Het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2014 dag vijf

Het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2014 dag vijf:

Groot nieuws uit Noord Noorwegen

Door Joris Nieuwenhoff
 
Letterlijk en figuurlijk. Het is Tom die vandaag aan de haal gaat met de hoofdprijs! Tom is meegegaan op deze reis om eindelijk een serieuze heilbot van formaat te vangen. 
 
Na een eerdere pogingen met een veel te koud voorseizoen moest het deze week gaan gebeuren. De kabeljauw die zich gisteren voordeed als heilbot deed hem toch enigszins beteuterd achter. Menig visser is intens blij met een kabeljauw van 112 centimeter. Maar Tom was toch enigszins teleurgesteld want hij wilde zo graag die heilbot van 1 meter plus vangen.
 
Hij had zich er al bijna bij neer neergelegd dat het niet meer zou gaan lukken. Maar vandaag op 25 meter diepte en op half water ging deze jongensdroom in vervulling. De dame in kwestie die zich liet verleiden tot de aanbeet maakte er geen half werk van. Tom moest 20 minuten tot het uiterste gaan om deze dame in de boot en op zijn schoot te verwelkomen. 
 
 
Maar de gelukzaligheid van deze man op dat moment is met geen pen te beschrijven. Iedere visser die ’zijn’ kapitale vis heeft gevangen kent dat gevoel. Na de nodige foto en video-momenten is deze dame weer het zilte nat in gelaten en vervolgd wederom haar weg.
 
 
De volgende drift is echter wederom Tom die van zich laat horen. Even de hengel in de steun want hij moest toch even plassen. (De druk was enigszins opgelopen na die mooie eerste vis). 
 
 
Op het moment dat de rits weer dicht gaat zegt Dick tegen Tom: “Je zit vast!”. Maar niets bleek minder waar en resulteerde vervolgens in een schone dame van 132 centimeter. Het werd een dag die Tom niet heel snel zal vergeten. En wij ook niet. Hoe gelukkig kun je kijken met een mooie vis! 
 
 
Het loopt het prima door met de visserij. In totaal zijn er vandaag door ons weer negen heilbotten gevangen en daarnaast zijn er zeker vijf weer van de haak geschoten. Dus we werken hard maar het lukt best aardig. 
 
 
John en Willem hebben een grote voorliefde ontwikkeld voor de bottomship van Shimano en vangen zich redelijk suf aan kabeljauw, zeewolf, schelvis en kleinere heilbotten. Willem heeft nu al zeven heilbotjes gevangen! Niet groot maar als je ze allemaal aan elkaar plakt is het best aardig. Maar absoluut wel de meeste dus.
 
 
Peter ving vandaag ook een door hem gewenste grote kabeljauw van ver in de meter en hij was er bijzonder blij mee. De “Belgen” waren ook vandaag weer niet zonder heilbot. Dit keer was het Tim die met 100 centimeter een prachtige vis boven water toverde. 
 
 
Ondanks de mindere weersomstandigheden dus een goed dag voor velen. Snel naar bed en op naar de volgende. Morgen ontbijten we hier om 07:00 uur en gaan daarna met drie boten onder begeleiding van de lokale gids vissen. Morgen dus weer nieuws en hopelijk kan Tom de slaap een beetje vatten. Al zal dat niet op zijn buik zijn. grin
 
Hier  staan de laatste updates van de foto’s.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -