image description

Actuele vangstberichten dinsdag 21 januari

... tot dinsdag 21 januari

Het einde van januari is alweer in zicht en de winter laat het helemaal afweten, een paar dagen met goede vorst is niet slecht voor de natuur. Met dit weer is het nog heerlijk om op het water te zitten...


Je moet ook  heel wat uurtjes maken om een aanbeet af te kunnen dwingen. Logisch want door de gedaalde watertemperatuur zijn onze gestekelde vrienden behoorlijk passief geworden en houden ze zich op vlak rond de bodem waardoor ze moeilijk te verleiden zijn.


Ed Schouwen met een van zijn mooie baarzen afgelopen weekend.


De meeste vertrekken niet meer naar het zuiden en zeker niet met een zachte winter.


Direct al beet, dus dat geeft de jager moed. Een blankvoorn van zowat 18cm is de eerste, snelle vangst. Blankvoorn van 24cm...


...Een leuk formaat blei geeft aardis wat sport


Mooie stekken rond vol met riet...


Doodaas met de fireball blijft een heel mooi spelletje...


...zeker met deze zachte winter liggen ze nog niet zo diep.


Op het ondiepen stekken zijn ze ...


...te vangen met de vliegenstok


Een splitsing maakt het wel heel aantrekkelijk...


...om de markreel even te laten zwemmen.


Niets in veranderlijker dan het weer, dit geldt zeker ook in Ierland. Het Ierse meer Lough Derg kent dan ook vele gezichten, soms zelfs op dezelfde dag. Het ene moment is het zonnig en windstil….


…en een paar uur later staat er een mooie kabbel op het water en is het bewolkt. Hoe dan ook, het is elke keer weer genieten op het water!


Vooral als er mooie vissen in de boot komen zoals deze sterke metersnoek voor Leroy!


En ook een mooie snoek voor Chris op een diepduikende plug.


De aanbeet is vaak het mooiste moment, maar natuurlijk is Sven ook blij als hij met deze meterplus vis kan poseren.


Ook zijn vismaat Bas blijft niet achter met deze snoek die in 9 meter diepte werd gevangen. Dit soort vissen zijn natuurlijk een mooie bonus op je visdag, maar genieten van de natuur en de rust op het water zijn eigenlijk de belangijkste voorwaarden voor een geslaagde visdag! Groeten, Ferdinand Heijerman www.pike-ireland.net  

 

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 10 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2019).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vrijdagmiddag filmselectie 28 februari
Willem Moorman -
image description
Noorwegen seizoen van start
Willem Moorman -
image description
Actief op zeebaars in aflevering 9 VIS TV
Willem Moorman -