Actuele vangstberichten tot 18 september 2007

Actuele vangstberichten van 11 tot en met maandag 17 september 2007

Over 3 dagen begint officieel de herfst maar alles in de natuur wijst er op dat we  er al midden in zitten. Op het grote water zie je al weer enorme groepen meerkoeten verschijnen die zich daar voor de komende winter verzamelen. Onder water loopt het bijna altijd synchroon en zoekt de witvis elkaar op en daarachteraan volgen de rovers. Hetzelfde beeld op het “zoute”, zie het verhaal van Arthur. Het grote voordeel van dit jaar is dat de planten weinig geleden hebben van de koele en natte zomer en alles nog wel lang groen zal blijven


Deze aalscholver werd door Piet Driessen gefotografeerd juist voordat hij de landing inzet

Zout door Arthur van Tienen
Kantvisserij

 
Wat een prachtig weekend hebben we achter de rug, zowel qua visserij als het mooie weer.
Visserij aan de kust is zeer interessant geweest afgelopen week, volop wintervis mengt zich al met de nog aanwezige zomervis en dat is altijd een interessant gegeven.

Afgelopen zaterdag werd de zeer goed georganiseerde strandwedstrijd van HSV Westkapelle vervist op de stranden oostelijk van Westkapelle en met bijna 200 deelnemers (sters)  , prachtig weer en mooie vangsten was het een waar genoegen aan deze wedstrijd deel te nemen. Het enige nadeel van deze stranden zijn de beruchte “slechte”stukken waar je wanneer je op de bodem vist bijna na iedere worp vastloopt in de kleiranden en voor sommigen was dit een echt drama, beet zien aan je hengel, indraaien en de vis voelen en dan vastlopen in de kleirand, waardeloos en menig een heeft zich zaterdag moeten verbijten door deze omstandigheden. Gelukkig mocht je ook met de dobber vissen en een waar feest van geep, fint en zeebaars werden er op deze manier verschalkt en soms werden er tarbotjes op deze manier gevangen, zo jaagde de vis op het zeer veel aanwezige speldaas zoals zeebliek en zandspiering.

Tussen de zomervis door zoals eerder gemelde vissoorten werden er op de bodem ook de nodige steenbolken, wijtingen en gulletjes gevangen en zelfs een mul. Dus verscheidenheid zat. Individueel werd Kees Westdorp winnaar en bij de korpsen ging de overwinning naar het Shakespeare / Zeehengelsport team, proficiat met deze klinkende overwinning!

De rest van de ondiepe stranden enkel s’avonds interessant en ik denk, gezien de aanwezigheid van zeer veel steenbolk en wijting, dat er op  de avonden binnen niet al te korte tijd  deze vissoorten op de ondiepe stranden te vangen zijn

Hoe anders is het in het Calandkanaal wat barst van de kleine vis als wijting en steenbolk en die zijn juist in dit diepe water het best overdag te vangen, de vangsten worden als het donker wordt aanmerkelijk slechter en de vis die je dan vangt zit vaak op 30 meter uit de kant.Ook dan kans op wat tong en bot en een enkele paling

Waterweg onveranderd goed met mooie aantallen gulletjes en andere rondvis in de diepe stukken evenals vanaf de Pier van Hoek van Holland aan de  Waterwegkant. Zeebaars visserij in het Europoort gebied matig, Stenen Glooiing in de avond en nacht het beste, mooie baarzen worden hier gevangen.
Het W.K team Jeugd gaat deze week strijden voor het Wereldkampioenschap te La Benne in Frankrijk, resultaten te volgen via de website van Sportvisserij Nederland onder het tabje wedstrijden en dan de blauwe bal rechts van Zoutwater aanklikken.
 
 
Bootvisserij
 Zoals gezegd is de Noordzee vergeven van de kleine vis en afgelopen zondag hebben we met de EFSA bij de Indus Noord boei gevist en daar was het werkelijk bal, veel ondermaatse vis als steenbolk, wijting kwam er boven en tussen dit klein gespuis toch ook al fraaie wijtingen en maatse scharren, wat bot en een enkele gul. Dit belooft wat voor de Voorselectie N.K Boot op 7 oktober!!

Meerkerk gebied nog matig, wrakken ook al bevolkt met hele volksstammen steenbolk en ondermaatse wijting. Makreelvisserij aflopend  maar toch nog wel een maaltje te vangen.
Oosterschelde matig tot slecht, veel kleine vis, Grevelingen matig nog niet echt denderend.
Volgende week even een rustig weekend en misschien wat proberen op de zeebaars.
 Groet en tot volgende week, Arthur


 Mooie tarbot vanaf het strand afgelopen zaterdag  bij Westkapelle   

 Witvis door Willem Stolk

We hebben een fraai weekend achter de rug, maar de vangsten vielen enigszins tegen. Op de Amer werd afgelopen zondag een wedstrijd gevist, waar bijna alleen maar baarsjes werden gevangen. Een van de deelnemers gaf de schuld aan de helderheid van het water. Maar plaatselijk was het weer erg goed; In Lith bijvoorbeeld. Hier ving Heinz Peter ruim 40 kilo brasem aan de feeder. Maar zijn maat ving er slechts drie!

Martien Optendrees
“Zaterdag alweer de 1e najaarscompetitie vervist in de Zijtak van het Twente
kanaal. 24 zeer gemotiveerde mannen  hadden er zin aan. Nu, dit viel tegen, het was zeer mager. 12 kg in totaal. Dus veel nullen. Joop ter Weel vakwinnaar met 3520 gram (2 brasems), en Henk Homan vakwinnaar met 1300 gram.

IJssel
“Vandaag wederom op de ijssel gevist. Omstandigheden waren op zich prima met een lekker zonnetje en aangename temperatuur. Ook de vangsten waren aangenaam. Naast een Winde van 50cm en een brasem, wederom 2 barbelen gevangen. De eerste was net een halve meter en de tweede trok bijna mijn hengel uit de steun, gelukkig uiteindelijk wel kunnen landen en meten: 76 cm”. Aldus een tevreden Nico Breevaart.

Overigens werd er ook op de Waal weer aardig barbeel gevangen. Leo van Eldik, zoon Lennart en neef Maarten Louter vingen twee 70+-ers. Zie de fraaie foto van een jonge barbeelvisser… Die zal zo’n vangst niet snel vergeten, want een 70tiger trekt er flink aan…
 
Wederom een fraaie 70-tiger gevangen aan de Waal.

Roofvis door Piet Driessen

Het was afgelopen week redelijk weer om langs het water te vertoeven, en nu de vraag natuurlijk of de roofvissen dan ook actief waren.

Laten we met ESOX beginnen of te wel de snoek. Over het algemeen matige tot slechte vangstberichten hierover. De ene keer kregen we te horen dat ze alleen het aas nazwommen, en de andere keer dat ze zich geregeld wisten te lossen deze rovers. De aanbeten waren vaak net tussen 2 haken in of net achter in de staart van de shad waar geen haak zat. Dus nu de vraag wie was het slimste?

Al met al dus moeizaam al zaten er nog enkele mooie exemplaren tussen die dus net wat feller waren. Wederom het grote kunstaas dat de voorkeur bepaalde bij deze vissen, en groen en wit scoorde nog wat rovers afgelopen week.

Snoekbaars redelijke vangsten, maar duidelijk voor diegene die tot 2 a 3 meter diepte visten wederom de grootste vissen. Veel meldingen van grote snoekbaarzen op ondiep water, dus even onthouden nog. Langwerpige pluggen en slanke shads waren goed, en vooral de kleur groen, wit en oranje werden gretig tussen de kaken genomen.

Baars word ook al weer wat groter wat de maten betreft, en ze zijn niet bang voor een grote hap momenteel als we zo de vangstmeldingen binnenkrijgen. Wel al duidelijk wat meer meldingen van baarzen tussen 4 en 6 meter diepte en dan ook vooral de grote vissen. Keuze van aas heel uitgebreid nu, dus eigenlijk geen peil op te trekken. Rood en oranje in het kunstaas verwerkt blijft wel duidelijk de voorkeur houden bij de baarzen.

Winde en Roofblei ook mooi wat meldingen. Afgelopen week waren ze vaak kort tegen de bodem te vangen, en zo zie je maar weer dat je op deze rovers veel uit de kast moet halen om ze te vangen. Bladpilkers lieten de kaken van deze rovers ook geregeld sluiten.

Het weer word wat onstuimiger en daar houden de vissen en de echte roofvissers ook van. Dus blijf lekker gaan als je de tijd er voor hebt. De tijd word toch al wat kostbaarder nu de dagen duidelijk korter aan het worden zijn, dus geniet er nu nog van.


Overtuigende aanbeet

 
 “Zondag weer de Waal op geweest,niet echt heel veel gevangen maar de bijvangst van deze barbeel maakte de dag toch nog goed. 70 cm. en op een gele shad gevangen.
grt, Arno“


 “Van de week nog een keer op de zeelt wezen vissen om het zeeltseizoen
goed af te sluiten.Door de wat hogere water stand dan normaal in
september waren er maar een aantal aanbeten waardoor de vangst op de
zeelten zeer moeizaam verlopen is.Toch wist ik nog een knappe zeelt van
53cm te vangen en was dit een mooie vis om het zeeltseizoen te
beëindigen.Vandaag ga ik mijn roofvis hengels en spullen weer optuigen
en begint vanaf 15 september mijn snoekseizoen weer.Ik hoop dat we
elkaar weer regelmatig kunnen berichten van de mooie rovers die onze
zoetwaterlandje rijk is. Groet Sjak.”


 “Volkmar werd er al bijna uitgevist door zijn charmante vriendin”


 ” Helaas liet de brasem het afweten, ach wie klaagt er als je zulke voorns vangt.
 Mark Groenland, s-Hertogenbosch“


 “Beste Total fishing
Samen met mijn broer een ochtendje even vissen. Er stond nogal wat wind, dus
besloten wij het maar weer eens te proberen in het oude zwembad van Sassenheim. Lekker relaxed vissen veel kleine vis gevangen totdat mijn broer ineens een hele mooie aanbeet kreeg. aan zijn vaste stok met elastiek (gelukkig) en 12/100 onderlijn met een haakje maatje 16 met 2 maden.
Eerst dacht ik aan een mooie giebel , maar daar was die toch wel een beetje te groot voor.
en ik kom maar tot 32 schubben, dus wat is het nou?
Helaas ben ik vergeten een goede foto te maken van zijn rugvin. De vanger is Peter Slats. Mvg  Jacques Slats”


 “Hoi Tf,   
We hadden van het weekend weer een leuke nacht waarbij we 4 karpers vingen…”


 “….En een hele grote brasem. gr.Karpingwestland


“Mijn schoonvader (Dirk) is net begonnen met vissen.Had hem een paar keer meegenomen en zag dat ik karper ving.Samen een karperstok voor hem gekocht.Hem meegenomen naar 1 van mijn favoriete wateren.Normaal op dit water mag je van geluk spreken als je 1 vis vangt zit zeer veel grote vis op. Na zijn hengel ingegooid te hebben binnen 5 minuten een run.Helaas deze schoot los.Opnieuw ingegooid voor hem en binnen 30 seconden al een nieuwe run.Daar ving hij dan zijn eerste karper direct 27pond.Daarna nog 1 van 27pond maar helaas de camera deed het niet meer dus alleen op de telefooncamera een foto kunnen maken.Heb daarna zijn goedkope boillies er maar aangedaan wat me toch nog een vis van 24 pond opleverde.Duur hoeft dus niet altijd goed te zijn. groetjes Dennis”


“Piet Driessen fotografeerde deze 100 jaar oude brug in de Mohnesee. Een stek waar de “Jagers op groot wild” de kriebels van krijgen”


 “Kunt u mij vertellen wat voor visje dit is?  Gevangen op de oosterschelde
Bij voorbaat hartelijk dank . Ad van As
N.v.d.r.
Mooie vis, dit is een Goudbrasem ( Sparus Aurata) komt niet al te vaak in ons land voor, niet te verwarren met de Bandzeebrasem die vaker voorkomen en algemeen goed zijn geworden . Arthur van Tienen”


” Hoi, TF
 Lekker gevist afgelopen zaterdag, zomaar weer is 5 Zeebaarsen verleid met kunstaas.
Na de nodige visbeurten zonder of slechts 1 of 2 , toch weer een mooie uitschieter er bij.
Groetjes, Harry van Gaans.  Den Helder.“


 ” Beste Totalfishing,
 Bijgaand een foto welke gemaakt is van mij met mijn gevangen zeebaars van 10 pond. Gevist met zachte krab aan de blokkendam
Mv gr, Maurice van der Houwen


“Hierbij enkele mooie platen van afgelopen weekend. We hadden die dag verschillende mooie zeebaarzen. Beste kunstaas een Salt&Pepper shadje en een slanke verchroomde pilker en…”


 “…. O.a. dikke gul gevangen rond een wrak aan een zeebaars pilkertje.”


  “We zijn een week wezen vissen in DENEMARKEN  , MIDDELFART
mooie grote schollen en scharren gevangen… „

  “….Ook grote gullen van 80 +  gevangen , het was gewoon weer een super visweek
gr : Peter van den Oever“


 “Ochtendnevel op de Waal vastgelegd door Martin ”


 “Het kan nog net: ‘s avonds na het eten nog een uurtje wat gooien in een nabijgelegen watertje. Met een spinnerbait tussen de planten valt er altijd wel een snoekje of een baars te verleiden…Groet Wilfred van Nunen ”


 “Aan de ingang van de plas in het donkere water liggen ze allemaal bij elkaar, een hele bende rovers! Ieder pasage levert 1 of 2 prachtige baarzen op.
26 stuks hebben we er in de boot gehad. Snoek wilde niet bijten vandaag.
Prachtige dag weer op het water samen, met Huguette. Groeten Pol.”


“Zeer mooie getekende baars voor Bjorn”


 “Verschillende dagen de afgelopen weken gaan vissen met wisselend resultaat.  Veel snoekbaars, weinig snoek.  Grootste snoekbaarzen zaten ondiep op zo’n 2 meter. Bijgaand zulke ondiep liggende snoekbaars van 77 cm gevangen door ons vader. Gegroet, Frank”


“Chris pakte deze snoekbaars op een dode aasvis ”


“Afgelopen dinsdag een behoorlijk aantal snoekbaarzen gevangen samen met m’n vismaat Sander Paans, al verticalend vingen we ongeveer 40 snoekbaarzen waaronder vissen van 70, 73, 74, 76, 79 en 80 cm. Aanbeten waren vaak keihard en favoriet waren de nieuwe Nitrosoft Spring 105 shads van Illex en donkere Culpritshads. vriendelijke groet, Danny Klootwijk, Ridderkerk ”


Een prachtige vis met dood aas”


 “Vorige week ‘n paar late uurtjes werpend achter de rivierrovers aangegaan. Bijgevoegd een leuk sfeerplaatje van de betreffende avondje. Groeten Bard“


 “Beste redactie,
We zijn net terug van een prachtige visvakantie in Ierland. Geboekt bij P&S visreizen.We hebben een uitgebreid verslag gemaakt over onze reis….”

   “….Prachtig water….


 “…Ierse snoek op z’n best….”

  ”………..Sterke Ierse vissen….


 “   ….Vangend kunstaas in Ierland…Groetjes Peter Deflem.
 Een uitgebreid verslag kunt u hier lezen: 
http://users.skynet.be/petersfishingpage/


 “Beste Total fishing,
Een enerverend dagje trollen met o.a. deze vis
Met vriendelijke groeten Sander Land en Jair Wiegersma.”


 “Een mooie snoek uit de polder. De goeie tijd begint aan te breken in de polder dus dat word veel vissen. Gr Eesley van Toledo ”

  “Beste TF!
 Vrijdagochtend wederom weer achter vriend Esox aan geweest… hier even een paar mooie plaatjes die ik niet alleen voor mezelf wilde houden. ...Genieten! ....”


 “…..1 van de 5 snoeken die ik heb gevangen op een gele Spinnerbait op 60cm. water…..”


“…..Catch & Release 4ever!
PS. Sindskort heb ik een eigen roofvissite, roofviswereld.nl! Een roofviswebsite in aanbouw, en we doen het allemaal just for fun! Hier komen verslagen op te staan van zowel visvrienden als die van mezelf… Het hele verslag van deze dag is dan ook vanaf morgen te lezen op Roofviswereld.nl! Verder ben ik altijd een vaste bezoeker van TF… Ga zo door! :D  Met vriendelijke groet, Gert Hagedoorn ”


 “Afgelopen week kon je ( als je het juiste materiaal had ) tijdens het snoekbaarzen een mooi aantal, vaak mooie snoeken vangen. ”


 “Volkmar met een geblokte riviersnoek ”


 “Beste redactie.
Normaal ga ik met Lambert of Leon Haenen vissen en met redelijk succes.
Zondag echter wilde mijn vriendin Denise ook eens een keertje mee gaan vissen.
Kijken jullie eens even naar haar 1e vis van 95cm en ik hoop dat jullie deze foto op de site kunnen plaatsen.
Bij voorbaat dank van een apetrotse vriend.
Visgroeten van Egon Doijen.  ”


“Bauke met een mooie metervis. Kijkt alsof hij het zelf nog niet kan geloven, maar was er heel blij mee. ”


“Beste TF,
 Sinds dit jaar zijn we gericht op roofvis gaan vissen en afgelopen weekend ben ik met een maat en mijn broer gaan slepen op een kanaal. Nog nooit eerder hadden we op een kanaal gesleept en hadden eigenlijk gerekend op snoekbaars. De eerste vis die mijn maat ving was een roofblei welke werd gevolgd door een snoek en ook nog een baars voor mijn broer. Aan het einde van de avond had ik nog geen beet gehad tot we langs de laatste rietkraag kwamen waar mijn shad rap werd gepakt door een groete snoek van 106 cm, mijn eerste meter snoek.
 Martijn Dekkers.”


 “Beste redactie van Total Fishing,
Het PR snoek van Hans Geelen uit Weert stond al op een vis van 120 cm. maar na een behoorlijk slecht snoekjaar wist hij vorige week toch weer een mooie dame van 112 cm. tijdelijk op het droge te brengen. De volhouder heeft ook nu weer gewonnen. Ik wil hem graag feliciteren met deze geweldige vis! Het bloed komt overigens van een snee uit Hans` pink, die het poseren niet ongeschonden heeft doorstaan. Peter Gerits.”


“Snoek van 105CM gevangen op een grote gesleepte makreel.
Mvg, David  ”


“Hier wat foto’s van een aantal visdagen afgelopen week, alle vissen gevangen tijdens dood-aas sessies….”

  “….Een snoek van 93cm  en natuurlijk weer netjes terug….”


 “…..Snoek van 112 cm die zich al lekker aan het volvreten is voor de winter periode! Mvg, Chris“


 “Beste Totalfishing.
Afgelopen zondag met een kameraad wezen vissen.
4 roofbleien in de rijn waaronder een beauty van 76cm .....”


 “…..En later vanuit de boot ving ik op de asp-spinner een Nederlandse “Bonefish…. M.v.g Rutger Heijmen”


“Volkmar met een stevige en zeer sterke vis”


 “Rob was weer erg succesvol met zijn poppers ”


“Deze week in 2 keer vissen 6 mooie roofbleien van rond de 70cm gevangen! Gr. Gerlof ”


“Freek met een echte najaarsbak. Mooi en zeer sterk ”


 “Cor Keekstra  heeft deze schitterende roofblei van 80 cm gevangen op een dubbel plugje van Salmo. Diepte  3 meter, tegen het talud aan.”

Deze week nominaties voor beide dames met respectievelijk een winde en snoek, de snoekbaars van David en de snoek van Chris. De  prachtige roofblei van Cor doet automatisch mee aan de roofbleicompetitie van Total Fishing  Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -