Actie Lachsverein tegen de Zalmnetten

 

Actie Lachsverein tegen de Zalmnetten

De actie tegen het plaatsen van de immense hoeveelheid netten en fuiken in Nederland, waardoor de terugkerende paairijpe zalmen ten dode zijn opgeschreven loopt als een trein. Mede door de aanhoudende stroom e-mails en publicaties op o.a. Total Fishing en dankzij de ondersteuning van www.metersnoeken.nl , www.roofvisnet.nl , www.karperwereld.nl begint nu ook de T.V. belangstelling te tonen.

“Duitse T.V. bijt zich vast in Zalmprotest”

Afgelopen week is er een TV-ploeg van de Duitse RTL in Nederland wezen filmen en vonden interviews plaats met o.a. vertegenwoordigers van de NVVS. Vandaag, vrijdag 4 november komt de nationale Duitse zender ZDF naar Nederland om bij de Haringvlietsluizen het daar aanwezige nettenbestand c.q. Zalmkerkhof te filmen en worden verschillende mensen, die daar verstandige dingen over kunnen zeggen, geinterviewd. Verder zullen zij in Bonn ook verschillende Duitse politici voor de camera halen om Nederland in de schijnwerpers te plaatsen, helaas niet op een zo positieve manier. Wellicht dat dit onze eigen politici eens de ogen doet openen en ze keuzes durven te maken.

Ook het Nederlandse actualiteitenprogramma Nova volgt de ontwikkelingen maar door een overdaad aan ander “belangrijk” nieuws op dit moment zoals de terreurdreiging, brand op Schiphol en de stroom liquidaties staat het Zalmonderwerp even in de wacht.

We houden u op de hoogte en bedanken namens de Duitse Lachsverein alle sportvissers die hun stem laten horen. Degene die het nog niet deden; doe het nu want het helpt echt!

Kijk ookde eerdere artikelen over dit onderwerp “Noodkreet” en “Ik ben boos”