Actuele vangstberichten tot dinsdag 1 april 2014

... tot dinsdag 1 april 2014

De laatste week van het roofvisseizoen is uitgeluid met prachtig weer en prachtige vangsten, die bovendien de komst van de lente nog even goed onderstreepten. Aan en op zee beginnen de vangsten ook weer aan te trekken, met momenteel kans op winter- en zomervis.


De laatste visdag van het seizoen ontwaakt. Visgids Johan.

Het lijkt er weer op

Het gaat er op lijken. De visserij trekt behoorlijk aan en niet alleen aan de kust maar ook op het zoute water is er van alles te beleven!

Vandaag eerst de bootvisserij. De drie piraten uit de Westerscheldemonding, Pirate 2, Wiesje en Nautilus vergaat het prima op dit ogenblijk terwijl ook de Aisling en de Big Marlin vanuit de Roompot ook hun visje rondom de Meerkerk weten te vagen, voornamelijk schar en dikke bot. Tong wordt er ook al redelijk gevangen als bijvangst.
 
De befaamde schollentochten richting Frankrijk krijgen ook weer gestalte en ze zitten er! Wrakvisserij met de Valkery vanuit Stellendam en de andere snelle boten die de wrakken bezoeken melden redelijk vangsten van kabeljauw tot vier kilo, deze week rustig dus pak ‘m beet!
 


Dikke botten in de Waterweg.

De Grevelingen geeft veel haring vanaf de boot, emmers vol kun je vangen. De Oosterschelde begint eindelijk ook weer wat vis te geven. Dat werd tijd, ik dacht dat er nooit meer vis in kwam!
Zondag 6 april is de eerste selectie NK Boot vanuit Scheveningen op de Trip Tender en de Estrella. Hopen op goede vangsten maar dat zit wel goed, denk ik.
 
In het weekend voor afgelopen weekend heeft Henri Karremans namelijk de EFSA Boatcup gewonnen met 61 maatse vissen, voornamelijk schar. Dat zal dus ook de hoofdmoot van de vangsten komende zondag bepalen tijdens deze selectiewedstrijd. Succes allemaal!
 
Kantvisserij
 
Afgelopen weekend was natuurlijk de belangrijkste wedstrijd van het voorseizoen voor de zuidelijke vissers: de Voorselectie Kust welke vervist werd op de stranden van Walcheren bij Zoutelande.
 
Prima weer en redelijke vangsten tijdens de eerste uren maakten het toch wel een wedstrijd. Schar, een dikke zeebaars van over de 70 centimeter en diverse tongen en botten zorgden voor een gemengde vangst. Arjan Rijnberg was los op zijn strand en won met overmacht deze voorselectie met 16 vissen waaronder vier tongen!
 
Oud Nederlands Kampioen Arjan Geelhoed -nou ja, oud!- werd prima tweede en het brons ging naar Emile Leerbuch die weer terug is van weggeweest in de wedstrijdvisserij.
 


Mooie gullen tot 4 kilo op de Noordzeewrakken.

Bij de korpsen pakte Westkapelle 1 op haar thuisparcours de overwinning nipt voor het gelouterde Spro Team. De mannen van het Grauvell Team, vissend voor het Spanjooltje, werden knap derde. Voor verdere uitslagen zie www.sportvisserijnederland.nl
 
De vangsten in het Europoort gebied zijn redelijk. De Waterweg doet het goed dankzij weinig regen en een mooi springtij in het begin van de week. De eerste zeebaarzen zijn al gevangen en ook de eerste tongen. Tussendoor komen er mooie botten en nog wat wijting en gul. De diepe havens blijven redelijk gevuld met wintervis.


Ook de gul zit nog in de Waterweg! Superweer en oplopende vangsten!
 
De stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin zijn prima, de bot komt aardig los. Tijdens de N.F.B wedstrijd aan Hoek van Holland en de competitiewedstrijd van de Eurovissers afgelopen zaterdag hadden de winnaars respectievelijk 16 en 10 vissen. Dat gaat er weer op lijken, en voor de voorselectie op dit parcours op 12 april is er dus een redelijk vooruitzicht! 
 
De pieren van Scheveningen en Wijk aan Zee/IJmuiden maar zijn maar zozo: je vangt wel wat maar echt druk is het niet. Verwacht gul en schar. Stranden van Katwijk tot aan Den Helder doen het redelijk: bot, nog wat gul en al wat zeebaars(jes) 

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week.

Afgelopen week is er opvallend weinig gevist en de reden was dat vele mensen de weg hebben gevonden naar de VISMA in Rotterdam waar het ook heel goed vertoeven was.

Wel zijn er gisteren (de laatste dag met kunstaas) daar het nu 2 maanden is gesloten en vanaf zaterdag 31 mei mogen we weer aan de bak nog behoorlijk wat vissers een vrije dag hebben genomen en nog achter de rovers aan zijn geweest.
 


Op de rammelaar van River2Sea.

Dus de laatste dag zijn er nog aardig wat grote snoeken gevangen waarvan er nog vele niet afgepaaid hadden, dit ook wat de snoekbaarzen betreft ook nog vaak in een stevige conditie. Vele van deze grote snoeken en snoekbaarzen werden nog vaak gevangen op klein kunstaas en dan bedoel ik onder de 10 cm.

Opvallend bij de vermeldingen dat de snoeken vaak behoorlijk sterk waren de laatste dagen. Rivieren duidelijk nog in het nadeel daar hier nog vaak hard gewerkt moest worden voor een visje. Shadjes en jerkbaits prima vangers geweest de laatste dagen en ook nog wat meldingen met Streamers.
 


Helemaal verliefd.

Baars ook wederom grote exemplaren en ook in een puike conditie (kogelrond) zeggen we wel eens en hier ook de kleine shadjes heel goed en kleuren eigenlijk geen peil op te trekken.
 


Blauwborst is ook weer terug.

Ook nog meldingen van grote roofbleien en ook weer enkele mooie meervallen die werden gevangen en dit vooral in de vroege ochtend en late avond uren. Verder ook heel veel vogelsoorten die zich al melden met hun aanwezigheid en zang, dus de natuur was ook een mooi pluspunt de laatste week.
 


Ochtendstond heeft goud in de mond.

Nu word het weer tijd om alle spullen in orde te maken, sorteren, onderhoud om straks weer helemaal goed voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen. Wel kan met nog gewoon doorvissen met de worm en hier zijn nog vaak prima vangsten (vooral op baars) me te maken, dus de echte liefhebber kan dan nog even vooruit. Allemaal een prima rust periode en straks weer gezond aan het water vertoeven (dus zaterdag 31 mei) opening roofvisseizoen. Met roofvisgroet,  Piet.

Wachtend op het nieuwe seizoen met groet,  Piet.

Na drie drukke dagen op de Visma toch nog een daggie het Haringvliet op. We hadden in verband met de drukte op en rond het Hollands Diep bewust gekozen voor deze stek.

De visserij was taai maar de aanbeten die we kregen waren formidabel! Tja gesloten tijd dus de knop om en de boot oppimpen voor het nieuwe zeebaarsseizoen.

Daarna de hoogste tijd om mijn verzameling gebonden jigkoppen weer te updaten dus vervelen is er zeker niet bij!

stekel ze,
Joop


Hallo vissers, eigenlijk zonder hoge verwachtingen naar de Noordpier vertrokken om te kijken of er al weer een visje te vangen was. De vorige keer was het op afstand helemaal niets en moest het onder de kant gebeuren. Wederom onder de kant begonnen vandaag op laag water en een aantal kleine gulletjes gevangen. Daar was ik al blij mee. Beter dan een stilleven. Opeens ving ik onverwacht een tweetal mooie scharren tegelijk...


..Waarvan een van 34 centimeter. Tot het hoge water bleef het redelijk rustig behalve af en toe een giga-bot die voor mooie sport zorgde. Zeker als er twee tegelijk aan zitten. Wat een hijs! Met het afgaande getij ging het helemaal los en ondanks de harde oostenwind werd het een prima visdag met lekker veel aanbeten... 


...De botten hadden af en toe de overhand en beten zeer hard aan zodat ik me niet hoefde te vervelen. Maar de schar liep bij het afgaande getij ook mooi door en dat zorgde voor een prachtig aantal goede eetbare scharren. Let wel op of er wat vlees aan zit want ik heb een aantal zeer grote scharren moeten terugzetten omdat die graatmager waren...


...De bottenregen bleef maar aanhouden en onverwacht werd het dus een mooie visdag en heb ik genoten tot op het bot. Gelukkig niet figuurlijk...


...Toen er geen stroming stond ving ik niets. Dus let op het getij mocht u een vissessie gaan inplannen. Stroming is alles op dit moment van opbouwende vangsten. Ik ben blij dat er weer wat te beleven valt qua vangst. Met stabiel weer kan het alleen maar beter worden vanaf nu. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Beste visvrienden, dinsdag 25 maart de eerste keer van dit jaar vissen in de Nieuwe Waterweg van 12:00 tot 20:00. Hoog water om 10.00 en 22.00. De temperatuur was ongeveer 11 graden en nauwelijks wind. De stroming zat er goed in, 200 gram bleef maar rollen. (Springtij?) Gevist met zeepieren en mesheften...


...De vangst bestond uit een wijting (32 centimeter), een bot (30 centimeter), een grondel (12 centimeter) en een gul (45 centimeter). Ook een stuk of 10 krabben eruit gevist. Ze zaten helemaal vol met kuit. Wel lekker van het zonnetje genoten. Groeten, Wesley.


Tijdens de roofbleisessie afgelopen weekend zagen we ze af en toe al voorbij komen aan het oppervlak, mooie grote windes. Eerst even wat voeren en nog voordat ik mijn haakaas bevestigd had, storten de eerste windes zich al op de korsten, prachtig gezicht! Snel wierp ik mijn korst ik de baan van de azende vissen en niet veel later werd deze bruut van het oppervlak gegrepen. We wisten er in korte tijd 6 te strikken waarvan een drietal mooie 50+ vissen. Zo kom ik de gesloten tijd wel door! Groeten, Arend Burger.


Nu word het echt lente, deze mooie winde greep mijn shad vol overgave. Hij is gelijk goed voor mijn PR: 59 centimeter. Gr. Theo van Dongen.


Terug in de middeleeuwen. Vissen als tijdmachine. Visgids Johan.


Het laatste roofvisweekend van dit seizoen heb ik doorgebracht langs de rivier. Zou de roofblei al weer actief zijn? Na enig zoeken en flink wat worpen dan toch de bevestiging in de vorm van een harde beuk en een hengel die meteen hoepeltje krom slaat! Na een felle dril is even later de eerste blei een feit! Er volgen er hierna nog een aantal en ook op de volgende stek is het raak. Onderstaande was de mooiste van het stel. Nu even twee maanden rust maar daarna ga ik zeker terug, wat werken die aanbeten toch verslavend! Groeten, Arend Burger.


Klaar voor de ontvangst van gevleugelde bestuivers. 


Mooie ronde dikke baars. Een hemelse verschijning. Visgids Johan.


Ze zijn er echt nog... 


...Dood aas werkt altijd. Groet, Piet.


Zijn dit baarzen of niet? Met vriendelijke groet, Ton van Plateringen.


Weer op zoek naar mooie roofvissen op de allerlaatste visdag voor het seizoen sluit. Ik ben te gast bij de Piking Pirate Arjan Supersnoekers de Klerk. Die al snel een flinke snoek uit zijn hoge hoed toverde. Dan tegen de middag word het bladstil weer en warm. Geen echte roofvis dag, maar weer vangen we een paar mooie vissen. Deze stekelridder wil ik even delen. Op een redhead Salmo 6 kreeg ik deze prachtige baars binnen boord. Wat een finale. Groeten Pim (Dutchfishingadventures.com)


Het afsluitingsweekend leverde een aantal fraaie vissen op die even mochten poseren in de Hobie. Groet, Ronald www.ronaldsvisblog.blogspot.com.


Beste Total Fishing, deze grote baars heb ik zaterdag gevangen. 50 Centimeter en vet als een voetbal. Greets, Stefan.


De sloten worden langzaam weer helder.


De drop-geschoten HM-shad leverde goed werk. Visgids Johan.


Nederlandse snoekbaars in Oostenrijkse handen. Visgids Johan.


Zo, dat was het weer. Nu het seizoen 2013-2014 volledig gesloten is in Nederland, kan ik terugkijken op een goed seizoen! Hier is de laatste vangst die ik nog heb kunnen vangen, een snoekbaars die vol op de Spro claw shad vloog. Met vriendelijke groet. Levin.


Afgelopen weekend er nog even op uit geweest. Dit leverde net voor de gesloten tijd nog een mooie 82 centimeter snoekbaars op, gevangen met een klein aasvisje op de penhengel. Met vriendelijke groet, John van Harn. www.fishing4fun.nl


Beste Total Fishing. Gister toch nog even wezen vissen wat resulteerde in een kneiter-doublehookup.


Prachtige vissen zijn het. Mvg Casper vd Vlies.


Wat was het toch een heerlijk laatste weekend met stralend weer en absolute topvangsten! Twee dagen lang werden we getrakteerd op kiezelharde dreunen, vele doublestrikes en zelfs enkele triplestrikes wat resulteerde in ongekende aantallen...


...130 Stuks uit twee dagen met op de tweede dag een bootrecord van 81 vissen! Slechts een enkele ondermaatse, maar bijna alle van heel mooi formaat met ook nog een bak erbij. De vissen lagen allemaal tussen de zes en negen meter en leken een sterke voorkeur te hebben voor S&P pintail shads...


...Met zo'n afsluiting gaan wij de gesloten tijd wel doorkomen.... Nou goed, over vier weken ook nog even een Zwedentripje tussendoor... Groeten, Roel en Jesse.


009 


Een mooie afsluiter van een prachtige visdag. Groetjes, Raf.


Gehakkelde Aurelia - Polygonia c-album komt sinds de jaren zestig van de vorige eeuw in Nederland voor.


007 


Beste Total Fishing, hierbij de foto's van een paar mooie snoeken die we zondag 30 maart op onze laatste visdag van dit seizoen, met de boot van Peter vingen... 


...De releasefoto is die van vismaat Peter, 88 centimeter. De 2 snoeken van mij waren 93 centimeter en 92 centimeter. Topdag gehad! Groeten, Jan.


Nijlganzen hebben de jongen al in het kielzog. De meerkoet zal snel volgen zo te zien. Visgids Johan.


Een close up van m'n 93 centimetersnoek met een hele dikke buik...


...En die ging ook weer zwemmen. Groeten, Jan.


Altijd leuk wanneer een nieuw stuk kunstaas zich bewijst. Visgids Johan.


Één en al elegantie. Visgids Johan.


Een mooie dikke metersnoek, gevangen aan een 4play Savage Gear, op het Veluwemeer door mijn vismaatje (vrouw) Karin. http://www.bloggen.be/belgiumkayakvisser/, groeten, Paul. 


Met Ton van Plateringen vrijdag 28 maart achter de voetbal baarzen aan.  We konden ze maar moeilijk vinden die grote reuzen baarzen. Maar dan op eens...Op mijn tien grams hengeltje en een 6 ponds lijntje haakte ik ineens deze barbaar. Het plugje een Salmo Hornetje nummer 6 in firetiger kleuren verdween tussen de kaken van deze snoekenmeid en heb ik 15 minuten in mijn hengeltje gehangen. Wat een mooie dag. Hier tevens de link van de film die er van gemaakt is. Met groeten, Pim.


Hij flikt het weer. The Piking Pirate. Deze sportvisser heeft al talloze monstersnoeken op zijn naam staan. Op een Mega shad langzaam getrolled sloeg deze dame al vroeg in de morgen op vier meter diepte toe. Ik ben te gast en neem deze snoek onder de loep van de lens. Bedankt voor de mooie visdag Arjan. Groet, Pim.


Afgelopen weekend op zoek geweest naar snoekbaars op het Haringvliet.. Geen snoekbaars kunnen vinden, wel deze schitterende getekende snoek van 112 cm en duidelijk nog niet afgepaaid.

Deze snoek gevangen met een doom Bell plug van storm..op een diepte van rond de 4,5 meter. Deze mooie snoek samen gevangen met m'n maatje Gerard Kuipers. Met vriendelijke groet, Jan Fokke van der meer.
 


Beste Total Fishing, afgelopen woensdag was een geslaagde visdag op het groot water. In totaal hebben we 38 vissen gevangen waaronder deze schitterende dikke snoek van 110 centimeter! Groet, Jacques Debrulle.


Beste Total Fishing, afgelopen weken gelukkig nog even tijd gehad om de op knappen staande snoeken nog even te pesten. Een prachtige vis van 110+ gevangen die een nieuw PR betekende, even terug in het schepnet om camera te pakken en toen bleek dat ze een groot gat in het schepnet gemaakt had tijdens een rol... nog geen 5 seconden later zag ik mijn nieuwe PR zonder foto of meten wegzwemmen. Heel erg jammer! Gelukkig wel een paar goedmakertjes gehad deze dag. Week erop weer een vis van 110+ gemist vlak voor de boot, alsof het niet zo mocht zijn. Komende zondag de laatste keer weg en hopen dat dit monster nu wel binnenboord gaat komen met foto! Groet, Hugo Hegeman.
 

Deze keer de nominaties voor de snoek van Jacques, de snoek van Karin, de roofblei van Arend, de winde van Theo en de baars van Stefan. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -