Actuele vangstberichten tot dinsdag 22 oktober 2013

... tot dinsdag 22 oktober 2013

Een winderige week met prima temperaturen. De watertemperatuur daalt slechts langzaam. Nog geen grote vangsten, maar de grootte van de vis begint wel toe te nemen. Veel vis rond de afstervende waterplanten.


Herfstkleuren in optima forma.

Deze week geen vangstberichten zout van Arthur van Tienen, wegens het WK Kustvissen Heren in Torremolinos. 

Vangstberichten afgelopen week

Over het weer mochten we niet klagen eigenlijk afgelopen week, op dit moment is het heel zacht voor de tijd van het jaar maar bijten de roofvissen wel ?

Snoek - Op dit moment niet altijd de aantallen maar op zijn tijd mooie grote vissen tussendoor. Opvallend dat er nog diverse snoeken vaak boven de afstervende waterplanten te vangen zijn maar dat zal wel komen dat zich daar nog veel witvis ophoud. Doodaas op dit moment gewoon heel goed op de snoek maar goed bewegende shads zijn ook heel vaak niet te versmaden. Verder nog best veel vissen vrij ondiep maar dat heeft ook nog met de watertemperatuur te maken die nog royaal boven de 13 graden ligt.


Fel op het aas de snoekbaarzen.

Snoekbaars - Redelijke vangsten de laatste week en ook weer eens wat meer de aantallen, wat ook mooi is natuurlijk dat de maten ook al wat groter worden van de gevangen vissen. Ook de snoekbaarzen (zeker de grote) nog vrij ondiep te vangen.  Ook voor de snoekbaars is doodaas momenteel heel goed maar ook de langwerpige shads scoorde er nog mooi wat. Groen en wit kwamen vrij veel voor bij de vangsten afgelopen week.


Zijn al mooi in conditie de snoekbaarzen.

Baars - Wederom diverse 40+ vissen afgelopen week al waren de aantallen niet zo groot dan een week terug. Baarzen ook nog heel kort bij de afstervende waterplanten waar ze volop nog op het jongbroed van afgelopen jaar kunnen jagen. Daarom natuurlijk op dit moment de beste vangsten met heel klein aas, spinners scoren nu ook nog heel goed op de baarzen.

Roofblei -Ook nog wel te vangen zowel ondiep als diep lopen deze snelle pijlen nog tegen het gevoerde kunstaas aan en hier ook weer diverse 70+ vissen. Snel bewegelijk kunstaas gewoon heel goed en dat mocht ook nog gerust met een hoge snelheid worden binnen gevist.


Veel ganzen afgelopen week.

Meerval en winde - Weinig info afgelopen week over deze roofvissen.

De temperaturen gaan weer op het einde van de week weer wat naar beneden en planten zullen nu ook wat meer gaan afsterven, de kans is dan dat de roofvissen ook al wat meer de diepere winterstekken gaan opzoeken. Toch maar op de ondiepe stukken beginnen, en zo wat laten afzakken daar op ondiep water nog wel eens heel mooie vissen konden staan.  Veel succes op de roofvissen,  Piet.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Herfstvoorn, winde en roofblei(tjes) en natuurlijk baarsjes...


...wat een trek hebben ze: harde knallen op de czech-nimf/vlokreeft en olijfgroene spider, groet Vincent.


Hallo Total Fishing! Ondanks dat het nog niet koud is, op een enkele plek toch al scholen voorns gezien die zich verzamelen in de polder! Groet Dennis.


Kleurenpracht op het water.


Vier dagen in het beloofde land Frankrijk. s' Nachts stalkend op het kanaal en...


... overdag vol gas voeren en vissen op de rivier. Missie geslaagd: de stekken bleken productief. 


Een hard stromende rivier in combinatie met harde wind is voor anderen dan vissers dus een feestje. Visgids Johan.


Ook grote voorns vallen blijkbaar voor kleine komodo's.


Rond 7.30 uur glijdt de boot ter water, het is nog rustig in de haven. Eenmaal op rivier zijn er al wat meer golfjes. De windkracht die beloofd is vandaag, valt nog mee. We beginnen werpend te vissen op de roofblei en na een paar worpen is het al raak: een mooi visje om mee te beginnen...


...John vangt ook een aantal snoekbaarsjes op kleine plugjes. We verruilen het werpend vissen voor trollend vissen. Kleine diep lopende plugjes vissen we langs de ingangen van de diverse havens en zowel roofblei als snoekbaars zijn gretig... 


...Knalharde aanbeten brengen tien vissen in de boot. Het formaat blijft echter zo rond de 40 centimeter. Tegen de middag trekt de wind aan tot kracht zeven, soms acht. De golven zijn nu meer aanwezig, wat het vissen niet makkelijker maakt...


...We sluiten de dag af door in de luwte werpend nog een paar roofbleitjes te vangen, een heerlijke dag op de rivier.


Het paddestoelenseizoen is in volle gang. 


De eerste echte zoetwatervis voor Rene wordt door Leo tot volle glorie gebracht.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend 19/20 oktober weer met de kajak op pad geweest en aantal fraaie vissen gevangen, waaronder deze baars van 42 centimeter op een Illex chubby, een super plugje!, Groeten, Daniel van der Post.


Mooie visdag met een PR-baars voor mij. Leuke vis, gaf aardige sport op een licht hengeltje. Groet, Marc Stoelinga.


Het blijven beauty’s, deze prachtige rovers.


Afgelopen weekend nog eens gaan snoekbaarzen. We vingen een aantal leuke vissen waaronder deze baars, wat zijn het toch leuke sportvissen, die baarzen ! Met vriendelijke groet, Levin Van Hoof.


Wat een drukte vanwege die Pieten. Ze zijn er gewoon altijd, alleen verkleden ze zich soms. Visgids Johan.


Mooie opruimers van dood hout.


Voor het eerst een echte snoekbaars in handen! Visgids Johan.


Beste Total Fishing, vandaag voor het eerst op de Lek gevist. Nieuw water met vandaag harde wind. Toch nog vijf snoekbaarzen en een baars waaronder deze dubbel. De ene vis, 62 centimeter, is gevangen aan een culprit bruin; de andere, 55 centimeter, aan een reins fat bubbling shad. Groeten,Edgar.


Afgelopen tijd pak ik er steeds meer op de streamer, deze mooie 80 +er wilde ik jullie niet onthouden. Groet, Kelvin. 


In  het donker aan groot aas, groeten Frank. 


Tijdens het kajakweekend een snoekbaars op een 6 inch limetreuse saltshaker shad limetreuse, Vriendelijke groet, Daniel van der Post


Krijg ik op het mooiste moment van de avond een flinke aanbeet, maar op het laatste moment van de dril schiet de vis er onder de top af. Daar sta je dan, een beetje naar de mooie rode lucht te kijken. Volgende keer is ie wel de mijne. Groeten, Eddy te Mebel.


Beiden dezelfde jas aan. Als je het lang genoeg doet ga je er vanzelf op lijken. Visgids Johan 


Het was weer een leuk weekendje: zaterdag met Robin met de boot gevist en de meeste snoeken met de spro quatro devil gevangen. Zelfs de kleinste snoekjes wisten de quatro bijna in zijn geheel naar binnen te werken....


... Zondagmiddag vanaf de kant nog een paar aanbeten met jerkbaits. Het totale weekend was goed voor 14 snoeken. Groeten, Eddy te Mebel.


Beste TF, na een hele dag vele kilometers te hebben gemaakt, was dit de enige esox die we op de gevoelige plaat konden vastleggen. Wat een moeilijke dag terwijl het de avond ervoor aardig los ging. Behalve deze mooie 72-er , die vol geweld de rapper te lijf ging , waren er vier andere snoeken geïnteresseerd maar uiteindelijk niet genoeg om geland te kunnen worden. Met vriendelijke groet, Ed.


Beste Total Fishing, een prettige tijd om de poldersnoek te belagen breekt nu aan. Weinig last meer van waterplanten en de snoek wordt ook al dikker momenteel. Op sommige plekken jaagt de snoek met meerderen tegelijk, heb je zo'n plek gevonden dan staat dat garant voor spektakel. Vangze en vriendelijke groeten, Dennis.


Beste Total Fishing, deze dunne 90'er gepakt tijdens een korte en zonnige doodaassessie. Het verslag is te lezen op www.vinnig.nl Groeten, Danny Sin.


Wij zijn er weer op uit geweest met de boot...


...en we konden ze vinden...


...Groot rubber was in trek. Groeten, Frank en Bart.  


Kevin toont trots zijn verjaardagscadeau en vader Edward gaat niet gebukt onder het feit dat zijn zoon hem van de troon stoot. Visgids Johan.


Beste Total Fishing, we zijn maandag nog even wezen vissen met de boot. Na drie uur niks gevangen te hebben en de halve sloot over ons heen te hebben gehad krijg ik dan eindelijk een forse klap op m'n hengel. Ik warmde er gewoon van op. Na een mooie dril kwam deze snoek van 92 centimeter boven water. Ik was natuurlijk zo trots als een pauw. Met vriendelijke groet, Hendrik de Jong. 


In de eerste week van oktober, enkele schitterende vissen mogen vangen. Zowel op doodaas, zoals deze vis van 123 centimeter...


...als op kunstaas, zoals deze van 125 centimeter, gevangen op de lucky perch...


...De verslagen zijn uiteraard weer te lezen op www.metersnoeken.nl.


Een andere vis van het kajakweekend was deze snoek van 105 centimeter gevangen op de rivier ook met een  limetreuse 6 inch Saltshaker shad. Met vriendelijke groet, Daniel van der Post. http://danielskayakfishingadventures.blogspot.nl/


Beste Total Fishing, afgelopen weekeinde een schitterende herfstdag op het grote water met deze prachtige snoek van 125 centimeter gevangen op een gesleepte aasvis. Groeten, Debrulle, Jacques.


Hallo heren, vandaag mijn PR met 17 centimeter kunnen verbeteren met een moddervette snoek van 124 centimeter. Groetjes, Menno.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Jacques en Menno en de baars van Marc. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -