8ste ‘Rozenburgse Landtong Opruimdag’



8ste ‘Rozenburgse Landtong Opruimdag’

Wij hebben ons verzameld in Restaurant De Veerheuvel en na een bakje koffie de groepjes ingedeeld. Elk groepje zou een aangewezen plaats voor zijn rekening nemen met opruimen. Er hadden zich in totaal 33 mannen, 3 vrouwen en 4 kinderen gemeld voor deze 8ste opruimdag!

De vuilniszakken en handschoenen werden uitgedeeld en ieder ging meet zijn groepje op weg naar een gedeelte van de Landtong om de Waterweg- of Callandkanaaloevers op te schonen. We kwamen weer een hoop drijfvuil, touwen, plastic, blikjes en plastic flesjes tegen, wat we allemaal verzameld hebben. De volle zakken werden door Richard en Lenie opgehaald en afgevoerd naar de vuilstort van de Gemeente Rozenburg. Wij hebben ongeveer 5,5 m3 vuil opgeraapt en Richard en Lenie hebben 2 volle karretjes verzameld en weggebracht.


Ongeveer 5,5 kuub vuil verzameld!

Na het opruimen zijn we weer teruggegaan naar De Veerheuvel om wat te eten en te drinken, én uiteraard om te bespreken waar wij zouden gaan vissen. Aangezien er toch wel stevig windje stond, kozen we voor de Waterweg nabij de paardenstal, zodat we de wind in de rug hadden.

Tijdens de vismeeting viel nog menig buitje regen, maar daar zijn deze opruimers wel aan gewend geraakt met de afgelopen zomer. Over de vangsten kunnen we kort zijn: die vielen bar tegen. Nico had een bot van 36 cm, Rob een van 34 cm, Jos ving een bot van 32 cm en Ricardo pakte een zeebaarsje. De rest had mini-botjes of -meuntjes. Was ook niet belangrijk, menigeen heeft meer gezellig staan te kletsen dan te vissen tijdens de vismeeting.

Zo rond 16.45 uur ingepakt en weer naar De Veerheuvel waar wij een leuke prijstafel hadden en er mooie prijsjes te winnen waren. Tevens werden de reeds befaamde Goody Bag-tasjes uitgedeeld. Ook de aanwezige kinderen werden uiteraard niet vergeten en kregen ook hun Goody Bag met cadeautjes.

Wij danken al onze sponsoren die ons trouw elk jaar steunen voor hun support en steun:
Total Fishing - Eagle hengelsport - Zeehengelsport- E.M.O. ertsoverslag - havenbedrijf Rotterdam - hengelhuis Maassluis - Avicentra Oostvoorne - Delta Fishing - The PUB - Van Zetten hengelsport – deelgemeente Rozenburg - Zeehaven Politie Europoort.

Wij opruimers kunnen trots zijn dat wij weer signaal hebben afgeven aan vissers, maar ook aan recreanten dat zij hun vuil mee moeten nemen zodat een ieder van een schone oever kan genieten.


Deelnemers bedankt en tot de volgende, alweer 9de editie.

Bjorn en Koos

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -