Actuele Vangstberichten buitenland tot donderdag 3 september 2009

Velen zijn de afgelopen tijd weer afgereisd naar het buitenland om sportvissersdromen na te jagen en velen kwamen terug met onvergetelijke herinneringen. Diverse berichten vanuit Noorwegen, Duitsland en Canada kregen we binnen met prachtige vissen en mooie natuurfotografie…


Afgelopen week, in de Fraser rivier nabij Mission in Canada, heb ik (op de foto in de rode trui) deze fraaie steur gevangen. De drill duurde 45 minuten en we visten met zalmeieren. De vis is 227 cm en werd geschat op 125 a 135 kg. Vriendelijke groeten, Patrick Langendoen.

Noorwegen

Voor noord Noorwegen was het prachtig weer afgelopen week, slechts één dag regen gehad en met temperaturen van tussen de 10 en 20 graden was het wat dat betreft hoog zomer!


Langs de E6 kom je prachtige meren en rivieren tegen die bezaaid liggen met stenen. De blauwe luchten, de bergen, de natuur en het theekleurige water zorgen voor mooie plaatjes.


Langs de kust was vrijwel overal jonge koolvis te vinden en wanneer je een grote, azende school tegenkwam, leek het wel aslof het regende.


Meer rendieren dan auto’s, heel apart…


... Ook voor de garage…


Eén nacht hebben we doorgebracht aan de rivier. Heel even wordt het lichtjes donker, totdat het zo rond twee uur alweer licht begint te worden. Het levert prachtige foto’s op van dat felle licht dat onder de wolken door komt.


Visserij was hartstikke mooi. Een pracht van een forel uit de rivier, vol van kleur en in perfecte conditie.


Ook hebben we de meren afgevist waarbij de inlets mooi getekende bruine forelletjes hielden.


Weer terug gekomen op de grotere rivieren, ving mijn maat een gigant van een atlantische zalm. Van aanbeet, drill tot en met terugzetten een regelrechte sensatie!


Ontelbare, prachtige luchten in het hoge noorden. Een genot om er in rond te mogen rijden!


Vliegvis- en natuurgids Paul Christiaan berichtte afgelopen weken over veelal hoog water dat het vissen niet altijd makkelijk maakte…


... een woeste Atna dendert door het dal…


... desondanks kwamen er toch geregeld mooie bruine forellen uit…


... en ook prachtige vlagzalmen!


Afgelopen 2 weken op vakantie in Noorwegen geweest. Met een motorboot het fjord afgevist. Plotseling op een paar meter voor de boot een school koolvissen springend aan de oppervlakte. Snel een plug er overheen gegooid met als resultaat deze mooi koolvis van ongeveer 60 cm. Natuurlijk is de vis na de foto snel weer teruggezet. Groet, Rick Kamperman - Borculo.


Hierbij wat foto’s van de grootste pollak die in juli tijdens onze zoutwater-vliegvistrip boven water kwam…


.....wat een bakbeest. Gevangen door Eric van de Berg.

Frankrijk


De laatste 2 weken van juli ben ik met het gezin naar de Ardéche geweest en heb daar een heerlijke vakantie gehad. Natuurlijk moest er ook gevist worden. Het was de bedoeling dat ik eerst op barbeel zou gaan vissen, dit op advies van een lezer van Total Fishing die me alle informatie en zelfs foto’s van de stek naar me toegestuurd had.

Echter op die aangewezen stek wilde het niet echt lukken met de barbeel en besloot ik naar een andere stek te verkassen. Een zandstrandje wel te verstaan met diepere stukken in de rivier. Ideaal voor de kinderen om te spelen en ideaal voor mij om te vissen bleek achteraf. Daar kreeg ik namelijk wel een aantal aanbeten, niet van barbeel maar van karper.

En laat dit nu mijn favourite fish zijn. Ik wist er in totaal acht met mais te vangen, gewoon tussen de zwemmende mensen, bootjes en kano’s. Het waren bijzonder sterke vissen variërend van 12 tot 26 pond. Ik ga zeker nog een keer terug! Groet, Marc.

Duitsland


Savage Gear Pro Staff, Henrik S. Lund en Christian “the Joker” Møller - maakten het weer waar. Op een nieuwe trip, dit keer naar de Duitse zijde van de Oostzee…


... In drie dagen vissen werden 12 prachtige vissen gevangen waarvan de twee zwaarste 10,6kg (113cm) en 12,6kg (118cm) wogen (zie foto).

British Columbia

Het weer was afgelopen week wisselvallig met wat zon en af en toe wat regen. De rivieren waren nog net te bevissen, zichtbaarheid was maximaal 5cm! Toch vingen we steelheads. De speyhengel van David werd in 3 stukken getrokken tijdens de vele sprongen van een 14 ponds vrouwtje!


De steelheads zijn fantastisch om te vangen!
 
Het internet heeft voor- en nadelen. Een nadeel is dat iedereen weet hoe goed de steelheadvisserij is op dit moment en dat heeft ervoor gezorgd dat de Amerikanen hier massaal aanwezig zijn en camperen, ze zijn echter 2 tot 3 weken te vroeg. Gelukkig worden alleen de bekende plaatsen afgevist en is er nog genoeg ‘rustig’ water te vinden.


Toch nog genoeg rustige plekken te vinden.

Er zijn zeer grote steelheads geland tot 27 pond deze week. Ik heb er helaas nog geen geland van deze afmeting dit jaar, maar wel verspeeld. Het zal niet lang meer duren voordat er een 25-plusser op de gevoelige plaat wordt vastgelegd.


Spectaculaire drills.
 
Alle rivieren hebben goed steelhead en coho’s! De Bulkley en Kispiox zijn druk bevist en bezocht. De Babine, Morice en Skeena River zijn rustig. De copper is zeer druk met vissers en gidsen!


Maarten wist een paar weken geleden een dikke king te landen.
 
Volgende week meer.
Tight Lines, Jeroen Wohe

Noorwegen


Heilbot-waanzin! Gedurende de ontwikkeling van nieuw kunstaas kregen we ongelooflijke vangstberichten binnen…


... de Deense vissers Peder Lichtenberg en Søren Bech visten samen met gids Per Jonasson (www.fish4u.com) en haakten enkele giganten…


... waaronder ook deze plaat van een heilbot die voor het nieuwe kunstaas ging! In het volgende nummer van het Deense sportvismagazine “Fisk & Fri”, vershijnt de gehele reportage van deze trip.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -