Actuele Vangstberichten TEST


... tot dinsdag 26 oktober 2010

Tekst!
|



En toen was het wél raak. Aanschuiven aan tafel en smullen maar… (foto: Jelle)

Topweek geweest, vooral aan de kusten in het midden en Noord-Holland.

Kustvisserij

Vlissingen tot aan Westkapelle nog wat twijfelachting, wat wijting en schar/bot. Nog geen grote vangsten gedaan afgelopen week. Anders was het op Westenschouwen waar een wedstrijd van Eef Hoek, de sympathieke hengelsportwinkelier, veel vis opleverde. De winnaar had er 23 bij met een totale lengte van dik 5 meter, niet slecht!

Europoort geweldig geweest zo naar volle maan toe en flink wat wind op de kust bracht het zeewater ruimschoots naar binnen. Veel zeebaars gevangen vanaf de kant in het Beerkanaal, gewoon met lood op de grond en een hele mesheft eraan, gaan!!

 
Het blijft een genot om de hengels in beweging te zien door het felle rukken van de vele vele platvissen die opeens ons kustwater als een tapijt hebben bedekt. Gr. Luc Mom.

Waterweg goed geweest, mooie gullen en grove wijtingen zijn er op dit ogenblik te vangen terwijl de zeebaarzen ook nog van zich laten spreken. Calandkanaal prima. Zelf zaterdag met Sportvisserij Nederland op pad geweest om een reportage over wijtingvissen te maken. We vingen prima vis, was nog wel wat aan de kleine kant, maar er zit enorm veel vis, ook veel steenbolk en gul.

Pieren IJmuiden en Scheveningen door de harde wind wat lastig, maar toch leuke visserij op schar en gul. Hou je gereed voor de avondvisserij aan de stranden op wijting, de beruchte vangstpiek in het donker laat niet lang meer op zich wachten! Volgende week zit ik in Wales om het E.K. Kust van de EFSA te vissen aan de stranden van Pwllheli, Een verslag volgt op de site…

Bootvisserij

Wrakvisserij maar zo zo, komt nog niet erg los. Anders is de geankerde kustvisserij, die is perfect met dikke wijtingen en schar. Zondag, voor ik ‘s avonds afreis naar Wales, nog gauw even de bootwedstrijd van de EFSA meedoen! Oosterschelde ook top, veel vis gewoon! Grevelingen redelijk, ‘s avonds en overdag leuke wijtingvangsten.

Volgende week dus even geen vangstberichten.
Dinsdag 9 november de volgende vangstberichten!

Tot over twee weken! Arthur


De weermannen zaten er afgelopen week wederom eens flink langs wat de regen betreft. Veel dagen nagenoeg droog, al was er wel op enkele dagen behoorlijk wat wind, maar de roofvissers konden redelijk goed uit de voeten, en de roofvis dacht daar ook zo over.
 
Snoek - Veel meldingen van grote snoek waaronder diverse 120+ dames. De snoeken zijn op weg of bijna gearriveerd op de winterstekken. En ging je zelf ook op zoek, dan kon je ze tegen lijf lopen. Veel snoeken trekken momenteel langs de oevers naar de winterstekken, dus kort in de oever zijn ze op dit moment te vangen en daar moesten we dan ook zijn natuurlijk. Zowel met groot als klein aas werden ze gevangen, maar groot aas was duidelijk in het voordeel afgelopen week. Rood/geel of groen op helder water en oranje en paars op wat troebeler water, scoorden mooie vissen.


Een ‘mopskopsnoek’ die op vrij ondiep water werd gevangen. Groet, Bart Mylle.
 
Snoekbaars - Ook hier weer wat meer activiteit, maar wel weer wat meer snoekbaarzen die wat aan het afzakken zijn naar dieper water. Doodaasvis, voorn en baars werden vaak tussen de kaken genomen door de snoekbaarzen en bij het kunstaas duidelijk de voorkeur voor slanke shads. Kleur bruin, groen en geel de toppers op wat dieper water.
 
Baars - Ook hier meldingen van behoorlijk wat grote exemplaren, waaronder enkele 45+ vissen. Hier ook doodaas, kleine voorn en ook kleine baars de toppers. Spinners en bladpilkers ook nog behoorlijk wat meldingen, maar dan moesten ze wel snel gevist worden, dus even onthouden natuurlijk. Geel/rood en wederom groen, waren prima kunstaaskleuren.


Siff Grosell met haar eerste baars.
 
Roofblei en winde - Weer in één keer terug. Dit heeft ook vaak met het trekgedrag te maken van deze vissen, en dat is nu ook weer in volle gang. Hier ook meldingen van 50cm+ windes en 70cm+ roofblei. Alle vissen nagenoeg onder het werpen op baars of slepend op baars gevangen, maar natuurlijk geen straf om deze rovers te vangen.
 
Meerval - Een enkele melding, maar verder weinig activiteit van deze nieuwe rover.
 
De temperatuur blijft redelijk te noemen en dus zal ook de roofvis zeker actief zijn aankomende week, dus doe hier even je voordeel mee. Vis zeker de oevers op dit moment goed uit, dit kan nog een mooie verrassing opleveren.

Succes op onze Nederlandse rovers, Piet.



Het einde van het barbeelseizoen nadert nu snel voor de grote rivieren. Afgelopen week werd er nog wel op diverse plaatsen gevist op barbeel, maar de meeste vissers gingen aanbeetloos naar huis. De watertemperatuur is nu ook gezakt tot onder de 10°C, ook dat maakt het steeds moeilijker om barbeel te vangen nu ze zich langzaam maar zeker naar de diepere stukken van de rivier af laten zakken. 


Probeer de warmste tijd van de dag te vissen.

Voor diegene die het de komende weken toch nog willen proberen een paar tips:

     
  • Probeer de warmste tijd van de dag te vissen
  •  
  • Bij dalende watertemperatuur thuisblijven
  •  
  • Laat het aas langer liggen dan normaal, waarbij 1,5 uur geen uitzondering is.


Afgelopen week werd er nog wel op diverse plaatsen gevist op barbeel, maar de meeste vissers gingen aanbeetloos naar huis.

Groeten en tot volgende week, Frans



bladieblabladiebla

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -