Actuele vangstberichten tot dinsdag 9 september 2014

... tot dinsdag 9 september 2014

De natuur lijkt zich volop klaar te maken voor de herfst, terwijl het nog lekker nazomert. Aan en op zee is de wintervis met de intrek begonnen en de zomervis is uiteraard ook nog aanwezig. De snoekbaarzen beginnen hier en daar al naar dieper water te trekken en de meerval en roofblei zijn nog actief. Grote baarzen en snoeken gingen voor groot aas en ratelpluggen.


Poetstijd. (Foto Piet Driessen)

Wintervis komt eraan! 

Zo, nog geen herfst en de wintervis is al binnen bereik, leuke berichten over grote aantallen schar voor de kust: wijting, steenbolk, schar en gul in de Waterweg!

De Walcherse kust is momenteel nog matigjes; de zomervis is er nog en dit terwijl de wintervis ook al langzamerhand binnen begint te komen. Zaterdag 13 september a.s. is de eerste grote wedstrijd van het naseizoen, de wedstrijd van HSV Westkapelle.

Daar kunnen we zien hoe de vlag er werkelijk voorstaat qua visserij en vissoorten op deze uitstekend georganiseerde wedstrijd. Kijk op de website van HSV Westkapelle voor de informatie over het inschrijven.


Tong is nog volop te vangen in de Waterweg.

De Domburgse stranden bieden in het donker wat tong, overdag bot en zeebaars. Zelfde geldt voor de stranden Vrouwenpolder en de Banjaard.

De Oosterschelde dijken en slikken zijn zorgwekkend, er wordt haast niets gevangen. Schouwen Duiveland is ook één en al drama wat zeevisvangsten aangaat vanaf de stranden.

Het wordt pas weer leuk richting Europoort. Aan de Maasvlakte Twee redelijk zeebaars, verwacht geen supervangsten maar met een windje op de kust is het hier toch wel redelijk.

De diepe kanalen als Beerkanaal en Calandkanaal zijn nog rustig wat wintervis aangaat. Wel worden er mooie zeebaarzen gevangen.

De grootste wedstrijd van het afgelopen weekend was ongetwijfeld de derde Penn Korps Competitie wedstrijd in de Waterweg. Winter- en zomervis, zoet- en zoutwatervis die door elkaar werd er gevangen.

Er was de tragiek van kapotte lijnen en euforie over aantallen grondels en speciale systemen, kortom, een wedstrijd die alles in zich had en waarbij wederom het ijzersterke Westkapelle1 team over de langste adem bleek te beschikken. Hun derde winst op rij, petje af!


Tweevoudig Nexerlands Kampioen Kustvissen Senioren Arjan Heijboer met een gulletje uit de Waterweg tijdens de 3e Penn Korps Competitie wedstrijd.

Voor volledige uitslag kijk op www.eurovissers.nl en klik op de homepage op het P.K.C. logo rechtsboven.

De laatste twee wedstrijden beloven spannend te worden want de verschillen tussen nummers vier tot en met 20 zijn klein en in de laatste twee wedstrijden te overbruggen.

In de Dintelhaven veel grondels en zoetwatervis als winde en roofblei. Van de week naar springtij toe op donderdag komt er weer meer zout water binnen en krijgt de zoutwatervis weer een kans.

In de rest van de Waterweg richting Vlaardingen is nog redelijk tong te vangen, ook op de Oude Maas tot aan Spijkenisse.

De Pieren van Scheveningen en IJmuiden/Wijk aan Zee matigjes; wel regelmatig zeebaars en natuurlijk grondels en ander gespuis tussen de blokken. De stranden van Wijk aan Zee tot en met Groote Keeten zijn redelijk: bot en wat zeebaars.

Bootvisserij

Zoals gezegd wordt en in de Zuidhoek van ons land al flink wat schar gevangen, ook al van stevig formaat. Tong en gladde haai zijn zeker nog te vangen. De miniwijtingen zullen vooral de eerste maanden een plaag zijn tijdens het ankervissen.

De wrakvisserij op gul en zeebaars is redelijk tot goed; komende week rustig weer dus neem het waar!

Komende week reizen Benny Wijnings en ik als coaches af naar Port d’Albret in Frankrijk met onze WK Ploegen dames en heren bestaande uit Linda v/d Velde, Clarinda v/d Zande, Heidi Leeuwis, Cristel Verhage en Susan Stuijts, Tom v/d Pol, Kees Westdorp, Marien Flipse, Ruud van Noord en Jeromy van Houdt om ons te gaan voorbereiden op het WK Kust van  20 t/m 27 september.

Ik ben er dus twee weken niet. Het eerste vangstbericht zout van mijn hand zal verschijnen op 30 september.

In de tussentijd stuur ik na iedere wedstrijddag een kort verslag, de bevindingen van de trainingsdagen worden beknopt gemeld na afloop van de trainingsweek.

Arthur

Dieper 

Het is duidelijk dat roofvissers afgelopen weekend in grote getale op de Fair in Maurik waren. Er zijn minder berichten binnengekomen. De beurs is natuurlijk een prima keuze daar er weer veel informatie was te halen en het heel gezellig was.
 
Hoe waren de vangsten? We kunnen heel algemeen zijn wat de vissoorten betreft. Opvallend was dat op de vrijdag en zaterdag goed werd gevangen maar op de zondag waren de vangsten een stuk slechter. Zo zie je maar weer hoe gek het kan gaan, en zo kunnen we weer mooi speculeren waar het aan zou liggen.


Ratelpluggen brachten mooie baarzen.

De snoeken werden nu vooral aan groot aas gevangen en rubber was duidelijk in het voordeel. Ook meer vissen slepend afgelopen week tegenover werpend vissen, ook verticaal diverse meldingen van snoek als bijvangst.

De snoekbaarzen zijn toch al duidelijk wat dieper te vinden en ook behoorlijk vast aan de bodem. Vooral bewegelijke shads zijn hier in het voordeel. De maten van de baarzen blijven goed te noemen en weer veel meldingen van 40+ baarzen. Dat zijn toppers hoor. Hier was opvallend dat de ratelpluggen mooie vissen in de boot of aan de oever bracht.


Fraaie nazomer.

Meerval en roofblei zijn ook nog actief en hier ook weer prachtvangsten zowel aan de oppervlakte als aan de bodem. Al met al loopt het nog heel mooi op dit moment en de watertemperatuur nog rond de 18 graden door het fraaie nazomer weer afgelopen week.
 
Even kijken wat het weer gaat doen maar het ziet er nog allemaal goed uit dus ga er zeker even op uit. Dit zal zeker gebeuren daar veel vissers hun nieuwe materiaal van de Fair in Maurik moeten gaan uitproberen.

Veel succes en we zien de foto’s wel weer komen op de site.

Met roofvisgroet,

Piet


De start van een heerlijke nazomerdag.


Super gave foto van mijn dochter Fleur, Groeten, Ton van Plateringen.


Mooie roofblei aan de plug.


Op zulke mooie windes was niet gerekend door Falk.


Niet een echte visfoto, maar hoort er allemaal bij.


Hierin verdwijnen dus heel wat kleine vissen.


Het stikt ook van de baarzen in Lough Derg (Ierland).


Meerdere 40+ baarzen maken Falk gelukkig.


De baars van 49 centimeter is ook nog geknipt voor de vangstberichten!! Een oude krijger die al heel wat heeft doorstaan, een juweel uit het kleine viswater…..Met vriendelijke groet, Sjak.


Dat niet alleen grote mannen vissen kunnen vangen bewijst de 10 jarige Denise van Dijken uit Noorwegen. Met haar vader mee de grote rivieren op. Zij pakte op een Rapala DT4 deze monster baars van 50 centimeter. Dat werd een gezamenlijk rondedansje in de boot. Groeten, Pim (dutchfishingadventures.com)


De snorzweefvlieg, pyjamazweefvlieg, dubbelbandzweefvlieg of cocacolazweefvlieg (Episyrphus balteatus) op de Tongplaat.


Hey TF! Hier weer een ferme snoekbaars uit België, groeten JP Maton.


Paardenbijter - Aeshna mixta (F) bijt geen paarden, maar komt wel graag in de buurt van mensen en dieren.


Goedenmorgen deze morgen. Visgids Johan.


Het is weer gelukt.


En succes kunnen boeken...


Binnen bereik aan een old fashion plug.


Ton en Serge visten op de Spiegelplas...


...Het ging lekker, Groeten Ton van Plateringen.


Die landing wordt een puinhoop grin))))) (foto Piet Driessen)


Gevangen op de dropshot. Precies een meter. Groeten, Harjan Rumpf.


Vandaag waren de snoeken het doel. Veel werpen en de snoek tussen de planten zoeken. Na drie minuten miste Dennis tegen de boot aan de eerste aan beet. Vijf minuten later zette hij dit recht. Op de Savage Gear Black Fury spinner haakte Dennis Veugelers deze fraaie vis. Groet, Pim (dutchfishingadventures.com)


Wim de Vries nam zijn zoon Wilmar (11) mee voor een vistrip naar Ierland. Zet visten daar op Lough Derg met visgids Ferdinand Heijerman...


...Wilmar ving de meeste snoeken waaronder ook deze mooie vis...


...Ferdinand trapte af met deze snoek van net over de meter. Als je ook interesse hebt in een visavontuur in Ierland dan kun je informatie en prijzen vinden op www.pike-ireland.net.


Zo daar staan we dan. Kun je ons goed zien?


Mooie rover van het grote water. Het zien van de aanbeten maakt het werpend vissen op snoek tot een spannend spelletje! Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste TF, tijdens de zomervakantie in Zweden ook even met het gezin langs m'n favoriete voorjaarsplek geweest. Dezelfde tactiek als in de mei vakantie was nodig om de snoeken aan de lijn te krijgen en dat mocht onderandere resulteren in m'n honderdste metersnoek...


...Een prachtvis van 122 centimeter mocht ik toevoegen aan mijn lijstje in het bijzijn van de kids. Bij thuiskomst in NL had m'n vismaat de champagne al klaarstaan aangezien ik ons doel van 100 als eerste heb mogen halen. Bedankt Charles. Met vriendelijke groet Arthur Hagenbeek


Hallo, afgelopen weekend de dag na de Fair werd het tijd om wat nieuw rubber uit te proberen. Eerste vis van de dag gelijk een nieuw PR voor mij...


...met 121 centimeter kon deze vette dame van rond de 14 á 15 kilo de nieuwe HT Big Nando niet weer staan. Wat een prachtige droomvis, misschien wel...


...mijn mooiste vangst ooit puur omdat hij vertikaal is gevangen. Met vriendelijke groet, Björn Janssen.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Björn en de baars van Denise. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -