Actuele vangstberichten tot dinsdag 1 december 2015

... tot dinsdag 1 december 2015

Onstuimig weer terwijl het winterseizoen voor de deur staat. Met name aan zee is de visserij momenteel wat lastig, terwijl er altijd wel diehards zijn die er op uit gaan.


Snel een nieuwe tak opzoeken. (Foto: Piet Driessen)

Vangst IJmuiden 

Door Hans Hendriks

De pier is dicht met de te harde wind. Toch blijven er altijd wel diehards die toch er uit willen. Gelukkig maar want kan ik nog een foto maken en wat schrijven.

Op de oude pier werden enkele wijtingen en scharren gevangen.



Ook een verdwaald minizeebaarsje werd gehaakt.

De visserij op de kop van de haven in IJmjuiden geeft hetzelfde beeld, waar HSV Kennemerland zondag een wedstrijdje hield.

Hier werden mooie wijtingen gevangen en enkele dikke scharren.

Ook hier zag je enkele minizeebaars gevangen worden die ook meteen weer terug gezet werden.

Tot slot zijn er goede berichten over de controle op ondermaatse vis (zeebaars). Op alle mogelijke plekken wordt gecontroleerd: de pieren, de derde haven en het sluizengebied.

Het is een dure vangst mannen als je vis in bezit hebt onder de maat.

Groetjes
Hans Hendriks


Donderdag 26 nov de laatste bootsessie van 2015 op zeebaars samen met mijn zoon. We konden het niet laten om het nog een keer te proberen vrijwel geen wind s' ochtends nog een buitje daarna werd het weer alleen maar mooier. Na ons zowat een tennisarm te hebben gegooid waren we in de middag toch allebij van de 0 af. Het was een mooi seizoen met wisselende vangsten maar we gooien nu de bekende handdoek en ik ga vanaf nu gidsen op vooral snoekbaars en baars. Heb je zin om eens een dagje mee te gaan kijk voor meer lnfo eens op mijn website. Voor iedereen een mooi winterseizoen toegewenst. Groeten Jac.


Temperatuur al gezakt naar 8 graden.


Blijven prachtvissen.


Af en toe is het heel druk in de boot! (Johan Caneel)


“Komaarop met die Komodo”, dacht deze snoekbaars, en greep de shad compromisloos bij de kladden...


Vismaat Henk wist weer enkele stevige stekelaars met de vertrouwde Wobshad te verleiden...


...Deze maakte zijn naam van “glasoog” nog even waar. Groeten van Wilfred van Nunen.


Nu nog bessen genoeg.
 

Beste Total Fishing, zoals elk jaar vissen we in deze periode veel op het wedstrijdwater. De vangsten variëren weer sterk. Wat opvalt is dat doodaas erg tegen valt. Er is geblankt en dat meerdere dagen. Wat ook opvalt is dat het snoekbaars bestand van het Joppe een stuk beter is dan andere jaren. Dubbele cijfers is daar geen uitzondering meer, helaas betreffen dit met name ondermaatse vissen. Lees de hele update hier. Groeten, Klaas Hoogduin en Danny Sin.


Hallo Total Fishing, een prachtige snoek zowel in lengte als gewicht uit de polder. Ik ben er blij mee. Groeten, Anne.

Deze keer de nominatie voor de snoek van Anne. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -