Actuele vangstberichten tot 16 september 2014

... tot dinsdag 16 september 2014

De nazomer geeft nog even gas. Er valt nog eventjes te genieten van rustig weer met fijne temperaturen. De vangsten blijken gemiddeld goed. Snoeken gingen vooral achter klein ratelend kunstaas aan, snoekbaarzen gingen voor een grotere hap en de baarzen wilde rood of oranje zien.


Heel langzaam kwam hij centimeter voor centimeter dichterbij om mij te bekijken...

De volgende bijdrage van Arthur verschijnt weer op 30 september.


Een heleboel verschillende dieren bij elkaar...


In prima conditie.


Losgespoeld en op het strand gebracht.

 

Goed toeven aan het water

Het is momenteel met deze temperaturen gewoon heel mooi om er op uit te gaan. Dus grijp de kans om aan het water te vertoeven. Hoe waren de vangsten afgelopen week? Nu men mag niet klagen daar de vangsten gemiddeld in Nederland goed zijn te noemen.

Het opvallende van afgelopen week was dat de meeste, vooral grote, snoeken op heel klein aas werden gevangen en daar zaten weer aardig wat 100+ snoeken bij. Kleine snelbewegende plugjes bleken heel succesvol zowel werpend als met slepend dus doe daar aankomende week ook nog je voordeel mee.


Slepend langs het kantje.

Snoekbaarzen was een ander verhaal. Die wilden afgelopen week nog wel vaak een grotere hap. Hier was opvallend dat er een diversiteit van 80+ vissen werden gevangen. Groen/bruin en oranje waren de best scorende kleuren afgelopen week.
 
Baarzen wederom veel 40+ vissen en enkele die net de 50 centimeter overschreden en dat zijn toch echte toppers. Shadjes maar ook spinners waren vaak succesvol op deze stekelridders en iets rood of oranje in het aas gaf vaak kegelharde aanbeten.


Ze zetten de vaarten soms gewoon dicht.
 

Ook zijn er best veel meldingen van roofblei en winde. Zo zie je maar weer, dat de windes er ook weer zo kunnen zijn en als het dan nog 50+ vissen zijn met harde aanbeten is dit natuurlijk top. Zowel oppervlakte als dieper lopende kleine plugjes toppers op deze roofvissen.
 
Van meerval nagenoeg geen meldingen afgelopen week, misschien is er wat meer op andere roofvis gevist?


Alweer 13 jaar geleden.

De watertemperatuur nog altijd redelijk hoog, rond de 18 graden, De voorspellingen met het weer zijn de eerste week ook nog goed te noemen dus visspullen mee en naar het water toe. Veel succes op de roofvissen en maak een mooie foto en stuur die maar even door. 

Met roofvisgroet,

Piet


Hallo vissers, even vast een voorproefje voor de uitgebreide reportage die binnenkort gaat volgen op Totalfishing. Ik ben samen met mijn vrouw Yvonne (mijn vaste fotografe) net terug uit Kroatie waar ik de visboot van Lex Snoeijs enige dagen kon delen met Ben Voskuil van De Vluchtende Visser...


…Het waren bepaald geen scharretjes die eruit kwamen! De eerste run van mijn eerste blauwvintonijn ooit van 1.50 meter en meer dan 50 kilo zwaar was 200 meter ! Ben ving eindelijk zijn zo gewilde zwaardvis van 50 tot 75 kilo. Hij stapte al trillend van de boot…


…En ik had het ook niet makkelijk, zelfs als geoefend visser. Deze vissen vergen het uiterste van je. En dit waren nog maar relatief kleine vissen. Voor mij al groot genoeg en een zeer bijzondere ervaring!…


…Ik ben er nu tot op het bot van overtuigt dat de blauwvintonijn de sterkste vis ter wereld is. Zonder zwemblaas kan hij maar blijven gaan op alle dieptes...


…Het leek wel of er iemand onder water op de brommer aan de lijn zat die constant gas gaf. Niet normaal! Kijk hier voor meer informatie. Visgroeten van Lucky Luc Mom.


Een steenhommel doet zich te goed.


Hallo, tijdens het vliegvissen in Slovenie had ik beet van deze vleermuis. Groeten, Pat.


Hard werken en nieuwe stekken ontdekken. Loon naar werken dus.


Twee windes tegelijk nog wel!


Weer een superdag met zoon Philipp. Vier soorten kwamen er langs.


Spreeuwen en kieviten vormen al weer grote zwermen.


Beste Total Fishing, Een grote verrassing toen de verwachte snoek in eens een 70+ roofblei bleek te zijn! Deze had geen moeite met een grote topwater. Groeten, Sander Paans.


Alweer zo'n kanjer! 50 centimeter maar het liefst!


Een werpend gevangen baars geeft Reinier extra plezier. Visgids Johan.


Een van de vele soorten libellen in Nederland.


Als ze niet verticaal willen dan maar trollend.


Niet veel maar wel weer een mooie snoekbaars.


Afgelopen zaterdag nog eens een dagje naar het grote water geweest. Het viel niet mee maar er zijn toch nog enkele mooie snoekbaarzen gevangen waaronder deze op een 16 centimeter lange V-staart van HM-shads, groeten van Levin.


Al jong uit het nest en wachtend op vader of moeder (Is het een kramsvogeltje??)


Vandaag deden alle soorten mee ook mooie snoeken.


Cor van der Kolk was vorige week in Ierland met zijn zoon Kasper voor een weekendje snoekvissen. Zij visten op Lough Derg met visgids Ferdinand Heijerman en niet zonder succes! Er werd snoek, baars en forel gevangen. Kasper ving ondermeer deze kanjerforel (een Ferox) van 75 centimeter...


...Dit was de grootste snoek die binnenboord kwam, met maar liefst 118 centimeter een nieuw record voor Cor...


Mooie snoek van het grote water. Het is genieten nu met nazomerse omstandigheden! Groeten van Wilfred van Nunen.


Weer op een heel klein plugje.


Nico vangt snoekdame, 1.12 meter.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Nico. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK