Actuele vangstberichten tot 15 januari 2008

Actuele vangstberichten tot 15 januari 2008

De winter lijkt weer de zachte kant op te gaan. We worden opnieuw  “verwend” met temperaturen die veel te hoog zijn voor de tijd van het jaar. Daarbij hoort veel wind en neerslag. Het grote voordeel voor ons vissers is dat we in ieder geval door kunnen vissen. 


Ron Kraaijeveld ontdekte deze boomklever en maakte er deze plaat van 

Vooral de doodaasvissers die statisch vissen op een plek in de luwte zijn momenteel succesvol en de inzendingen aan metersnoeken ligt voor deze tijd nog steeds erg hoog. De vis kruipt op veel plaatsen al weer naar het ondiepe zowel op het grote water als op de rivieren. De mooiste snoekbaarzen b.v. worden vooral ondiep gevangen.


Piet Driessen genoot van dit mooie moment en legde het vast voor deze rubriek
 
Zout door Arthur van Tienen
 
Wisselende week geweest met matige vangsten over de gehele linie, hoe het komt? Wie het weet mag het zeggen!
 
Bootvisserij
 Wrakvisserij over het algemeen nog het beste op dit ogenblik en jawel, de tijd van de grote dames en heren nadert weer gestaag en zo rond het begin van februari wordt de kans op een dikke kabeljauw toch wel groter.
Grevelingen zeer wisselend, als je het treft en de boot ankert op de goede plek en je weet de vis te vinden( dus niet alleen op de bodem!) kan je een leuke dag hebben met overwegend wijting die soms fors aan de maat is, schol en een enkele tarbot zijn de bonussen.
Buitengaats matig, schar laat zich nog het beste vangen maar niet meer zoveel  in „de dubbel”cijfers, doch een lekker portie schar bestaat toch nog tot de mogelijkheden. Ondermaatse wijting en wat gul en bot vormen de bijvangst. Oosterschelde in principe hetzelfde verhaal, matigheid troef.


Maaltje schar is nog wel te vangen! 
 
Kantvisserij
 Ook hier weer niet echt denderende vangsten te melden, Waterweg gebied matig, soms een leuke gul, Edwin is van de week op zijn geliefde stek geweest bij de Stena line en kon ze er niet echt vangen, dat is jaren achter elkaar omstreeks deze periode wel eens anders geweest, nabij de Stormvloedkering aan de Maassluis zijde toch nog een paar flinke gullen helaas kwijtgeraakt. Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn leuke visserij op bot en wat wijting en meun.
 
Aan de overkant vanaf de Stormvloedkering aan de Westzijde leuke visserij, vooral in de avond wijting, steenbolk wat gul en bot. Als je de weg oversteekt vis je direct in het Calandkanaal en daar is het verhaal hetzelfde als de afgelopen weken, redelijk vis maar veel ondermaats.
Ik mis wel de aanwezigheid van de traditionele Shakespeare Cup, dé opener van het zoute wedstrijdseizoen en altijd uitstekend georganiseerd dor HSV “de Slufter”. Wat de reden is weet ik niet maar ik hoop dat er een alternatief komt voor deze altijd druk bezochte “opener” 
 
Zeeuwse wateren hetzelfde al de afgelopen weken, slechts tussen Vlissingen en Westkapelle  behoorlijk vis te vangen. Hopend op beter tijden en misschien nu tijd om je spullen tip top in orde te maken voor naar ik hoop een wederom prima visseizoen! Groet en tot volgend week! Arthur


Tijd voor onderhoud in de stille periode!
 

Witvis door Willem Stolk

We hebben een winderig weekje achter de rug –en zoals het er nu naar uitziet komt daar weinig verandering in de komende week. Er is desondanks toch weer aardig gevist en gevangen.

Dieze
Opvallend was de melding van Jaco Verhagen. Hij melde me dat er redelijk wat vis wordt gevangen op de Dieze. In deze tijd van het jaar toch uitzonderlijk. Maar er zijn meer ondiepe wateren waar de vis aast. Ook op de diverse Strangen (plassen binnendijks) wordt vis gevangen. Juist ook op deze wateren is het in de winter moeilijk om een visje te vangen.

Wind!
Twee weken lang wind bij een temperatuur tussen de 8 en 10 graden zorgt ervoor dat de temperatuur van het water veranderd. We hebben zelf gezien dat er ‘spronglaagjes’ waren op het Haringvliet. Als de wind een hele week uit dezelfde richting komt – slaan de golven tegen de kant waardoor het water onderlangs zijn weg zoekt. En juist dit water is warmer. Twee weken terug vingen we nog vis tussen de 10 en 13 meter. Nu lag de vis op ongeveer 7 meter en op sommige plaatsen zelfs op 5 meter. We zagen ook op onze sonar een aantal keren signalen die duiden op temperatuurverschillen in de waterkolom. Al met al kan het zijn dat de vis hierdoor anders reageert. Zoals misschien ook op de Dieze.

Rivieren
Met de barbeelvangsten gaat het minder de afgelopen weken. Barbeelspecialist Frans Vogels heeft moeite om ze op de Waal te vangen. Ook op de IJssel valt het niet mee. Soms slechts 1 barbeel op een dag.
Met de witvis gaat het best goed. De rivieren stijgen weer –en plaatselijk wordt er erg goed gevangen. Als het maar niet verder stijgt, want dan is het gedaan met de visserij.

Diepe plassen en havens
Op de diepere wateren ligt de vis ook ondieper. Lith, Kerkdriel, Volkerak en op de Kraayenbergse plassen is er aardig vis gevangen op zo’n 8 meter. Weken terug moest er minimaal op 10 meter diepte worden gevist. Ook hier dus een opvallende verandering.
In de havens blijft het stabiel. Dezelfde berichten als vorige week met een topper in Friesland:
“Zondag wezen vissen in Makkum Friesland 225 stuks (ruim40 kilo),
voornamelijk grote voorn en windes” Aldus Arie en Erik uit Friesland…

 
Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.
Veel wind afgelopen week en op zijn tijd wat regen en de zon liet zich ook af en toe zien, dus voor de roofvisser niet verkeerd dacht ik. Beginnen we dit keer eens eerst even bij de baars, hoe heeft hij zich gedragen? Op veel plaatsen geen grote aantallen maar wel veel meldingen van grote vissen en opvallend veel nazwemmers tot aan de voeten of de boot. Shads scoorde de meeste baarzen, en de kleur wit kwam er ook opvallend veel in voor wat kunstaas betreft. Blijven gewoon pracht vissen en dat zeker op licht materiaal.
 
Snoekbaarzen hadden echt korte tijd periodes, maar de maten maakte vaak alles goed. Opvallend veel meldingen van grote snoekbaarzen, en er zijn ook vaak opvallend veel klasse tussenuit wat de leeftijd betreft en ook opvallend is het volgens de lijsten dat het ook die plaatsen zijn waar het beroep zich meer op houd, en dan zie je vaak grote vissen en heel kleine snoekbaarzen, en of dat een goed teken is voor onze sport valt te betwijfelen. Hou je ogen goed open op deze praktijken en meld dit dan ook meteen, per slot van rekening willen we ze graag in alle maten vangen.

Snoek wederom op het einde van de dag de meeste aanbeten, en dan ook vaak de grootste snoeken. Dood aas scoorde heel goed maar opvallend veel snoeken ook op spinner baits afgelopen week. Momenteel gewoon goed zoeken op de plassen en vang je een snoek, vis deze stukken goed uit daar er vaak op een plaats al diverse snoeken zich verzameld hebben. Polders en kanalen is het duidelijk beter gespreid wat de vangsten betreft op een dag, blijft eigenlijk gewoon een kwestie van lekker gaan.


“Rene Spaans ving deze bak met doodaas”


“Op bepaalde momenten waren ze even los en kreeg je veel aanbeten in korte tijd


 “Een schitterende snoek gevangen in de polder. Gr. Wesley van Toledo”


“Januari 2008 is zijn net begonnen maar het is nu al raak. En hoe. Op een niet geplande vistrip binnen een kwartier op de kant. Met haar 1.03m niet de grootste metersnoek ooit op TF maar wat een combinatie van gewicht kleur, print en bouw. Ik ben meer dan tevreden.
 M.v.g.  Tim Huizenga”


” Geachte T.F.
Hierbij nog even een foto van een mooie snoek welke ik afgelopen week gevangen heb.Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma.


“Nog een mooie metersnoek vanochtend.Driftend met dode sardine op onze topvaart.
Gr.Martin”


 “Beste TF, afgelopen weekend weer even wezen vissen.
Ik mocht deze zware dame drillen aan mijn verticaalstokje,deze is gevangen op een sandra shad onder een brug vandaan. Lengte: 1.03, Gr J.Iedema“


 “Tegen vergoeding van 1 overnachting met ontbijt konden Hein en ik leuk eens een paar dagen ´´ver van huis´´ vissen. De beloning was er dan ook naar.

In 2 dagen vissen vingen we dan ook 25 snoeken van respectabele afmetingen. De meeste vissen tussen de 70 en 90cm. Met een paar vissen van 91, 97 en 101cm. Zoals gewoonlijk ook nog diverse missers/lossers…...”


“…Onze 2de visdag was taai en het leek erop alsof we bijna geen vis gingen vangen. Plotseling na 13.30 uur begonnen we pas te vangen en vingen we in een paar uurtjes tijd maar liefst 16 (allemaal dikke) vissen.  Dit weekend was zeker voor herhaling vatbaar. (tenminste als Hein de volgende keer ´s nachts  niet meer snurkt als een kettingzaag) Gr.  Eddy”


“De eerste vis van het nieuwe jaar…altijd weer een lekker gevoel! De bulletstreamer doet het goed op de brabantse riviertjes! Groeten van Wilfred van Nunen”


 “Afgelopen week in 4 uur tijd trollend 12 snoeken waarvan 5 dikke 90 ers en deze Fat Lady van 110 cm, voor ons beide een overgetelijke middag gr. Ben“


 ” Vismaat Fas Vermeulen met een echte havensnoek.”


“Afgelopen weekend weer twee dagen achter de hengels gezeten. Deze dame van 106 cm had zaterdag wel trek in een horsmakreel.Groet, Omar M. Bogerd.”


“Mooie zonsondergang van afgelopen week”


 “ Mads Grosell van www.prologicfishing.com stuurde ons…“


“…Een schitterende serie winterkarpers…”


 “…..Gevangen door hun testvissers….“


 “….Daarbij prachtige exemplaren ”


 “Hallo, alleen op woensdag wezen vissen met Hans.
 Op onze eerste stek hebben we getrold en wisten 5 mooie snoeken te vangen….”


“….Met als grootste een 98 cm voor mij en een mooie dikke vis voor Hans van 96 cm. Groeten Hans en Frank“


“Hierbij weer enkele foto´s….“


 “….Van twee verschillende dood-aas sessies afgelopen week…“

  “…..De eerste sessie met wederom een heel dikke 1m12 vis op een sardine.”


 “Jan Kooistra met een mooi snoek van 112 cm. Gevangen op een klein voorntje, tijdens het snoekbaarzen.”


 “Beste TF
dit monster van 118cm ving ik afgelopen zaterdag op een dode voorn.
het was een zware dril en een zware snoek. ik heb haar niet gewogen maar ik weet wel zeker dat dit rond de 25 pond zit of meer. ze was in topconditie en had geen reanimatie meer nodig zo snel ging ze er weer vandoor.
gr René Trommel”


 “Met vismaat Martin  Frankena was ik aan het trollen met een dikke sigaar van het merk Spro. We hebben
zeker wel 10 keer dezelde stek getrold en toen was het bingo. 116,5 cm, de krenten in de
pap. Groet Sietse de Vries”


 “Hallo TF!!
 Vorig jaar was mijn 1ste snoek voor het nieuwe jaar een metersnoek
en ook dit jaar is het me gelukt als 1ste vis een metersnoek te vangen!
Deze snoek is 106cm. Iedereen een visvol 2008 toegewenst!
 Gr. Dirk de Jong . “


 “Beste TF-redactie,
Welliswaar nog een van vorig jaar maar omdat hij zo mooi poseerde (de
baars;-) wou ik hem jullie niet onthouden. Waarmee ik hem verschalkt heb spreekt voor zich.
Mvg Frank”


 “Mijn eerste snoekbaars gevangen met deskundige snoekbaarsvisser Andre de Vries. Gevangen op de timbertiger, een plug die goed vangt voor een beginnende snoekbaarsvisser.
De Man op de foto is Anne Kemker uit Jelsum. ”


 “Beste Totalfishing.
 Afgelopen woensdag even met Wilfried wezen vissen met jerkbaits. Daarbij vingen we o.a. deze snoekbaars. Groetjes Rinus”


  ” Ik was even wezen snoeken in een watertje in de buurt. Ik had die ochtend al een klein snoekje gevangen en daarna niets meer. Later die dag ben ik met mijn pa nog even terug gegaan en toen miste we al snel een mooie snoekbaars. Nog geen 10 minuten later vingen we deze mooie snoekbaars. Vriendelijke groeten  Robin van Dongen“


  “Een werkelijk perfect uitziende snoekbaars voor Frank”


 “Hallo TF,
Afgelopen zondag met een aantal visvrienden op jacht geweest naar snoek. Gevist met doodaas. Rene Spaans wist tijdens deze sessie deze prachtige snoekbaars te vangen van 85cm! Mvrgr.Ron Mansveld”


 “Gistermorgen gevist met Bard. Drie uur gevist, doel was grote snoekbaars op ondiep water. Dat is gelukt, elk één snoekbaars gevangen, Bard één van 77 cm op een firetiger kleine Aruku en ik een bak van 85 cm op de nieuwe redhead grote aruku op anderhalve meter water.  Groeten Han ”


 “Bij deze wil ik graag mijn foto’s op jullie site zetten. Ik heb deze snoekbaars van 95 cm. op de maas gevangen. Mvg. Mark van veldhoven ”

Nominaties deze week voor de snoek van Dirk de Jong, de baars van Frank en snoekbaarzen van Frank van Vliet en Mark van Veldhoven. Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -