Actuele vangstberichten tot 11 december 2007

Actuele vangstberichten tot dinsdag 11 december 2007

Het blijft relatief zacht maar de keerzijde van de medaille is dat we veel wind en regen over ons heen krijgen. Als de zon eens een dagje schijnt is gewoon weer een verademing. Een witte kerst zit er niet in volgens het KNMI maar geeft wel een paar dagen vriezend weer op aan het einde van de week. We tellen de dagen af tot het einde van het jaar..


Een vogeltje dat in de winter vaak opvallend aanwezig is in menige tuin. Rob Kraaijeveld tekende voor deze mooie plaat


Zout door Arthur van Tienen
Wat een week geweest!!!!
 
Supervisserij gehad vanaf de kant en stranden, alleen de Waterweg was wat minder door het vele regenen en de toenemende hoeveelheid zoet water die afgevoerd wordt via de rivieren en uiteindelijk de Waterweg.

Degenen die het erop waagden tijdens deze winderige week werden beloond met mooie vangsten welke vooral bestonden uit dikke wijtingen en verrassend veel scharren.
Vlissingen tot aan Westkapelle mirakels, veel wijting en schar, soms een leuke gul ertussen door, overdag beduidend minder wijtingen maar vooral s’avonds is het bal.
Stranden van Domburg tot aan Renesse vooral s’avonds wel een visje te vangen maar deze stranden halen het niet bij eerder genoemd stuk qua vangsten, diep water is „je van het“ nu.
 
Europoortgebied prima tot uitstekend, Amazonehaven veel vis, wel klein maar er zitten dikke steenbolken tussen en af en toe wat mooie scharren en gullen. Mijdt deze haven een zaterdag want de 2e dag van de topcompetitie Heren wordt waarschijnlijk één van de parkoersen waar 60 man neerstrijken voor een wedstrijd van 2 uur, ook de Dintelhaven en het Calandkanaal wordt door deze meute waarschijnlijk met een bezoek vereerd dus je bent op de hoogte.
Calandkanaal ook weer uistekend, de wijtingen worden iets groter en 25 tot 30 cm. zijn nu regelmatig normale maten voor de wijtingen die je er vangt.
Stenen Glooiing met laag water ook een prima stek om vooral in de avonduren eens lekker te vissen, pas wel op voor het laatste stukje naar beneden, glad hier!. Een plekje tussen de 2e en 3e windmolen vanaf zee gezien die achter je staan in de hoge duinen zijn prima stekken met mogelijkheden tussen de steen om te vissen.
Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn prima visserij in de avond, overdag bot en wat ander gespuis, als de avond valt pas echt leuke visserij


 Ook mooie steenbolken tussen de kleinere in de Amazonehaven

Bootvisserij
 Afgelopen zondag werd het NK Boot vervist vanuit Neeltje Jans en weer een prima organisatie die er toch voor koos om op de Noordzee te vissen wat alleen maar waardering van een ieder kreeg. Met een tot zuid 7 op lopende winden een nattig half laatste uurtje werden er vooral in de eerste periode mooie scharren gevangen. Toen de stroming er lekker inkwam zo rond het begin van de 2e periode kwam de ondermaatse wijting, wat bij vele frustraties opleverde, soms met drie tegelijk net die niet  die o zo belangrijke 27 cm haalden en opluchting wanneer er een maatse schar of wijting bijzat.

Zoals altijd komt er een winnaar uit de bus en voor Eric Goossens die al een superjaar had kwam daar de prolongatie van zijn Nationale titel bij en met 20 vissen 6360 punten totaal kan Eric weer een spijker in de muur slaan voor zijn zoveelste blauwe bord . Voor de zekerheid en om aan alle illusies een eind te maken wie er op dit moment het sterkste team heeft op zowel kant als bootvisserij pakte Arjan Rijnberg eveneens lid van het Spro Gamakatsu team de Zilveren plak  Louis van Bommel pakte de bronzen plak en het derde en laatste Blauwe bord.
 
De nieuwe Nationale selectie die topcompetitie die in april volgend jaar vervist om een plek in het WK Team wat volgend jaar het WK Boot vervist in Nederlandse wateren bestaat uit: Eric Goossens, Arjan Rijnberg, Louis van Bommel, Marcel Waldschmit,Kees Westdorp, Piet de Kramer, Geerd de Bruijn, Peter Schuurbiers,Toon van Bladel en Frans de Bruin. Sterke tot zeer sterke bootvissers die er een mooie strijd van gaan maken en waaruit een zeer sterk Nederlands Team tevoorschijn zal komen.
 
Dat de Nationale coach bootvissen Wil Franken altijd nieuw ideeën naar voren brengt en altijd zeer betrokken is blijkt uit de aan de schippers van de boten waarop het NK werd vervist overhandigde “pisbakken”die het altijd lastig plassen van deelnemers aan bootwedstrijden zeer eenvoudig maakt en waarbij”morsen” tot verleden tijd behoort!
 
Oosterschelde en Grevelingen blijven goed vis geven dus pak je kans en ga er lekker op uit op één van de vele huurboten op deze prachtige wateren
Visserij op de Noordzee is goed maar vanwege de wind is er verleden week niet gevaren, laat in deze week rustig weer dus pak ook hier je kans!!! Tot volgende week, Arthur


Eric Goossens, de nieuwe Nederlands Kampioen Bootvissen in Aktie tijdens het afgelopen N.K Boot afgelopen zondag

Witvis door Willem Stolk
Twee weken wind om je oren, daar wordt je niet vrolijk van. Er zijn heel wat vissers thuis gebleven afgelopen weekend – lekker een weekendje uitrusten van al dat slechte weer. Het water stijgt gestaag – de rivieren IJssel, Rijn en Waal krijgen massa’s water te verwerken.
Maar er zijn er zat die toch gaan, maar het was niet best de afgelopen dagen.
 
Storm barbelen!
Frans Vogels: “Afgelopen vrijdagmiddag toch maar even naar de Waal geweest. Er was gelukkig toch nog 1 krib te bevissen. Samen met Marcel pomp wisten we toch nog 3 barbelen te vangen, in de grote 40-45 cm. Een moeilijke visserij, maar toch beter dan thuis blijven.


Een echte storm-barbeel

IJssel…
Nico Breevaart: “Afgelopen vrijdag naar de IJssel geweest -ondanks het ontzettend slechte weer en de hoge waterstanden. Daar aangekomen bleek het dus bijna onmogelijk om normaal te kunnen vissen. Uiteindelijk wel een paar uur gevist, maar verder dan 1 voorzichtige aanbeet kwam het niet. Hopen dat volgende week de omstandigheden weer wat gunstiger zijn.

Plassen
Zoals ook vorige week waren er nog voldoende plekken waar de wind in de rug stond. Zowel in Kerkdriel, Lith en Megen, is er gevist, maar niet al te best gevangen. Wat kleine voorn en af en toe een verdwaalde brasem werden er gevangen. We kregen 1 melding van een uitschieter: Jan Verhagen ving ruim 30 brasems in Lith – met de feeder. Jan vertelde ons dat hij het eerste uur geen enkele aanbeet kreeg. Hij stond eigenlijk op het punt om te vertrekken, maar plotseling kwam de beet erin. Binnen een drietal uren ving hij de ene na de andere brasem. Uiteindelijk toch een goed resultaat.

Havens
In de havens is het een stuk minder – zeker in vergelijk met vorig jaar. De visserij was vorig jaar omstreeks dezelfde periode stukken beter. Er wordt op sommige plaatsen nog wel aardig gevangen, maar gemiddeld slecht. Zowel in Huizen, Almere als in Drimmelen hetzelfde verhaal.


De IJssel stijgt gestaag - vissen wordt dan zeer moeilijk.
 

Roofvis door Piet Driessen
Harde wind, storm, regen en zelf nog hagel, maar ook mooie wolken partijen en ook nog op zijn tijd het zonnetje, alles hebben we gehad afgelopen week en waren de vissen dan ook actief?

Snoek was op vele wateren redelijk te vangen en er zaten wederom diverse mooie grote vissen bij. Wel veel meldingen van volgers op helder water en dit tot vaak net voor je voeten of recht voor de boot, en hier was het een stuk moeilijker om de rovers te vangen. Was er nog wel helder water door de regenval?  Ja hoor havens en grote plassen zijn vaak nog behoorlijk helder als de stroming van de rivier er niet te kort bij kan komen. Veel meldingen op natuurlijke kleuren, maar ook opvallend veel snoek op de witte kleur afgelopen week.

Snoekbaars was weer eens ouderwets voor de riviervissers die weten hoe het moet. Mooie aantallen snoekbaarzen en dan bedoel ik vaak 20 tot 40 stuks in de boot. Vooral de scheidingen van stilstaand water en de stroming waren zeer succesvol afgelopen week, en zeker ook nog vaak mooie exemplaren daarbij hoor. Langwerpige shads scoorde duidelijk het beste en dan ook vooral de beweeglijke types. Op het troebele rivierwater is oranje vaak super en op de plassen ook veel met lichtgekleurde shads afgelopen week.

Baars ook redelijk wat meldingen  afgelopen week en ook weer mooie vissen. Opvallend dat er ook vaak kunstaas bestemd voor de snoek tussen de kaken werd genomen, dus ze waren wel actief. 35+ baarzen ook veel op de vangstlijsten. Wit en geel scoorde opvallend goed op vooral grote baarzen.

Aankomende week gaat de temperatuur onderuit en gaat het in de nacht vriezen, en dan zijn vaak de eerste vorstdagen niet goed in de polders. De rivieren staan hoog en zullen nog vele snoekbaarzen prijsgeven aankomende week. Temperatuur van het water gemiddeld tussen de 6 en 7 graden dus dat gaat ook nog naar de 4 graden toe. Kleed je goed aan en denk aan de soep maar ga er gewoon lekker op uit, succes.


Op de witte twister


“Geachte T.F.
Hierbij nog een foto van een dikke snoek die ik afgelopen weekeinde wist te vangen op de Rex van N.K. Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma.“


 “Vorige week wist mijn zwager Sander deze mooie snoek te vangen op een Sreaming Devil.
Met vriendelijke groet, Jaïr Wiegersma & Sander Land“


 “Beste TF, Wij hebben een mooie doodaas sessie gehad op zondag (09-12-07) en niet zonder succes…“


 ” ....Mijn eerste vis is 95 cm en vismaat Jelte ving er nog 2 .....“


 “….Waarvan ook 1 van 95 en een van 1.01. Ze waren allen klaar voor de winter.
Vr. gr. J.Iedema , Anjum”


 “Pol deed een dagje polder met zijn vismaat…”


“…Twee mannen in blauwe jassen; controle !….”


“…Alles werd nauwgezet gecontroleerd en…..


“…In orde bevonden!”


 “Hallo
 Mijn naam is Elke Saron en ik ben 9 jaar
Ben enkele dagen geleden gaan vissen met onze pa .
deze keer moest en zou het gebeuren , een snoek , en liefst een grote!! Hij moest zeker groter zijn dan die van mijn broer Tom, die ook al eens op jullie site gestaan heeft.
En ziedaar? na wat slepen met een dode aasvis (zelf geroeid!) een snoek van 82cm.
Hij trok nogal hard, en onze pa heeft mij een klein beetje moeten helpen. Groetjes Elke Saron“

 
” Beste Totalfishing,
De laatste weken gaat het snoekvissen vanaf de kant behoorlijk goed. Zeker met een dode aasvis of groter rubber vangen we echt een aantal beste snoeken.
Zoals mijn maat deze 102cm in een slootje van 3 meter breed ving in het donker!...“


 “..En Jasper en ik nog een paar mooie vingen in een dieper kanaal.
 mvg Hugo“


 “Gevangen in het bos met een Prologic. Een heel gevecht maar hij is er! Vr groet Cinta”


 “Zware wintersnoek voor Piet tijdens speedtrolling in de winter (!) ”


“Bram Bokkers maakte deze foto van een zwemmende harder”


 “Hallo deze zeer geweldadige Wahoo van 36 kilo ving ik op een gerigde Frigat Mackerel aan de downrigger. Ik ving hem tijdens een 9 daagse trip in Kenia (Malindi) met Angus Paul van de Neptune. De visserij was zeer goed (Sailfish) en veel  Giant Trevally’s en vele andere soorten. Al met al was het weer fantastisch, Leo ”


“Er zitten nog steeds kieviten alhoewel de meeste buren uit het hoge Noorden zullen zijn ”


“Gevangen op de IJssel verticalen werkt echt, dezelfde dag nog een iets grotere gevangen”


“Helaas was de NKS wedstrijd op het Noordzeekanaal afgelast doch konden we van de gelegenheid gebruik maken nog even te oefenen. Dit was de grootste vis van de dag met 67 cm. Hij was wel bere sterk op de Kistler Drop Shot Special. Volgende week hetzelfde?! Groeten, Erik Stobbe, visvinder.nl ”


 “Piet vangt zijn baarzen alweer op de winterstekken”


 “Hallo beste roofvissers,
 Ik ben Raymon Louvet en 16 jaar oud. We gingen een dagje slepen op de Maas.
Zelf had ik er een goed gevoel over. Het was een beetje bewolkt.
Ik dacht bij mezelf, ik doe mijn Rapala Shad Rap er maar eens aan.
Dat had ik goed gedacht, want na een tijdje was het al raak.
Er knalde een klein snoekje op, en niet veel later nog een.
Daarna bleef het een tijdje rustig.
Ineens kreeg ik een harde aanbeet van een Baars.
Nadat de baars in de boot was hebben we hem gemeten en kwamen uit op wel 53 centimeter! ”


 “Dit is een van mijn mooiere vissen, hier zie je dat gewicht niet altijd het belangrijkste is…..”


“……Het muisje luste mijn boilies ook wel.
 Groeten Mattijs Celie”


 “Door het slechte weer de afgelopen week is er weinig gevist.
Zondag omdat het Nks niet door ging, even wat anders dan achter japie glasoog aan. Dus achter de dikke snoeken aan met Hans de jerker.
 
Op ons thuiswater wisten we in een paar uurtjes toch weer wat leuke dikke vissen te pakken. Een paar van net geen meter maar die gaan wel weer komen deze week. Het waren weer de gebruikelijke bijt uurtjes van de dag. Die je dan mooi meepakt…“


 “….Gevangen werd aan de Spro Pikefighter in natuurlijke kleuren en de Rapala X-rap jointed wederom in de natuurlijke kleuren. De snoeken werden gevangen in de overzone op gemiddeld 1 mtr water! Het diepere gedeelte hier is gemiddeld 4 mtr. Daar konden we geen aanbeet krijgen. Dus gewoon je manier van vissen aanpassen en dan komen ze vanzelf! Het weer wordt beter en de temperaturen gaan wat naar beneden in de nachten.
 Nu was het water nog nog rond de 7,5 graden. Groet Frank van VLiet “


 “Een dagje om niet vlug te vergeten na het vangen van deze
prachtige dame van 120 cm zuivere kracht
Groet, Roger”


 “Hoi mannen,
Vandaag in het bijzijn van mijn jongste zoon Luca een nieuw PR snoek gevangen met de pikefighter kleur geel. 119 cm  enorm sterk snoekgeweld. Het is voor mij tevens de dikste snoek die ik ooi live gezien heb. Na een zeer spectaculaire dril en een paar foto’s weer gezond terug in haar element..Groet Leon Haenen ”


“Beste redactie,
Zondag aan het statisch snoeken geweest op een voor mij nieuwe visplek. Ik
heb 2 prachtige dames aan de haak weten te slaan, waaronder deze mooie
dame van 115 cm met een gewicht van 29 pond.Ik heb de dames weten te
verleiden met sardienen. Met vriendelijke groet,
Hoang ba Tran”


 ” Hier paar fotos van afgelopen dinsdag 4 dec  tussen de steigers weggeplukt , met een dode aasvis. Kon het helaas niet wegen maar uit ervaring zon 35 pond bij een lengte van 1.20 m .
Met vr groet J.Hoogland.

Nominaties deze week voor de baars van Raymon, de Wahoo van Leo, de karper van Mattijs Celie  en de snoek van J. Hoogland.  Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -