Actuele vangstberichten tot 13 november 2007

Actuele vangstberichten tot 13 november 2007

De eerste fikse stormen zijn inmiddels over ons land heen gekomen en ook het zeewater stond extreem hoog. Kijkend naar sommige foto’s van deze week bij de vangstberichten krijg en we nu alweer verlangen naar de zomer. Nog een maand of 5 (!) doorbijten. Gewoon weer even wennen aan kale bomen en koude winderige dagen geeft straks ook weer een heerlijk gevoel als de temperaturen weer oplopen.


Nieuwe rage; branding surfen. Voor deze mannen en vrouwen langs de Maasvlakte  lijkt geen zee te hoog. Foto: Rob Kraaijeveld.


Zout door Arthur van Tienen
 
Pittige week geweest met helaas voor de bootvissers teveel wind in de 2e helft van de afgelopen week .
Om maar gelijk met de bootvangsten door te gaan, op de Grevelingen is de visserij weer aan het aantrekken en de grote wijtingen worden al met regelmaat gevangen. Nog geen berichten over grote hoeveelheden maar ze zijn er al wel. Van de mooie tarbotten nog geen berichten vanaf de Grevelingen.
 
Oosterschelde gewoon goed met mooie aantallen vissen zolas steenbolk ( die heel plaatselijk zeer veel wordt gevangen, kan op een paar meter een wereld van verschil uitmaken!) , schar, gul en wijting.
Op de Westerschelde ook leuke vangsten van steenbolk en gul.
Voor de kust is de ankervisserij gewoonweg goed, maar ja, die vervelende wind hé!
Wrakvisserij ook prima
 
Kantvisserij
 
Na wat enerverende weken op wedstrijdvlak wat stilte voor de storm die zaterdag losbarst wanneer er op de stranden van Dishoek, Zoutelande en Westkapelle de 1e van 2 dagen naselectie Heren wordt vervist.
Op deze stranden leuke visserij op wijting, steenbolk, schar , bot en gul. Hopelijk wordt de visserij zaterdag goed zodat het een leuke wedstrijd wordt.

OP de stranden van Westenschouwen komen de vangsten ook wat los maar door die Noordwestenwinden zul je de eerstkomende dagen veel last hebben van vuil en apehaar, knap waardeloos als je wilt gaan vissen dis wees gewaarschuwd. Hoe verleidelijk het ook is om na de storm te gaan vissen, wacht even een paar dagen.
De wijting is denk ik dik te vangen vanaf de stranden als de rust is wedergekeerd einde van deze week.
 
Havens rondom Europort gewoon erg goed met veel vis, wel veel klein  spul ertussen maar ook knappe gullen tot 70 cm en forse wijtingen, Stenen glooiing met laag water in de avond ook toppie. Wel zal er veel zoet water vanaf de bovenstromen komen dus ik denk dat de kabeljauw en andere zeevis die ver de Waterweg omzwom weer enigszins wordt teruggedwongen richting zee.
 
Dat het opspuiten van het strand enige nadelen met zich meebracht was wel bekend maar een ander voor de zeevissers groot nadeel is dat het rapen van verse tappen na een Noordwestenstorm tot het verleden behoort aan Hoek van Holland. De afgelopen jaren kon je na een flinke westen of Noordwestenstorm tussen de losgeslagen brokken zeeturf en honderdduizenden mesheften mooie verse tappen rapen onder deze laag maar het opgespoten zand is in zee gelopen en biedt zodoende een beschermende laag over de tappen en zeeturf, jammer want Edwin en ik stonden afgelopen zaterdagmorgen vroeg  met laag water voor Jan met de korte achternaam op het Hoekse strand, niet één mesheft was er losgeslagen.
Voor de rest is de kustvisserij best aardig geweest en overal kan je wel een visje vangen echter de avonden bieden de beste kansen.
 
Ik ga zondag a.s. met 12 anderen naar Wales om daar in Pwllheli aan het E.K. Kustvissen van de EFSA deel te nemen, i zal een mooi verslag schrijven over onze bevindingen daar, ik heb er reuze zin in! Groet, Arthur


 Striemende wind aan de kust maakte het onmogelijk met een boot de zee op te gaan
 

 Witvis door Willem Stolk
Het was aardig weer om thuis te blijven – en dat was ook goed zichtbaar langs de waterkant. Toch is er gevist, en soms niet eens onverdienstelijk…

Wedstrijd in Lith aan de Maas
Het stroomde hard – korven van 100 gram of meer, waren nodig om enigszins te kunnen vissen. Het was een moeilijk potje met die harde wind. De lijnen stonden onder druk, van de stroming en wind. Er werd niet erg veel gevangen en er waren zelfs visser zonder vis! Geen prettige wedstrijd dus.

Storm en vissen!
Afgelopen vrijdag ging Nico Breevaart onder stormachtige en omstandigheden naar de IJssel in de hoop een barbeel te kunnen verschalken.
“De harde wind bemoeilijkte de beetregistratie, maar uiteindelijk kreeg ik 3 duidelijk waarneembare aanbeten en helaas geen van allen kunnen verzilveren. Ze bijten dus nog wel, maar de aanbeten worden steeds voorzichtiger en korter. Het wordt dus steeds secuurder vissen. Volgende week nieuwe kansen…”. Aldus een inmiddels doorgewinterde Nico.

Diepe plassen
Op de diepere plassen was het ook moeizaam. Ferry van Gelder en John Janssen vingen in Kerkdriel wel aardig vis met de feederhengel. Allemaal voorn op een aantal platjes na. Alles gevangen met de pier aan haak 12! Ze vulden hun korven met schraal voer – en bijna geen aas erin. Misschien een juiste keuze, want samen hadden zo’n 40 kilo vis – en als je bedenk dat er slechts een paar platjes bij zaten, hebben ze flink doorgevist…
In Lith was het moeilijk en plaatselijk erg slecht. Er is rond de 8 meter toch vis gevangen, voornamelijk brasem. Hier ving men bijna alles met casters als haakaas.

Huizen en Spakenburg
In beide havens is leuk gevangen, maar sommige plekken vielen tegen. Toch is er leuk voorn gevangen met de match en de vaste stok. Gevoerd werd er hoofdzakelijk met casters en hennep – geen grondvoer dus. Volgens kenners de manier om vis te vangen.


 Stilte voor de storm

Roofvis door Piet Driessen
Laten we meteen melden dat er duidelijk veel minder roofvissers het water op zijn geweest met het voorspelde slechte weer, en soms is dat ook goed om voorzichtig te zijn. Is er nu ook minder gevangen? Nee hoor de vangsten waren over het algemeen goed te noemen.

Snoek werd ook met regelmaat gevangen op nagenoeg alle soorten water, en hier zaten weer de nodige grote exemplaren bij. Ook diverse meldingen wederom van grote snoeken op klein aas, en ook verticaal bleef er ook nog wel eens eentje aan de shad hangen. Slepend meer vangsten dan werpend afgelopen week, en de opvallende kleuren staken er duidelijk bovenuit. Ook veel snoeken iets hoger in het water bleek uit de meldingen.

Snoekbaars hoe was het daar mee dan? Nou er zaten weer hele mooie vissen bij afgelopen week, en de rivieren waren ook weer een stuk beter. De reden natuurlijk de voorkeur (voor vooral de grote vissen)  is dat het water door de regenval van afgelopen week behoorlijk stoomt, en dan schieten zij naar die stekken toe om de witwis die in de problemen komt mooi te onderscheppen. Veel meldingen van 80+ snoekbaarzen en die werden weer netjes teruggezet en gaan straks weer voor het nageslacht zorgen. Pluggen met ratelaars duidelijk nummer 1 afgelopen week op de grote vissen. Op de plassen vaak de kleinere snoekbaarzen bij de meldingen. Lichte kleuren kunstaas ook het meest voorkomend op de vangstlijsten.

Baarzen ook weer vaak te gast onder het snoekbaarzen en hierbij ook weer grote vissen, en dat praten we over 35+ baarzen. Shads duidelijk nummer 1 bij de baarzen, al kwamen er ook diverse meldingen binnen van baarzen op blik.

Al met al dus prima vangsten, en nu word het nog iets kouder en dan moeten we eerst aan ons eigen denken, goed kleden, warme soep mee en een positieve instelling en dan verder lekker genieten op of langs het water. Succes.


Johan met een mooi getekende  Friese snoek van afgelopen week


 “Hallo Totalfishing
Afgelopen zondag wilden vismaatje Ronald en ik eens kijken of de barbeel nog wilde bijten of dat ze zich inmiddels schuil houden in diepere wateren…..“


 “....We begonnen ’s morgens om 06:30 uur in het donker en ondanks de regen, harde wind en de koude hielden we stand. Dit werd dan ook beloond toen Ronald om iets over 10 een barbeel op het droge wist te brengen. Een half uur later mocht ik datzelfde doen en zodoende mogen we concluderen dat onze vriend “Barbeel” het nog steeds doet, ook al is het inmiddels november. Met vriendelijke groet, Marcel Pomp“


 “Zonder woorden..”


  ” Geachte T.F.
Hierbij een foto van een baars die ik afgelopen weekeinde heb gevangen aan een spiering.De baars was puntgaaf en had een lengte van 47,5cm. Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma.


 “Vandaag door het slechte weer bij ons en ik denk overal in het land wel een uurtje kunnen vissen voor dat er weer een plens bui kwam.  Heb maar 1 vis kunnen vangen en nog 1 harde klap op mijn bill lewis gekregen verder was er geen beweging te bekennen, maar toch een mooie bak van een baars 40+. Vriendelijke groet Bjorn Janssen”


“Nederland is een schitterend land. Nergens ter wereld vind je op zo’n relatief klein oppervlak zoveel landschappelijke verschillen. Piet Driessen legde zijn favoriete Limburg vast op deze foto”


 “Hallo TF, Gister ook weer het water op, de weer berichten voorspelden niet veel goeds, maar omdat mijn kennis William niet over zoveel vrije tijd beschikt toch maar gegaan.Om 6 uur ging bij mij de wekker en toen ik beneden kwam hoorde ik de wind en de regen behoorlijk te keer gaan.De boot in orde gemaakt en even een bakje koffie.
Om een uur of acht de boot in het water, het was inmiddels droog en zijn we begonnen met trollen, binnen één minuut had ik de eerste snoekbaars deze was 56 cm dus een superstart.

Hierna  weer een geweldige beuk op de hengel en na een prachtige en spannende dril konden we een pracht van een snoekbaars van 79 cm landen, na deze gemeten te hebben en op de foto gezet ging ze er met een krachtige slag van haar staart haar vrijheid weer tegemoet.
Helaas werd het toen ook alweer tijd om naar huis te gaan, maar een prachtige dag en ondanks de voorspelling hebben we bijna geen regen gehad. Groeten Hessel”


 “Nick pakte deze snoekbaars op een paars shadje”


“Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag na een dag met weinig vis toch nog die ene kneiter te pakken gekregen. Deze kwam in de vorm van een mooie snoekbaars.  Groetjes, Dennis Caspers”


“Met name de bossen zien er nu rijkgekleurd uit alhoewel de laatste 2 dagen veel blad is gevallen


 ” Geachte redactie,
Afgelopen oktober voor de 2e keer in mijn leven naar Smithers, British
Columbia geweest om daar DE sportvis proberen te vangen: steelhead….“


 “…Na allerlei soorten zalm, waaronder atlantische zalm met droge vlieg, te
hebben gevangen ben ik er na deze trip helemaal van overtuigd: steelhead
is de meest fantastische vis voor mij om te vangen. Ook deze keer voelde
ik mij een echte “amateur”... van de 15 gehaakte vissen wist ik er slechts
4 te landen….“

  “…..Mijn vismaat Brian uit Vancouver die helemaal los is op deze
visserij wist er 16 te landen, waaronder dit schitterende exemplaar (foto
615). MVG, Klaas Berger Indijk (Frl.)”


 “Goede Middag ,  We hebben vorige week gevist voor de kust van Tamarindo Costa Rica , groot succes !...“


 “……4 dagen vissen met 2 boten, we hebben oa 3 blue marlins gevangen van 200-300pond…“


 ” ..........Roosterfish , Gruppers , Mahi Mahi,.......“


“…..Van alles . ook op onze eigen lichte hengels was het feest…... ”


 “…..Met vriendelijke groet Jan-Pieter van Wijngaarden“


 “Afgelopen dinsdag maakte Ed deze plaat van 2 regenbogen tegelijk, wat genoeg zegt overhet weertype van afgelopen week ”


 “Sjak had weer megaplezier en veel aanbeten op zijn polderwater ”


 “Sjoerd trots op zijn gevangen snoek ”

  “Hallo,
 7 en 8 november, wezen vissen in de polder het grootslag. Een taaie visserij met veel regen en wind. Na drie missers toch op het laatste moment nog een mooie snoek .
m.vr.gr. Jan Slagers. ”


 “Vorig weekend nog even een uurtje wezen snoeken in de stadswatertjes…
ziet er goed uit, 70 cm, 50 cm en de kleine “held” uit bijgevoegde foto…3 jaarlagen in een watertje; prima waterkwalitiet zou ik zeggen! Groeten,Vincent,Lelystad ”


“Beste redaktie,
 De vis was matig aan de van Brienenoordbrug maae deze krab mag er zijn.
Groetjes, Erwin, Barendrecht.


“Weekendje vissen geweest en een sterke snoek van 1m 05 gevangen “


 “Deze kleine man was nog trotser op de snoek dan dat ik was!
De prachtig getekende snoek is 92 cm en gevangen op een dood visje
groetjes Tom Valentijn”


“Even een paar uurtjes snoeken met Menno. 2 Missers en 3 mooie snoeken. Een van in de 80 cm en vervolgens 94 en 95 cm. Mooie gave vissen met sardines
Groet Bertino ”


 “Goedenavond.
Hierbij nog even een paar foto’s van mooie snoeken welke wij afgelopen zondag trollend wisten te vangen….”


 ” .....Later in de middag hebben we in de polderslootjes nog een paar leuke snoekjes op de NK druppel gevangen. Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma en Sander Land“


 “De natuur ziet er gekleurd uit op dit moment”


 “Frank pakte deze fraaie vis vanaf de kant met een groene shad”


 “We gingen ‘s middags om 2 uur ongeveer zitten op een steigertje en gooiden onze hengels in met de dode voorns eraan, na ongeveer een uur ving mijn oom een snoek van rond de 70 centimeter.  Een drie kwartier later kreeg hij weer beet en haalde na een mooi gevecht tussen de steigers deze bijzondere snoek binnen van 116 lang en 11.5 kilo. ik had zelf nog nooit zon apparte snoek gezien dus hoop dat jullie hem plaatsen.
 gr Jacco ”


 “Omdat er zeer harde wind werd voorspeld de boot thuis gelaten en maar een dagje van de kant af gevist. Mijn vismaat Geert Fiolet had geen zin om kleine polderslootjes af te struinen. Daarom een paar stekken afgevist op zoek naar een meter, je weet maar nooit. Bij de 2e stek in minder dan een uur een snoek van 90cm, vervolgens 110cm en als klap op de vuurpijl 119cm. Geert was jarig maar de cadeautjes waren voor mij.
Mvg, Gerard Schols ”


 “Hans vist vaak op roofvis in Zweden en tegenwoordig wat minder in Nederland. Als hij wel op pad gaat weet hij ze toch altijd wel weer te vinden getuige deze prachtvis ”

Nominaties deze week voor de barbeel van Marcel Plomp, snoekbaars van Dennis Caspers, de grupper van Jan Pieter en de steelhead van Brian.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -