Actuele vangstberichten tot 26 februari 2008

Actuele vangstberichten  tot dinsdag 26 februari 2008

Het weerbeeld gaat wild op en neer. Het ene moment zitten de terrasjes overvol en een dag later lijkt het wel weer een onstuimige herfstdag. Wat vrij constant blijft zijn de hoge temperaturen die de natuur al aardig in beweging brengen. Dit heeft zeker gevolgen voor het visgedrag later dit jaar.


De korstmossen zijn in deze tijd van het jaar zeer mooi voor wie het zien wil…Foto: Rob Kraaijeveld

Ook voor de sportvissers die in de periode april/mei naar het noorden willen is het zaak om hier rekening mee te houden omdat ook daar de omstandigheden ruim voorliggen op het gebruikelijke schema. In Zweden b.v. zijn er zelfs enkele grote meren die niet dichtgevroren zijn deze winter, zeer ongebruikelijk.


De natuur staat ondanks dat het nog februari is op springen kijk de knoppen van deze Magnolia…Foto: Rob Kraaijeveld


Zout door Arthur van Tienen
 
Net terug van een fantastische vakantie in Costa Rica (helaas niet gevist want dat had ik mijn vrouw belooft!)
Je kunt er trouwens heel erg goed op grote tarpon vissen in de mondingen en de rivieren die op zee uitkomen bij Tortuguera en op de oceanen(Stille oceaan en Caribische zee) op mooi bill fish als Zeilvis, Marlijn en Tonijn etc.
 Maar ja, nu weer over op ons “zoute” water
 
Bootvisserij
Geankerde visserij voor de kust matig met weinig tot matige vangsten van schar, het lijkt wel of ze weg zijn, moed erin houden, misschien komen ze weer terug
Wrakvisserij goed, met leuke aantallen kabeljauw en gul, de echt dikke mamma’s en pappa’s worden er niet echt gevangen, wel een paar van rond de 8 kilo maar nog niet echt dikke 20 ponders.

Oosterschelde matig tot slecht, beter is het om op de Grevelingen te vissen waar op een meter tot 2 meter vanaf de bodem mooie en kapitale wijtingen van zo rond en boven de 40 cm. worden gevangen  met als traktatie een dikke schol en een enkel tarbot. Westerschelde leuk met wat gul en wijting


Ook vanaf de grote sportvisschepen werden gullen gevangen.Deze werd gevangen op de Stella Bel varend vanuit  Maassluis.
 
Kantvisserij
Stekken vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle matig, mindere vangsten de laatste weken, wel wat lokale uitschieters van schar en wijting, gul, bot en scholenbaars als bijvangst
Europoortgebied matig op Waterweg na waar het barst van de kleine gul, teruggooien als het kan, het is de toekomst.

Papegaaienbek leuk met wijting, gul en wat bot.
Pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden matig, op de stranden gaan de botten zich zo langzamerhand weer wat beter laten vangen en wanneer de vorst wegblijft gaan we weer een paar goede maanden tegemoet.Tot volgende week. Arthur


 Volop kleine gul in de Waterweg
 
Witvis door Willem Stolk
Het was een fraai weekend met uitersten. Vooral op de Maas bleek het verschillend. Jaco Verhagen melde ons vangsten tussen de 15 en ruim 20 kilo –allemaal gevangen met de feeder op de Maas. Maar het kan ook anders, want bij Patrick bleek de vis niet echt los.

Patrick Princen aan de Maas
“Gisteren gevist op de maas nabij Ravenstein, met de feederhengel. Het stroomde pittig. Kort geen vis, alle vis moest vanaf 50 meter plus gehaald worden. Veel aanbeten van voorn en windes en een enkele platte. Vanwege de pittige stroming heb ik met een “extra heavy” hengel gevist, daarom niet dunner gevist dan 14/00 onderlijnen en korven van 80 gram met anker en/of 100 gram zonder anker.

De vissen waren niet echt los.
Veel missers van kleine vis. Na een uurtje kreeg ik toch regelmatig beet en wist zo 10 voorns/windes en twee platten te verschalken in drie uurtjes tijd. Casters waren het favoriete haakaas in combinatie met een rode kunstmade. Haakgrootte leek minder van belang Nr. 14 of 12 was goed. Toch leuk gevist!”Aldus een tevreden Patrick.

Grindgat aan de IJssel
Sjon en Sergio visten het afgelopen weekend op hetzelfde grindgat aan de IJssel, waar ze al eerder waren geweest de weken ervoor. De vangsten waren behoorlijk anders. Vorige week nog vangsten van bijna 20 kilo de man. Nu een kilo of 3 tot 4 van uitsluitend voorn. De vorst heeft kennelijk de vis toch weer naar diepere plekken laten zakken. Als aas maden en casters.  De diepte waarop we gevist hebben zo ‘n 9 meter. Het was ondanks het koude weer een mooie dag met veel bijzondere watervogels. Uiteraard weer gevist met de matchhengel”.

Waal barbelen
Frans Vogels is het gelukt:
“Dit weekend hebben we de eerste barbelen gevangen. Met de lengtes 60 en 72 cm een mooi begin” Zo te horen is hij in z’n sas…


Frank Schoeters ving deze giebel in ‘de kom van Oelegem’.

Roofvis door Piet Driessen
Midden en einde van de week wederom goede vangsten, en dan vooral wat de snoek betreft.
Ook wederom grote snoek, en opvallend dat er vele vissen laat in de middag werden gevangen. Ook iets wat we even moeten vermelden is dat ze vaak heel kort bij elkaar werden gevangen, en dan bedoel ik op 20 vierkante meter soms alle vangsten van de dag. Zo kon je uren en kilometers slepen en gebeurde er niets, en op een stek was het dan vaak raak met 3 a 6 mooie vissen. We mogen nog even op de snoek voordat het seizoen is gesloten, en dan gaan we nog een maandje op snoekbaars en baars.

Hoe was het met de snoekbaars dan? op veel plaatsen nog hard werken voor de snoekbaarzen maar viste je vrij ondiep op 1 a 4 meter kon je ze op veel plaatsen redelijk vangen, en dan ook vaak mooie vissen daarbij. Hier ook wederom kort bij elkaar vaak. Dus stekken kennis was weer van groot belang afgelopen week. Zoek niet te veel water op en dan komen de vangsten ook weer terug, je moet je water leren lezen en het hele jaar bevissen.

Baarzen ook wat meldingen van grote vissen, en wederom de havens of kort in de buurt daarvan waren de beste stekken. Ook opvallend dat diverse baarzen pas na 3 uur in de middag actief waren, en dan moet je er wel zijn natuurlijk. Als laatste melding opvallend veel vissen op opvallende kleuren, geel, oranje, rood en vooral weer paars. Het weekend word wat onstuimiger maar gewoon lekker gaan, maar denk aan de veiligheid op het water met de voorspelde wind, dit omdat het water op de meeste plaatsen nog tussen 5 en 8 graden is, succes.


Snoek deed het niet slecht afgelopen week


 “ De speciale Baron Marine plugjes deden het goed dit weekend..”


“Beste Totalfishing,
 Afgelopen zondag een dagje aan het vissen geweest op de nieuwkoopse plassen met als vangst 4 leuke snoekjes respectiefelijk 70cm, 85cm, 37cm & 62cm.
Met vriendelijke groetjes
Rinus Hertogh“


“Ondanks dat ik afgelopen week een beetje grieperig was toch wezen vissen. We hebben gevist in havens en daar zijn de snoeken nu ingetrokken.

Ook nu weer net als een aantal weken geleden: op het einde v.d. dag de meeste aanbeten. Samen met Hein 10 snoeken tussen de 65 en 94cm. Allemaal zeer dik met de nodige kilo´s. Het water is nog steeds steenkoud en het zal ook nog even gaan duren voordat ze beginnen met paaien. Afgelopen woensdag lag er nog wat ijs op de vijvers…“.


 ” ......Het was daarom ook niet makkelijk om ze te vangen. We moesten ze gewoon ´´losrammelen´´ met b.v. de Screaming devil. Stukken water wat we de hele dag al 6 a 7 keer af hadden gevist, kwamen ze tegen de avond pas los.

Ze liggen er gewoon, alleen moet je afwachten totdat ze het gaan doen. Ik had Hein al voorspeld dat we op het einde v.d. dag de meeste vissen zouden vangen, ook deze keer klopte dat dus weer. Vraag niet waarom, want het was de hele dag mooi lichtbewolkt en zacht weer. Vissen blijft vissen en roofvissen is volhouden ! Gr.  Eddy.


 “Beste Totalfishing.
 Hierbij een keer geen visfoto, maar wel een foto van een perfecte en super mooie visstek (De Drie Molens). Met vriendelijke groetjes
Rinus Hertogh”


“Erwin met een mooie winter-schubkarper”


 “Piet ving deze snoek tussen de snoekbaarzen uit”


 “Jack met een zware vis zoals hij er al talloze heeft gevangen”


“Hans “de meteropnemer” met een 106 cm beauty…”


 “….Het schijnt wel erfelijk te zijn want zoon Tim pakte deze schoonheid van 111 cm…”


 ”…Werkelijk puntgaaf!”


“Zaterdag 16-02-08 was ik te gast bij Dennis. Als doel om voornamelijk werpend vis te gaan vangen. Dit resulteerde al vrij snel in een vis voor Dennis en een voor mij wat al een goed resultaat was na een zeer koude nacht. Na wat bb-motorproblemen die naderhand kwamen door een losse benzineslang in de tank waren we aardig op de kant afgedreven.

Toen de motor weer tijdelijk aan de praat kregen besloten we even naar 2 uitgelegde markertjes te trollen waar we 2 volgers hadden gekregen. Ik zag wat mooie signalen op de dieptemeter toen kort daarop mijn aas ineens “vast” liep. Het resultaat was een moddervette winterdame van 120cm.

Ik had hem gevangen op een Mann’s manhadden shad, met spinnerbaitmontage op en een 80 a 100grams loodkop erop. Ik geloof dat ik deze shad heb gekocht op me allereerste visma bezoek een jaar of 7 a 8 geleden. Wel grappig dat mijn eerste vis op die shad meteen deze bak opleverde.  mvg Jan-Willem”


 “Deze fraaie plaat werd ingezonden door Hans Passies”


 “Hallo,
hier een snoek van een meter en een snoekbaars van 90 cm….”


 “…..Beiden gevangen op een dode voorn op de grond aangeboden.
kunstaas liet het volledig afweten.
groeten Nick“


 “Mooie haringvlietsnoekbaars van Rob ”


“Vorige week op het Haringvliet gevist. Ik denk als je het slechtste visweer moet verzinnen,  alles voorhanden was.Oostenwind en fel dalende temp,helder en zonnig… Weersvoorspelling  3 tot 4bf Oostenwind.Op het Haringvliet denk ik dat het naar de middag zeker naar 5bf ging.En dat recht uit het Oosten…..”


 
 “....Na 6 vissen en een steeds toenemende wind zijn we maar gestopt. Groeten Marc en Luc


 “Geachte Totalfishing
Hierbij twee fotos van Jaap en Raul van een geslaagde snoekbaars sessie Deze vissen zijn beiden gevangen aan de fishbelly  hawgshad ( rainbow trout).....”


“…..Er werden totaal ruim 40 snoekbaarzen gevangen waarvan maar 4 onder de maat, Vriendlijke groet”


 “Beste Totalfishing,Afgelopen zaterdag snoekbaars proberen te belagen…6 vissen gevangen waarvan twee mooie exemplaren, repectievelijk 86 en 82cm…”


 “…Allemaal met een bruin witte shad…Groetjes, Peter, Pascal, Jan en Dave”


 “Hier een paar foto’s van een dag die we niet zo snel meer zullen vergeten
Vandaag op een mooi watertje geweest met prachtig weer en niet al te veel wind
De vangsten waren geweldig 2 vissen van respectievelijk 86 en 84,5 cm
11 vissen 70+.....”

  “…..21 vissen tussen 45 en 65 cm, 3 onder de maat
Met regelmaat stonden wij beiden tegelijk met  kromme hengels en met dit formaat vis, je weet echt niet wat je overkomt. Groeten Arie van de Camp“


 “Maandag 18 februari 2008 zal een bijzondere dag worden. In de ochtend hadden we een paar mooie aanbeten en kwamen er wat vissen naar de oppervlakte. Daarna viel het helemaal stil en was de actie totaal verdwenen. Over het spiegelgladde water zag ik in de verte beweging van een groepje vogels.

Ze waren alleen roze van kleur en ik vertelde mij vismaat dat dit wel eens Flamingo’s konden zijn. Na enige twijfel kwamen we in de buurt en inderdaad een groepje van 15 of 20 van deze verdwaalde snuiters zaten lekker op het Volkerrak! Een vreemde gewaarwording in dat Hollands Landschap.

In de middag kwamen we op een nieuwe stek daar was het snel raak. De steunhengel boog iets door en bleef in deze positie staan. Even wachten en hangen! Een vis van 82,5 cm sloot deze schitterde dag af en zwemt weer waar hij hoort te zijn! Groeten, Erik Stobbe, visvinder.nl  “


“Veel watervogels op de vaarten in Flevoland. Foto: Martin Brouwer”


 “Deze keer sluiten we de vangstberichten op een speciale manier af, waarbij we onze medewerker Piet Driessen eens in het zonnetje willen zetten.

Piet was vanaf de eerste dag nauw betrokken bij Total Fishing. In de 8 jaar dat we nu on line zijn heeft hij altijd zeer loyaal en inventief meegedacht en gewerkt en vele lezers hebben genoten van zijn schitterende fotografie en praktische artikelen…...”


”.....Maar ook op sportvisgebied is Piet een kanjer! We kennen niemand die zich zo behulpzaam en gastvrij naar andere sportvissers opstelt en hun belangeloos voorziet van een objectief en waardevol advies, zonder enige commercieel belang…..”


”.......Er zijn weinig mensen die binnen de hengelsport zoveel echte vrienden hebben en die zo kunnen genieten van een gezamenlijke visdag. Daarnaast is hij ook nog eens een zeer begenadigd riviervisser die je niks meer wijs maakt en je precies kan vertellen waarmee en waar je het beste je geluk kan beproeven. Hij weet als geen ander talloze sportvissers, via dikwijls  prachtige foto’s in het zonnetje te zetten, waarbij zijn eigen vangsten vaak zeer bescheiden, naar de achtergrond verdwijnen…..”


”.....Dat hij weet waar hij over praat en schrijft, bewees hij afgelopen zaterdag maar weer eens door iedereen al werpend met kleine shads, visles te geven en een schitterende serie snoekbaarzen te verschalken op een stek die voordien, zonder enig resultaat,  al meerdere malen trollend was afgevist. Anderen hebben de praatjes, Piet maakt de plaatjes! ...”


”.....We hebben uit deze reeks topvissen van afgelopen zaterdag,  een aantal mooie platen van verschillende vissen uitgezocht, als een gebaar van respect naar Piet toe en hopen dat we nog lang van zijn activiteiten binnen de hengelsport mogen genieten!”

Nominaties deze week voor de karper van Erwin, de mooie snoeken van Tim en Jan Willem en de prachtige snoekbaars van Eric Stobbe.  Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -