5-Daagse van Cobh (2)

5-Daagse van Cobh (2)

Door Henk Simonsz

We hadden genoeg eerste indrukken opgedaan en de dagen erna kregen we steeds meer de juiste visopleverende techniek in de gaten en vingen we ook steeds meer en grotere vis. Ik vroeg Kevin of hij nog een goede stek wist om op gul te verticalen en die wist hij wel, maar daar vingen ze echter alleen gul en kabeljauw in de winter, zei hij. In augustus zeer zelden…


Ze kunnen wel een grote mond opzetten, maar wat een wonder der natuur die vissen.

Nou, dat hebben we geweten. Toen we via de GPS op de eerste stek gearriveerd waren zaten we op een meter of 15 diep met een harde zandbodem. 40-Grams loodkoppen eraan met een hartbreaker shad en al snel was het bingo. We vingen in goed 2 uur zeker een 20 prachtige gullen van rond de 60-70 cm. Geweldige aanbeten en een gave dril gaven die beesten, puur genieten en hengels echt krom tot in het handvat. Zelfs een paar keer een uitgebogen haak van een zeer zware vis, wat voor soort wisten we niet.


Tegen de avond ging het helemaal los en waren vooral de Funky Tails met wapperstaart dodelijk.

Ook Kevin had snel de smaak te pakken en vond het schitterend dat verticalen met licht materiaal, de dreunen van aanbeten en de vele vissen die dat opleverde… Toen we terug waren stuurde Kevin ons een foto van zijn vismaat die hij mee had genomen naar dezelfde stek en hij ving daar toen aan een shad een kabeljauw van 125 cm…


Kevin ging helemaal uit zijn dak door het verticalen wat we deden op de gullen en nadat we hem ook een paar heartbreakers met 40-grams loodkoppen hadden gegeven, kreeg hij ook de ene na de andere aanbeet.

Verder barst het daar van congers en ander gespuis en ook die moeten allemaal met kunstaas te vangen zijn. Wij waren er maar een paar dagen dus gingen we maar niet teveel experimenteren, maar er is genoeg te beleven daar en nog uit te zoeken. Ook de zwaarste Asp-spinner in de witte kleur deed het super en de pollakken klapten er op dat het een lieve lust was. Eerst een 5 seconden wachten na een inworp totdat hij door de wolk makrelen heen was gezakt en dan met een zagende beweging naar binnen vissen; dreunen erop… je wilt het niet weten.


Schitterende vissen om te vangen die polakken. Ze waren verzot op de zwaarste witte ASP-spinners. Knalharde aanbeten en gierende slips waren het gevolg.

Vooral tegen de avond was iedere worp vaak een aanbeet, echt kicken. Als je dan nog tegen de ondergaande zon opeens 3 dolfijnen vlak naast je boot de gekste capriolen ziet uithalen, voel je je toch wel een gelukkig mens als sportvisser.


Machtig mooi als je opeens een groep dolfijnen rond je boot ziet opduiken.

Het hotel was eveneens erg goed met een gezellige ruimte waar je wat kon drinken en iedere avond, 7 dagen per week, nog heerlijk warm kon eten tot 23.00 (!) uur, wat een luxe… Daarbij nog regelmatig live muziek, een open haard en veel kameraadschap. Wat wil een mens nog meer?


Verkassen is een fluitje van een cent met de krachtige buitenboordmotoren.

De dagen vlogen om en we hebben intens genoten. We hadden natuurlijk wel geluk met het weer, 1 dag miezerig en de rest mooi weer, dus dat kon niet beter. Bij terugkomst merkte Bert Goeree van Tightlines ons enthousiasme en hij kwam met het idee om volgend jaar mei eenzelfde 5-daagse lezerstrip te houden.


’s Avonds gezellig napraten in de sfeervolle ruimte van het hotel, waar je heerlijk kon eten tot maar liefst 23.00 uur en dat iedere avond. Wel fijn als je lekker aan het vangen bent en je niet druk hoeft te maken over het avondeten.

Je kunt dan daar gaan vissen in je eigen Warriorboot met 100 pk buitenboordmotor die je kunt afhuren met 2 of 3 man naar wens. Heb je interesse? Schrijf je in. Er zijn in totaal 6 boten waarvan één voor mij en m’n vismaat (Yvo Bindels) en 5 voor de rest van de deelnemers. Wie weet zien we elkaar in mei wel in Cobh! Ik kijk er nu al weer naar uit!

Ook staat er nog een uitdagende 7-daagse trip op de rol om op onbekend water de Ierse snoek achter de schubben te gaan zitten. U hoort nog van ons…

Henk Simonsz

N.B.: Er is nog slechts 1 plaats beschikbaar voor de liefhebber, vertrek 18 mei 2012.

 Kijk hier voor meer info.

ANDEREN LAZEN OOK