Actuele vangstberichten tot 6 november 2007

Actuele vangstberichten van  31 oktober tot en met dinsdag 6 november  2007

Echt herfstweer de laatste dagen met stevige winden en veel heftige plaatselijke buien afgewisseld met zonnige perioden. Echt “regenboogweer” dus. Om uit te waaien langs het water zijn dit heerlijke dagen, zeker omdat het niet echt koud is. 


Rob Kraaijeveld zag bij de Brouwersdam al behoorlijke concentraties Scholeksters  

Zout door Arthur van Tienen

Super drukke week geweest afgelopen week
Na een enerverend N.K. Kust verleden week in het Noorden, perfecte organisatie in ieder geval, was het dit weekend de beurt aan de Junioren en de Dames om zich te bewijzen tijdens het N.K. welke deze keer werd gehouden in de visrijke havens van Europoort.
Vanuit café/restaurant de Pionier waar de bescheiden werden uitgereikt vertrok het hele circus naar de Dintelhaven waar het moest gebeuren. Over het hoge water heen wordt hier de meeste vis gevangen en dit bleek maar weer eens al te waar.

Bij de B jeugd was de vereniging HSV Westkapelle een ware schrokop door de eerste 5 plaatsen voor zich op te eisen. Kampioen bij de B jeugd werd een jongedame en wel Mariska Janse die met 15 vissen en 365 cm overtuigende. De nummer 2 werd Adriaan Provoost met 14 vissen en 313 cm. De bronzen plak ging naar Adriaan Dronkers met 11 vissen en 245 cm.

Bij de A jeugd werd Jeromy van Houdt kampioen met 14 vissen en 288 cm, 2e werd Jeroen den Engelman eveneens met 14 exemplaren en 279 cm. Beiden zijn van HSV de Zeebaars uit Scherpenisse. 3e werd Edwin van Tienen van de Eurovissers die zijn Juniorentijd hiermee waardig afsloot.
Bij de dames ging Miranda Verschuren van D.V.T.V uit Halsteren met de titel aan de haal met 7 vissen en 160 cm. Janet Verlinde van de Eurovissers met 9 vissen en 108 cm.Miranda Willemse van de Edelkarper uit Bergen op Zoom met 4 vissen en 77 cm. Allemaal hartelijk gefeliciteerd namens Total Fishing!

Afgelopen zondag werd op de Oosterschelde de 2e selectie voor het N.K.Boot vervist en het werd me het dagje wel. Zo,n 1e keer een selectie houden is altijd weer een verassing hoe e.e.a zich ontwikkeld en de verassingen bleven dan ook niet uit. Op de ene boot had de winnaar 84 vissen en op de andere boten was er een winnar met 24 vissen, zo plaatselijk zat de vis terwijl de boten kort bij elkaar lagen.Ook aan boord moest je het treffen en de steenbolkenplekjes weten te vinden.

Winnaar van de 2 voorselecties werd Emile Learbuch van B.V.V. Zuidwest Nederland. 2e werd oud Nederlands kampioen Henry Hachmer van de Edelkarper, 3e werd Rene de Back eveneens van B.V.V Zuidwest Nederland. De beste 20 van deze 2 voorselectiewedstrijden strijden op 9 december samen met de 10 leden van de Nationale selectie het N.K.2008 uit.


De 3 winnaars van de 2 voorselecties boot v.l.n.r, Rene de Back, Emile Learbuch en Henry Hachmer

Bootvisserij
Fantastische visserij, je kan werkelijk overal je vis vangen, zowel wrak als de geankerde visserij is top, mooi scharren, wijting, gul en steenbolk vormen de hoofdmoot.

Wel van de week veel wind dus veel zal er niet van komen deze week. Probeer zo gauw je kan voordat de vorst komt je slag te slaan.
Grevelingen aantrekkend met mooie wijtingen, Oosterschelde veel vis zoals wijting, bot, veel steenbolk, gul en schar.

Kantvisserij
Gekkenhuis rondom Vlaardingen,Schiedam, veel gul, dikke tongen etc. je geloofde gewoon je ogen niet, kanalen van Europoort ook barstenvol vis
Calandkanaal, Beerkanaal, Amazonehaven, Dintelhaven en Papegaaienbek/Stenen Glooiing gewoonweg goed. Pier van Hoek van Holland goed. Ik zou na de wind die deze week wordt opgegeven het maar eens gaan proberen zo’n drie dagen na de Noordwestenwinden als het apehaar weg is zal volgende week de wijting in het donker de stranden opzoeken,wedden!!

Stranden bij Katwijk en verder de Noord Hollandse kust op veel mooi bot en baarsvangsten, het gaat weer een beetje erop lijken daar aan de Noord Hollandse kust! Zeeuwse kusten het gebruikelijke de beste kansen in de avond en nacht, de gebruikelijke vissen zoals wijting, schar, gul en  bot vormen ook hier de hoofdmoot.


Impressie van boten van de 2e selectie NK Boot

Witvis door Willem Stolk
De havenvisserij is weer begonnen en plaatselijk wordt al veel voorn gevangen.
Gister in de haven van Medemblik had de winnaar in 4 uur tijd ruim 30 kilo voorn en windes!!
Maar er is meer gevangen, want ook in Lith was het dit keer veel beter dan vorige week. Tijdens de Match Master, waar men strijdt om de Gouden Slider, ving de winnaar ruim 19 kilo. Gerard Paans staat overigens aan kop met twee overwinningen op zijn naam.

Haven van Huizen
Jaap van Dijk en Hans Hollestelle gingen naar de haven van Huizen:
“En dat is ons uitstekend bevallen. Waren de resultaten in deze en andere havens tot dusver niet goed, deze keer was de voorn lekker los. Met een kort stokje, pennetje van 0,75 gram, onderlijntje van 10/00 en haakje 18 kun je lekker snel vissen. Met 1 of 2 casters als haakaas en regelmatig kleine beetjes voer, lukte het ons om een mooi net met voorns te vangen. Ze waren niet allemaal even groot, maar er zaten exemplaren bij van rond de 30 cm. Ondanks het druilerige weer was het een lekkere visdag!”. Aldus Jaap.


Jaap van Dijk met de stok in de Haven van Huizen
 
Barbeel
Nico Breevaart ging met vismaat Marcel in alle vroegte naar de IJssel om evt. nog een najaarsbarbeel te kunnen verschalken. Ondanks dat het grijs weer was, was het goed toeven aan de waterkant. Nadat Nico 1 aanbeet had gemist was het tweede aanbeet wel raak, een mooie barbeel konden de heren vast noteren. Daarna was het de beurt aan Marcel, die na een zware dril een bakbeest van een barbeel van 73 cm op de kant wist te krijgen, wat voor hem zijn PR betekende. Gelijktijdig stond ook de hengel van Nico daarna flink te zwiepen met een mooie winde als resultaat. Het laatste woord was weer aan Marcel met een mooie barbeel als slotakkoord! Hoewel het minder wordt qua aanbeten toch nog een mooi resultaat voor de novembermaand. Al met al weer een lekker dagje aan de oever van de IJssel voor Marcel en Nico.
 
Rijn en Waal
De Waal staat nog erg laag en de Rijn stroomt nauwelijks. Toch is er ook op deze rivieren redelijk tot goed gevangen. Vooral veel voor, winde en kolblei. Er is hoofdzakelijk met de feederhengel gevist, maar op de Rijn is er ook met de vaste hengel leuk gevangen. Ook hier plaatselijk veel winde gevangen, zoals dat vorige week ook op de Maas gebeurde.

Maar het weer veranderd, er is veel regen en wind op komt. De rivieren zullen stijgen, dus ook dat watertanden van de plassen. Wat dat voor invloed heeft op de visserij is even afwachten…


 Nico Breevaart en zijn najaarsbarbeel gevangen aan de IJssel.

Roofvis door Piet Driessen
Het was me weer een raar weekje (of weekend moet ik zeggen) Zeer veel telefoontjes en mails op zowel de zaterdag en de zondag dat op vele wateren de snoek niet actief was. Wel de nodige na zwemmers maar ze waren ontzettend voorzichtig onze vriend ESOX. Vooral het grotere of dieper water was dit van toepassing, en dan zien we maar weer hoe gek het kan gaan.

Dus de snoek kan ik dan eigenlijk al afsluiten met nog een laatste mededeling, dat die vissen die werden gevangen vaak heel ondiep in de kanten stonden. Het kunstaas waar mee werd gevangen echt geen pijl op te trekken.  Verder even de melding dat vele wateren al mooi aan het afkoelen zijn, voorbeeld Maas 12.4 graden, Rijn 11.2 graden en vele plassen al rondom de 10 graden.

Door naar de snoekbaars. Doordat op diverse wateren zeer slecht snoek werd gevangen hadden de snoekbaarzen vrij spel en konden als vervanger genoemd worden. Veel meldingen van snoekbaarzen onder het snoeken, daarbij vele grote vissen afgelopen week en weekend. Ook hier weer vele vissen op ondiep water (tot 3 meter) Shads duidelijk de voorkeur voor de snoekbaars en de langwerpige pluggen scoorde ook goed. Geel stond vaak op het menu van de snoekbaars afgelopen week. Verticaal ook redelijke meldingen, en dan vooral weer op doodaas.

Baars verticaal vaak als gast onder het snoekbaarzen, en hier zaten weer vele mooie baarzen bij. Veel meldingen van 40 plus baarzen en de shads werden wederom vaak tussen de kaken genomen. Paars, rood en wit veel op de vangstlijsten afgelopen week.

Het weer zou wat wilder worden en wat meer neerslag staat bij de verwachtingen, maar we hebben het geluk dat er vaak geen pijl op te trekken is, dus gewoon lekker gaan en er van genieten. Succes op de Nederlandse rovers.


Afgelopen week veel flinke snoekbaarzen en meestal veel ondieper als verwacht 


 “Ook deze week weer een aantal mooie vissen. Verreweg de meeste vissen werden rondom het hoge water(schemer) gevangen….”


 “….Beste kunstaas een verchroomd werppilkertje (28 tot 40 gram)voorzien van een paars/witte Curltail.De aanbeten waren vaak snoeihard.We hebben ook al sessies gevist zonder één aanbeet maar dat hoort erbij,het uiteindelijk al november dus iedere mooie vis is een hoofdprijs!.. GR. Joop”


 “Het was vanochtend weer volop genieten aan de Waterweg.Helaas géén aanbeet gehad maar je bent een rijk man als je dit soort beelden in je geheugen(en op foto) op kunt slaan. Gr. Joop Folkers”


 ” Als ik bij de plaatselijke winkels hoor dat er weinig baars word gevangen knik ik alleen maar met een bigsmile mee. Ik heb ze na lang zoeken wel gevonden. Een plek die in 1ste instantie helemaal niet intressant lijkt….Dit weekend elke dag op die stek aanwezig geweest. De resultaten zijn er. En die ene baars die voor mij  het kersje op de slagroom was.  M.v.g. Tim Huizenga”


“Jaap is nog beduusd van deze baars die op zijn jerkbait klapte”


 “Beste Total fishing,
 Afgelopen weekend voor het eerst deze herfst weer gericht op baars gevist. Als aas werden dode roofbleitjes op de firelball gepresenteerd. In twee middagjes kwamen er in totaal kwamen er 18 vissen op de kant waaronder 10 baarzen, slechts twee waren 30ers, en 8 40ers met als toppers 46, 48 en 48 cm.
 Hier een 46-er in top conditie!!! MVG, Chris Aquarius”


 “Prachtig dikke baars voor Patrick”

  “Vader van der Mooren met een gezonde baars…”


“…Zoon Rene bleef niet achter met eveneens een pracht exemplaar.”


 “Daan Verbruggen, momenteel Neerlands beste verticaler, ving zich de afgelopen week helemaal klem aan grove baars…


  ”…En dikke snoekbaarzen. Puur genieten”


 “Piet Driessen legde dit herfst tafereeltje vast”


“Tim met een mooie vis die een shad pakte die eigenlijk voor een snoek was bedoeld…”

  “….Vader Hans had dezelfde “pech”….”


 “Sterke vis voor Geert”


 “Opvallend gaven sommige stekken toch resultaat op kunstaas.Op andere stekken moest het absoluut doodaas zijn… Fantastisch toch die voortdurende zoektocht….Groeten Steven Mets ”


 “Net voor de nacht nog een dikke vis op de Screaming Devil ”


  “Hallo Totalfishing afgelopen weekend ving ik deze snoekbaars van 95cm tijdens het verticalen, na een prachtige dril snel een fotootje en deze mooie vangst kon weer verder zwemmen. Grts en vangse Nol”


 “Dag redactie
Afgelopen zaterdag even wezen vertikalen, veel kleine vis.
Omdat de vis zo klein was even een shadje van een cm of 7 eraan gedaan, en ziehier het resultaat. Een snoekbaars  van 96cm groet Eric ”


“Beste totalfishing,
 
Een aantal weken geleden dacht ik dat het barbeelseizoen afgelopen zou zijn. Ik kon het echter niet laten om nogmaals een dagje te gaan barbelen op de Ijssel. Na anderhalfuur wachten kon ik deze barbeel van 62cm na een dril van 5 minuten landen in mijn schepnet.
 Gezien de redelijke vangsten van de afgelopen weken lijkt het seizoen voor de barbeel nog niet ten einde! Met vriendelijke groet, André Brandsma ”


 “Schitterende herfstkleuren langs een vaart in de Flevopolder ”


 “Bart gaat nooit meer van huis zonder deze Salmoplug… ”


 “Mooie kerngezonde snoeken ”


“De Bulldagwh deed het weer goed..”


 “…Bjorn pakte er een stel mooie vissen mee waaronder deze snoek“


“Bij de familie Haenen zit het vissen en vangen in het bloed”


 “Afgelopen zaterdag gevangen door mn vismaat Guus, op een tandemspinner van mepps. Een vis van 96 cm. gr Rob ”


 “Opnieuw weer een paar poldersnoeken waaronder deze snoek. Gr wesley”


” Hallo Tf, vandaag ook weer even het water opgeweest.
De bedoeling was slepen en met de pen wat we ook gedaan hebben. Binnen 10 minuten de eerste 2 snoeken  60 en 65 cm. Hierna maar even met de pen wat nog een snoek en snoekbaars opleverde.
Toen dat ook niet meer wilde nog maar even slepen en ik op de valreep nog een mooie snoek te pakken kreeg van 80 cm. Niet veel vis maar toch weer een mooie dag gehad.
Groet Hessel


 “Een mooie van 83 cm uit van een mooi talud gevist met een shad.”
 

“Een prachtig getekende snoek gevangen op kraakhelder water met een stormshadje”


“Deze vlooog op een snel geviste shad”

  “Mooie snoek gevangen op zondagmorgen 28 oktober in de Maas onder Maasbracht.De snoek werd letterlijk onder een groot vrachtschip uit gepeuterd.Het red head Bombertje van 9 cm was voor deze snoek van 110 cm te verleidelijk. Het gewicht wordt geschat op zeker 10 kilo. Met dank aan mijn vismaat Jacco van de Berg voor de mooie foto’s. Jan Rutjens, Weert.”


 “Beste redactie,
Een bijdrage voor jullie vangstregistratie.
Gevangen op de rivier en 103 cm lang. Mvgr. P de Putter uit Bruchem. ”


 “Mooie snoek van 106 cm gevangen in Wervershoof door Niels Wiechmann.
Gerrit bedankt voor de foto!”


 “Hallo Totalfishing,  Deze vis is gevangen in een rivier,
aan dood aas. Groeten, Mark Velthuis ”


 “Afgelopen weekend 1 dag met Ferdinand Heijerman op Lough Derg geweest, na een serie mooie snoeken te hebben gevangen op een najaars stek… ”


 “…..Wist ik daar ook een punt gave ierse krachtpatser van 110 te landen…..”


 “…….Ferdinand zelf wist met de laatste worp van de dag!!!! nog een snoek van 106 te vangen en….”


“…..Bewees maar weer eens een uitstekend vis(snoek)gids te zijn in het altijd gezelige Ierse Killaloe. Gr Bas.”


 “Hey Total  Fishing. Afgelopen zondag wezen Bellyboten op een plasje. Samen met mijn vismaat 23 leuke snoeken gevangen op hybride jerks. Heerlijk zo op dat water. De mooiste vangst kwam aan het einde van de dag. Een prachtige vis greep vlak voor mijn flippers de small striker. Na een mooie dril kon hij even op de foto. De vis mat 101 cm en kon ongeschonden weer snel terug. Groeten Otto Brons esoxhunters.nl ”


 “Bram met een bak  van een snoek”

  “Goedendag, heb ik de visvangst dit jaar hernomen door te gaan vissen  in
Nederland (ik kom van België) en ik ben zojuist  beloond door deze mooie vis  te vangen
 (snoek van 105 cm). Ik hoop dat deze foto zijn plaats in uw galerij  zal
hebben. Deze rubriek heeft me enorm voor de visvangst geïnspireerd.
Bedankt en goede voortzetting. ”


 “Probeer met je kunstaas eens af te stappen van de gebruikelijke kleuren!!! Ze kennen allemaal al firetiger en perche en…..Groet Steven Mets ”


“Geachte redactie,
 Afgelopen zaterdag een mooie visdag beleefd met broer Eric op grootwater. In de ochtend vingen we totaal vier snoeken waarvan twee boven de magische metergrens (102 en 107cm). In de middag gebeurde niets meer totdat net na zonsondergang de Follow-Me van Manns (aan de hengel van Eric) toch nog een snoek wist te verleiden. Na een mooie dril kon de snoek van 106 cm nog net het laatste beetje daglicht aanschouwen.
 Met vriendelijke groet, Ronald Meeuwisse ”

Nominaties deze week voor de snoekbaars van Tim Koopman en de snoek van Ronald Meeuwisse. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -