Actuele vangstberichten tot 2 januari 2008

Actuele vangstberichten tot 2 januari  2008

Voor iedereen, alle sportvissers en lezers van Total Fishing en hun dierbaren een geweldig 2008 toegewenst! We zitten midden in hartje winter op dit moment. De vorst leek 2 weken geleden hard bezig om alles dicht te laten vriezen maar op het moment dat we er een beetje aan begonnen te wennen viel de dooi al weer in.

Nu lijkt het vriezende weer zich voorlopig weer te handhaven. Samen met de Oostenwind is het vissen nu een koude liefhebberij. Maar alles heeft zijn charmes, ook de winter.


De rijp zorgde voor de mooiste winterprenten


Rob Kraaijeveld spotte dit Goudhaantje in zijn tuin


Zout door Arthur van Tienen
 
Allereerst mijn beste wensen voor 2008 en veel vis en gezondheid!
Even een opsomming van wat er de afgelopen weken zoal gevangen is aan en op het zoute water.

De laatste zaterdag voor de kerst stonden er nog een paar belangrijke Topcompetitie wedstrijden op het programma voor de Dames en de Junioren A en dit werd een belangrijke dag immers na deze dag zou er worden beslist wie er in de W.K.Ploeg Junioren en de W.K.ploeg Dames zou komen.

Er werd gevist in het Europoortgebied en op dat (en dit!) ogenblik zit het daar barstensvol vis en waren de vooruitzichten prima. De nacht voorafgaande aan deze wedstrijden vroor het het hardst en aan het begin om 09.00 stond menigeen met verkleumde handen aan de hengel.

Maarja, het ging wel ergens om dus al gauw werden de lijnen richting water geworpen en al gauw werden de eerste vissen geland, zo zou het de hele dag doorgaan en bij de Dames was Ilonka Rijnberg van ’t Scharretje gewoon niet te verslaan en viste een totaal van 4 punten bij elkaar( 4 maal een  1 vissen is toch wel een unicum) zij gaat samen met Linda v/d Velde van de Oosterschelde vissers, Susan Stuijts, Wilma van Eekeren en Miranda Willemse allen van de Edelkarper het nieuwe W.K. team vormen.

Bij de junioren was Edwin van Tienen van de Eurovissers in zijn thuiswater erg op dreef won beide wedstrijden met overmacht en gaat samen met Rico ‘t Mannetje van de Zeenaald, Maiko Jongenelen van de Slufter, Arjan van Moort en Patrick van Sas beiden van de Makreel het nieuwe W.K. Team Junioren vormen.
 
Op dezelfde zaterdag was de laatste grote strandwedstrijd van 2007 gepland bij Ter Heijde en dik 200 deelnemers stonden zaterdagmorgen de 22e december om 10.0 gereed om wedstrijd te gaan beginnen. Mooi weer, wel wat koud in het begin, en zeer veel vis kenmerkte deze goed georganiseerde wedstrijd die werd gewonnen door Rob Joosse met 18 vissen en een totale lengte van 371 cm. Tweede werd Jan Groenewegen en derde werd Brian v/d Ploeg. Bij de korpsen ging het kersverse team van Hengelhuis Maassluis bestaande uit Jim Sonnenschein, Bert Heukels, Jan Groenewegen ,Ed van Zanten en Ronald van Os met de eer strijken, gevolgd door het Team versland en het bekende Spro team .
 
Kantvisserij algemeen  is zeer goed en werkelijk overal kan je vis vangen, natuurlijk zijn de al zo vaak genoemde stekken favoriet en ook het meest bezocht. Laten we maar beginnen op het laatste stukje Nederland voor België, Zeeuws Vlaanderen waar op de stranden van Cadzand redelijk tot zeer goed wijting wordt gevangen en waar mooie schar ook tot de vangsten behoort, ’s avonds de beste kansen, aan de overkant vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle op alle bekende stekken goede visserij, ook hier scoren de avonden het beste terwijl er ook overdag best wel een visje te vangen is.
 
Banjaard aan de zuidelijke kant van de Oosterscheldedam redelijk, vanaf de stranden van Neeltje Jans ook goede visserij. Westenschouwen en Renesse scoren minder doch ook wel leuke visserij in de avond, overdag beduidend minder.
 
Europoortgebied gewoon goed, Amazone, Papegaaienbek, Hartelkanaal, Dintelhaven en Calandkanaal dik in de vis, wel veel ondermaats spul, toch lopen er mooi maatse vissen doorheen. Waterweg ook aardig, iets minder gul dan de vorige maand maar toch enorm leuke visserij, bezoek overdag de diepe stekken terwijl de ondiepe stekken na de Stormvloedkering aan de Rozenburg zijde in de avond beter scoren.

Pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden geliefde stekken voor schar, wijting en gul. Er zit op het ogenblik enorm veel ondermaatse gul aan de stranden en pieren, zet deze zoveel mogelijk terug het is de toekomst. Stranden vanaf Hoek van Holland tot aan Den Helder, bot , meun, wijting en kleine gul, avonden scoren het beste.


Hengelhuis Maassluis Team
 
Bootvisserij
 
Wrak visserij uitstekend, er lopen mooie gullen tussen de normaal te vangen gewichten van zo’n 6 pond, geen extreem grote kabeljauwen nog, februari moet die brengen hoop ik.
Ankervisserij matig, de vorst heeft toch wel enige impact gehad want de vangsten zijn beduidend teruggelopen, het is niet zo datje geen vis meer vangt maar de grote scharvangsten zijn wel over voor dit ogenblik. Grevelingen matig, mooie wijtingen maar geen grote aantallen. Oosterschelde ook wat teruggevallen maar nog leuke aantallen vis te vangen. Tot volgende week, Arthur

 
Roofvis door Piet Driessen
We staan weer aan het begin van een nieuw jaar met evenzoveel nieuwe kansen. De meeste vis afgelopen jaar werd gevangen door die vissers die zich concentreerde op slechts één of twee wateren en niet achter de waan van de dag aanvlogen.

Dat waren de meest succesvolste rapporteurs van alle vangstmeldingen die we binnen kregen. Afgelopen 2 weken veel variatie in het weer en waterstanden en ook dat betekent steeds weer aanpassen aan de omstandigheden. Veel water was dichtgevroren, de rivieren stonde erg hoog met zeer bruin water als gevolg (niet slecht voor met name de groet snoekbaars trouwens) en vis die steeds passiever leek te worden.

Daarna een korte maar hevige opleving tijdens de dooi die enkele dagen intrad. Op dit moment neemt het koude weer weer toe en de vangsten worden op de meeste plaatsen behoorlijk moeizaam. Als het weer zich enigszins stabiliseert moet ook dat weer goedkomen. Ik wens u allen een gelukkig en gezond 2008 toe! 


Mooie baars voor Nico


 “ Tom Brinks wist deze schitterende baars te vangen”


 “ Hoi mannen van TotalFishing,
 Vanmorgen in de haven geweest…van 9.00 tot 10.00 uur ging het prima,
op de dropshot-bloodworm gingen er 16 baarzen voor de bijl….”


”.......Het was wel lekker en vooral mooi visweer, mijn topoog bevroor steeds en dan die witte rijp op de steigers…fantastisch! Groet, Vincent, Lelystad.“


 “Een mooie baars van 49.5 voor mijn schoonvader,  die de shad helemaal naar binnen
gewerkt heeft. Gr. Wout”


Het was afgelopen week hét moment om mooie winterfoto’s te maken!


 “Vandaag nog een lekker dagje weggeweest met de Blue Whale. Fantastische visserij. Véél gul en een enkele zeebaars.”


“Op 16 december jl was onze laatste tocht van de Sportvisclub van De Nederlandsche Bank. Met 20 vissers waren we te gast bij Jan Landman op de Leja. Op de Grevelingen en een Oostenwind was de gevoelstemperatuur duidelijk onder het vriespunt.Na ruim 20 minuten varen waren we op onze visplaats aangekomen. In onze kielzog lag ook de Ms Theo en diverse kleine bootjes.Gelijk werd er gevangen. Veel kleine steenbolk en later wijting die toch rond de 30 cm was met een uitschieter richting de 40 cm.

Zelf besloot ik met een karperstok en 4/100 gevlochten lijn te gaan vissen met een 50 grams loodje.Op 34 mtr diepte gaf dit een geweldige actie, ook bij de bolkjes en wijtingen. Je moest wel actief vissen, soms pakte je de vissen een halve meter boven de grond.

Op een moment boog de hengel geheel door en veerde de top weer terug om dit vervolgens te herhalen.Na met beleid de haak te hebben gezet bleek dat het geen wijting of bolk was.Na rustig te hebben binnengedraaid had Jan Landman inmiddels het schepnet gereed en werd een prachtige schol van 51 cm geland. Later op de middag werd er door collegae vissers nog een schol van 32 cm en een pollak van ruim 45 cm geland.
Kortom een prachtige visdag op een gure winterdag.
 Rob Ruizendaal”


 “Hallo Redactie,
Normaal ga ik altijd op snoek vissen in de winter, nu een keer met mijn
broer op karper iets wat ik dus echt nooit doe!....“


 “…..Om een lang verhaal kort te houden, het was steen koud ,weinig aanbeten maar ik ving wel m’n recordvis.
Met vriendelijke groeten, Sjak Boxmeer.”


 “Deze vis kwam van een kleine plas, niet echt diep, en had alle ruimte en gebruikte die ook. Pas vlak bij de kant had ik door wat er aan de haak van de tandemspinner zat: een graskarper van 85 cm die ik in de staart had gehaakt en die tot de landing met beide handen, ik stond met lieslaarzen in het water, bleef zitten. Echt, dit was een superdril en ik wist niet eens dat er in dat deel van de polder graskarper had. Gr. Jan Eggers”


 “Han liep tijdens het baarsvissen tegen deze zeelt aan die de shad vol in de bek pakte”


 ”Jean Francois Helias stuurde ons een plaat met nieuwjaarsgroeten uit het verre warme Oosten, Thailand in dit geval”


“Volgens de maker van deze foto, Ilko was het net een schilderij van Anton Pieck waarin je je bewoog”


 “Het verticalen was de afgelopen tijd een koude bedoening. Er moest vaak behoorlijk gewerkt worden…..”


“…Voor een paar vissen, terwijl dat enkele weken geleden nog op veel plaatsen supergoed was”


 Beste Tf.
Na weer weken van hard werken voor een paar mooie vissen weer eens een mooie uitschieter .Gevangen op de culprit salt en pepper die zijn werk weer deed . Mvg John Kuijntjes Ottoland


 “Martine profiteerde van de korte dooiperiode en ving o.a. deze mooie poldersnoekbaars”


 “Marijn met een werkelijke  puntgave vis ”


 “De kerstdagen zitten er gelukkig weer op.
 Vanmiddag even naar mijn thuiswater geweest om al dat eten te laten bezinken.
 Deze mooie gave glasoog van 91 cm zag wel wat in een Little Ernie… ”


Met de zelfontspanner even 2 foto’s gemaakt.
 Groeten Frank“


 “Hallo Totalfishingredactie,
Heb nog wat dikke kleppers kunnen vangen op de rivier.
Heb was ijskoud maar gelukkig waren de grotere vissen echt los.
Gr Nick Sillis ”


 “Berend maakte dit stilleven langs de boorden van de Lek”


 “Het zijn nog geen grote snoeken,maar alles wat we vangen is aan  onze kleine rode S.D ratelaar! gr.Martin ”


 “Hey Totalfishing,
Ik ben deze week 4 dagen bij Allard geweest, in Huizen. De snoek was echt behoorlijk los op sommige momenten! Ook was het goed te merken dat er vaak meerdere snoeken op 1 plek lagen. Voornamelijk opgestapeld. Ze pakten het kunstaas vaak vol overgave. Mvg Hugo ”


 “Beste TF
 Hier bij een mooie snoek van 97cm gevangen in de polder
 Gr Jeremy Iseger”


“Prachtige poldersnoek op de favoriete shad van Eddy te Mebel”


 Bjorn kiest ook vaak zijn moment….“


 “…Met als resultaat deze mooi getekende vis”


“Na een paar dagen doorbijten ving Erwin toch nog deze mooie snoek ”


 “Deze dame viel voor de Aruku 85”


” Hallo Totalfishing
 Hierby een foto van een snoek van 107cm gevangen op dood aas.
Als aas heb ik hors makreel gebruikt,die ik afgelopen zomer tydens het makreel vissen
op de Noordzee heb gevangen. Groeten Mark Velthuis.“


“Deze mooie snoek van 101cm wist ik te strikken met een halve makreel, statisch gevist. De enigste vis van 4 dagen stug doodazen op verschillende putten in Nederland. Een mooie beloning al zeg ik het zelf!
 Beste wensen voor het komende jaar! Met vriendelijke groeten,
Thijs van der Sanden”


 “Geachte T.F.
Hierbij een foto van een mooie grote snoek welke ik afgelopen week (toen het bijna donker was) heb gevangen. Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma.”


“Een mooie dikke vis op dood aas. Gr. René Trommel”


 “Beste Tf,
 Vandaag wezen snoeken heel wat gevangen, waaronder deze mooie snoek!
Alles op zelf gemaakt kunstaas . M.v.g  Gertjan ”


 “Prachtige snoek mijn kerstcadeautje was al binnen….”


“....Hier is te zien hoe sterk de vis was. Wesley van Toledo”


 “Zaterdag met Hein vanaf de oever in kleine Achterhoekse beekjes gevist. Zoals al verwacht tijdens het schrale koude weer uit het oosten maar 1 enkele aanbeet gehad. Zoals wel vaker gebeurd houden de ´´kleintjes´´ dan de bek dicht en vang je slechts af en toe een grote snoek.

In dit geval was Hein de gelukkige met een dikke snoek van 106cm. Dit alles uit een beekje waar we normaal gesproken veel snoeken vangen tot ongeveer 90cm. Deze keer hielden alle kleinere vissen hun bek dicht. 1 ding is zeker; Achterhoekse beken zijn zeer weersgevoelig en als ze niet willen, helpt zelfs het beste- of duurste kunstaas ook niet !Gr.  Eddy. ”


 “Beste Totalfishing,
 Gisteren weer een heerlijke visdag beleefd! Na een aantal visloze kilometers trollend aangekomen op de ons al bekende hotspot: 4 snoeken op een metertje of vijftig, waarvan de eerste toch wel de grootste (en dikste!) was. En weer allemaal aan dat ene blauwe plugje, nauwelijks vier cm groot. Volgens mijn vismaat Gerard Schols ‘onverklaarbaar’.... We lachen er samen hartelijk om in ieder geval. De dame op de foto was 1.12 meter, en zonder twijfel de dikste die ik tot nog toe heb mogen vangen.
Vriendelijke groet, Geert Fiolet. ”

´ “Snoek van 1m12 gevangen op een sardine afgelopen vrijdag, toen het flink koud was.Gr. Chris“

Nominatie deze week uiteraard voor de prachtige snoeken van Wesley, Geert en Chris en de snoekbaarzen van Frank en Nick.  Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -