Actuele vangstberichten tot dinsdag 25 februari 2014

... tot dinsdag 25 februari 2014   

De natuur is met de huidige temperaturen tot de lente stand overgeschakeld. Over het weer mogen de sportvissers niet klagen, al zijn de vangsten vooral in zout water momenteel slecht. In het zoete water konden er weer mooie momenten worden vastgelegd. 


Wat een prachtkleuren!

De dip is nog niet over

Het blijft onveranderlijk matig, natuurlijk zijn er uitschieters maar over de hele linie is het mager.
 
Vlissingen tot aan Westkapelle wat bot, en een enkele schar, het zelfde geldt voor de stranden Domburg.
Banjaard brengt wat 'pap'gulletjes evenals de Oosterschelde, nee, het is wachten totdat de bot en de schar klaar zijn met paaien.
 
De Maasvlakte is stil, Papegaaienbek is ook onder de maat, wat schar en wat wijting. Het Beerkanaal redelijk wat wijting, merendeel onder de maat, zelfde geldt voor de Yangste haven.


Ondanks erbarmelijke vangsten toch veel lol aan het strand!!

Dintelhaven: alleen met opkomend water wat activiteit, bot en spiering vormen de hoofdmoot.
 
Calandkanaal is redelijk. De Eurovissers hielden afgelopen zaterdagavond hier een wedstrijd en winnaar Henk Verlinden had 21 vissen, voor Mark Huijps en Tom van de Pol met beiden 20 vissen. Wijting en wat gulletjes waren de te vangen vissen.
 
De Waterweg is slecht met veel bruin zoet water van boven. Vooral nu met halve maan wanneer er geen of nauwelijks zout water naar binnen komt is het nog slechter met de vangsten. Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin slecht: wat botjes en dat is het.


De steenloper in vol ornaat.

Pieren van Scheveningen en IJmuiden/Wijk aan zee wisselend, soms leuk vis maar echt vet was het niet de afgelopen week, verwacht gulletjes en schar.
 
Stranden van Katwijk tot Groote Keeten al een enkele zeebaars en voor de rest bot en wat schar


Magertjes op de stranden van Hoek van Holland, Ellen van Es met een botje van afgelopen zaterdag.

De bootvisserij lag bijna op haar spreekwoordelijk 'reet' met haast geen vangstberichten. De Piraten in de monding van de Westerschelde: de Wiesje, de Pirate 2 en de Nautilus gingen er nog wel uit en er werden redelijke gulletjes gevangen en zelfs al een eerste tong.


Nog een vreemde eend in de vorm van een Scholekster.

Nee, het is hopen dat deze mindere periode snel over gaat!

Tot volgende week, Arthur

Grote verschillen

Over het weer kunnen we in ieder geval niet klagen afgelopen week, en zeker in het weekend was het nog allemaal best te doen om achter de rovers aan te gaan. Op dit moment is het al weer even boven de 10 graden, wat willen we nog meer?

Het waren weer grote verschillen afgelopen week met de vangsten, op plaatsen nagenoeg geen aanbeet (had ik ook met vismaat Piet een mooie snoekbaars gelost en enkele gemiste aanbeten) maar zo als ik al zei met dit weer lekker vertoeven op het water.


Baars eet baars.

En op enkele plaatsen weer enkele zware snoeken, snoekbaarzen en baarzen. Ook opvallend het verschil op plaatsen waar de snoeken nog heel dik zijn maar ook al diverse vissen die al hebben afgepaaid en zo zie je weer dat elk water zijn eigen regels heeft.


De abrikozen al in bloei.

Wel behoorlijk wat meldingen van grote snoeken afgelopen week maar deze wel voor 80% op dood aas. Dit was ook het geval met diverse grote snoekbaarzen die ook met dood aas werden gevangen. Natuurlijk werden er nog wel meer snoekbaarzen gevangen maar het vreemde ervan was dat deze nu tegenover de laatste weken weer een stuk dieper werden gevangen waar ze vaak nog met groepjes bij elkaar lagen. 
 
Langwerpige shads hier duidelijk in het voordeel en kleuren bruin en grijs vaak op de lijst en op de rivieren waren het nog vaak de felle kleuren die scoorden. Baarzen geregeld onder het snoekbaarzen tussendoor gevangen en werd er op plaatsen gericht op gevist dan werden ze nog vaak met kleine shadjes en bladpilkers gevangen.


Activiteit genoeg.

De temperatuur blijft aankomende week nog redelijk hoog dus er zal zeker wel wat activiteit zijn. Water op plassen al vaak rond de 6 graden en op de rivieren bijna overal al ruim 8 graden en hier hebben de vissen geen hekel aan hoor. Dus ga er op uit en dood aas is zeker nog top op dit moment en met wat zon zullen ze vaak al in de buurt van de paaiplaatsen liggen. Veel succes op de rovers en met groet,  Piet.
 
Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Boerenzwaluw - Hirundo rustica: gaat weer veel insecten vangen.


Hollandbaits, het aas waar ik altijd vertrouwen in heb...


...zie www.hollandbaits.nl. Groeten, Johan van Liere.


Witte Kwikstaart - Motacilla alba: alweer terug uit Afrika.


Beste Total Fishing, naast het roofvissen ben ik ook met de vliegenlat achter de forel aan gegaan. Een paar uurtjes vissen leverde onder meer deze mooi regenboog van 68centimeter op. Niet alleen het formaat was mooi aan de maat, tevens werd het volle gewicht in de strijd gegooid waardoor een mooie dril het resultaat was, groeten, Ed.


Af en toe een baars tussendoor voorkomt dat het eentonig wordt. Visgids Johan.


Zondag gaan vissen met Frank, hij haalde een mooie baars binnen van 49 centimeter. Groet, René.


Groenling - Chloris chloris, overwintert meestal in Nederland.


Moeizaam gevangen vis geeft veel voldoening. Visgids Johan.


Wat was het een taaie visserij afgelopen week op de rivier! Driftend op de wind tussen de kribben zorgde voor de enige spaarzame aanbeten. Vismaat Erik met een fraaie snoekbaars...


...ondanks de slechte geluiden toch mooie vissen gevangen. Visgids Johan.


Matthias kreeg er weer een paar te pakken. Visgids Johan.


Het mag natuurlijk wel, maar het kan en hoeft niet altijd in de dubbele cijfers te lopen. Met enkele van zulke vissen heb je al een mooie dag, toch? Groeten van Wilfred van Nunen.


This whole day there was drizzeling rain.


Volgens Bastiaan de Bie was het een leerzame dag, met als knaller deze prachtige snoek! Met vriendelijk groet, Ton van Plateringen.


Beste Total Fishing, het proberen te verleiden van de snoek met als beloning deze te mogen landen en terug in het viswater te zetten, blijft een mooie bezigheid. Echter viel het de paar laatste (korte) sessies niet mee om aanbeten te krijgen en succesvol af te sluiten. Toch was onder andere deze esox van 63 centimeter bereid om op de foto te gaan, Groeten, Ed.


Beste Total Fishing, niet de grootste snoek op Total Fishing deze week. Maar wel leuk dat Professor doctor Eric van Furth, mijn gast die dag, deze vis op zijn eigen gekochte Spro Pikefighter Pink Phantom jointed wist gevangen. Dat maakte zijn visdag helemaal leuk. Met zeven snoeken en zeven lossers toch een prima snoek dag. Groeten, Pim Busker (dutchfishingadventures.com).


Op zaterdag 22 februari ving ik deze prachtige snoekdame van 103 centimeter op een zilverkleurige arukushad. Met vriendelijke groet. Gert de Bie.


Het was een zaterdag hard werken om een vis te verleiden. Maar uiteindelijk kon deze vette snoekdame van 1.08 meter de gele plug niet weerstaan. Theo van Dongen.


Voor de tweede keer raak op de steunhengel, dit keer bleef het meetlint bij 88 centimeter steken...


...Want na een moeizaam begin van de dag begon het in de middag goed te lopen. Na een paar kleinere vissen op de handhengel, sloeg de steunhengel krom wat resulteerde in een PR van 108 centimeter...


...welke behoorlijk aan het gewicht was. en een dikke buik had, Groeten, Raymon Louvet.

Deze keer de nominaties voor de snoeken van Raymon en Theo, en de baars van  René. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -