Actuele vangstberichten tot dinsdag 8 april 2014

... tot dinsdag 8 april 2014

De eerste lentevangsten zijn weer geboekt in het zoete en aan en op zee wordt er plaatselijk redelijk tot goed gevangen. Nu maar hopen dat de kou uit het noordwesten snel weer plaats maakt voor warmere stromingen.


De gehakkelde aurelia voedt zich met nectar van diverse planten. 

Drukke weken

Het zijn drukke weken aan het zoute zowel voor de recreatievissers als de wedstrijdvissers! En er is weer wat te vangen.

De Waterweg om mee te beginnen: mede door de weinige regenval is het prima toeven in de Waterweg vanaf Hoek van Holland tot aan zo'n beetje Vlaardingen. Mooie scharren, al een enkele tong en zeebaars, gullen en platen van botten worden er gevangen. 

Pak de diepe delen aan de Maasluiszijde richting Hoek van Holland en ook de stekken bij de AVR doen het prima (let wel op dat je hier materiaal kunt kwijtraken: onmiddellijk ankeren want als je onderlijn aan de wandel gaat is het over en sluiten!). De ondiepe delen zijn goed voor bot. 
 
Het Calandkanaal is redelijk, hetzelfde geldt voor de Dintelhaven en alle andere diepe havens. Er is nog geen zeebaars gemeld vanaf de Pier van Hoek van Holland.
 
De stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin zijn een ramp geweest afgelopen week na de prima vangsten een week geleden op zaterdag tijdens de NFB en competitiewedstrijd van de Eurovissers.


Voor de aalscholvers is er weer kleine vis te vangen. 

Tijdens een wedstrijd van 50 man op het stuk van 's Gravenzande naar Ter Heide werden er slechts en paar visjes gevangen. Het tij was ook niet best dus hopen maar dat zaterdag aanstaande het beter zal gaan.

De kust van Katwijk tot aan Den Helder is best wel goed. De winnaar van de Handy Fish wedstrijd op Groote Keeten had dik twee meter vis, voornamelijk botten. Tussen de stenen pielen op de pieren van Wijk aan Zee en IJmuiden levert leuke gullen op.
 
De Zeeuwse wateren bieden redelijke visserij. Tussen Domburg en Westkapelle is redelijke visserij op schar en bot en ook al wat baardjes. De stranden van Westkapelle tot aan Vlissingen zijn redelijk: schar, wat tong, bot en zeebaars. De Oosterschelde dijken zijn nog steeds matig tot slecht.
 
Bootvisserij
 
De wrakken doen het goed, mooie gullen worden er gevangen. Junior is zaterdag vanuit IJmuiden met een supersnelle boot (34 knopen) wezen wrakvissen: bingo, bingo was het! Mooie gullen tot vier kilo.


Langs de waterrand is het ook weer prima vissen.
 
De geankerde visserij is ook prima. Van uit de Westerscheldemonding gaan de vangsten gestaag omhoog. Vriend schol is ook al redelijk te vangen.
 
De Oosterschelde is nog steeds matigjes tot slecht. De Grevelingen biedt vooral veel haring.
 
De eerste selectie NK Boot is vervist vanuit Scheveningen. Veel, heel veel vis werd er gevangen, hoofdzakelijk schar en wat mooie grote botten. Remco Geuze won het potje aan bakboord op de Estrella met 86 stuks maatse vissen. Aan stuurboordzijde was teammaatje Arjan Rijnberg de beste met 74 stuks maatse vissen. Op de Trip Tender was het Sjaak Verburg die met 64 stuks iedereen aan zijn zegekar bond.


Tot volgende week, Arthur


De gewone Sleutelbloem, Primula officinalis of Primula veris, komt in ons land in vochtige weilanden en in bossen nog wel voor. Het is een van de eerste voorjaarsbloemen.


Hallo Vissers, het hoge water viel vroeg dus vroeg het mandje uit. Een zeer apart schouwspel in de ochtend door de mist/smog in combinatie met de opkomende zon. Wat zijn dit toch supermomenten om mee te maken. Je voelt ten volle dat je leeft, helemaal top...


…Stroming is alles op dit moment want zonder stroming  vallen de vangsten compleet stil, ook bij mij! Je weet dat de vis er zit maar door het ontbreken van de stroming graaft de vis zich in en heeft geen lust tot eten…


…Als de stroming erin komt lijkt het wel of er onder water iemand op een fluitje blaast want de toppen beginnen dan vrijwel direkt te bewegen en het is genieten geblazen…


…Dit keer alleen maar gevist met de franse tappen die ik bij Johan Bijl heb gekocht via de post! Wat een luxe. En wat een supervangst had ik daarmee op mijn visdag. De prijs lijkt hoog maar je kunt de tappen in vier of zelfs vijf stukjes knippen zodat je er akelig scherp mee kunt vissen omdat je de haakbocht vrij laat…


...Je kunt met een pakje dus 40 maal beazen en wat nog belangrijker is je kunt gaan vissen wanneer je wilt omdat ze in de diepvries zeer lang te bewaren zijn. Lees mijn stukje wat ik hier destijds voor Totalfishing over geschreven hebt om te kijken hoe dit in zijn werk gaat . Visgroet van lucky Luc Mom


Het schollenfestijn is weer losgebarsten voor de kust van Frankrijk. De schollen hebben doorgaans een prachtig formaat en er is voor iedere visser een mooi portie schol weggelegd. Schipper Frank Smits van de Nautilus organiseert speciale schollentrips om maar zoveel mogelijk vissers dit te laten beleven.
Frank is een zeer ervaren schipper en weet als geen ander boven op de vis te ankeren. En mocht zo'n schollentrip nu onverhoopt niet doorgaan dan kunt u die dag altijd nog gaan vissen in de monding van de Westerschelde waar het vissen als enige plek in Nederland door zijn beschutte ligging bijna altijd kan doorgaan. Kijk op de agenda van Frank en schrijf u in voor zo'n supertrip! Ik heb al weer geboekt, u ook? Check www.wrakvissen.net . Visgroet van Lucky Luc Mom


Ochtendstond voor een warme lentedag.


Een paar uurtjes nimfvissen leverde vele vissen op...


...Niet allemaal even groot maar wel lekker dik...


...Ook kleine baarsjes zijn mooie rovertjes.


De alikruik komt in veel kleurvariaties voor.


Vandaag zijn mijn partner en ik wezen vissen in vestingwater waarbij de karper duidelijk los was want mijn partner had drie spiegelkarpertjes en een zeelt...


...een brasem en twee windes en ik een spiegelkarpertje en twee brasems. Alles is gevangen aan de methodfeeder met...


...als hoofdbestanddeel lokvoer karma van baittech en minipellets. Groetjes Antoinette den Os.


Hallo Total Fishing, ik heb mijn eerste zeelt van het seizoen weer gevangen. Deze keer op de centrepin. Voor foto’s en verslagen zie hier. Vriendelijke groet, Koen.


Tijdens het penvissen heb ik deze mooie schubkarper van 85 centimeter gevangen. Groeten, Rik Prins (12jaar) uit Alteveer, Drenthe.


De gehakkelde aurelia is een dagvlinder en komt ook in parken en tuinen.


Deze baars van 45 centimeter ving ik op het laatste moment van het seizoen. Was ook meteen mijn nieuw PR. Groetjes Remon.


Mijn allerlaatste visdag jagend op voetbaldikke baarzen. Het zijn zomerse omstandigheden op 31 maart. Ik vis in mijn T shirt. Werpen en trollen met kleine plugjes is het ontzettend zoeken naar deze schitterende rovers. Toch nog een mooie kunnen landen. Met Supersnoeker Arjan de Klerk. Groeten Pim (dutchfishingadventures.com)


Het groen wordt dichter.


Hallo, ik ben nog eens twee dagen gaan snoeken ergens in Belgie. Daar is op sommige wateren geen gesloten tijd. Ik ving een paar mooie snoeken van rond de meter maar om 18.00 uur op de laatste dag sloeg ze op mijn kunstaas. Het water ontplofte en...


...een machtige megasnoek kwam na een hard gevecht kopschuddend boven water. Toen ze in het net lag gaf ik een schreeuw van ontlading want niet zo lang geleden verspeelde ik nog een monster op Hollandse bodem maar nu ben ik blij met deze megavette 120 centimeter snoek en ze is plat gemeten op de lat! Groeten Ivan Vanpraet.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Ivan, de karper van Rik en de baars van Remon. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -