Actuele vangstberichten tot 16 oktober 2007

Actuele vangstberichten van  9 tot en met maandag 15 oktober 2007

Prachtig najaarsweer met sterk verbeterde vangsten. Hoewel het Oostenwindje met felle zonneschijn  niet bepaald bevorderlijk was voor spektakel, maakten de dagen dat het wat bewolkter was veel goed. Aantrekkende vangsten van grote snoek en feest aan en op zee zijn de meest opvallende kenmerken van afgelopen week.


Deze blauwe reiger zorgt dat hij voldoende gevarieerd voedsel binnen krijgt.  Nu was een veldmuisje de klos. Bram Bokkers hield er in ieder geval voor ons een mooie plaat aan over…


 Zout door Arthur van Tienen

Bal op het zoute!!!
 Geweldige week achter de rug op en aan het  zoute water en met nog verder aantrekkende vangsten kan het alleen maar beter worden. Hopen dat de vorst nog wel even wegblijft dan kunnen we nog mooie maanden beleven!
 
Strandvisserij
 Afgelopen week is de visserij vooral aan de Zeeuwse stranden goed geweest, een mix van zomer en wintervis werd er gevangen en soms met leuke aantallen. De avonden en nachten waren het beste, Nollestrand, Zoutelande en Dishoek scoorden prima maar ook dichter in de buurt van Vlissingen was het prima toeven.
Afgelopen zaterdag is het federatiekampioenschap Zuidwest Nederland vervist op deze stranden, gewoon overdag en de winnaar had 22 vissen, nog geen uitslag maar die beloof ik u volgende week. De ondiepere stranden van Schouwen Duiveland scoren beduidend minder.

Eurpoortgebied prima, Amazone haven redelijk, nog niet die grote aantallen maar over een paar weken zit het hier vol met vis, Papegaaienbek matig, Stenen Glooiing goed, ook hier de avonden uitstekend met veel vis, veelal onder maats maar af en toe een paar knappe gullen en dikke wijtingen erbij, er is verleden week ook hier weer een mooie gladde haai gevangen van tegen de meter.

Calandkanaal goed met veel vis, overdag prima ver weg, in de avond moet je dichter onder de kant vissen, steenbolk, gul en wijting zijn hier Uw deel.

Waterweg weer zeer goed geweest afgelopen week, mooie gul, dikke wijting en nog wat mooie tong bepaalden de vangsten.Ook was de fint weer in ruime hoeveelheden actief en aanwezig in de Waterweg

Pier Hoek van Holland  goed met mooie vangsten van gul , wijting en steenbolk, aan de zeezijde zijn afgelopen week nog makrelen gevangen!

Stranden van Hoek van Holland tot aan  Katwijk redelijk met leuke visserij op de diverse soorten.
Vrijdag wezen vissen op de Afsluitdijk in het kader van het NK wat hier over 2 weken gehouden wordt, over de vangsten kunnen we kort zijn.

De Nationale ploegen senioren Dames en Heren op hun weg naar het W.K. in Brazilië  uitgezwaaid op Schiphol  vrijdag morgen jl., vroeg, het sfeertje was uitstekend denk ik had Junior de dag erna al aan de telefoon met de mededeling dat het er toch wel warm was, de visserij goed en de rest kunt U zelf wel invullen. Dus duimen maar voor de Nationale ploegen die vanaf vandaag (dinsdag) met de wedstrijden aanvangen en 4 dagen duren, zaterdag is de prijsuitreiking en zondagavond vetrekken de ploegen weer naar Holland.


Mooie gullen op de wrakken 

Bootvisserij

 Tja, de zee is vergeven van de ondermaatse steenbolk en wijting, echt ongelooflijk wat een vis er zit op de zee.
Geankerde visserij is uitstekend maar let wel op de maat, grove wijting is er nog niet veel, steenbolk is een ware plaag en ze halen de 20 cm maar net. Tussendoor mooi scharren en een enkele gul en zware bot.

Tijdens de EFSA competitie van afgelopen zondag vanuit Scheveningen lagen we weer bij de Indus Noord en werd er door Mario Ruiter een prachtige gladde haai gevangen van 97 cm en bijna 3 kilo zwaar. Na gemeten te hebben en gewogen is deze vis weer onbeschadigd in zijn (het was een mannetje)leefomgeving teruggezet. Deze haai heeft geen tanden maar net als een rog verharde kibbels waarmee wormachtigen en schelpdieren worden vermalen. De stijging van het zeewater kan ermee te maken hebben maar persoonlijk denk ik dat de in overvloed opkomende Ensis (Amerikaanse messchelpen) hier de oorzaak van zijn, Vooral  in gebieden waar deze messchelpen veel voorkomen  ( Meerkerk gebied voor de kust van Walcheren en het kustgebied van Hoek van Holland)   worden deze haaien vaker gevangen.
 
Oosterschelde gewoon goed, veel vis, wel veel ondermaats, Grevelingen nog geen hoopvolle berichten afgegeven.
Wrakvisserij super geweest afgelopen week, mede door het rustige weer veel boten eruit gegaan, mooi gul en zeebaars werd er gevangen.
Komende weekend niets te vissen voor mij, voorbereiden op het N.K Kust en de 2e selectie Bootvissen. Groet, Arthur van Tienen


 Mario Ruiter met zijn mooie gladde haai en prachtige gullen vanaf de wrakken


 Witvis door Willem Stolk
Heerlijk weer was het de afgelopen dagen – en nog steeds overigens.
Er is volop gevist, maar de vangsten waren sterk wisselend.
Op de rivieren was het plaatselijk erg goed –en op de diepe plassen matig.
Hieronder enkele voorbeelden;

Jaap van Dijk
“Afgelopen zaterdag ben ik samen met vismaat Hans weer eens in de haven van Spakenburg gaan vissen. De berichten over de vangsten waren goed, maar daar merkten wij niks van. Na een dik uur zonder 1 stootje besloten we te verkassen naar de Eemhaven in Amersfoort. Daar werden we niet vrolijk van het oppervlaktevuil, maar toen dat eenmaal was weggestroomd hebben we toch lekker gevist. We vingen aardig wat voorns. die meestal ruim aan de maat waren, en af en toe een brasem. Mede door het mooie weer werd het al met al toch een lekkere visdag”.

Lithse Ham
“We zijn met z’n tweeën naar de Lithse Ham geweest. Laatste afslag van het Match Masters parcours. Ik had een brasem, Hans niets!
Ton, Theo, Nico en Jan zaten aan de andere kant van het parcours en hebben ook matig gevangen (hoog was 6 vissen). Al met al dus niet best in Lith”. Aldus Patrick Princen.

Nico Breevaart
“Vandaag wederom met mijn dochters naar de IJssel geweest. Het weer was heerlijk en ook de vangsten waren prima. 2 mooie barbelen en enkele windes – niet slecht voor een paar uurtjes vissen.


 Er wordt nog steeds goed barbeel gevangen

Roofvis door Piet Driessen
Laten we een keer met de baars beginnen. Ze zijn nog niet in grote aantallen actief. Dus dat betekent dat je vaak maar een paar vissen kunt vangen en dan is het helemaal over. Wel al in enkele havens meldingen van wat grotere aantallen, ook mooie exemplaren zaten daar weer bij. Shads scoorde goed maar ook aardig wat meldingen op de good old regenworm, zeker op die stekken waar ze toch al wat slimmer zijn geworden.

Snoekbaars behoorlijk wat meldingen van vooral veel vissen voor de kenners weer van een water. Het keek zich vaak op enkele vierkante meters of het wel of niet vangen was. Dus wederom stekkenkennis nummer 1. Ook een gelijkenis met de baarzen was dat enkele vissers die met wormen op baarzen vissen behoorlijk wat snoekbaarzen konden vangen, en dat is altijd leuk om te weten natuurlijk. Verder opvallend veel vissen op de kleur wit op de snoekbaars vanglijsten. Ook al aardig wat meldingen van vissen op 8 meter diepte bij de gegevens.

Snoek is zich duidelijk aan het verzamelen. Meldingen van geen enkele aanbeet of een enkele snoek. Maar daar in tegen had je een groep gevonden die even een jachtpauze hielde dan waren dubbele cijfers vaak het geval, en ook nog wel op vaak een stuk van 50 meter 2 of 3 zware snoeken daarbij, en dit vooral in de ochtend op vele wateren. Topaas was natuurlijk doodaas en geen kunstaas afgelopen week. Ingangen van havens en plassen natuurlijk ook de topstekken op dit moment.

Winde en roofblei niet veel meldingen, maar werd er een gevangen wel vaak een mooi exemplaar. Poppers scoorde bijna niet meer, het moest echt iets dieper zijn afgelopen week.

Het weer blijft redelijk alleen de temperatuur gaat wat onderuit, maar de vissen zullen zeker nog toeslaan, dus lekker blijven gaan.


“Verticaalvissers genietend van een heerlijk herfstzonnetje  ”


 “Het was deze week weer zeebaarsbal als nooit tevoren…..”

  “Sommige vissers durven veel risico’s te nemen, soms zelfs te veel…”


 “Vangstbericht uit Courtmacsherry Ierland; A group of anglers on the 2nd October from Belgium,Holland and France fishing from the Lady Louise out from Courtmacsherry with Summer like weather had a good run of Specimen Coal;fish on the deep water wrecks .While the early part of the day was disappointing with few good conger and ling at Anchor,the latter part of the day was exciting with 5 Specimen Coalfish landed.Mike Kollard on his second visit to Courtmac was the first to get a take and the fish gave a good run, a Coalfish of 18.5lbs ,Mike landed another Specimen of 17.9lbs,Dominic Grenier from Boulangne sur mer landed 2 Specimens 15.2lbs and 18.8lbs,Michael Armstrong another Coalfish of 18lbs,his second this summer,and the heaviest was a Specimen of 21.2lbs for Belgian angler Hendrik Landsbergen…..”


” …..Later in the week we again tried the wrecks and had one Specimen for Paul O Callaghan a Coalfish of 16.5lbs, but while there was fish showing ,the catches were disappointing.On the inshore reefs Pollack up to 10lbs ,conger to 25lbs,ling to 15lbs and mackerel still very plentiful.Fishing in the Estuary is good with plenty of bass caught with live bait the preferred method.A bass of 11.2lbs was caught by Johnathan Ducker and released from the pier,and from the moorings of the lady Louise fish up to 6lbs were caught on live mackerel, Regards Mark”


“Etienne de Haan….”


 “…stuurde nog meer indrukwekkende vissen”


“Heftige aanbeten aan het einde van het zeebaarsseizoen….”


 “….leverde weer de echte dikke vechtersbazen op….


 “….Gebonden kooppen met twister waren favoriet….”


 “…En bleven goed vangen…”


 ”….Waarbij deze knaap echt indruk maakte, qua aanbeet, dril en voorkomen”

  “Afstervende planten gelardeerd met een snuifje sprankelend zonlicht…Piet Driessen tekende voor deze mooie plaat”


 “Afgelopen weekend weer eens achter de roofbleien aangeweest. In de bijtmomenten wisten we aardig wat vis te vangen!....”


 “….Hierbij foto’s van een roofblei van 74cm voor mijn vader en een dubbel hook-up van vismaat Luke en mij! Het was weer een heerlijke visdag! Groeten Daan Gosenshuis”


 “Vorige week een nachtje gemaakt op een moeilijk water in de buurt waar wel hele dikke vis
zit, het zat me alleen niet mee en toen ik om 4 uur ‘s nachts er voor de 5e keer uit
moest voor een brasem stond ik op het punt om in te pakken maar ben toch maar gebleven,
gelukkig bleef het ook rustig daarna tot ik half10 ‘s morgens een volle fluiter kreeg, ik
sloeg aan en de vis sprintte er meteen vandoor, na 20 minuten kon ik hem landen en de
klok gaf 25 pond aan, dat maakte de 5 brasems weer goed! Groeten Peter Kamp”


“Na een paar dagen gevoerd te hebben even een avondje vissen op de stek, binnen een half
uur had ik een zakker, terwijl ik die aan het drillen was kreeg ik een volle run op mijn
andere hengel, mijn kameraad sloeg aan maar de vis schoot los, toen ik mijn vis kon
landen zag ik dat het geen grote was maar absoluut een mooie! Anderhalf uur later had ik
nog een zakker maar sloeg mis, toen hebben we ingepakt… eens zien wat deze voerstek me
verder nog brengt zo laat in het seizoen! Groeten Peter uit Twente ”


 “Geachte heer / mevrouw,
 Hierbij stuur ik u een mooie natuurfoto om eventueel bij de vangstberichten te plaatsen (waar ik de hele week naar uitkijk om te lezen).  Met vriendelijke groet, Michel Dalmeijer ”


“Hallo TF.
 Zondagmorgen het zonnetje was net op,  een dikke 65+ Snoekbaars
kantjeboord aan een velletje, naast mijn kayak op het Oude Veer.
 Groetjes, Harry. Den Helder”


 “Zondag een dagje wezen vissen op het gooimeer. Met m’n zoon en zijn vriendje voor het eerst op de snoekbaars. De foto spreekt voor zich. Groeten Peter Roeg ”


“Mooie snoekbaars. Gr wesley van Toledo ”


 “Goed kunstaasvissen levert niet alleen maar zeebaars op…”


 “Ha TF,
 Een mooie plaat van een snoekbaars in de avondzon.
 Groeten, Michiel Wateler ”


“Ik denk dat we als vissers allemaal wel een keer zenuwachtig zijn geweest de dag voor de visdag. Ik kon er gewoon niet van slapen. Een raar voorgevoel wat zegt dat het of heeeeel goed word of dat er iets groots uit komt. Afgelopen zaterdag was alles perfect. De zon de wind de temperatuur. Alles zat mee.  Het was een dag met veel vis en een keer zoveel missers. Met hierboven de grootste snoekbaar van de dag voor mij. (misschien komt het door men nieuwe kapsel). M.v.g. Tim Huizenga ”


 “Deze knappe vis van Bram viel voor een slugo”


“Ze zaten wat dieper maar konden ondanks het zonnige weer toch even de boot van binnen bekijken.“


 “Strakke vis voor Rob”


 “Een mooie zondag ochtend, eerst naar helevoetsluis rijden om aasvisjes te vangen (zeebliek).
nadat we aasvisjes hebben gevangen, gaan vissen op een van ons vaste stekken. deze keer Rotterdam-Pernis.
Na enkele kleine snoekbaarsjes gevangen, een geweldige aanbeet. en dat voel je da het iets groots is, het is de grootste die ik ooit heb gevangen. Lengte van snoekbaars 98 en 7 kg. een hele mooie snoekbaars
Met vriendelijke groet,  Widjai Harnam ”


 “Langzaam verkleuren de bladeren naar herfsttint”


 ” Als je even niets vangt, geef dan nooit je hengel aan je meissie! wink


 “Veel baarzen trekken ook nu al naar dieper water en zijn verticaal goed te vangen.”


 “Luc met een prachtig getekende vis”


“Beste Totalfishing,
Hierbij stuur ik een foto van een baars op, welke ik gisteren had gevangen.
Jerkend op snoek in de plaatselijke haven met een eigenbouw werd ik verrast door deze baars van 41 cm!
Mvg Wouter ”


“Ondanks de zon pakten we een serie geweldige baarzen. Groet Marc ”


 “Jan Willem pakte deze vis op zijn eigenbouw killer de Twistfly”


 “Hey Totalfishing,
 Deze week lekker vakantie, dus er dan maar even flink opuit trekken! Ik ging samen met wouter een keer proberen de wat grotere vis te pakken. Dit is aardig gelukt al zeg ik het zelf. Zag deze vis opeens achter mijn amma bamma, nog 1 tikje was genoeg om de vis te verleiden. Schoof er prachtig overheen. 97 Schone cm, midden in de stad! mvg Hugo ”


 “Ondanks de zon en het heldere water afgelopen zondag goed gevangen met Peter en Diederik
die beide weer een meter op de kant wisten te hengelen…. Tom valentijn met een snoek van 90 cm ....”


“….Peter Hoks met zijn pb van 118…..”


 “…Alles weer terug uiteraard…. ”

  “….Diederik Boerkoel met zijn 103 cm snoek,  groetjes Tom Valentijn”


“Grote snoeken tijdens het diagonalen op snoekbaars, altijd leuk aan een licht hengeltje!
Gr, Michiel Wateler”


 “Dikke vis ruim 10 KG 103 Meter. Gr, Dennis ”


 “Hoi T.F zaterdag met mij zoon lekker wezen snoeken fantastisch herfstweer en een dag met een gouden randje we vingen er 8 op het einde van de dag stonden we tegelijk met een kromme hengel en dit was het toetje voor mijn zoon Steven hij heeft de snoekgenen van zijn vader zou tof zijn als jullie hem willen plaatsen met vriendelijke groet en compliment voor jullie fantastische site P.molenaar  Wormer N.H ”


 Zondagochtend vroeg de polder in met de spinhengels. Brenda ving vorig jaar haar eerste snoek, en wilde dat nu wel eens herhalen. Zowel Ramon als ik vangen beiden een snoekje, en daarna zit Brenda vast… Een gigantische kop met shad komt een meter of 20 verderop uit het water en Ramon en ik vallen stil. Deze is duidelijk groter dan alle snoeken die we hier ooit zagen! Na een stevige dril kon ik een schitterende dame van 1.11 m landen! Dus twee mooie vrouwen op de foto, alleen moest ik de voorkant van de koudbloedige dame vasthouden…
 Groeten, Paul de Jongh


 “Hallo TF,
 Afgelopen zondag, een mooie zonnige dag…. windstil dus per definitie niet echt snoekweer… Maar daar hebben de snoeken blijkbaar lak aan…. Na een middagje vissen (zo’n 4 uur) was de vangst één klein snoekje van ongeveer 60cm, één mooie snoek van 1,03m en als klap op de vuurpijl een moddervette dame van 1,18!!!! (zie foto) Groeten, Jacco ”


 “Beste redaktie,
Afgelopen zondag met m’n vismaat gevist op de rivier en twee mooie snoeken gevangen.
De eerste die hij ving was 116 cm…”


 “ ….En de tweede 103 cm.Al met al een leuke dag met lekker weer voor de tijd van het jaar.Eigenlijk veel te mooi weer om snoek te vangen, maar die mening hebben we in de loop van de dag bijgesteld. Gr, Dick Dankers en de vanger van de snoeken Bert Sars.”


“ Beste TF,
Mijn vismaat Geert en ik hebben weer een mooi dagje achter de rug ; 121cm,
116cm, 101cm, 89cm allen op dood aas.
Hierbij een foto van de 121cm - erg zware vis, en erg, erg sterk.  Nog nooit
hadden we zulk een dril meegemaakt, en meermaals moest ik de boot (toch een
16 voeter) in de achteruit zetten om te vermijden dat de vis zich ging
vastzwemmen onder een steiger. Het zou fijn zijn om hem eens te verrassen met zijn PB op jullie site,


 

 Nominaties deze week voor Peter Roeg, Paul de Jongh, en  Marc. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld. 

 


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -