens de opening van het roofvisseizoen heb ik een wel heel bijzondere snoek gevangen. Na een korte, hevige dril en het landen van de snoek met behulp van de solution, moest deze mooie dame op de foto. Bij het oppakken merkte ik dat er iets niet klopte.

Het leek er op dat de snoek een gebroken ruggengraat had. Plat liggend was ze mooi recht, maar bij het optillen klapte de snoek als het ware dubbel. Na de foto zwom de snoek zonder problemen terug het diepe in. Desalniettemin is 101 cm een zeer leuk begin van het nieuwe seizoen. Groet, Eric.


Beste Total Fishing, een geslaagde opening van het nieuwe seizoen. Deze mooie, stevige dame van 108cm vergreep zich aan de 4-play beekforel. De snoekbaars van 80cm greep de grootste 9"Jake bovenop het talud op 4 meter water. Met vriendelijke groet, Remco Kapteijn – Kapelle.


Zo, de eerste dag van het seizoen zit erop en deze ging gelijk goed van start. Meer dan 50 vissen zagen kortstondig de oppervlakte waarna ze snel teruggingen. Ook een meterplus snoek was weer van de partij. Het is toch een heel gevecht aan het lichte snoekbaarsmateriaal. Volgende week gaan de eerste opstappers van het nieuwe seizoen weer mee en we hopen iedereen weer prachtige dagen te kunnen verzorgen. Heb je ook zin? Kijk in onze online-agenda van www.eendagjevissen.nl. Groeten Marc Zitvast en Erik Stobbe.


Hans kon een strakke snoek vangen zondag.


Na lang wachten mochten we terug achter de rovers aan. Al heel vroeg het water opgegaan en het duurde niet lang of de eerste aanbeten waren een feit.


Bij de aanvang van het nieuwe seizoen alle molens voorzien van nieuwe 8 lbs G-power gevlochten lijn van Gamakatsu, je weet maar nooit… en toen gebeurde het. Een harde klap op de hengel en na een zenuwslopende dril kon ik deze prachtige dame in de armen nemen. Gevangen al verticalend aan een kleine cullprit. Een mooie afsluiter van een nieuw seizoen. Groet, Mario en Stephanie.

Deze week de nominaties voor de meerval van Ilona en de kopvoorn van Freek. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -