9e Opruimdag Rozenburgse landtong

9e Opruimdag Rozenburgse landtong

Horecagelegenheid ‘De Veerheuvel’ was al vroeg opengegaan om de 31 mannen, 1 vrouw en 5 kinderen te ontvangen voor  al weer de 9e Opruimdag. Na de koffie werden de ploegjes samengesteld op vrijwillige basis, zodat ieder met zijn vismaat samen kon blijven. Op naar de landtong!

Hier werd  driftig begonnen met het verzamelen van het aangespoelde en achtergelaten vuil van vissers en recreanten. Het merendeel bestond uit blikjes, maar ook een complete BBQ hebben we opgeruimd. Alles in vuilniszakken gepropt en afgevoerd met aanhanger naar de vuilstort van de gemeente Rozenburg. Met toestemming van de  zeehavenpolitie mochten we op het fietspad de vuilniszakken verzamelen.

De hoeveelheid vuil aan de Waterweg en het Callandkanaal viel gelukkig mee, maar een ploegje was op eigen initiatief, na opruiming van hun aangewezen plek, naar de AVR- plek gereden om daar het vuil te verzamelen. Wat ze daar aantroffen was afschuwelijk; op dat ene visplekje waren maar liefst 8 grote vuilniszakken nodig om al het vuil weg te krijgen! Geen reclame voor de vissers op die plek!

Al met al heeft onze verzamelaar Richard met zijn Lenie toch circa 5 m3 vuil opgehaald en afgevoerd, waarvoor zeer  veel dank!

Na de opruimactie verzamelden we weer in ‘de Veerheuvel’ om wat te eten, te drinkenen een plek te bespreken om te gaan vissen. Het zag er slecht uit voor ons, want het goot van de regen. Maar wij vissers zijn in het Europoortgebied wel wat gewend aan wind en regen, dus naar de waterweg om te gaan vissen met elkaar.

Er is weer geamuseerd gesproken met elkaar onder het vissen, maar toch werden er leuke visjes gevangen. Niet veel, maar gelukkig was het tijdens het vissen wel droog gebleven. De jeugd deed ook van zich spreken door een mooi zeebaarsje te vangen.

Na het vissen weer naar ‘de Veerheuvel’ en daar een mooie tombola gehouden met leuke prijzen. Ook de Goody Bags werden uitgedeeld welke gevuld waren door gesponsorde spullen en ook de meegekomen kinderen werden niet vergeten. Rond de klok van zessen was het gedaan en ging eenieder tevreden naar huis.

Wij van de organisatie zijn trots dat we al heel lang met steeds dezelfde trouwe deelnemers deze Opruimdag in leven houden, wat helaas nog steeds noodzakelijk blijkt. Ook dit jaar werden wij door de eveneens trouwe sponsoren bijgestaan met eurie’s en spullen.

E.M.O. Ertsoverslag, Eagle Hengelsport, Hengelhuis Maassluis, Delta Fishing, Avicentra Oostvoorne, Fam. Van der Haven, Havenbedrijf Rotterdam, Opzoomer Rotterdam, deelgemeente Rozenburg, Zeehengelsport, Total Fishing, Roteb, Sportvisserij ZW-Nederland, Rest. Veerheuvel, The PUB.

Iedereen, zowel sponsors als deelnemers: BEDANKT voor jullie inzet!

Bjórn en Koos

Volgende editie de 10 e staat gepland op zaterdag 28 september 2013.