Actuele vangstberichten tot dinsdag 4 februari 2014

... tot dinsdag 4 februari 2013

De roofvissen lijken de lente al in de bol te hebben, vangsten op ondiepere wateren en bolle buiken duiden daar op. Aan zee is de vangst stabiel matig gebleven, terwijl bootvisserij prima was. De temperaturen lijken hoog te blijven. Gaan we nu wel of geen winter meemaken? En vooral 'wanneer?' is dan de vraag…


Lente! Ook in hun bolletjes...

Matig

De visserij is vrij stabiel gebleven in vergelijking met een week geleden: de vangst houdt niet over. Westkapelle tot aan Domburg doet het matig: wat schar en bot, en de uitschieters waren 15 stuks schar, dus niet vet zal ik maar zeggen.

Oosterschelde dijken en schorren zijn ook nog niet alles. Verwacht wat bot en in de diepere delen vanaf de dijken wat schar.

Europoort biedt onverminderd de beste plekken om een visje te vangen qua aantallen. De Mississippi haven is redelijk, veel ondermaatse wijting maar ook redelijk wat mooie scharren. 
 
Er zijn afgelopen week toch weer wat mensen weggestuurd ondanks dat Havenbedrijf Rotterdam de haven heeft vrijgegeven voor de sportvisserij. Als er iemand op je af komt, blijf dan vriendelijk en rustig en staat er een bord verboden toegang dan ben je uiteraard strafbaar!
 
Dintelhaven slecht, Beerkanaal en Papagaaienbek prima, en dan vooral vanaf de Papagaaienbek mooie scharren. Ga ook eens tussen de houten schotten aan het begin van de Edisonbaai vissen, slag Maasmond richting Papagaaienbek en dan op het duin linksaf slaan, 300 meter verder vindt je de strandjes met de houten schotten, vooral bij een zuiden tot zuidwesten wind is het hier prima toeven!
 


Goede vangsten van wijting en schar diep landinwaarts in het Calandkanaal.

De Waterweg is matig, slechts wat bot en een enkele gul zijn er gevangen verleden week. De Pier van Hoek van Holland is redelijk: gulletjes en schar. De stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin goed, veel bot was het perspectief afgelopen week, maar ook wat wijting en wat schar en gulletjes.

Het Calandkanaal is momenteel prima. Tot ver bij de Calandbrug zijn er goede vangsten te boeken, zelfs de schar trekt tot aan de sluizen in Rozenburg! Pieren Scheveningen en Wijk aan Zee/IJmuiden zijn rustig geweest afgelopen week met niet al te beste vangsten van schar en wat gulletjes. De stranden van Scheveningen tot aan Den helder zijn redelijk met meun, bot, schar en gulletjes.
 
Bootvisserij
De monding Westerschelde is top met veel schar en af en toe mooie gullen. De Oosterschelde is redelijk: schar en gulletjes. De Grevelingen zoals altijd grillig: afgelopen week overdag niet al te beste vangsten en 's avonds prima met mooie klussen wijting. 
 
De Noordzeewrakken waren redelijk, wanneer je er tenminste uit kon gaan, met leuke aantallen gul, steenbolk en wijting. Geankerde visserij was prima afgelopen week, hoofdmoot mooie scharren.
 


Gaan we dit nog meemaken deze winter??

Tot volgende week, Arthur

Vangst op redelijk peil

Er waren een paar prachtdagen bij afgelopen week met veel zon en niet te veel wind, dus zijn er diverse vissers nog even langs of op het water gegaan. Zaterdag was het even wat natter met de nodige regen maar er was nog redelijk wat activiteit op de roofvissen. 
 
Natuurlijk was er in het bovenste gedeelte van het land niet overal te vissen doordat de beginnende winter al diverse stukjes water had  voorzien van wat ijs maar veel groot water was gewoon open.
 


Marco met een echte winterbaars.

Snoek - De vis was redelijk actief en er werden ook weer mooie vissen gevangen. In doorsnee waren de snoeken van kleiner formaat maar de aanbeten waren er niet minder om, en zeker op kunstaas vaak kegelharde aanbeten. Dood aas was duidelijk even wat minder en met wat meer beweging werden de snoeken vaak beter actief gemaakt. Natuurlijk kleuren waren ook duidelijk in het voordeel.
 


De rietkantjes nu zeker niet overslaan.

Snoekbaars - Minder aantallen bij elkaar te vangen afgelopen week maar toch weer duidelijk meer grote snoekbaarzen en ook weer wat op ondiepere plaatsen. De temperatuur begint hier dus alweer wat grip op te krijgen en natuurlijk speelt wat meer licht hier ook een rol in. Het zal niet lang duren voordat de eerste baarzen gaan paaien en de snoeken er vrij snel op zullen volgen. De conditie van de vissen is in ieder geval al heel goed te noemen.
 


Discussie wel of geen weerhaak.

Baars - Ook van deze soort wel wat mooie vissen te vangen maar op dit moment nog niet de aantallen. De baarzen lagen hoger in het water dus ook hier heeft temperatuur en licht een grote rol gespeeld. De ouderwetse spinners scoorde nog opvallend wat vissen al moesten ze wel vrij kort bij de bodem gevoerd worden. Wel veel wisselen met de snelheid van het binnenvissen daar hier vaak de sleutel tot succes lag.

De temperaturen blijven redelijk hoog aankomende week en op zijn tijd een beetje regen zal de vangsten op een redelijk peil houden. Dus heb je even de tijd, ga er zeker even op uit.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Hallo Vissers, toen ik aankwam met Marc een onverwacht lege parkeerplaats vanwege de koude oostenwind. Dat was wel weer eens lekker na mannetje aan mannetje te hebben moeten staan. Op kou kun je je kleding immers aanpassen. Beter dan regen. Op afstand zat er nog steeds wel aardig schar maar die is wel duidelijk aan het teruglopen qua hoeveelheid. Gelukkig nog steeds genoeg voor een verse vismaaltijd... 


...Onder de blokken ving vismaat Marc vijf gulletjes met de karperhengel maar helaas zat er geen maatse tussen. Vismaat Simon ving nog een maats gulletje zodat ik Yvonne daar mee kan plezieren...  
 

...De zeehond die opdook met een zeer mooie gul om ons de ogen uit te steken, was de beste visser vandaag... 


...Visgroet van Lucky Luc.


Kuifeenden dobberend op rustige plekken.


Beste redactie, graag had ik mijn goede vriend Louis is verrast, na een lange periode van non actief was hij eindelijk nog is aan de waterkant terug te vinden. Hier enkele foto’s van zijn vangsten. Alvast bedankt.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend was net als afgelopen weken taai toch nog een aantal fraaie vissen weten te verleiden tot een aanbeet. Waaronder een fraaie 40+ baars op een Kopyto shad. Geen monsters deze keer. Met vriendelijke groet, Daniel van der Post.


Na lange tijd niet meer gevist te hebben was vrijdag mijn eerste visdag van het jaar! Samen met mijn maat Geert vandeplancke hebben we een mooi baarsdagje gehad, Groeten, Hoeben Marc.


Aalschovers kunnen ook nog even zonnen.


Louis met een snoekbaars.


Goedendag Total Fishing, bij deze maar weer eens een verslagje van ons. Een prachtige dag gehad op de rivier samen met Mari...


...De aantallen waren niet zo heel vet maar we wisten toch een tiental mooie vissen te pakken. Alles op nieuw rubber. Groeten, Arie.


Geert ving ze op een roze dirupootje...


...Ikzelf heb alles gevangen op de Rig-Walker van River2Sea. Groeten, Hoeben Marc.


Hey Total Fishing, afgelopen weekend mooie snoekbaarzen gevangen met als hoofdprijs deze 93 centimeter grote knuffel! Greetz, JP Maton.


Ook ving ik deze snoekbaars die een 23 centimeter lange Fox shad compleet weg werkte. Met vriendelijke groet, Daniel van der Post.


De vraag of de snoekbaars paairijpheid wordt bepaald door daglengte of watertemperatuur lijkt wel het laatste te zijn. Groeten, Roel Orsel.


Het soms even prutsen...


...maar alles gaat naar beneden.


Snoek op een twistglyde...


...in een nieuwbouwwijk...


...Winter? Deze vis is goed voorbereid, greetz, Stoffel.


Afgelopen weekend lekker gevist in de polder, hierbij een leuke dubbel die nonkel Marc en ik hadden. Met vriendelijke groet, Levin van Hoof.


Het lijkt nog wel even mild te blijven.


Beste Total fishing, dat er met zeer diep lopend kunstaas ook op de ondiepere wateren prima resultaten behaald kunnen worden merkte mijn gast Dennis Veugelers afgelopen zondag aan de levende lijve. Op een flinke, diep duikende Spro Pike Fighter roze/zwart knalde deze leuke snoek, die het 30 grammertje flink deed door buigen. Met vriendelijke groeten, Pim Busker (Dutchfishingadventures.com)


De dames hebben ook al weer bolle buiken.  Groeten, Roel Orsel.


Afgelopen week een supersessie gehad met doodaas, tien snoeken wisten we te vangen waarvan drie moddervette meterbakken... 


...Wat hebben we toch een prachtige hobby! Dit was de grootste voor mij deze dag, binnenkort het hele verslag op www.doodaas.nl. Groeten, Arend Burger.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Arend, de snoekbaars van JP Maton en de baars van Marc. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -