Actuele vangstberichten tot dinsdag 1 april 2008

Actuele vangstberichten tot  dinsdag 1 april 2008

Vanaf vandaag is het voor de roofvissers 2 maanden verplichte rust in Nederland. Op zich prima want je wordt nu gedwongen je materiaal en andere zaken op orde te brengen en het brengt de spanningvoor het nieuwe seizoen weer helemaal terug.

Voor de die-hards lonkt het buitenland nog, dus ook die vissers hoeven niet te wanhopen. De zomertijd is ingevoerd en we kunnen nu al weer tot ongeveer half 9 in de avond zien wat we zeggen… De grutto’s zijn al weer te horen in de natte weilanden en we gaan met rasse schreden het echte voorjaar in.


De knobbelzwanen zijn druk bezig een goede nestgelegenheid te zoeken. De mannetjes zijn al behoorlijk agressief. Foto: Rob Kraaijeveld.

Zout door Arthur van Tienen

Na een enerverende witte Pasen en een vrij rustige week wat wind aangaat ( uitgezonderd  afgelopen vrijdag en zaterdag) de lente weer in de lucht, zo vlak voor de voorselecties  Kust altijd weer lekker om de temperaturen wat omhoog te zien gaan
 
 
Visma
Eindelijk weer een volwaardige Visma met behoorlijk aantallen bezoekers , ruime opzet, brede gangpaden, alle bekende merken inde stands en gezeligheid ten top. Zelf heel de zaterdag wezen rondscharrelen om relaties op te zoeken van zowel binnen als buitenlandse komaf en voor mij is de Visma buiten alle nieuwtjes en enkele aankopen na om altijd een sociale gebeurtenis waar een dag voorbij vliegt en je niet eens tijd genoeg krijgt om alles te zien.

Perfecte ambiance deze keer en ik hoop dat het de komende jaren alleen maar vooruit gaat.
De enige smet op het geheel was de diefstal van een flink aantal molens en reels van woensdag op donderdag die een aantal winkeliers flinke schade opleverde, vooral Shimano Super Ultegra.s, werden er gestolen dus hou je oren en ogen open wanneer deze voor weinig geld te koop worden aangeboden.
 
 
Bootvisserij
Ook hier speelde de wind weer parten en kon er slechts weinig uitgevaren worden, de kottervisserij op de wrakken was minder dan ik had verwacht en het was best wel even zoeken naar een juist wrak waar voldoende vis vanaf kwam en een beetje aan de maat, kabeljauw en gul was het deel.

Ankervisserij op schar matig, zeg maar slecht terwijl de zuidelijk en in Zeeland wonende schippers op de betere stekken voor Westkapelle en in de monding van de Westerschelde wel redelijk tot goed vis vingen, maar voornamelijk gul en wijting. De eerste “boottongen”zijn ook alweer gevangen.

Oosterschelde droevig met matige tot slechte vangsten vanaf de huurboten, een enkeling weet wel de botten platen te vinden en dan komt er redelijk bot naar boven.Grevelingen weer goed geweest met mooie aantallen wijtingen, goede tijden voor de schippers daar.


Cor van Rij met een mooie trek maatse scharren voor de MV boei

De bekende sportvisboot “Mijntje”uit Stellendam is door SIMA  charters uit Maassluis overgenomen en schipper Tony Korpershoek blijft gewoon schipper op deze bekende sportvisboot, boekingen nu via SIMA charters op
www.wrakvissen.nl

Zelf afgelopen vrijdag wezen vissen met het M.S Sirius vanuit Stellendam, bij de MV boei en voor de Blokkendam van de Maasvlakte nog geen drukke visserij, wel wat fraaie voorjaarsbotten en wat schar, weinig rondvis te bekennen
 
Kantvisserij
Zoals beloofd de uitslag van de koppelwedstrijd van de Zeenaald, het koppel Jan Stam en Jan Hennekam beiden van het Spro Gamakatsu Team wonnen deze koppelwedstrijd.
Vlissingen tot aan Westkapelle begin en einde van week 11 goed met flinke aantallen gulletjes, doch tijdens de bekende Paaswedstrijd op de 2e Paasdag
(260 deelnemers/sters) vanaf deze stranden vielen de vangsten bitter tegen op een enkeling na die en ver kon werpen en een goede stek had geloot.

Alleskunner Arjan Rijnberg van Spro Gamakatsu won deze wedstrijd met 10 vissen. Linda v/d Velde van het Nationale Dames W.K. Team werd de beste dame en het korps van Shakespeare / Zeehengelsport bestaande uit Lies Wijnhorst, Michael Lubbers, Kees Westdorp, Frank Dekker en Erwin Vlot pakten bij de korpsen de hoofdprijs voor het team van Spro Gamakatsu en het nieuwe Grauvell Team.
 
Op de oevers van de Oosterschelde wordt leuk bot gevangen op de bekende plekken als Noordbout, Oesterdam etc. Ook weer wat gunstige berichten vanaf het strand van Rockanje, een tijd lang weinig visserij daar maar er zit toch weer wat leven in de brouwerij, met een zuidwesten wind op de kant is het daar leuk vissen op bot en misschien pak je er wel een zeeforel bij (wel terugzetten!) Visserij tussen Vlissingen en Westkapelle was niet alles afgelopen week, sporadisch wat gulletjes, weinig platvis
 
Europoortgebied
 
Blijft op dit moment het beste zeevisgebied van Nederland wat uitwijk mogelijkheden betreft en vis zit er ook bijna altijd, bot is in opkomst, gul in de Waterweg is rijkelijk aanwezig, wat kleiner vis als wijting en steenbolk royaal in de diepe haven van Europoort en zelfs in het Calandkanaal worden leuke gullen gevangen.

Cor van Rij ving 1 ½ week al een lap van en tong ( 40 cm.)  in de Waterweg  nabij Hoek van Holland en ook in Zeeland worden er al tongen gevangen, een paar maar dus reken nergens op, het is leuk als je er een vangt! Pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden gul. Tot volgende week, Arthur


 Arthur van Tienen met een dikke voorjaarsbot vanaf de boot
 

Witvis door Willem Stolk
We gaan nu hard op weg richting voorjaar! Dat was het al, maar het weer liet te wensen over.
De rivieren krijgen nog steeds veel water om te verwerken; Waal en IJssel staan hoog. Maar er is wel gevist –en op sommige plekken was het minder dan vorig jaar in dezelfde periode…

 De Regge bij Hankate
“Zaterdag de 1e zomercompetitie vervist met t’Zumpke in de Regge bij Hankate.
Normaal prima stek in het voorjaar, nu zeer slecht. 21 kg met 21 man. 8 van
de 21 man hadden vis. De vis zat zeer plaatselijk. Opmerkelijk was, dat er
alleen maar platten zijn gevangen. In al de jaren hiervoor was er spaken van
een leuke mix, waaronder alver bliek en voorn”. Aldus Martien Optendrees.

Plassen
De plassen die aan rivieren grenzen stijgen mee. Opvallend waren de diverse meldingen van feederaars, die op 5 meter diepte goed vis vingen. Vooral brasem en voorn is er gevangen.
We kregen deze berichten uit verschillende hoeken van het land: Kraayenbergse plassen, Lith, Gouden Ham en ook op een Waalplas. Op bovenstaande wateren is er dus leuk gevangen. Alles met de feeder en niet dieper dan een meter of 5.

Barbeel
Doordat het water hoog staat, is het vangen van barbeel niet eenvoudig. Veel vuil blijft aan de lijn hangen -en troep in het water zorgt ervoor dat het niet gemakkelijk gaat. Er zijn ook minder stekken dan wanneer het water op een normaal peil staat. Ondanks deze omstandigheden melden Gerard Bekkers en zijn zoon ons hun vangst van drie barbelen > 60 cm. En dit keer gevangen aan pellets…


Donderdag even witvissen in het mooie noorden, resultaat 8 brasems (enkele met paaiuitslag) en ongeveer 10 kilo. Kortom de betere tijden komen er weer aan (hopen dat het weer beetje meewerkt. Met vriendelijke groet, Peter
 
Roofvis door Piet Driessen

Hierbij  de vangstberichten van afgelopen week.
 
Zo het zit er weer op, 31 mei kunnen we weer aan de bak op de rovers in Nederland, tijd voor onze spullen weer in orde te maken zodat we dan weer voor 100% de zaak in orde hebben met de start op 31 mei. Ook vooral de bootbezitters moeten zorgen dat het weer 100% voor elkaar is, en dan bedoel ik dat natuurlijk wat de veiligheid betreft op het al langer drukker wordende water. We zullen in de aankomende weken jullie nog wat tips geven op dit gebied hier op Totalfishing.
 
Is er nog gevist afgelopen week, ja hoor en ook nog redelijk gevangen. Snoekbaars de meeste meldingen op ondiep water maar niet veel meldingen meer van 80 + vissen. Slepend met kleine plugjes de meeste meldingen. Dieper water nog vrij koud voor de tijd van het jaar (veel water nog maar 8 graden) en normaal is dat in deze tijd ruim 10 a 12 graden. Ook het hoge water van de rivieren remt het afpaaien van diverse vissen nog af maar zo hebben ze nog wat meer rust en dat is ook niet verkeerd.
 
Baars nog meldingen van best grote vissen, en ook opvallend dat er vaak vermeld werd dat ze nog zeer sterk en kogelrond waren. Meeste baarzen op kleine plugjes en ook wat meldingen op spinners. Deze vissen zijn ook wat later met afpaaien, dus dat komt ook prima uit.
 
Sluiten we af met de melding dat er ook al weer redelijk wat roofbleien werden gevangen, en dat kon wel eens een teken zijn dat we die vanaf de opening weer in redelijke aantallen kunnen verwachten.
 
Dus nu even geen meldingen meer uit Nederland, maar natuurlijk zullen er nog wel wat roofvisverhalen op de site te zien zijn uit het buitenland, waar diverse visser het kunstaas weer nat gaan maken.
 
Succes voor deze roofvissers en begin juni weer de roofvisvangstberichten hier op de site natuurlijk.


Afgelopen week niet veel maar wel uitzonderlijk grote baarzen zoals deze 50-iger van Peter

 
“Ook Ron was succesvol op de dappere Perca’s”


 “Vismaat Arnoud en ikzelf afgelopen zondagnaar het Volkerak gegaan, de weergoden stonden in de ochtend met een Z-ZW5 niet aan onze zijde, maar in de middag zou de wind wat afzwakken.

In De Heen getrailerd en zijn op ons gemak richting de Philipsdam gevaren, een ding was zeker de Z-ZW5 stond er dus echt, met de fronttroller tegen de wind in probeerde we om wat stekken aan te varen, verschillende golven sloegen voor over het dek en al snel stonden mijn tackleboxen vol met water, een slecht idee?? misschien wel.


 ” .....Ik wist een klein wrakje te liggen en deze lag toevallig in de luwte, ik stelde voor om daar even te kijken of er mooie baarzen te vangen waren, bij de eerste drift was het meteen 3 van de 4 hengels “krom”, 3 zeer mooie baarzen kwamen er boven, een ervan was 40+ en slokte een 11,5 cm Profi-Blinker shad in zijn geheel naar binnen.
 
Ondanks dat de harde wind uit een beroerde hoek kwam om het taluud te volgen hebben we toch lekker kunnen vissen, de eerste drift bracht meteen 2 snoekbaarzen, Arnoud ving een mooie 60+ aan een witte HS 210 shad, en ik lande mijn eerste visje met een Bass Assassin Twitch…..”


 ”......Gelukkig ging de wind er iets af en stond er op een gegeven moment ZW4, met deze wind konden we het op een andere stek gaan proberen. Ik liet met de steunhengel een FireBall met een kleine voorn te water en aan de handhengel had ik een Cormoran Pirato gehangen, ik stuurde de boot het taluud op en ik kreeg meteen een paar zachte tikjes een paar meter verder was het raak, ik sla de vis aan en tijdens de dril zie ik een klap op mijn bijhengel en toen had ik er twee tegelijk aan, de ene was een snoekbaars van 53 en de Snoekbaars op de bijhengel was 74 cm.
 
Ook Arnoud was intussen druk aan het wisselen met shads en had  intussen 2 maatse snoekbaarzen aan een HS Fast Eddy gevangen, zowat elke drift vingen we op deze stek ons visje.
Rekening houdend met de harde wind en dat we door deze wind maar een kleine 4 uurtjes hebben kunnen vissen is een resultaat van 24 snoekbaarzen en 3 baarzen zeker niet slecht.
Tot over 2 maanden…...... Groeten, Maurtis Kuijs / Fishing-Direct”


“Beste totalfishing, Maandag de 26e ben er weer op uitgetrokken en met mijn vader ben ik wezen vissen in Nijmegen! Op een fel gele shad ving ik tijdens het verticalen vanaf de kant deze baars”


“Geachte Total fishing , hierbij stuur ik u de foto’s  van een baars die kogel rond was van 45 cm gevangen op Stegeman’s fatboy. Mvg, Joris Legerstee”


  “Hallo Totalfishing
Een echte winterse dag. Vissen hoort er dan toch ook nog bij heel koud met hagel en
sneeuwvlagen. Mijn dag kon niet meer stuk toen ik mijn eerste knalharde aanbeet kreeg een prachtbaars
van 51cm. Groete Mario uit Engsbergen”


“Hoi Redactie,
 Nogmaals een foto. Deze keer een mooie baars. Op 29 maart kwam ze even uit het water om te poseren om daarna weer vrolijk verder te zwemmen. Groetjes Rai”


 “Zondag 16 maart spotte ik deze ‘meter’‘, paaiend met 2 ‘heertjes’ aan haar zijde.
Dit gebeurde in een slootje van 1,5 meter breed en 20/30 cm diep, tussen t afval. Geinig om te zien.
Groet Niels.


” Van 888km file hoef je je niets aan te trekken; gewoon zorgen dat je al om 06.00 uur gaat vissen…een dagje Merwede met Gio; ik was er aan toe, de rivier duidelijk niet; koffiebruin water en dan ook nog eens fikse sneeuwbuien met af en toe hagel…“


 “….De vangsten vielen niet mee, maar wel leuk was dat we alledrie, Gio,Joris en ik elk op een ander systeem (dropshot,V-shad,V-shad met extra visje), elk op een ander dagdeel wel vis wisten te vangen; niet groot maar toch;......“


 “…Morgen nog een ochtendje Baarzen (en misschien een verdwaalde roofblei op de IJssel en dan hengels in de kast…) Groeten,Vincent,Lelystad”


 “Zondagmiddag met Hans nog even op een onbekende plas wezen vissen.  Veel wind dat later in de middag een stuk minder werd en zelfs tegen de avond er helemaal uit was…..“


 “….Schitterende plas met mooi helder water waar we toch wat leuke vissen wisten te scoren. Water was rond de 6 graden en de snoekbaarzen hadden nog geen paaikleed hier….“


 “….We wisten 6 snoekbaarzen tussen 50 en 60 cm te vangen o.a. met dit berkleyshadje en nog 2 kleine snoekjes. Nu maar wachten tot eind mei.  Natuurlijk zitten we niet stil. Groete Frank en Hans”


 “Hoi Redactie, Deze 90 cm vis is tot nu toe mijn grootste. Op 26 maart gevangen aan een assasin shadje bruin/geel. Strak tegen de kant. Groetjes Rai ”


  “Afgelopen week erg veel regen, ook op de planten. Pracht foto van Bjorn Janssen”

 
 “Beste Totalfishing. De laatste dag van een mooi paasweekend heb ik samen met mijn vismaat op een hele mooie manier afgesloten. We vingen beide 2 mooie 80-ers en mijn vismaat wist nog een hele mooie bonusvis van 98cm te vangen. Bij deze gulzige beauty van 93 gingen er zelfs wel twee brasempjes in. Want 5 minuten voor de vangst had ze ook al een brasempje van de takel gesnoept. Mvg Dennis Caspers ”


 “Laatste snoek van het seizoen.Gr Wesley van Toledo ”


 “Joris ving deze vis op een Robbait”


 “Beste Total fishing,
 
Vandaag nog maar eens even met de vlieg op pad geweest om de beek af te struinen. De eerste twee uur leverde dit slechts 1 visje op. Het ging hard waaien en het lukte niet meer de vlieg goed te plaatsen en het werd tevens gevaarlijk voor mezelf. Terug naar de auto. Net voor de brug bedenk ik me. Hier heb ik de wind in de rug en kan ik nog een paar worpen zetten.

Bij de eerste worp was het gelijk raak. Een enorme snok op mijn lijn. Schot na schot volgt en mijn lijn loopt van reeltje af. Ik heb het niet meer. Ik heb een kanjer op mijn vliegenlatje aftma 7/8. Het duurt zeker 10 minuten voor ze zich laat zien. Even later ligt ze dan op de wal. Opgemeten 112cm !!  De perfecte afsluiting van het roofvisseizoen. Hans Goudswaard ”


 “Ha Tf,
 Hier het resultaat van een van de eerste gerichte roofbleisessies van het jaar!
Ze doen het weer smile Groeten, Michiel Wateler


 “Met het ontwaken van de natuur worden ook de specifieke zomer rovers weer wakker…“


 “….Deze knaap ging voor een verleidelijk gevoerde streamer. Sportvis groeten , André ” “


 “Geachte redactie,

Zondag 30 maart. De maand maart roerde dit jaar echt zijn staart. Ik had veel van deze
maand verwacht op visgebied. Maart is altijd de maand om lekker op karper te
experimenteren aan cultuurwater. Vorig jaar is er dan ook een hoop uitgeprobeerd, en
daarna later succesvol in de polder toegepast. Hoe anders was het dit jaar. Vorig weekend
(pasen) heb ik niets eens gevist!

Vanmiddag heb ik samen met vismaat Jan-Willem maart 2008 in de polder afgesloten. Dat we
op karperactiviteit stuitten maakte ons al blij. Het zit eraan te komen, dachten we
beiden. Een karper vangen zou héél mooi zijn. Vorig jaar maart was het Jan-Willem die
hier de eerste karpers ving. Ik moest toen nog twee weken wachten op mijn eerste karper
in de polder.

Dit jaar mag ik de spits afbijten, en hoe. De eerste karper van het nieuwe seizoen in de
polder is altijd een speciale gebeurtenis. Als deze dan ook nog eens precies 70 cm meet
is alle ellende die maart heeft uitgestort vergeten.

Maart, eind goed al goed! Groeten, Peter Linzell”


 “Chris maakte een paar prachtige foto’s van paaiende snoek….”


 “…..En je ziet duidelijk hoe klein de mannetjes zijn ten opzichte van de zwangere dames. Je moet er als man wel wat voor over hebben om een snoekdame te behagen en niet raar opkijken wanneer je als dank nog wordt opgevreten ook…”


 ” We sluiten het roofvisseizoen af met foto’s van 4 prachtige vissen om te zien. Allereerst beginnen we met een vroege roofblei…..Modest Proost wist deze fraaie roofblei te vangen tijdens een paar uurtjes mooi voorjaarsweer…”


 “....Nico sluit af met een supermooie baars van 49 cm…..”


 “......Chris toont een strakke snoekbaars en als laatste Eddy die veel mooie vissen weet te strikken om tijdelijk als fotomodel te poseren…”


“Hallo TF,
In het zicht van de haven en na een taaie dag, kwam deze meter+ mijn seizoens-einde toch nog goed maken. De (bijna versleten) Screaming Devil kon ook deze snoek toch weer over de streep trekken…
Groetjes, Jelle Van Opstal ”


Nominaties deze week voor de karper van Peter, de baars van Nico en de snoek van Jelle. Roofblei doet automatisch mee aan de roofbleicompetitie Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -